Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Misiaa u mnie w no nocy tyle wystarczy i mala zazwyczaj dalej śpi z 2-3h. W dzień z budzeniem to standard że budzi się już po 1h, nawet nie calej, ale u nas przez problemy gastryczne lub refluks;/ faktycznie czasem po 1h chce jesc. Ale częściej robi kupe i dopiero wtedy trzęsie uszy na mleko.
Noc super spanie 21-2:00, 2:30-4:30, ale pozniej niestety problemu brzuszkowe. Aż po godzinnym Nic nie zrobieniu ululalAm spowrotem z termoforem i spalysmy do 8, ale to tylko dlatego ze trzemalam ją już w rożku na sobie
Już drugą niedziele bylismy w kosciele na zewnątrz o tej godz co będą chrzciny. Mala zawsze wtedy zlosci sie w polowie ma kupe i chce jesc 😂 dzis juz dalam butle i mąż ululal. I co to zrobić zeby w ten dzien wytrwac w środku 🤔🤔 jedzenie moze zaraz przed jak dojedziemy, ale jak bedzie spac bo sie ulula w fiteliku szkoda bedzie budzic 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2022, 13:11
Soleil lubi tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Kurcze mam nadzieje ze te problemy brzuszkowe szybko sie u naszych bobasków skonczą💛
U mnie dziś też bylo chlodniej, powietrze po burzy super.. Ale juz sie robi duszno 😂Soleil lubi tę wiadomość
Leksa Od poniedziałku nic oprócz 2 małych kleksow. Położna mówi żeby jeszcze poczekac. Czopek to ma być ostateczność ale myślę że jak do wtorku nie będzie to pójdziemy do lekarza😏 Natomiast jakoś nie widzę żeby ja to męczyło więc sama nie wiem czemu tak jest 🤷♀️ A u Twojej kruszyny jest regularna kupka? ☺
-
Vende, odwaz sie z chustą. Jesli mała polubi to naprawde warto. Tylko zacznij w momentach kiedy jest pojedzona i ogolnie zadowolona, zeby sie nie zrazila (ani ty).
Ana.Ta, tez dzisiaj poszłam w czasie chrztu (mamy za tydzien), tylko w chuscie. Do chrztu latwiej bedzie w wozku, ale pewnie i chuste wezmę. My chrzcimy po mszy, wiec planuje jak bedzie ladnie raczej jednak zostac na zewnatrz i wejść dopiero w czasie komunii.Soleil lubi tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Misiaa u nas Olga zjada 90 ml i jest zazwyczaj najedzona. Chociaż dwa dni z rzędu na noc wypija 150 ml i dopiero konkretnie zasnęła. Przez to, ze wczoraj mało jadła (nadrobiła właśnie tym ostatnim karmieniem do 500 ml na dobę) to ok. 1:30 ja wybudzilam (to było 5,5 godz od poprzedniego jedzenia) to zjadła niecałe 90 ml i zasnęła. Wtedy sama się obudziła po 8,5 godz. i zjadla 110 ml.
Merci u nas tez nie ma regularnej kupy, przez to puszcza okropnie śmierdzące baki. Mam przyjaciółkę w Niemczech i przywiozła mi krople Sab simplex dla małej. Dałam jej ostatnio 15 kropli to po jakimś czasie zrobiła wieczorem kupę i nad ranem tez była kupa. Wczoraj ja brzuch bolał i tez dałam krople, ale kupy nie było. Mamy trzy w tym tyg.Merci92 lubi tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Merci moja położna nam mówiła żeby czopek glicerynowy dać jak widać, że się męczy jeśli nie to poczekać. 😉 My mieliśmy 5 dni przerwy i potem był hardkor 🤣🙃
Co do chusty u nas czasami ulewa w niej. 🙃 Ale ratuje tyłek nieraz.
U was też dalej jest odruch moro?
My się dzisiaj tarasujemy, młoda mimo że mało śpi to przynajmniej poleży spokojnie chwilę 🤣🤦Merci92, Ana.Ta, Muki85 lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
To u mnie zdecydowanie Mala jeat bardziej kupowa dzisiaj mielismy juz trzy... Z mlekiem mnie troche przeraża bo nie ma 19 a ta juz wypila dzisiaj 760ml... Nawet nie zjada takich dużych porcji co chce czesto jeść w dzień. Na szczescie dzisiaj cos tam pospala, bo wczoraj to byla masakra.
Zosiek, my tez dzisiaj tarasowanie, mielismy isc na spacer ale jakos mi sie nie chce...
W ogole zalamuje mnie moja waga, bo juz nic sie nie rusza a wcale nie podjadam jakoś, na pewno nie jem wiecej jak przed ciąża... A waga stoi w miejscu od 3 tygodni...Zosiek lubi tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
To dziwne z tą wagą Vende, szczegolnie że karmisz. Moja waga stoi w miejscu, na szczescie nie rosnie, ale ja sie nie ograniczam w zasadzie. Z tym ze duzo chodzimy, ostatnio prawie codziennie wybija mi 10000 kroków.
Dodam że robie je z 6-kilogramowym balastem w chuscie
Zosiek, odruch moro zdarza sie, ale nie jakos czesto.
Jedziemy jutro na pol dnia nad jezioro, trzymajcie kciuki bo mam stresa...Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2022, 19:20
Merci92, Zosiek, Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość
Ja to bym mogła zostać z tymi 6 kg dodatkowo 😅 co prawda w dużo swoich rzeczy się przez to nie mieszczę, ale uwazam, ze dzięki temu lepiej wyglądam 🙈
U nas dziś 480 ml 💪🏻 Jeszcze 20 i będzie nasze magiczne min 500 ml, ktore wymaga od nas pediatra w ciągu doby.Kasjanna, Merci92, Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
U mnie Bartek w ciagu doby zjada przeważnie 880ml..24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
nick nieaktualnyDziewczyny kto już 68 zakłada?
Ja wczoraj byłam kupić body i pajace, bo niedługo będzie wymiana 😬
Kup jest u nas 3-4 dziennie, boję się tego dnia kiedy będą rzadziej, bo pewnie zacznę panikować.
Vende u mnie z waga podobnie, mam 6kg więcej niż przed ciąża. Ostatnio nie jadłam słodyczy w ogóle, ale nadrabiam podjadaniem, co chwile jakieś kanapki i inne rzeczy. Nie wyglądam źle, narazie się cieszę, że nie idę w górę.
Kasjanna ja też probuje 10k kroków dziennie robić. Do chusty nie mogę się przekonać, boję się wiązania, a nosidełka chwilowo odpadają, ale zazdro, że tak nosisz. Mi się bardzo podobają te bobasy takie przytulone.
Mieliśmy dzisiaj gości z 9 miesięcznym bobasem, ale się chłopaki do siebie cieszyli. Starszy łapał Maksa za stopę i tak delikatnie to robił. Mimo, że macierzyństwo ciężkie jest i dziecko nieodkladalne jest wymagające to taki widok sprawił, że jajniki zaczęły się odzywać 😁
Jutro idę do ginekologa i mam nadzieję, że jeszcze trochę okresu nie dostanę, bo nie chcemy się z mężem zabezpieczać, ale niekoniecznie już chcemy drugie dziecko.
W ogóle synek przyjaciółki jest kochany i od początku raczej nieproblemowy, dzisiaj mówili, że 12h im śpi w nocy sam w łóżeczku w drugim pokoju, ale na drzemki w ciągu dnia muszą go oboje usypianiem i to czasem godzinę trwa.
To mój mąż powiedział, że woli już wstawać po 6h w nocy niż w ciągu dnia tak walczyć 😅Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Megsi my już niektórych firm nosimy 68 za tydzień wracamy juz do BE i będzie cala komoda do wymiany
My juz po chrzcinach z nami chrzcilo się jeszcze 3 chłopców i 1 dziewczynka i tylko my nie wzielismy wózka z auta 😂 chrzest byl na świeżym powietrzu (jedymie moment samego chrzczenia byl w kościele) synek przespał ładnie godzinę (na szybko wzięliśmy z auta łupinę żeby go non stop nie trzymac na rekach) no jestem bardzo zadowolona, najbardziej ze mamy to za sobąZosiek, Kasjanna, Leksa, Ana.Ta, Megsi lubią tę wiadomość
-
Vende mam ten sam problem, odrzuciłam słodycze nawet i pilnuje się z jedzeniem a ciągle 8+.😔 Myślę żeby badania hormonalne porobić tylko póki co nie mam jak się wybrać, musiałabym z moim cycoholikiem.
Megsi u nas 68 już jakiś czas, moja ma długi tułów. Nogaski w sumie też. Ale ona 58 się urodziła to podrosła na pewno. 😉
Musimy wkoncu sąsiadów zaprosić z okazji urodzin bo focha nam strzelą 🤦 macie jakiś przepis na szybkie a dobre ciasto? Z młodą nie mam za dużo czasu.🙃Ana.Ta lubi tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Megsi, my juz 68. 62 jeszcze czasem wpadnie ale sporadycznie. Przy okazji, slyszalyscie o przedluzkach do bodziakow? Na wakacje srednia opcja, przynajmniej u mnie bo mała chodzi w samych body, wiec byloby widac, ale pod spodenki super sprawa, mozna przedluzyc zycie niektorym bodziakom.
Mam ostatnio taki problem z małą, może macie podobnie i wiecie o co chodzi - wracamy do domu kolo 19.30 - 20, najczesciej mała jest ogolnie wyspana bo na zewnatrz śpi, ale nie chce ani jesc, ani leżeć, ani sie kąpać, generalnie wszystko oprocz noszenia to zło, a i noszenie przyjmuje jakby z łaski (fotel bujany też jest be). Troche to wygląda że może już chce spać, ale nie wie jak, i ten placz jest taki nerwowy. Generalnie nie jak ona, tez nie od brzuszka bo nie prezy sie ani nic na to nie wskazuje.
Jak troche pokrzyczy to w koncu pada na cycu. Ale nie jestem pewna o co w zasadzie chodzi i jak temu zapobiec.Soleil lubi tę wiadomość
Cześć Dziewczyny!
Jestem kwietniową matką i szukam miejsca, w którym mogłabym zapytać o rady, a czasem po prostu przeczytać że ktoś ma podobnie jak ja. Kwietniowe matki już na samym początku mojej ciąży przeniosły się na FB, którego ja nie mam. Macierzystwo przynajmniej dla mnie okazało się znacznie większym wyzwaniem niż ciąża dlatego szukam "grupy wsparcia". Widzę że Wasza prężenie działa. Co z jednej strony jest dobre ale z drugiej zdaje sobie sprawę że już się zzylyscie i może niekoniecznie chcecie nową osobę w grupie. Nie chcę Was podczytywac bez waszej wiedzy, bo to taki trochę pamiętnik dlatego od razu jak Was znalazłam to się odzywam. Ze ja też wcześniej nie wpadłam na pomysł żeby poszukać "matek z innego miesiąca". Jeżeli wyraźcie chęć przyjęcia mnie w wasze szeregi to napisze coś więcej o sobie.Soleil, Zosiek, Ana.Ta, Klara_1985, Merci92 lubią tę wiadomość
-
Lotos, witamy serdecznie ja tez jestem mamą jak sie okazalo kwietniowa. Napisz cos więcej, z kiedy masz maluszka i kto nim jest?
My tez mamy grupe na fb, ale glownie do dzielenia sie zdjęciami. Ale jesli z fb nie korzystasz to nie ma problemuSoleil, Lotos lubią tę wiadomość
U nas na chrzcinach to chyba tylko ręce wejdą w gre i pewnie butla z mleczkiem😂 no chyba że twardo uśnie to będzie sukces i gondolka
Odruch moro nadal niestety 🤦♀️ Wlasnie miala 2 raz sie wybudziła w ciagu 10 min, ale to jej magiczna godzina - przed chwilą odlozylam - mam nadzieje ze to juz ten dluzszy sen 😂
DZiewczyny taras to tez super opcja, mniej stresu i też świeże powietrze:D
Vende i mnie 3 kupy to takie minimum dlatego czasem ciezko sie gdzies wybrać
Leksa no i pięknie 🙂
Megsi u mnie już wjezdza czasem 68, dzis np miala taka sukienke i teraz to ja niewiem jaki rozmiar kupowac na chrzciny ktore będą za kilka tyg.. chyba musze sie wstrzymaćSoleil, Zosiek, Leksa lubią tę wiadomość
Soleil u nas wydaje mi się że właśnie moro jest winowajcą braku snu w dzień, bo w nocy ma po prostu mocniejszy sen a od 4-5 bierzemy ja już do łóżka.😉 Mam nadzieję że niedługo to minie...
Kasjanna u nas wieczory też takie nie wiadomo o co chodzi. Czasami nawet pierś złapie dopiero jak na piłce się bujamy bo takiego ma nerwa i krzyczy. Może córcia za dużo bodźców ma w ciągu dnia i odreagowuje. U nas wieczory gorsze jak jesteśmy poza domem.
Dzisiaj już płakałam i mówie mężowi że zrezygnuje z piersi bo od początku problemy mamy i za dużo mnie to kosztuje a i tak 150-200ml dziennie mm wjeżdża 😔. Ale on mówi żebym się nie poddawała, że marzyłam żeby karmić i mogę później żałować i to mnie trochę otrzeźwiło. Ja nie mam części tkanki gruczołowej w jednej piersi i muszę do tego podejść z dystansem cieszyć się że wogole karmie ale czasami mnie to przerasta. Dołuje mnie każda butelka która muszę dorobić. Ale wczoraj z cyklow 7/5/3 uzbierałam w ciągu całego dnia laktatorem 120ml💪 dla mnie to na prawdę wyczyn hihi
Soleil super że już po i wszystko się udało. Wrzuć fotkę na fb swojego przystojniaka 🥰
Lotos witaj i śmiało pisz. 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2022, 21:46
Soleil, Kasjanna, Lotos, Merci92 lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰