Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Majetta współczuje. Mam nadzieje, ze malej szybko przejdzie.
Ja mojemu bezdotykowemu do czoła tez nie wierze, bo zawsze zawyżał temp, dlatego jak mała się urodziła to kupiłam ten do ucha z braun i jestem z niego zadowolona.Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Majetta i jak sytuacja?
U nas chyba mocniej wjeżdżają kolki... Juz ktorys wieczor z rzędu miedzy 19 a 21 jest płacz i łzy... Wszystko pomaga najwyzej na chwilke, czy to smoczek, epumisan, termofor czy bujanie na piłce. Oby szybko minęło.
Poszlismy dzisiaj z mężem na dłuższy spacer z Mala, odeszliśmy dalej od domu tu kawka na wynos, tu lody... I oczywiście jak kupiłam loda tak Mala stwierdzila ze jest glodna, ona zawsze jak widzi ze ja cos jem to ona tez musi I sie rozpadało. Podjechalismy wozkiem na przystanek zadaszony, a pod nim facet ns rowerze, rower postawiony tak ze zastawia cala lawke, a na reszcie siedzi ten facet. Ja sie odzywam ze nie ma gdzie usiasc a on udaje ze nas nie widzi no i musialam Mala na rekach karmic... Znieczulica totalna. Juz nam sie nie chcialo kłócić. Na szczęście szybko pojechal.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2022, 20:48
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Vende znieczulica albo po prostu złośliwość 😏
Nasza mała tez nie tak dawno dużo płakała wieczorem i tylko podskakiwanie z nią troche pomagało ale ostatnie kilka dni jest dużo lepsze. Usypia na narożniku, dostaje smoczka , ja ją tulę albo mąż i powolutku odlatuje a mamusia ogląda sobie siatkówkę w tv🙂
U nas spacery to jedna wielka niewiadoma. Ostatnie 3 x jak z nią bylam tylko większość czasu przespała a jak nie spala to się rozglądała ale dzis np poszliśmy z mężem do parku i cala drogę powrotną musiał mąż ją nieść bo się tak darla. Najprawdopodobniej głodna była choć nie powinna jeszcze być hmm i mąż powiedzial ze następnym razem musimy wziąć butelkę z moim mlekiem zeby w razie w ją uspokoic😋 -
Vende, a może obcokrajowiec skoro nic nie odpowiedzial? Ludzie domyslni nie są, szczególnie jak nie mają dzieci, a skoro nie odpowiedzial...
Ja bym mu ten rower sama przesunęła.
U nas problem z wozkiem jest taki, że nie umie w nim zasnąć. Jesli włożę ją na śpiocha albo nie jest śpiąca to spaceruje sie super, ale jak chce spać to nie ma bata, muszę ją wyjąć i ululac abo leciec do domu.
Zrobilismy dzis objazd po rodzinie i została tylko jedna osoba do zaproszenia na chrzciny. Mała postawiła sobie chyba za cel zostawić pieluchę z kupą u każdego
Do tego wzięłam do rodzicow sukienke ktora rozwazam na chrzest, i zostalam ochrzaniona ze sie nie nadaje. Im sie podoba biala i rozkloszowana, bo takie mialy dziewczynki w rodzinie, a mnie sie takie bezy wyjątkowo nie podobaja, jeszcze dla mojego grubaska o ciemnej karnacji...29.04 - moja kochana córeczka -
A ja jestem taka ze nie bardzo mam ochote sie kłócić a spieszyło mi sie zeby wyjąć Małą bo afera byla konkretna. Ale chodziło mi raczej o fakt, w ciazy bylo to samo, kazdy udawal ze nie widzi.
Kasjanna a jaka ta sukienka?
Asiulka, ja bez butelki nie wychodze w ogóle juz nie raz uratowala mi zycieAna.Ta lubi tę wiadomość
Mąż przezyl 😂 tak naprawde polowy nocy nie pamieta co sie dzialo. Mala miala inne pobudki - jakby wyczula, ale byla spokojna i w miare szybko usypiala, takze sie nie zniechecil 😂 smoczek + espumisan użyty 2 razy🙈 co dziwne w nocy go przyjęła a przed poludniem pluła😂
Asiulka u mnie nad ranem od 4-5 tez stękania i tez poszlam do salonu. Takze jak jednak spi gdzie indziej nie jest zle bo ja mam krolewstwo lozko dla siebie😀 a tak tez nie chcialam go budzic np na laktator i wychodzilam. Te dwa dni jednak narazie mi wystarczą😆
Ja zawsze mam awaryjną butle w wozku, bo moja córka czesto uwielbia dojesc po godzinie jak jej sie uleje. 🤷♀️ A ryk na jedzenie u mnie pojawia sie tak szybko że to wyczyn dać w porę cyca lub nawet przystawic butle 😂 u Was tez dzieci takie narwane?1
Powiem Wam że u Nas córka była noszona plecami do Nas tak w pionie i mega jej sie to spodobalo. Juz chyba miala dosc dzidziusiowej pozycji. Ze tez na to wczesniej nie wpadlismy. Zanim maz oblecial z nią wszystkie pokoje zdąrzylam przygotować obiad/ szkoda że koniec weekendu 🥴
Kasjanna u mnie z wózkiem to samo! Za nic nie uśnie ani nie przyjmie smoka. Dzis w dobrym humorze jezdzilismy z nią ok 30 min. A pozniej musialo byc lulanie... dobrze ze sie udalo bo walracalibysmy z rykiem.16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Vende oby kolki szybko ustaly. U mnie wieczorem ok 19 tez wjezdza marudzenie, ale ja to bardziej wiąże zd zmęczeniem materialu... ona sama nie wie czego chce, po kąpieli ok 20:00 zawsze pluje cycem i butlą jakby chciala powiedziec hola, hola nie chce spac. Dlatego wjezdza bujak i karty kontrastowe, czy siedzi sama. Jak zaczyna ziewac probuje nakarmic i lulac. Zazwyczaj do 22:30 udaje sie ululać. Dzis sie zbuntowalam bo sie rozwyla przy wyciaganiu z bujaka,dalej nie chciala jesc i usypial mąż po to zeby za 15 min jednak chciala jesc. I wloncu usnela u Mnie. Czasem naprawde mamy tego dość😂
Kasjanna super ze pozapraszalas💛 ja tez nie chce bezy bo moja mala juz tez wyglada jak ona😂 chcialabym cos prostego i jakis ładny akcent na jej czuprynce. Tylko nie wiem gdzie są jakies fajne opaskiWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2022, 22:55
Kasjanna, Soleil lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Vende, sukienka jest kremowa w zlote koleczka (a nie biala) i taka w ksztalcie A, czyli rozszerza sie troche w dol ale tak prosto (a nie odcinana pod biustem czy w pasie i rozkloszowana). Nie mówię że jest jakas rewelacyjna, ale jest, a dac 200 zl za beze i wlozyc raz, a do tego nie byc zadowolonym, slabo.
Ja ogólnie nie lubie eleganckich ubran, dla syna dalam sie zagadac, mial marynarke i wygladal strasznie, sterczało, kolnierz podchodził mu do uszu jak sie małego nosilo, no nie moja bajka. I jak dla mnie to samo jest z sukienkami. Póki dziecko tylko leży nie jest to praktyczne i mnie denerwuje.
Myślałam kupić bodziaka i spódniczkę awaryjnie, bo wiadomo, uleje albo trafi się mega kupa, to zostalam zgadana ze ro taka bida. No nic, skocze jutro jeszcze do sklepu kolo nas i moze cos tam wybiore jeszcze. A jak nie to pójdzie po mojemu i niech gadają.Ana.Ta, Soleil lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Kasjanna rozumiem, mi tez sie takie nie podobaja. Wlasnie ja dostalam od kogos taka białą w wisienki i sie zastanawialam czy będzie ok. Ogolnie tez bym wolala cos co będzie praktyczniejsze, a to ze na bodziaku to juz w ogole taki must have.
Czasem fajne oferty idzie znalezc na vinted.Ana.Ta lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyJa znalazłam fajna poradę na temat spania dziecka i przyznam, że u mnie działa.
Wyglada to tak, że dziecko po aktywnym oknie powinno zasnąć w ciągu 15 min I spać conajmniej 45 jeżeli tak nie jest to znaczy, że aktywny czas nie był wcale taki aktywny i dziecko było za mało stymulowane.
Zaczęłam zwracać uwagę na małego na macie I wyłapuje oznakę zmęczenia i odpływa mi w 2-3 min jak go wezmę na piłkę albo poprostu przytulę.
Druga sprawa jest taka, że jak się dziecko budzi z drzemki to nie powinno płakać, bo to znaczy, że się nie wyspało. Trz poobserwowałem małego I widzę, że mąż ma problemy, bo jak mały otworzy oczy to ten go zagaduje i jest krzyk, a ja bujam i śpi jeszcze 10 min I wtedy przeciąga się z uśmiechem. Dlatego teraz mały trochę u nas leży sam na macie, ale większość czasu pokazujemy mu karty I czytamy wiersze Jana Brzechwy, albo jakieś opowieści.
Wiadomo, że to nie zadziała przy kolkach ani w nocy, ale faktycznie ja zauważyłam poprawę jak trochę bardziej małego mecze 😁
U nas kuleje układanie małego na brzuchu, musimy bardziej o to zadbać, bo mało go kładziemy i na krótko. On nie lubi i krzyczy I nas to zniechęca.
Teraz polecieliśmy na rekord, mały spał ciągiem 6h i obudził się z uśmiechem na jedzenie 😁Kasjanna, Klara_1985, Malinka2021, Ana.Ta, Zosiek, Leksa, Soleil lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCo do sukienek dziewczyny to jest wasze dziecko i wasza sprawa jak je ubierzecie do chrztu, no bez przesady z tym wtrącaniem się rodziny. U mnie byłoby to samo, ale mieszkam na granicą i czas brakuje mi pomocy, ale później się cieszę, bo mnóstwo nerwów zaoszczędzonych przez brak wtrącania się do dziecka.
My wczoraj poszliśmy na spacer jak mały był nakarmiony i śpiący, myśleliśmy że zaśnie w wózku, ale gdzie tam. Przynajmniej nie wył, dopiero pod koniec zaczął mała aferę, a w domu jak go wzielam na ręce to zasnął w minute 😁 -
Kasjanna sluchaj swojej intuicji👍 Powinnysmy przede wszystkim ubrac dziecie wygodnie, bo pozniej odbije sie to na bank na jego samopoczuciu😅 opcja body plus spodnica w razie w tez super opcja.
Ja mam dwie takie biale sukienki na luzie i pewnie wezme je na przebranie- jedna ma wbudowane body 👍 na chrzest fajnie jakby byla dluzsza i przykrywala fafulki bo w kosciele chlodniej.
Megsi super mial spanko! U mnie troche mniej, bo 4h, ale za to 2 razy pod rząd, wiec tez super, gdyby nie gniotka kupa rano byloby idealnie... szkoda mi tej malej jak placze przez te pierdy. Szkoda ze espumisan i probiotyki nie dzialają do konca,przy glodzie choć cyc pomaga...
Też zauwazylam ze trzeba „wymeczyc” - jest łatwiej, ale wboli ją brzuch to niestety u mnie zasypianie nie przejdzie bo sie wybudza. Inieraz od karmienia do karmienia sie bujam.. dobrze ze choc w bujaku posiedzi chwile.
Ja od wczoraj testuje karty kontrastowe- to jest sztos! Wlasnie siedzi u mnie na kolanach i przy nich robi kupe a wczesniej plakala 🤷♀️ I jeszcze piłki sensoryczne ponoć są super👍Planuje dziś kupić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2022, 08:07
Malinka2021 lubi tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Vende wrote:Majetta i jak sytuacja?
Dziękuję, że pytasz na 10 mamy pediatrę, niech obejrzy mała. Wczoraj po 13 podałam pedicetamol i następną gorączkę dostała już na nockę o 20. Chciała spać ale tylko w nosidle, była jakaś taka niespokojna. Podałam drugi raz pedicetamol i po 15 min usnęła. Dzisiaj była cieplejsza tylko z rana jak złapała wkurw no ale udało mi się złapać wizytę u lekarki co ma bardzo dobre opinie to podjadę do niej a poza tym Gaja za 7 dni kończy 3 miesiące więc w teorii mogę już przejść na ibuprom jeśli będzie potrzeba a do tego w przyszłym tygodniu mamy szczepienia, których nie chciałabym przekładać...
A co do ludzi i znieczulicy to ludzie powariowali w mojej opinii.07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Vende wrote:Kasjanna rozumiem, mi tez sie takie nie podobaja. Wlasnie ja dostalam od kogos taka białą w wisienki i sie zastanawialam czy będzie ok. Ogolnie tez bym wolala cos co będzie praktyczniejsze, a to ze na bodziaku to juz w ogole taki must have.
Czasem fajne oferty idzie znalezc na vinted.
Ja swoją chrzciłam co prawda jak miała ponad roczek (roczek w licpu chrzest we wrześniu) i to było świetne bo była bardzo skupiona na księdzu, przy chrzcielnicy była rzeźba gołębia, która ja mocno frasowała i pokazywała palcem i mówiła "ptak, ptak" Ale chrzest był w kaplicy, bez mszy, rodzina i ksiądz i mimo, że nie jestem relogijna zbytnio i czasem mocno sceptycznia tak wtedy atmosfera była i rodzinna i na swój sposób podniosła
Ale, ale co do sukienki, to córka miała białą sukienkę (do kolana) bez rękawów i na środku miała cudownego motyla z odrobiną cekinów. Wyglądała jak aniołek A sukienkę ubrała jeszcze kilka razy.
Kasjanna lubi tę wiadomość
07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Megsi wrote:Ja znalazłam fajna poradę na temat spania dziecka i przyznam, że u mnie działa.
Wyglada to tak, że dziecko po aktywnym oknie powinno zasnąć w ciągu 15 min I spać conajmniej 45 jeżeli tak nie jest to znaczy, że aktywny czas nie był wcale taki aktywny i dziecko było za mało stymulowane.
Zaczęłam zwracać uwagę na małego na macie I wyłapuje oznakę zmęczenia i odpływa mi w 2-3 min jak go wezmę na piłkę albo poprostu przytulę.
Druga sprawa jest taka, że jak się dziecko budzi z drzemki to nie powinno płakać, bo to znaczy, że się nie wyspało. Trz poobserwowałem małego I widzę, że mąż ma problemy, bo jak mały otworzy oczy to ten go zagaduje i jest krzyk, a ja bujam i śpi jeszcze 10 min I wtedy przeciąga się z uśmiechem. Dlatego teraz mały trochę u nas leży sam na macie, ale większość czasu pokazujemy mu karty I czytamy wiersze Jana Brzechwy, albo jakieś opowieści.
Wiadomo, że to nie zadziała przy kolkach ani w nocy, ale faktycznie ja zauważyłam poprawę jak trochę bardziej małego mecze 😁
U nas kuleje układanie małego na brzuchu, musimy bardziej o to zadbać, bo mało go kładziemy i na krótko. On nie lubi i krzyczy I nas to zniechęca.
Teraz polecieliśmy na rekord, mały spał ciągiem 6h i obudził się z uśmiechem na jedzenie 😁
Ja ostatnio jakoś wylądawałam z młodą na kolanach a nie miałam pod ręką ani książeczki ani kart itp to jej pokazywałam pilot (w końcu klawisze są czarne a cyferki białe c'nie?), opowiadałam o przyciskach, funkcjach a najśmieszenisze, że słuchała z wieliim zaciekawieniem
Ana.Ta, Megsi lubią tę wiadomość
07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Mam nadzieje, Majetta, ze to nic takiego, tak jak mówiłaś trzydniówka i bedzie po Ale dobrze ze idziesz do lekarza. Daj znsc po jak będziesz miala możliwość
U nas dzisiaj poki co dzien na nie. Smiala sie tylko jak robila rano kupe, swoja droga mialam ja na nogach i podlaczony laktator musialo to wygladac komicznie. Oczywiście wszystko bylo w kupie, ja, ona, śpiochy a w konsekwencji przewijak. Ale od wtedy jakas nerwica sie zalaczyla. Zjadla juz prawie cala butle mimo ze 1,5h temu zjadla cala porcje... Poki co przysypia na mnie, mi marzy sie prysznic i przebranie z pidzamy ale poki co sie boje Tez tak czasem macie?17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Vende u nas kupa rano na łóżku, dobrze że był ręcznik pod nią 🤣 i też jeszcze jestem w pidżamie 🤣
Ja też nie lubię takich szerokich tiulowych sukienek, a że nie miałam żadnej to zamówiłam taką. https://milulove.pl/pl/p/Sukienka-do-chrztu-Oxana/240
Jeszcze nie przyszła więc nie wiem co to będzie.🤣 Potem odsprzedam i pójdzie dalej.
Wzięłam z długim rękawem bo u nas w kościele jest chłodno nawet w upał.
Młoda przetrwała proszenie ale na rączkach 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2022, 10:27
Malinka2021, Vende lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Zosiek piękna sukienka 🙂
A zaproszenia gdzieś przez internet moze zamawiałyście? Możecie coś polecić? Zależy mi na takich, gdzie wydrukują wszystko łącznie z imionami i nazwiskami gości 🙂Zosiek lubi tę wiadomość
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
A więc w sumie to nie do końca wiadomo o co chodzi z tą gorączką. Albo trzydniówka i mozna się spodziewać wysypki dziś/jutro albo zapalenie pęcherza (lekarka mówi, że wątpliwe bo u takich maluszkach to zwykle w pakiecie z biegunkami są i temp ciężko zbić) albo no poprostu organizm się zetknął z czymś i stąd ta temp (dziś już nie ma). Do obserwacji i ewentualnie badanie moczu zrobić. Można już jak coś nurofen podać no i waga 5285gr07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈