X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2022, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara na odparzenia pomoglo duzo wietrzenia,zmiana pamersow i sudocrem, zadne inne kremy/masci nie pomogly..

Vende mi na zapchany kanalik pomogl gorac prysznic...oblewalam piers goraca woda i wyciskalam mleko

Kasjanmlna z paznokciami mamy to samo..

Ana.Ta, Klara_1985 lubią tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2022, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci moja starsza miała straszna ciemieniuche i kupowałam specjalny szampon. Oliwkowałam też 2x dziennie i wyczesywalam szczotka z naturalnego włosia np koziego 😁
    Nie przejmuj się że są tłuste lepsze to niż wypadanie, bo niestety ciemieniucha to powoduje.
    Mam podobnie z tym brakiem kontaktu z ludźmi, na wsi to już wogole brakuje ludzi. 🤣 Kocham tu mieszkać ale trochę brakuje mi odskoczni. Dlatego nie mogę doczekać się trochę tygodnia u rodziców w sierpniu, bo mieszkają w centrum małego miasteczka i można wyskoczyć do kawiarni, czy do parku w 10 minut spacerkiem.

Kasjanna u nas u rąk to samo, jedynie u nóg wolno rosną.🙃

Malinka u mnie tylko samolot i USG. 😉 Ale muszę się wybrać prywatnie na jakieś hormonalne badania.

Klara u nas przede wszystkim unikanie chusteczek mokrych, tylko waciki z wodą do mycia i alantan maść.😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2022, 12:36

Merci92, Malinka2021, Klara_1985 lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2022, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci, mi lepiej szlo bez namaczania, ta ciemieniucha sama w sobie jest tlusta. Nie wiem, moze mialam jakis delikatny egzemplarz, bo troche jej bylo, ale schodzila ladnie.

Merci92 lubi tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Vende Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2022, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciemnieniuche zczesywalam, co sie nie udalo jednego dnia to drugiego, po wyczesnaiu tez smarowalam ja akurat takim Łagodnym kremem, a smaruje teraz Mala trochę przy tym uczuleniu nim tez.
    Juz jestem po prysznicu goracym, sciaganiu, potem ogrzaniu piersi i znowu sciaganiu w w miedzyczasie oklad z kapusty. Troche mniej boli, ale w miedzyczasie Mala robila kupe i nosilam ja trochę to jak uderzyła mi w nia stopa czy glowa to masakra...

Merci92 lubi tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2022, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil szerokiej drogi! To taki duzy test- dacie rade ✊💪

Wczoraj u mnie śpiąca królewna, a dziś od rana pospalaby ale budzi ją co chwila kupa czy pierd 😂
    A na macie bylysmy 40 min ale z 5 min na brzuchu tylko, a wytrzymala dluzej na plecach tylko dlatego ze bylo jej nie dobrze i uwielbia tam ulewać😂 od 7.00 spala tylko godzine 🙈
    Takie ma zmeczenie az mi jej szkoda, oby to lulanie zakonczylo sie sukcesem bo trzeba ciasto na pizze zRobic😂

Wczoraj wieczorem tez zasypiala na raty ale tanczylismy z mezem do koncertu. Nie bylo tak zle 😂

Zosiek pierwsze odwazna hihi 💛 moj mąż juz mnie zaczepia ale mowie .. jeszcze troche 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2022, 13:05

Soleil, Leksa, Zosiek lubią tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2022, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende biedna :( mam nadzieje ze te cieple prysznice pomoga- ponoc to najlepsze. Ja przez lulanie ściągalam tylko raz :(

Może ona ma skok bo dzis wkroczylysmy w 8 tydzien🤔 albo zaszkodzilam jej wczorajszym grillem...

Strasznie mi gryzie piesci i palce ostatnio ten moj szkrab

• Soleil Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2022, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci miałam butelki ale w bagażniku i nie wiedzialam w ktorej torbie ale znalazłam 😍
    Kasjanna u nas z paznokciami to samo, gdzieś w necie czytałam ze obcina sie paznokcie 2 razy tygodniowo wiec chyba to i normalne ze tak szybko rosną. A co do pola.. Haha 🙈 u mnie to samo. Jakby samo co z piaskownicy wyszedł, jeszcze nie chodzi i paznokcie brudne a co będzie później?

Klara u nas na odparzenia mąka dala rade również :) później smarowałam bepantenem i też było dobrze

U nas droga okej, przerwy narazie co 3 i 3.5 godziny, na slowo mc donald sam otwiera oczy 😂 bałam sie ze będziemy musieli czekać aż go zamuli żeby ruszyć, ale mieliśmy postoj 45 minut w tym dwie kupy i postanowilismy jechać. Była mini awanturka przy wkładaniu do nosidła ale jak tylko mój mąż ruszył nastał spokój, moje dziecko to po prostu egzemplarz samochodowy. 40 minut patrzyl co sie dzieje na suficie i dopiero później usnal. Pol drogi za nami, ciężko jest.. Albo po prostu inaczej niż zawsze 😏

Kasjanna, Merci92, Zosiek, Klara_1985, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2022, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj dostalam decyzje o 500+ za maj :)

Asiulka87, Ana.Ta lubią tę wiadomość

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2022, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej małej tez te paznokcie u rak tak szybko rosna za to u nóg jeszcze nie obcinałam bo nie ma czego🙂
    Moja kruszynka jakas taka niemrawa dzis...więcej spi, rzadziej się uśmiecha. Nie wiem czy to ten upal znowu czy co. W ogóle tak jakby katar miala ale wydaje mi się ze to od ulewania cos tam jej siadło. Kurcze czasem ulewanie tak normalnie raz na jakiś czas i niedużo a czasem to takie chlustanie albo wręcz wymioty w dużej ilości i w sumie najczęściej juz przynajmniej godzinę od jedzenia. Mówiliśmy o tym pediatrze ale nie reagowała wiec chyba to może być normalne...

oar89n73njsm8gcn.png
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2022, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka a mała nie bedzie miała refluksu?

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2022, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa no właśnie zastanawiam się czasem nad tym ale ani położna na wizytach i po naszym opisie tego nie stwierdziła ani pediatra. Ja jaj czytalam objawy to też nie pasuje mi to do końca...no ale ulewa faktycznie dosyc dużo.

oar89n73njsm8gcn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2022, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj u lekarza I mam odstawić mleko czekoladę chipsy i ostre przyprawy, mąż się na głos zaśmiał, że suchy chleb i wode teraz mogę jesc... Mały wszystko okej, ale waży już 5370 😬 w piątek skończył 6 tyg, a urodził się 3750... zapytałam czy nie za dużo przybiera, to mi powiedziała, że nie i skwitowała, że nie da się przekarmić dziecka kp. No więc dalej żremy na żądanie co 1.5h w dzień i co 4h w nocy. Taka kupę walnął u niej, że masakra jak go po brzuchu masowała, żeby sprawdzić czy wszystko w porządku. Później w aucie mu dawałam butle to znowu walnął kupsko takie, aż plecami wyleciało. Stwierdziliśmy, że trasa 20 min do domu wiec tam przebierzemy ale to był błąd, bo małemu przeszkadzało 😔

W ogóle dzisiaj mały już 4x był przebierany, bo 3 razy się osikal, a za 4 kupa na plecach, chyba mnie czeka zmiana pieluch na inne, albo wiekszy rozmiar

Soleil lubi tę wiadomość

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2022, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie u ginekologa. Ponoć wszystko ok, przytulanki mogą wjeżdżać 😄
    Aczkolwiek podczas samego badania czułam lekki dyskomfort, gdzie wcześniej u niej to ledwo czulam, że mnie w ogóle dotykala. Poleciła na pierwsze ❤ żel Mucovagin.

Zosiek, Ana.Ta lubią tę wiadomość

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2022, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka a moze zageszczacz do pokarmu by troche opanowal sytuacje? Mi wlasnie pediatra mowila ze jak ulewa ale wlasnie tak po ok 1-1.5h po jedzeniu i glownie w nocy to mam kupic zageszczacz i dodawac przed nocym karmieniem...

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2022, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende u mnie pomagają okłady z sody oczyszczonej i smarowanie Oliwą z oliwek. Teraz w szpitalu ten ostatni kanalik puścił sam od przykładania do piersi. A ból jest jakby ktoś sutek w imadło wkręcał.

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2022, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi a z jakiegoś powodu masz wyeliminować te rzeczy z jedzenia?
    Moja tez bardzo dużo przybiera ale też powiedzieli ze mam karmić na żądanie i koniec, tyle że mała tak lapczywie je ze czasem się zastanawiam czy od tego nie jest to ulewanie.
    Malinka ja też właśnie pierwszy raz przy badaniu taki bol delikatny czulam i lekarz mi powiedział że podczas zbliżen na początku też może mnie wlansie tak pobolewać i tez mi polecił ten zel🙂
    Misiaa ale ja piersią karmie a ten zagęszczacz jest chyba do butelek tak?

Malinka2021 lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2022, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil oby tak dalej 💪 my w czw jedziemy dalej na bioderka, ciekawe czy pojdzie sprawnie🙈

Asiulka87 u mnie dzis 2 razy bylo takie duze ulewanie. Na bank z przejedzenia :/ tez niestety dopiero po jakims czasie od jedzenia. Ale moja córka wtedy kompletnie nie ma spania.

Kurde dzisiejszy dzien do kosmos. Mala piszczy jakby sie skarzyla, spala max 2 h od rana. No maruda na maxa. Ja mam nadzieje ze to skok... bo wczoraj i w sobote tylko spała jadla i wiecej sie usmiechala. A dzis tylko mina zrzędy 😂

Megsi u mnie też czesto kupska i pierdy ale nie tak intensywne 😂 dobrze ze dzieci rosną hihi

Soleil lubi tę wiadomość

• Leksa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2022, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas chyba zapeszylam z tym mlekiem :( znowu ulewa :( i w ogóle 4 dzień z rzędu nie wypiła nawet 600 ml i drugi dzień kupy już nie ma, a jak zrobiła dwa dni temu to tez po dniu przerwy i była zielona. Nie mam już pomysłu na moje dziecko. Jutro wizyta u pediatry do którego chodzę z synem. Mam nadzieje, ze on coś podpowie. A i mleko wypija po raz 120 ml, a tak to później nawet 90 ml nie wypije :(

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2022, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa a przybiera na wadze i mniejsze porcje nie mają wpływu na marudzenie? Szkoda tylko z tym ulewaniem :/
    Ja chyba do wypitych ml nie przywiązywalabym wagi, może ma mniejsze zapotrzebowanie🤔

Ło matko moja młoda wkoncu twardo śpi. Po całym dniu powinna spać do rana, ale bez mleczka to ona nie wytrzyma hihi ściągnełam specjalnie dalej 80 ml i moge spokojnie spać 😂 ona czasem w nocy nie dobija cycem i w sumie też wypija mniejsze porcje. Ale z wagą wszystko ok dlatego dla Mnie to ok jak nie woła o więcej.

Ps. Bylam dziś spontanicznie na rowerze (po herbatke laktacyjną). Co to za wspaniałość teraz😂 ten wiatr we wlosach. I szybki lód bo bylo meeega gorąco🤭

Dobrze że od jutra u mnie ochlodzenie. Wkoncu ze spacerami bedzie luźniej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2022, 22:37

Leksa lubi tę wiadomość

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2022, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulek no tak do butelek,nie pomyslalam 🙈

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

‹‹ 496 497 498 499 500 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ