X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2022, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majetta współczuje. Mam nadzieje, ze malej szybko przejdzie.
    Ja mojemu bezdotykowemu do czoła tez nie wierze, bo zawsze zawyżał temp, dlatego jak mała się urodziła to kupiłam ten do ucha z braun i jestem z niego zadowolona.

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Vende Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2022, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majetta i jak sytuacja?
    U nas chyba mocniej wjeżdżają kolki... Juz ktorys wieczor z rzędu miedzy 19 a 21 jest płacz i łzy... Wszystko pomaga najwyzej na chwilke, czy to smoczek, epumisan, termofor czy bujanie na piłce. Oby szybko minęło.
    Poszlismy dzisiaj z mężem na dłuższy spacer z Mala, odeszliśmy dalej od domu tu kawka na wynos, tu lody... I oczywiście jak kupiłam loda tak Mala stwierdzila ze jest glodna, ona zawsze jak widzi ze ja cos jem to ona tez musi :P I sie rozpadało. Podjechalismy wozkiem na przystanek zadaszony, a pod nim facet ns rowerze, rower postawiony tak ze zastawia cala lawke, a na reszcie siedzi ten facet. Ja sie odzywam ze nie ma gdzie usiasc a on udaje ze nas nie widzi no i musialam Mala na rekach karmic... Znieczulica totalna. Juz nam sie nie chcialo kłócić. Na szczęście szybko pojechal.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2022, 20:48

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2022, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende znieczulica albo po prostu złośliwość 😏
    Nasza mała tez nie tak dawno dużo płakała wieczorem i tylko podskakiwanie z nią troche pomagało ale ostatnie kilka dni jest dużo lepsze. Usypia na narożniku, dostaje smoczka , ja ją tulę albo mąż i powolutku odlatuje a mamusia ogląda sobie siatkówkę w tv🙂
    U nas spacery to jedna wielka niewiadoma. Ostatnie 3 x jak z nią bylam tylko większość czasu przespała a jak nie spala to się rozglądała ale dzis np poszliśmy z mężem do parku i cala drogę powrotną musiał mąż ją nieść bo się tak darla. Najprawdopodobniej głodna była choć nie powinna jeszcze być hmm i mąż powiedzial ze następnym razem musimy wziąć butelkę z moim mlekiem zeby w razie w ją uspokoic😋

oar89n73njsm8gcn.png
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2022, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende, a może obcokrajowiec skoro nic nie odpowiedzial? Ludzie domyslni nie są, szczególnie jak nie mają dzieci, a skoro nie odpowiedzial...
    Ja bym mu ten rower sama przesunęła.

U nas problem z wozkiem jest taki, że nie umie w nim zasnąć. Jesli włożę ją na śpiocha albo nie jest śpiąca to spaceruje sie super, ale jak chce spać to nie ma bata, muszę ją wyjąć i ululac abo leciec do domu.

Zrobilismy dzis objazd po rodzinie i została tylko jedna osoba do zaproszenia na chrzciny. Mała postawiła sobie chyba za cel zostawić pieluchę z kupą u każdego ;)

Do tego wzięłam do rodzicow sukienke ktora rozwazam na chrzest, i zostalam ochrzaniona ze sie nie nadaje. Im sie podoba biala i rozkloszowana, bo takie mialy dziewczynki w rodzinie, a mnie sie takie bezy wyjątkowo nie podobaja, jeszcze dla mojego grubaska o ciemnej karnacji...

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Vende Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2022, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem taka ze nie bardzo mam ochote sie kłócić a spieszyło mi sie zeby wyjąć Małą bo afera byla konkretna. Ale chodziło mi raczej o fakt, w ciazy bylo to samo, kazdy udawal ze nie widzi.
    Kasjanna a jaka ta sukienka? :)
    Asiulka, ja bez butelki nie wychodze w ogóle juz nie raz uratowala mi zycie ;)

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2022, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż przezyl 😂 tak naprawde polowy nocy nie pamieta co sie dzialo. Mala miala inne pobudki - jakby wyczula, ale byla spokojna i w miare szybko usypiala, takze sie nie zniechecil 😂 smoczek + espumisan użyty 2 razy🙈 co dziwne w nocy go przyjęła a przed poludniem pluła😂

Asiulka u mnie nad ranem od 4-5 tez stękania i tez poszlam do salonu. Takze jak jednak spi gdzie indziej nie jest zle bo ja mam krolewstwo lozko dla siebie😀 a tak tez nie chcialam go budzic np na laktator i wychodzilam. Te dwa dni jednak narazie mi wystarczą😆
    Ja zawsze mam awaryjną butle w wozku, bo moja córka czesto uwielbia dojesc po godzinie jak jej sie uleje. 🤷‍♀️ A ryk na jedzenie u mnie pojawia sie tak szybko że to wyczyn dać w porę cyca lub nawet przystawic butle 😂 u Was tez dzieci takie narwane?1

Powiem Wam że u Nas córka była noszona plecami do Nas tak w pionie i mega jej sie to spodobalo. Juz chyba miala dosc dzidziusiowej pozycji. Ze tez na to wczesniej nie wpadlismy. Zanim maz oblecial z nią wszystkie pokoje zdąrzylam przygotować obiad/ szkoda że koniec weekendu 🥴

Kasjanna u mnie z wózkiem to samo! Za nic nie uśnie ani nie przyjmie smoka. Dzis w dobrym humorze jezdzilismy z nią ok 30 min. A pozniej musialo byc lulanie... dobrze ze sie udalo bo walracalibysmy z rykiem.

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2022, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende oby kolki szybko ustaly. U mnie wieczorem ok 19 tez wjezdza marudzenie, ale ja to bardziej wiąże zd zmęczeniem materialu... ona sama nie wie czego chce, po kąpieli ok 20:00 zawsze pluje cycem i butlą jakby chciala powiedziec hola, hola nie chce spac. Dlatego wjezdza bujak i karty kontrastowe, czy siedzi sama. Jak zaczyna ziewac probuje nakarmic i lulac. Zazwyczaj do 22:30 udaje sie ululać. Dzis sie zbuntowalam bo sie rozwyla przy wyciaganiu z bujaka,dalej nie chciala jesc i usypial mąż po to zeby za 15 min jednak chciala jesc. I wloncu usnela u Mnie. Czasem naprawde mamy tego dość😂

Kasjanna super ze pozapraszalas💛 ja tez nie chce bezy bo moja mala juz tez wyglada jak ona😂 chcialabym cos prostego i jakis ładny akcent na jej czuprynce. Tylko nie wiem gdzie są jakies fajne opaski

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2022, 22:55

Kasjanna, Soleil lubią tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2022, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende, sukienka jest kremowa w zlote koleczka (a nie biala) i taka w ksztalcie A, czyli rozszerza sie troche w dol ale tak prosto (a nie odcinana pod biustem czy w pasie i rozkloszowana). Nie mówię że jest jakas rewelacyjna, ale jest, a dac 200 zl za beze i wlozyc raz, a do tego nie byc zadowolonym, slabo.
    Ja ogólnie nie lubie eleganckich ubran, dla syna dalam sie zagadac, mial marynarke i wygladal strasznie, sterczało, kolnierz podchodził mu do uszu jak sie małego nosilo, no nie moja bajka. I jak dla mnie to samo jest z sukienkami. Póki dziecko tylko leży nie jest to praktyczne i mnie denerwuje.
    Myślałam kupić bodziaka i spódniczkę awaryjnie, bo wiadomo, uleje albo trafi się mega kupa, to zostalam zgadana ze ro taka bida. No nic, skocze jutro jeszcze do sklepu kolo nas i moze cos tam wybiore jeszcze. A jak nie to pójdzie po mojemu i niech gadają.

Ana.Ta, Soleil lubią tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Vende Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2022, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna rozumiem, mi tez sie takie nie podobaja. Wlasnie ja dostalam od kogos taka białą w wisienki i sie zastanawialam czy będzie ok. Ogolnie tez bym wolala cos co będzie praktyczniejsze, a to ze na bodziaku to juz w ogole taki must have.
    Czasem fajne oferty idzie znalezc na vinted. :)

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2022, 04:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znalazłam fajna poradę na temat spania dziecka i przyznam, że u mnie działa.
    Wyglada to tak, że dziecko po aktywnym oknie powinno zasnąć w ciągu 15 min I spać conajmniej 45 jeżeli tak nie jest to znaczy, że aktywny czas nie był wcale taki aktywny i dziecko było za mało stymulowane.
    Zaczęłam zwracać uwagę na małego na macie I wyłapuje oznakę zmęczenia i odpływa mi w 2-3 min jak go wezmę na piłkę albo poprostu przytulę.
    Druga sprawa jest taka, że jak się dziecko budzi z drzemki to nie powinno płakać, bo to znaczy, że się nie wyspało. Trz poobserwowałem małego I widzę, że mąż ma problemy, bo jak mały otworzy oczy to ten go zagaduje i jest krzyk, a ja bujam i śpi jeszcze 10 min I wtedy przeciąga się z uśmiechem. Dlatego teraz mały trochę u nas leży sam na macie, ale większość czasu pokazujemy mu karty I czytamy wiersze Jana Brzechwy, albo jakieś opowieści.
    Wiadomo, że to nie zadziała przy kolkach ani w nocy, ale faktycznie ja zauważyłam poprawę jak trochę bardziej małego mecze 😁

U nas kuleje układanie małego na brzuchu, musimy bardziej o to zadbać, bo mało go kładziemy i na krótko. On nie lubi i krzyczy I nas to zniechęca.

Teraz polecieliśmy na rekord, mały spał ciągiem 6h i obudził się z uśmiechem na jedzenie 😁

Kasjanna, Klara_1985, Malinka2021, Ana.Ta, Zosiek, Leksa, Soleil lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2022, 05:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do sukienek dziewczyny to jest wasze dziecko i wasza sprawa jak je ubierzecie do chrztu, no bez przesady z tym wtrącaniem się rodziny. U mnie byłoby to samo, ale mieszkam na granicą i czas brakuje mi pomocy, ale później się cieszę, bo mnóstwo nerwów zaoszczędzonych przez brak wtrącania się do dziecka.

My wczoraj poszliśmy na spacer jak mały był nakarmiony i śpiący, myśleliśmy że zaśnie w wózku, ale gdzie tam. Przynajmniej nie wył, dopiero pod koniec zaczął mała aferę, a w domu jak go wzielam na ręce to zasnął w minute 😁

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2022, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna sluchaj swojej intuicji👍 Powinnysmy przede wszystkim ubrac dziecie wygodnie, bo pozniej odbije sie to na bank na jego samopoczuciu😅 opcja body plus spodnica w razie w tez super opcja.
    Ja mam dwie takie biale sukienki na luzie i pewnie wezme je na przebranie- jedna ma wbudowane body 👍 na chrzest fajnie jakby byla dluzsza i przykrywala fafulki bo w kosciele chlodniej.

Megsi super mial spanko! U mnie troche mniej, bo 4h, ale za to 2 razy pod rząd, wiec tez super, gdyby nie gniotka kupa rano byloby idealnie... szkoda mi tej malej jak placze przez te pierdy. Szkoda ze espumisan i probiotyki nie dzialają do konca,przy glodzie choć cyc pomaga...

Też zauwazylam ze trzeba „wymeczyc” - jest łatwiej, ale wboli ją brzuch to niestety u mnie zasypianie nie przejdzie bo sie wybudza. Inieraz od karmienia do karmienia sie bujam.. dobrze ze choc w bujaku posiedzi chwile.

Ja od wczoraj testuje karty kontrastowe- to jest sztos! Wlasnie siedzi u mnie na kolanach i przy nich robi kupe a wczesniej plakala 🤷‍♀️ I jeszcze piłki sensoryczne ponoć są super👍Planuje dziś kupić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2022, 08:07

Malinka2021 lubi tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2022, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi u mnie niestety czesto takie wybudzanie z placzem ale lulanie dalej rzadko pomaga🤔 bardziej musze migiem dac jesc 😂

• Majetta Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2022, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende wrote:
    Majetta i jak sytuacja?

Dziękuję, że pytasz :) na 10 mamy pediatrę, niech obejrzy mała. Wczoraj po 13 podałam pedicetamol i następną gorączkę dostała już na nockę o 20. Chciała spać ale tylko w nosidle, była jakaś taka niespokojna. Podałam drugi raz pedicetamol i po 15 min usnęła. Dzisiaj była cieplejsza tylko z rana jak złapała wkurw :P no ale udało mi się złapać wizytę u lekarki co ma bardzo dobre opinie to podjadę do niej a poza tym Gaja za 7 dni kończy 3 miesiące więc w teorii mogę już przejść na ibuprom jeśli będzie potrzeba a do tego w przyszłym tygodniu mamy szczepienia, których nie chciałabym przekładać...

A co do ludzi i znieczulicy to ludzie powariowali w mojej opinii.

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2022, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende wrote:
    Kasjanna rozumiem, mi tez sie takie nie podobaja. Wlasnie ja dostalam od kogos taka białą w wisienki i sie zastanawialam czy będzie ok. Ogolnie tez bym wolala cos co będzie praktyczniejsze, a to ze na bodziaku to juz w ogole taki must have.
    Czasem fajne oferty idzie znalezc na vinted. :)

Ja swoją chrzciłam co prawda jak miała ponad roczek (roczek w licpu chrzest we wrześniu) i to było świetne bo była bardzo skupiona na księdzu, przy chrzcielnicy była rzeźba gołębia, która ja mocno frasowała i pokazywała palcem i mówiła "ptak, ptak" :D Ale chrzest był w kaplicy, bez mszy, rodzina i ksiądz i mimo, że nie jestem relogijna zbytnio i czasem mocno sceptycznia tak wtedy atmosfera była i rodzinna i na swój sposób podniosła :)

Ale, ale co do sukienki, to córka miała białą sukienkę (do kolana) bez rękawów i na środku miała cudownego motyla z odrobiną cekinów. Wyglądała jak aniołek :) A sukienkę ubrała jeszcze kilka razy.

Kasjanna lubi tę wiadomość

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2022, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi wrote:
    Ja znalazłam fajna poradę na temat spania dziecka i przyznam, że u mnie działa.
    Wyglada to tak, że dziecko po aktywnym oknie powinno zasnąć w ciągu 15 min I spać conajmniej 45 jeżeli tak nie jest to znaczy, że aktywny czas nie był wcale taki aktywny i dziecko było za mało stymulowane.
    Zaczęłam zwracać uwagę na małego na macie I wyłapuje oznakę zmęczenia i odpływa mi w 2-3 min jak go wezmę na piłkę albo poprostu przytulę.
    Druga sprawa jest taka, że jak się dziecko budzi z drzemki to nie powinno płakać, bo to znaczy, że się nie wyspało. Trz poobserwowałem małego I widzę, że mąż ma problemy, bo jak mały otworzy oczy to ten go zagaduje i jest krzyk, a ja bujam i śpi jeszcze 10 min I wtedy przeciąga się z uśmiechem. Dlatego teraz mały trochę u nas leży sam na macie, ale większość czasu pokazujemy mu karty I czytamy wiersze Jana Brzechwy, albo jakieś opowieści.
    Wiadomo, że to nie zadziała przy kolkach ani w nocy, ale faktycznie ja zauważyłam poprawę jak trochę bardziej małego mecze 😁

U nas kuleje układanie małego na brzuchu, musimy bardziej o to zadbać, bo mało go kładziemy i na krótko. On nie lubi i krzyczy I nas to zniechęca.

Teraz polecieliśmy na rekord, mały spał ciągiem 6h i obudził się z uśmiechem na jedzenie 😁

Ja ostatnio jakoś wylądawałam z młodą na kolanach a nie miałam pod ręką ani książeczki ani kart itp to jej pokazywałam pilot (w końcu klawisze są czarne a cyferki białe c'nie?), opowiadałam o przyciskach, funkcjach a najśmieszenisze, że słuchała z wieliim zaciekawieniem :P

Ana.Ta, Megsi lubią tę wiadomość

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Vende Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2022, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje, Majetta, ze to nic takiego, tak jak mówiłaś trzydniówka i bedzie po :) Ale dobrze ze idziesz do lekarza. Daj znsc po jak będziesz miala możliwość :)
    U nas dzisiaj poki co dzien na nie. Smiala sie tylko jak robila rano kupe, swoja droga mialam ja na nogach i podlaczony laktator musialo to wygladac komicznie. Oczywiście wszystko bylo w kupie, ja, ona, śpiochy a w konsekwencji przewijak. Ale od wtedy jakas nerwica sie zalaczyla. Zjadla juz prawie cala butle mimo ze 1,5h temu zjadla cala porcje... Poki co przysypia na mnie, mi marzy sie prysznic i przebranie z pidzamy ale poki co sie boje ;) Tez tak czasem macie?

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2022, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende u nas kupa rano na łóżku, dobrze że był ręcznik pod nią 🤣 i też jeszcze jestem w pidżamie 🤣

Ja też nie lubię takich szerokich tiulowych sukienek, a że nie miałam żadnej to zamówiłam taką. https://milulove.pl/pl/p/Sukienka-do-chrztu-Oxana/240
    Jeszcze nie przyszła więc nie wiem co to będzie.🤣 Potem odsprzedam i pójdzie dalej.
    Wzięłam z długim rękawem bo u nas w kościele jest chłodno nawet w upał.

Młoda przetrwała proszenie ale na rączkach 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2022, 10:27

Malinka2021, Vende lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2022, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek piękna sukienka 🙂

A zaproszenia gdzieś przez internet moze zamawiałyście? Możecie coś polecić? Zależy mi na takich, gdzie wydrukują wszystko łącznie z imionami i nazwiskami gości 🙂

Zosiek lubi tę wiadomość

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2022, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc w sumie to nie do końca wiadomo o co chodzi z tą gorączką. Albo trzydniówka i mozna się spodziewać wysypki dziś/jutro albo zapalenie pęcherza (lekarka mówi, że wątpliwe bo u takich maluszkach to zwykle w pakiecie z biegunkami są i temp ciężko zbić) albo no poprostu organizm się zetknął z czymś i stąd ta temp (dziś już nie ma). Do obserwacji i ewentualnie badanie moczu zrobić. Można już jak coś nurofen podać :D no i waga 5285gr <3

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
‹‹ 509 510 511 512 513 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ