Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Megsi ja mroze nawet i po 150ml i wiecej w zaleznosci od pojemnosci woreczka:) pisze ile wlewam na woreczku zeby wiedziec ile wyjac w razie potrzeby
Megsi lubi tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Ana.ta spróbuj jeszcze raz porozmawiwc z mężem... Bo naprawdę szkoda tej relacji wiadomo, ze ona się troche zmkenia po narodzinach dziecka, bo zmieniaja sie priorytety ale dalej jestesmy w związkach. U mnie mąż na poczatku chcial w ogole usiekac spać do mamy, ale szybko powiedzialam mu co o tym myske i wiecej nie wrocil z ta wspaniala mysla...
U mnie oo ciężkim dniu Mala sie troche zagapila ze spaniem i przespala 6h od 22 do 4 rano. Gdybym nie wstawala co 3h na laktator bylabym zachwycona Zjadla 160ml i mam nadzieję pojdzie spać dalej. Poki co rzuca sie w lozeczku jak szalona.17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Dzisiaj do malej ma przyjsc moja mama a my na rowery na piknik.. wymyslilam zeby odetchnac, ale czeka Nas rozmowa. Musze go uświadomicć co wyrabia. Ale tak to jest jak dla kogos wazny sen, zdarza sie ze mi marudzi że sie nie wyspal bo w tamta sofa moglaby byc dluzsza, no coz sam wybral 😂
Vende to faktycznie malutka pospala! Ja mialam przygotowane teraz 120ml ale wypila 60ml, chwilke ponosilam z termoforem i mam nadziehe ze choc do 7:00 polezy/pospi bo się mocno wykręca.
U mnie chyba zakodowala ze pobudka o 3:00 i 5:00.
Też wlasnie robie sesje, ale ja tylko po 4min-6min na pierś bo więcej to mi nawet nie leci 🤷♀️ Ale zawsze zejdzie ta prawie godzina niewiem na czym
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
O relacjach sie nie wypowiadam, bo u nas juz zadnej relacji nie ma. Mąż mi nie pomaga, co wiecej, gonie go od małej, bo wpadnie na minute, ponosi, rozbawi a pozniej zostawi a ona płacze i muszę uspokajać. Pracuje z domu, ale jakby go nie było. Ma czas na znajomych i siłownię, ale na rodzinę już mu brakuje. Priorytety...
Nie chce mi się walczyć i użerać. Jedyne co mnie boli to że jaki mąż taki ojciec. Ale staram się być dla moich dzieci i tym i tym.
Zaczelismy wczoraj proszenie na chrzciny. Juz widzę że z małą bedzie ciezko. Cała wizyta na rękach, a wieczorem nie mogła zasnąć i krzyk...29.04 - moja kochana córeczka -
nick nieaktualnyWidzę, że z tymi chłopami wszędzie podobnie. Trzeba edukować. Mój często w nocy przejmował starszą córkę, jak zaczęła płakać. Tylko ona zapłakała i zaraz poszła spać, a on już zostawał z nią do rana. Na początku na to przystawałam, ale po jakimś czasie mnie frustracja wzięła. Jak noc jest ciężka, to idę po niego i mówię Hanka nakarmiona przejmij ją, bo muszę odpocząć.
Teraz, jak jestem w szpitalu, też mu się zdarzyło marudzić, że tyle obowiązków itd. Powiedziałam, że chętnie się zamienię, że dziecko w szpitalu może być też z tatą. Już do narzekania nie wrócił.
Nie mogę narzekać, bo męża mam złotego, ale czasami muszę mu naprostowac perspektywę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2022, 06:27
-
Klara 'naprostować perspektywe' haha spodobało mi się 😄😄
A mój to ma takie fazy jakby co jakiś czas PMS mu się załączał 😅
Ale też trochę odsunelismy się od siebie. Wczoraj jakiś taki milutki był, ale przez tydzień miałam ochotę zamykać mu drzwi przed nosem. Mam nadzieję, że wczorajszy jego lepszy humor wrócił na dłużej 😋Ana.Ta, Klara_1985, Zosiek lubią tę wiadomość
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Dziewczyny, na grupie fb majowe mamy 2022 pisza, że biogaia może nasilać ulewanie. Może komuś się przyda tu taka info 🙂
Ana.Ta, Zosiek lubią tę wiadomość
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Majetta wrote:Ja mam również wsparcie mamy i teściowej
Tak w ogóle to od pn biorę tabletki anty jednoskładnikowe i ilości mleka zaczęły iść w górę (7 sesji i 1420ml mleka). Z dziś mam już 520ml do zamrożenia. Wyniosłam do sąsiadki 30 woreczków. U mojej mamy jest 75 woreczków...
Majetta myślisz że to dzięki tabletkom jednoskladnikowym? Ja biore od 3 dni ale poprawy na razie nie ma.
Mój mąż śpi ze mna chociaz sugerowałam ze jeśli chce sie wyspać proponuję mu salon raz na jakiś czas. Narazie skorzystał tylko 1 raz.
U nas wczoraj 1 raz sen 3.5 godziny
Ale co z tego jak zaczął się o 19 😀 chociaż to dobry znakAna.Ta lubi tę wiadomość
-
No to widzę że cięzko z tymi chlopami. Mnie po nocy najbardziej wkurza pytanie o to jak mineła i ile razy wstawalam. Mam czasem ochotę odpowiedzieć że jak chce wiedziec to niech do nas wróci 😂
Ja po 2 h ściągnelam zaledwie 60 ml. Także u Mnie takie bieżące porcje czasem robione na dwa razy 🤦♀️ Oby ten pokarm sie nie soonczyl. Ide wypic Inke... szkoda mi sie ruszac bo mala przysypia na kolanach. Ale głód juz silniejszy
Soleil dobry znak! Oby bobasek dał wiecej odetchnąć.
Ja zawsze mówie że w dzień zniose wszystko, ale w nocy niech śpi... 😂 a z drugiej strony w dzien tez tyle rzeczy do zrobienia...
jak jest spokojna to luz bo posiedzi w bujaku czy polezy, ale jak są lamenty to ręce opdają. Ale mam nadzieje że bedziebjuzbtylko lepiej. Byle wieczory byly łaskawsze bo po calym dniiu nie ma juz siłWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2022, 07:44
nick nieaktualnyMalinka2021 wrote:Dziewczyny, na grupie fb majowe mamy 2022 pisza, że biogaia może nasilać ulewanie. Może komuś się przyda tu taka info 🙂
Malinka, może faktycznie jest w tym coś prawdy. Zaczęłam stosować Biogaję w 3,4 tygodniu życia i pojawiły się bardzo duże ulewania. Potem Hanka miała brzuszkowe problemy, włączyłam Espumisan i z tego wszystkiego zapomniałam o Biogai. Duże ulewania ustąpiły.
Malinka2021 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa pochwaliłam wieczór i za to kiepska noc miałam 😁 może awantur nie było, ale mały chodził spać między 22 a 23 i wstawał o 2.40 na jedzenie, a później o 7 rano i o 9.30 już oficjalna pobudka, a dzisiaj pobudka o 1.30 później o 4, później 5 i 6.30, skok rozwojowy się zaczął, bo na stronie mj od wczoraj pokazuje burze w humorze dziecka 🤣
Mąż jeszcze z pracy nie zdążył wrócić. Na pewno dam mu się wyspać, a jak wstanie to nakarmię małego do pełna i idę na samotna drzemke 😁
Soleil trzymam kciuki żeby się tak utrzymało, u mnie też się zaczęło od 2.5-3h a teraz już jest ciągiem po 4-4.5h ale to też są lepsze i gorsze noce
Misiaa a jakie masz woreczki, bo ja kupiłam medeli i ostatnio ściągnęłam 90ml i jak je wlałam do worka to tam pokazywało 50 🤔 na woreczku zapisuje wartość z butelk, ale jak mówisz, że po 150 dajesz radę mrozic to zacznę większe porcje 😀 -
nick nieaktualny
-
Ech te skoki. Mam nadzieje, że weekend bedzie dla nas łaskawszy, choć ubmnie byla juz kupa gigant i drobne placzki, kolejne karmienie i oby była drzemka, bo narazie mnie podglada. Jakas maruda ta moja córa 🤷♀️
Dziewczyny a jak ubieracie dzieci w domu, u mnie jest teraz 25 stopni ale caly czas otwarte okna na dole i zast sie w co najlepiej. Na zewnatrz max 21, ja narazie mieszam jak dlugi rekaw to krotki dol, a dzis ma kombinezon dlugie spodnie i krotka góra
Faktycznie U mnie tez jak mialam biogayę byly wieksze ulewaniaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2022, 09:12
Ooo Klara, dzieki, nie znam tego filmu ale juz wiem co obejrze jak bede miala wolna chwile .
U mnie te ostatnie 3 dni to byla masakra, tylko na rączkach. Dzisiaj od rana tez trochę marudzila ale po kupie usneła dalej. Idziemy idziemy do rodziny na urodziny az sie boję, bo jak bedzie powtorka z wczoraj to chyba szybko sie zbierzemy...
U mnie okna otwarte i aktualnie w domu jakies 21 stopni więc dlugie spodnie i dlugi rekaw. Sprawdzam kark i wydaje mi sie ze jest ok. Ja jak nie wiem jak ubrac to ubieram wedlug sciagi:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2022, 09:34
Ana.Ta lubi tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Ja ubieram młoda jak siebie, krótki rękaw i getry.🙃
Na męża mojego nie mogę narzekać, jako mąż i tata spisuje się super. Szczególnie, że mamy wymagający egzemplarz.🤣 Starsza też daje w palnik.
Trzeba mimo wszystko próbować gadać gadać, bo później dzieci podrosną powiedzą pa i co nam zostanie. I jak tu pisałyście my pracujemy dzień noc.Megsi, Merci92, Ana.Ta lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
nick nieaktualnyWidzialam ta grafikę, ale chyba chłodzę moje dziecko. U mnie ciągle z krótkim rękawie jest, ale czuje, że mu ciepło. Jak wychodzimy to zakładam mu spodenki ewentualnie. Musze go chłodzić, bo dużo go nosimy, a mój mąż ma temperaturę jak lawa i jak biorę od niego dziecko to obaj spoceni zawsze
Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
Właśnie cały czas tylko KP. Chyba że skubaniec coś podjada na boku 😅
No a tak na poważnie, to tyle co ten nabial odstawilam całkiem. Z nowosci wjechało masło roślinne. Więcej chyba nic.
No jakoś bardzo nie śmierdzą, ale zdecydowanie inaczej pachną niż wcześniej.PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
12.05.22 👶Wojtuś💙