Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak tak was czytam to jej, w zyciu nie zdecydowalabym sie na kpi. Nie wiedziałam że to wymaga takiej samodyscypliny. Niesamowite. Trzymam kciuki żeby sie wam udało jak najdłużej i podziwiam...
Moja caly ranek wali takie Bąki, że zaczyna ją to wybudzać. Nie wyglada żeby ją coś bolało, tylko taki mają odrzut, że spac nie dają (i mi też)
29.04 - moja kochana córeczka -
Kasjanna no wiesz generalnie musisz przy kpi robić piersia taka troche symulacje, ze karmisz dziecko dlatego trzeba robic czeste sesje i tez w nocy. Ja i tak nie ogarniam bo powinnam robic 10-12 sesji a robie ledwo 9... Ale nie dziwie się, ze Mala sie nie najadala... Jak startowalam to mialam po 300ml dziennie, teraz juz dobijam do 700ml ale to i tak za mało na jej potrzeby...
Zosiek, Ana.Ta lubią tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Ja również podziwiam kpi. Wielki szacunek za to 😊 Vende to bardzo ładnie poprawiłas laktację ! 😊 Oby tak dalej.
My chyba trafiliśmy z mlekiem. Mała wczoraj ulala 3 może 4 razy. Wiem, ze całkiem nie wyeliminuje tego, bo ulać może nawet z przejedzenia, ale to jest ogromny postęp dla nas! Tak to ulewala po KAŻDYM posiłku i pomiędzy posiłkami tez. Póki co robiłam jej mieszanki ze startego i nowego mleka, z tym, ze nowego wczoraj już dostawała więcej, a dzis zamierzam dawac juz jej tylko nowe. Postęp tez jest, bo woda nie pluła. Nie wypija jej jakos specjalnie dużo, ale grunt, ze nie pluła. Tylko jakoś mało mleka wczoraj wypiłam, bo ledwie 535 ml. Mam nadzieje, ze cos tam przybrała na wadze, bo jutro jedziemy na kontrole.Merci92, Soleil, Vende, Zosiek lubią tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Vende a widzisz różnice w zachowaniu Ali przed tym jak nie najadala się a teraz? 🤔 Tak się pytam bo ja mam utrudnione karmienie przez te moje płaskie brodawki i Laura jak się wkurzy na nie czasami to nie chce jeść a przeczuwam że jest głodna z tym że w nerwach nie da rady jej przystawic. Tylko jak zaśnie to po snie dopiero chce do cyca 🤷♀️
-
Merci, widze... Ona cale dnie plakala i spala po 20 minut i znowu chciala jesc. Co ha wzielam robiła 'dzięcioła'. Pieluszki byly rzadziej mokre, bo kupe robila bez problemu ale siku na pewno bylo mniej. No i nie przybierała, a teraz mam taka kobitę ze masakra
. Nie ze teraz nie placze, ale widac ze jak juz to od brzuszka, bo akurat sie spina albo ida pierdy. No u mnie tez plaskie brodawki byly niestety. Jak masz laktator spróbuj przed karmieniem uruchomic go na minutę na wiekszej mocy. Zauwazylam ze to mocno wyciaga brodawke, moze bedzie jej latwiej chwycić?
Ja juz sie z piersia calkiem poddalam bo moje dziecko co rozpinam stanik to płaczę. To bylo tak psychicznie straszne ze nie byłam w stanie tego ciągnąć. Natomiast na butelke to az jej sie uszy trzesą. Wygląda jak moj pies jak chce mu dac mieso z obiadu...Merci92, Kasjanna, Ana.Ta lubią tę wiadomość
Vende Mam ten sam laktator co Ty podwójny 😉 Muszę tak robić jak mówisz bo na dodatek mam duży wyciek mleka taki że aż twarz zalewa i poduszkę do karmienia i to Laurę też wkurza 😏 Powiem Ci że nie ma lekko codziennie myślę zeby przestać karmić piersią ale już prawie 2 miesiące się przemeczylam więc dalej ciagne... Są chwilę że naprawdę dobrze nam idzie ale też są momenty że nie idzie wcale i wtedy odrzuca cyca. Dobrze że odnalazłas metodę na to aby mieć spokojne sumienie co do karmienia swojej córeczki 🥰 Chociaż kpi też nie należy do najłatwiejszych. W ogóle kazdy sposób karmienia ma swojej plusy i minusy. Pewnie jak będziemy wprowadzać pokarm stały to tez nie będzie lekko 🙃
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2022, 13:01
-
Zakupiłam chusto-nosidło Lenny Lamb Wrap Tai jodełka 😍 przymierzałam dzisiaj Wojtka i rewelacja. Rozmiar ubranek 62 już jest troszke przyciasny, więc wchodzimy w 68 i już będę mogła go nosić w chusto-nosidle 😍
Ana.Ta, Zosiek lubią tę wiadomość
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Malinka super
Ja wlasnir musze dopytac fizjo czy moge juz chustowac Małą, dzisisj uratowaloby mi to życie... Od 12 jest ciągle na rekach i ciągle glodna... Wlasnie odpada kolejny raz i ciekawe na ile tym razem... Ani obiadu ani nic nie zrobiłam. Rano tez miala godziny aktywności także chyba wykorzystuje normę za cala dobe
.
Merci, ja jakos wiedzialam ze bedzie pod gorke u mnie z tym karmieniem. No ale coz... Trzeba sobie jakos radzic. Nie moge sie doczekac rozszerzania diety tak szczerzeChociaz pewnie nie raz zatęsknię za tym co jest teraz- 'bezproblemowe' podawanie samego mleka
Merci92, Malinka2021, Zosiek lubią tę wiadomość
Ja też podziwiam dziewczyny na kpi. Wydaje mi się ze ja nie miałabym tyle samozaparcia...już teraz bardzo mi brakuje snu a co dopiero gdybym musiala te cenne godziny snu zamieniać na odciaganie mleka hmm nie dalabym rady🙈
Dziewczyny a powiedzcie mi czy któraś z Was zaczela już współżyć? Mi czasem przychodzi ochota heh jak jakos lepiej się wyspie ale hmm na wieczór i tak padam a poza tym kurde jakos się obawiam troche tego...dosyc ze ponoc na początku moze troche bolec to jedno a drugie to hmm przez te moje ciągłe infekcje w ciazy to na bardzo wczesnym jej etapie przestaliśmy z mężem sypiać ze sobą i po tej długiej przerwie jakos tak może być dziwnie🙈 -
A ja dla swojego wlasnego komfortu psychicznego zacZelam przed każdym karmieniem lub zaraz po ściągać mleko, bo często mała jak je z cyca już je krócej i drugi jest nieruszany i aż szczypie. A dwa- troche brakowalo mi czasu dla siebie, a jak podaje pewne Ml (czasem 60, czasem 100) jest po jedzeniu bardziej zadowolona jak nie uśnie 🤷♀️Ale karmić cycem gdy jest spokojna uwielbiam 💛 mam nadzieje ze uda sie jak najdluzej
Kiedyś miałam wyrzuty sumienia, a teraz jest to dla mnie mega komfortowe tymbardziej że ściągam od 60-120 ml w 8-10 min tylko stymulując👍 Ale zapas jednej butli też staram się mieć na jakieś spacery, czy na dobitke gdy nie zdąrze odciągnąć.
Nie wiem co ostatnio sie pozmienialo i czy to dzięki temu, ale moje dziecko śpi w dzień między 9-14 często ok 4-5h. Pozniej ma max 2 h aktywności i nadal śpi🤷♀️ Dzis bylismy z nią od 11-16:30 na tarasie z krotką przerwą na karmienie i przebranie pampersa🤔 może powietrze tak na nią działa... hmm
Mieliśmy juz dwa razy „test” do chrzcin. W trakcie mszy wiercenie na kupe i łkanie, ale zaraz po wzięciu na ręce uspokajała się. I znów ją odkładalam. Jakoś tak poczulam że mam duże dziecko. 😂
U mnie też po tym jak zaczelam ściągać pokarm się zwiększył i unikam ksztuszeniu się bo staram się na 2 min na jedną i drugą włączyc stymulacje bo zalewalo nas tym mlekiem i mala sie wkurzlaa 🤦♀️No i przytyla ! Wazy prawie 5kg a start byl z 3100 i walka o tycie... pierwsze ciuszki idą w odstawke/ jak mi ich szkoda 🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2022, 17:27
Zosiek, Leksa lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Kurcze też chyba zdecydujemy sie na takie nosidlo... moze udaloby sie jesienią pojsc w jakies niskie góry... <marzy mi sie>
Apropo spania dzieci- noce nocami- a w dzien dlugo wasze dzieci są aktywne na macie czy zabawie jak mozna to tak nazwac? Bo troche sie martwie ze u mnie za krotko wszystko jesli odlicze jedzenie i stękanie na kupy...16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
nick nieaktualnyMalinka, też zamówiłam nosidło. Czekam aż przyjdzie. Jak wyjdziemy ze szpitala, to będziemy testować. Raczej nie mam wątpliwości, czy się sprawdzi, no chusta daje radę. Tu liczę tylko na szybsze wiązanie.
Asiulka, my planowaliśmy zacząć współżyć, ale przez ten pobyt w szpitalu przepadnie mi wizyta u ginekologa, a chcę wcześniej sprawdzić, czy wszystko ok.
Mi się marzy wyjście że szpitala i pójście do fryzjera:)
Vende, a jakie mm podajesz Ali?
Ana.Ta, Malinka2021 lubią tę wiadomość
-
Merci92 wrote:Vende a widzisz różnice w zachowaniu Ali przed tym jak nie najadala się a teraz? 🤔 Tak się pytam bo ja mam utrudnione karmienie przez te moje płaskie brodawki i Laura jak się wkurzy na nie czasami to nie chce jeść a przeczuwam że jest głodna z tym że w nerwach nie da rady jej przystawic. Tylko jak zaśnie to po snie dopiero chce do cyca 🤷♀️
Myślalam że takie dzieci nie istnieją. U mnie bez mleczka wszystkie ściany by popękaly😂😂😂
jak mialam malo pokarmu byla tragedia - wieczne lamenty. Częste budzenie ze zloscią. Teraz wkoncu jest dobrze i okazuje sie bez problemow brzuszkowych mam calkiem spokojną corkę... 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2022, 17:29
Merci92 lubi tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Co do wspolzycia tez czekam na zielone światlo po wizycie... ale jeszcze sie nie zapisalam 😂 troche sie boje ze to krocze bedzie bolalo...
I tez na dlugo w ciązy seksu nie bylo... jak mialam krwawienie pozniej sie poprostu balam...16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Klara, ja podaje Nan optipro plus, dlatego ze takie podawali w szpitalu i bylo ok, wiec nie zmienialam.
Kurcze chyba zatkal mi sie kanalik... Mam takie biale ziarnko grochu kolo sutka i boli jak przystawiam laktatorzawsze cos pod gorke...
Ja tez miewam czasem ochote, ale moj mąż chwilowo traktuje mnie tylko jak matke wiec nie wiem jak to będzie... No i na pewno chce najpierw pojsc na wizyte do gina.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2022, 17:41
nick nieaktualny
-
Mam jutro wizytę u gin i aż się boję co usłyszę. Mam jakieś obawy, że za daleko zostałam zszyta. Jeszcze wczoraj zaczęłam to googlowac i ponoć to się zdarza, tzw 'szew dla męża'. Na samą myśl łzy we mnie wzbierają. Niektórzy lekarze to praktykują, a jeszcze pamiętam jak wzdrygalam się przy szyciu a dr mowi ze musi mocno, żeby dobrze się zrosło i tak się zastanawiam czy nie przedobrzył. Dowiem się jutro co i jak. No a mimo ochoty to z pójściem na całość raczej jeszcze się wstrzymam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2022, 19:46
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Ja juz mam zielone światło od lekarza bo w końcu rodziłam ok 2 tygodnie wczesniej niż większość z Was☺️hmm nie myslalam nigdy ze mogę miec z tym problem...ale nie kyslalam też ze będę mieć az tak długą przerwę z własnym mężem 😆
No nic , nic na siłę 🙂
Narazie muszę się bardziej wysypiać a wtedy to i samopoczucie jest całkiem inne🙂
Ale z tym spaniem w nocy widze ze moze nie być tak prosto u mojej małej. Pierwsza drzemki ma raczej dłuższą między 3 a 3,5 h i to jest w godzinach najczęściej 22-1 ale potem już najczęściej mamy przerwy 2-gkdzinne między początkiem jednego karmienia a drugim...czasem 2,5h . I czasem usypia od razu po karmieniu a czasem muszę ją dopiero ululac jakos a czas na spanie już leci🤦♀️
Ehh ale się zrobilam zrzęda😛 -
Dzis teściowa wziela małą na spacer. Mąż pojechal na rower a ja wtedy kawusi, lody i na balkon🙂mialam godzinę wolna bo w drugiej godzinie już poszlam ogarniać obiad🙂ale strasznie szybko ta godzina mi zleciala...🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2022, 21:52
-
Nadrobiłam Was 😘
Leksa dobrze że nowe mleko pomaga, mam nadzieję że będzie lepiej.😘
Moja ulewa też dość często ale sporo przybiera i lekarz i położna mówili że jest ok. Nieraz mamy serek godzinę po.
Misiaa rozumiem, że się stresujesz ale wierzę że będzie dobrze 😘
Klara trzymaj się tam, dużo zdrówka dla Hani😘
Dziewczyny co karmią kpi też podziwiam Was 😘 jest to duże poświęcenie żeby dziecko piło wasze mleko.
Jestem tak padnięta, że nie wiem co miałam jeszcze odpisać.
Moja w nocy śpi nawet ładnie ale w dzień jest masakra, drzemki ze 2 po max 15 minut.
Ile Wasze dzieciaczki śpią w ciągu dnia? Trochę mnie to martwi bo taki maluch potrzebuje snu. Starsza kojarzę że miała 2 dłuższe w ciągu dnia.
Co do przytulania dostałam w czwartek zielone światło ale boje się bo byłam sporo szyta. Jednak pewnie niedługo spróbujemy, bo oboje chcemy.
Co ja bym dała za godzinę dla siebie... Jak młoda usypia przed 23 to padam razem z nią 🤣Leksa, Malinka2021 lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰