X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2022, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka a nie są rzadziej? U nas bardzo śmierdziała jak robiła jedna na dzień albo 2. 🙃

Malinka2021 lubi tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2022, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek, są rzadziej. Właśnie od jakiegoś tygodnia co drugi dzień albo 1 na dzień jest. No to w takim razie chyba to normalne 🙂

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2022, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jesteśmy na mm i tez okropnie śmierdzą. Jej baki tez. Jak zrobi kupę co drugi dzień to jest ok i jej kupa ma zielony kolor. Taki ciemnozielony. Zaczęłam sie zastanawiac czy wszystko jest ok. Jedyny plus jest taki, ze po tym Nan nie przelewa jej się w brzuchu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2022, 14:22

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2022, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położna mi mówiła że jak są rzadziej to bardziej śmierdzą bo zalega tam dłużej w brzuszku. Też mnie to martwiło, bo zapach był okropny.🙃

Kasjanna, Malinka2021 lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2022, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze bąble też się już tak ślinią? Mojej cieknie z buzi ostatnio.🤦

Kasjanna lubi tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2022, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek, tak xD i co się nawinie to oblizuje 😅

Zosiek lubi tę wiadomość

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2022, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojej też bąble śliny idą z buzi.

Mój chłop mnie dzisiaj załamał. Wietrzę Hance to odparzenie, więc leży w rozpiętych body w szpitalu. Mówię przywieź zapas body, bo juz nie mam, co chwilę albo obsikane albo uleje. Przyjechał cały zadowolony z reklamówą pajacyków. Na dodatek mówi, że się dla starszej syrop na alergię skończył, a dopiero wykupiłam receptę. Okazuje się, że podczas naszego pobytu w szpitalu, dawał jej dwa razy większą dawkę niż powinien. 🙈 Ręce mi opadły.

Zosiek, Malinka2021 lubią tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2022, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie stopień zapachowy taki sam, ale są o wiele wieksze 🤭

Jeśli chodzi o ubieranie dzięki za rozpiske. Vende daj znać jak tam wyjscie:) u nas za to jutro goście na kawę, mam nadzieje że uda sie chwile posiedziec🥴

Bylismy z mężem 3 h na tym pikniku. Jest sukces- dzis spi z Nami. Chyba nawet sie troche ucieszyl ze za nim tesknie😆 narazie idziemy na kompromis i wraca w weekendy. Chyba córka sie stesknila bo nie chciala butelki tylko 40 min namietnie ssala cyca🤷‍♀️

Zosiek oj tak śliny co nie miara plus robienie baniek😂 no i do tego ssanie paluszkow i piąstki/kciuk w buzi 🙈

Zosiek, Leksa, Soleil lubią tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2022, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara jak to sie mowi chcial dobrze... nie no czasem idzie sie z nimi zalamac. Ja pajacykow nie cierpie chyba obcielabym nogawki hihi

Moj np mial umyc kola w wozku. Ja patrze a ten wjechał mi nim do salonu i czysci w środku 😂 to nic ze bylo odkurzane i wymyte

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2022, 19:45

Malinka2021, Klara_1985 lubią tę wiadomość

• Vende Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2022, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na urodzinach nie było tak źle. Co prawda malo spala, ale nie moge powiedzieć zeby ciagle plakala. Troche byla w wozku, troche ją nosilam a trochę inni ;) Duzo tam zjadla, miala jakies wyjątkowe smaczki i potem cala powrotna droge mi ulewala. Masakra. Dalej mamy chyba ten skok bo ona tak nagle zaczyna plakac ze jestem w szoku. Ciekawa jestem nocy bo nie było kupy wieczorem a byly bóle brzuszkowe i cos mi sie kreci mocno...

Ana.Ta, Malinka2021 lubią tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2022, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende wlasnie to jest to ze nasze dramy przy innych są lżejsze bo zawsze ktoś ponosi 😂 i ja mam wrazenie ze dziecko przy innych i poza domem jest grzeczniejsze. Jak np ide z nia do mojej mamy zawsze tam usypia, gdzie w domu wczesniej świruje. Musze tam częściej chodzic😂

U Nas wczoraj córka miała taki żarłoczny dzień i pozniej przez to nie mogla usnąć. Dziś tez miała problem ale z pierdami, doslownie plakala z bólu jak je puszczala aż ją dwa razy wybudzily:/ godzina spania przesunela sie nam z 21 na 22:30. EMialam ją dac do cyca zeby sie uspokoila bo nie jadla duzo, a tu zadzialal patent esumisan+ smoczek. Jestem w szoku bo kiedys nie zadzialalo a teraz ssała 5 min az sie uspokoila i spowrotem usnela. Dobrze ze jej nie wyciągnelam z lozeczka🙈

• Vende Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2022, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie espumisan + smoczek bardzo często działa, serio nie raz mi uratowalo to sytuacje ;) Masz racje ze poza domem ejst inaczej. Ja jeszcze nie spie. Pozno wrocilismy a do tego chcielismy trochę posiedziec z mężem. Zastanawiam sie czy mi sie oplaca w ogóle klasc ;) daj znac potem jak 'pierwsza' noc z mężem :P

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2022, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie męża to też myslalam ze bedzie się bardziej angażował w pomóc przy małej no ale narzekać nie mogę bo trochę się z nią bawi i jak o coś poproszę to pomoże ale żeby sam od siebie się domyśleć to rzadko🙂ja pół nocy spie z mężem w sypialni a później emigruję z małą do salonu. Małą najczęściej druga część nocy ma bardziej niespokojną u mąż ciagle się do niej zrywał, potem byl niewyspany a mąż niewyspany i marudzący to dla mnie za dużo wiec wole sama isc z sypialni 😋 aczkolwiek wcale się z tego nie ciesze i wolałabym zebysmy spali razem ale z czasem może tak będzie.

Soleil lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2022, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córa pierwszy raz miala tylko 2 pobudki na jedzenie w nocy. O 2.40 i 6.15😀 za to teraz usypialam ją przywieźli 40 minut i w końcu przy okapie mi usnęła i az się boję okap wyłączyć...🙂

Soleil lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2022, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy u którejś z Was dzieciaczek przekrzywia częściej głowę w jedną stronę? A jak tak to jak z tym walczycie? U nas przez jakiś czas było lepiej ale od nowa mała bardziej w prawo daje głowę 😏

oar89n73njsm8gcn.png
  • Vende Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2022, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka, u mnie Mala typowo przekrecsla sie na prawo. Przestawiłam lozeczko zeby podchdozic do niej z lewej i zeby tz tej strony miala okno (często patrzy w swiatło), a z prawej ma sama ścianę. I fakrycznie zaczyba jej sie to zmieniać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2022, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też w prawo patrzy ciągle. Podchodzę z lewej zabawki też ma z lewej i nie reaguje za bardzo. W sumie malo się też uśmiecha i na głos nie reaguje. Niby nie mam presji ale czasem mnie to martwi

• Majetta Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2022, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh u nas chyba trzydniówka (?)... Wczoraj na wieczór Gaja była jakaś taka nieswoja, nie miała humorku itp i zasypiała na rękach non stop. Od 1 w nocy takie skoki temp (raz mega ciepła a za minutę już ok). Je normalnie ale jest mega senna. Poszła spać o 9 i spała do 12:40, w tym czasie zerkałam co chwilę i nie miała temp. Ale jak się obudziła to popłakiwała i od razu ceieplejsza się zrobiła. Zjadła butlę i dałam ją do nosidła. Śpi... próbowałam zmierzyć temp bezdotykowym termometrem z microlife ale na skroni pokazuje 38,1 a na środku czoła 38,8 (u mnie pokazuje 37,2 mimo, że temp nie mam, zresztą nie lubiętego termometru bo mam wrażenie, że przekłamuje, czasem zaniża zwykle zawyża).
    Dałam jej asekuracyjnie pedicetamol i zobaczę za 30 min ile pokaże ten cudowny termometr. I będę obserwować i chyba jutro lekarz jeśli nie przejdzie...

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2022, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje Majetta, tez nie daje wiary mojemu bezdotykowemu, bo zakłamuje. Mam nadzieję że tak naprawdę to lekka podgoraczka. Jak teraz pokazuje, spada?
    Moze sprobuj zmierzyc tradycyjnie. Wiem ze takim dzieciom sie mierzy w pupie, a myslicie ze pod pachą tez mozna?

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2022, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna wrote:
    Wspolczuje Majetta, tez nie daje wiary mojemu bezdotykowemu, bo zakłamuje. Mam nadzieję że tak naprawdę to lekka podgoraczka. Jak teraz pokazuje, spada?
    Moze sprobuj zmierzyc tradycyjnie. Wiem ze takim dzieciom sie mierzy w pupie, a myslicie ze pod pachą tez mozna?
    Mojemu w szpitalu pod pachą mierzyli wiec chyba wiarygodny wynik

Kasjanna lubi tę wiadomość

‹‹ 508 509 510 511 512 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ