Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Zosiek jak piszesz o swojej młodszej córce to jakbym czytała o moim synku 6 lat temu. On tez tak cienko spał, ze wcale i nic przy nim nie dało się zrobić. Na dzień dzisiejszy jest zdrowym chłopcem i brak snu mu nie zaszkodził, jest bardzo aktywny i ruchliwy. I właściwie to na dzień dzisiejszy to dużo snu nie potrzebuje, ale w sumie rozwija się prawidłowo to się tym nie martwię. Widocznie ten typ tak ma, pewnie po mężu. Także głowa do góry, każde dziecko jest inne 😘
Zosiek lubi tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
nick nieaktualnyAna.ta mój na macie leży czasem aż za długo, chyba go przestymylowujemy. Codziennie mu czytamy bajkę dużo gadamy i na macie ma książki kontrastowe. Czasem nawet godzinę pod rząd tam leży, ale zazwyczaj krócej.
Mój mały nie pośpi nigdy sam, tylko na rękach przytulony, też mi brakuje czasu dla siebie.
Zosiek mój mały zaczął więcej spać w nocy i mniej w dzień, ale dalej jednak po godzinie aktywności ma drzemke od 20 min do 1.5h różnie hywa. Czytałam właśnie, że dzięki powinny być aktywne max 45-60min wliczając w to karmienie.
Dziewczyny dajcie znać jak wam te chusto nosidło będą działać, bo sama się przymierzam do kupna 😄
Co do przytulanek z mężem. Narazie jeszcze nic nie było, ale w mezu znowu obudził się zwierz i cieszę się, bo w ciąży się bał i miałam doły, że mu się nie podobam czy coś. Teraz wrocil do swojego dawnego stanu, ale ja jeszcze nie byłam u lekarza, a i przy naszym dziecku narazie szanse są marne.
Ja też podziwiam kpi dziewczyny, sama od kilku dni ściągam i mrożę mleko, bo planuje iść na paznokcie do kosmetyczki i do fizjo.
Codziennie biorę laktator do sypialni, żeby w nocy ściągnąć I ani razu nie ściągałam, bo nie mam mocy w nocy. Narazie mam zamrożone 2 porcje i w lodówce stoi mi 30 ml z dzisiaj, muszę zaraz dosciagnac z 30ml, bo jutro do lekarza idziemy jestem ciekawa ile mój klocek waży 😁 dopiero przeszłam na rozmiar 62, a już widzę, że niektóre są takie na stykZosiek, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
U mnie Bartek spi w dzień po jakies 2h później ma ok 30 minut aktywnosci i tak caly dzien...no chyba ze cos mu dolega to wtedy nie spi dluzej...na macie pozely moze 10 minut jak dobrze pojdzie... Ale nie martwie sie tym bo on jednak urodzil sie miesoac wczesniej wiec licze mu miesiace korygowane a nie urodzeniowe..
Co do seksu to ja mam juz zieoone swiatło tylko checi z mojej strony brak...linido -1000... nie mam w ogole ochoty..24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
U nas sa dwie dluzsze drzemki w ciagu dnia zazwyczaj- jedna ok 2-3h tak kolo 10 sie zaczyna, staram sie zeby ona byla na brzuchu, a druga jest juz krotsza zwykle i jest pod wieczór ok 18, zazwyczaj z 1,5h, ale dzisiaj wzięliśmy ja na spacer o tej porze i spala ponad 2h. Pomiędzy tym zdarzaja sie jej drzemki kolo 20 minut, czasem 30minut. W nocy spo od 22 do 2 mniej wiecej i potem albo mi sie budzi na chwilę kolo 5 albo dopiero wstaje, po 6 przed 7
Zosiek lubi tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
U nas drzemki nie są tak długie, moze do godziny, ale czeste. Do poludnia to w zasadzie glownie śpi, z przerwami na jedzenie i kupę. Śmiejemy sie że jej noc trwa do poludnia.
Za to po poludniu jest w wiekszosci aktywna. Drzemnie sobie ale juz nie tak spektakularnie. Ale ogolnie powiedziałabym ze śpi dużo, tylko w krotkich ciągach.
Troche czuje sie winna, że Nisia caly czas jest obok. Je, a ja czytam starszakowi, usypia a ja ogladam serial, grzechocze jej grzechotka i sprawdzam internety. Nudzą mnie te aktywnosci z nią, mimo że jest kochana, sprzedaje uśmiechy i w ogóle...
Jestesmy jeszcze u dziadków, tutaj jest ewidentnie przebodzcowana, za duzo halasu, nowości, ciesze sie ze dzis wracamy.Zosiek lubi tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
nick nieaktualnyMy właśnie po dwugodzinnej imprezie z Hanką. Wyspała się w dzień i teraz balowała. Oczy jak 5zl i śmiała mi się w twarz, jak jej mówiłam, że ma iść spać. Nawet ją chciałam mm dokarmić, że może głodna, ale pluła butlą. Dobrze przynajmniej, że w dzień jak ma kroplówkę z antybiotykiem, to wtedy śpi. Może los będzie dla mnie łaskawy i prześpię się chociaż godzinę. Dobranoc dziewczyny, spokojnej nocy.
-
U nas z drzemkami różnie. Ostatnio w dzień krótkie średnio 45 minut, aktywności mamy różnie, zazwyczaj godzinkę, tez mam Odczucie takie ze noc trwa u synka do poludnia bo jest bardziej zaspany i łatwiej mu usnąć
Ale wieczorami mamy tragedię, widze jaki jest zmęczony jak ziewa a się meczy zasnac nie może. Dzisiaj spał ze mna w łóżku, żadnych odruchów moro i to ja go obudziłam o 3 a nie on mnie (pierwszy raz mieliśmy spanko 3 godziny łącznie) myślę czy to nie od zmeczenia płakaniem, chyba brzuszek na wieczór dał popalić bo puszczał baki płacząc biedny.
No a teraz 3majcie kciuki.. Obudziłam go bo jedziemy do babci i dziadka, mamy 1500 kilometrów. Czekaja nas dłuższe postoje, troche mnie stresuje jak to bedzie, ale narazie grzecznie śpiMalinka2021, Zosiek lubią tę wiadomość
-
Kasjanna wrote:Powodzenia, to kawal drogi, oby przespal jak największą jej część! To na kiedy planujecie dojechac?
Już wszystko zależy od naszego szkraba. Ogólnie planuje go wyjmować z łupiny do max 4 godzin żeby mu kości rozprostować i karmienie (myślę że postój ok godzinka). Nawigacja pokazuje że na miejscu byśmy byli 16.30 ale daj Boże z nim do 20 żeby się udało byłoby miło. Najchętniej nie wyjmowałabym go aż sam się nie obudzi ale naczytałam się że to nie jest za bezpieczne takie dłuższe siedzenie w nosidle i wole dłużej jechać ale ze spokojną głowa. Dobrze że lubi jazde autem i szum autostrady 🤪 a ja głupia spakowałam laktator do torby bez butelki. A już cycka domaga się karmieniaKasjanna lubi tę wiadomość
-
Soleil to bezpiecznej podrozy
Soleil lubi tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Soleil, trzymam kciuki za drogę
Dawaj znac jak Wam idzie, oby Maluch jak najwiecej przespał
Mnie napierdziela ta piers z zatkanym kanalikiem... Jak załączam laktator to chce mi sie płakac. Musze poczytac co z tym zrobic...Soleil lubi tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Soleil Ale super że jedziecie do rodzinki 🙃 Miłej i przedewszystkim bezpiecznej podróży 🥰 Cholerka z ta butelka to kiepska sprawa ale może gdzies po drodze możnaby było coś kupić? Bo pewnie w Polsce też będzie Ci potrzebny🤷♀️ Też by mi się przydała zmiana otoczenia bo cholerka czuje się uwięziona w tym moim mieszkaniu🤪Mój mąż tego tak nie odczuwa i mówi że w tym roku wakacje sobie odpuszczamy ale on chodzi do pracy i ma kontakt z ludźmi a ja no niestety najdalej chodzę do biedronki na spacer mi tyle z moich rozrywek nie licząc kawy z ciachem na pocieszenie 😃
Zosiek Ale ciemieniucha dopadła tego mojego kudłatka. Jak Ty sobie radziłaś z tym dziadostwem? 🤪😃
U mnie moja Laura raczej jest śpiochem ma aktywność ale napewno więcej śpi niż jest aktywna 🙃Zosiek, Soleil lubią tę wiadomość
-
Soleil bezpiecznej i spokojnej drogi!
U nas jest tak ze czasem mała potrafi mieć co chwilę krótkie drzemki i tak większość dnia albo czadem kilka tylko krótkich a większość dnia czuwa wtedy a czasem się zdarza ze ma takie 2 dłuższe a resztę krótkie hmm nie ma zbytnio reguły🙂Soleil lubi tę wiadomość
-
Soleil spokojnej drogi 😘 ja na myśl o moich kolejnych 200 km w sierpniu już mam ciary. 😁
Leksa to mnie pocieszyłaś, że też tak może być i jest ok. No ja właśnie mam problem, żeby cokolwiek zrobić. Ciężko jest.🙃
Co do przytulania przełamałam się wczoraj i dziewczyny po szyciu nie taki diabeł straszny. 😘Merci92, Leksa, Soleil lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Oo Zosiek 😍 podnosisz na duchu 😊 dzisiaj mam wizytę u gin. Jakie miałyście badania podczas wizyty i zlecone?
Soleil bezpiecznej podróży 😊
Wojtek mało śpi w dzien, prawie w ogóle.
Klara jak się trzymasz?Zosiek, Soleil lubią tę wiadomość
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Malinka, ja nie mialam zadnych, gin zrobila przeglad podwozia, usg i kazala przyjść za 3 miesiace. Zrobilam sobie tylko sama morfologie bo nie bralam zelaza po porodzie, ale wyniki są ok. Ja nie bylam szyta wiec generalnie juz od dawna jestem zwarta i gotowa, ale moj mąż nie jest zainteresowany, wiec coz...
U nas byla ciemieniucha ale w sumie po wyczesaniu nie wrocila.
Merci, a moze macie w waszej miejscowosci jakies grupy dla mlodych mam? W takiej grupie póki co najlepiej się odnaleźć. Przy synu mialam dokladnie takie same odczucia, teraz to i tak nieźle bo lato.
Vende, moze jakies oklady z kapusty?
Czy waszym dzieciom tez tak szybko rosna paznokcie? Obcinalam w czwartek, a dzis juz koszmarnie dlugie, do tego z żałobą jakby w polu robilaMerci92, Malinka2021 lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
nick nieaktualnyMalinka, dzięki. Jestem ekstremalnie zmęczona, bo co mi się uda przysnąć to się Hanka budzi. W międzyczasie jeszcze antybiotyk dożylnie dwa razy po pół godziny, cztery nebulizacje cztery kropienia oczu, obchody pielęgniarskie i lekarskie, karmienia. Ciężko odpocząć. Najważniejsze jednak, że Hania dużo lepiej. Jeśli się nie pogorszy, to w piątek po południu wyjdziemy.
Misiaa, jak sobie poradziłaś z odparzeniam i? Jesli dobrze pamiętam, to pisałaś, że Bartuś miał. Zmieniam tu pieluchy często jak nigdy i zamiast lepiej, to jest gorzej. Koleżanka mi przywiezie dzisiaj mąkę ziemniaczaną i tormentalum. Ktoś coś poleci? W wolnych chwilach wietrzymy. -
Kasjanna Marzy mi się taka grupa ale narazie nie mogę znaleść 🤷♀️ Poszukam w głębi internetu może coś się znajdzie 😃 Chwilami mam takie odczucie ze mogłam więcej poszaleć lub pozwiedzać przed ciąża 🤦♀️ ale pewnie to przejdzie jak właśnie do ludzi wyjdę bo siedzenie w domu nie pomaga na psychikę ☺
Kasjanna Ta ciemieniuche to trzeba przed kąpielą głowke posmarować oliwka odczekać z 20 min i zmyć w kąpieli a później wyczesac? Bo u mnie po kąpieli niedość że włosy całe w oliwie to jeszcze tej ciemieniuvhy nie mogłam wyczesac bo taka miękka się zrobiła i bardziej zdrapać to mogę niż wyczesac 🤷♀️ Może coś źle robię? ☺