X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2022, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez problemy ze snem, ale to przez temp. U góry mamy bardzo gorąco m, nawet przy otwartym oknie. A nie chce włączyć klimy, bo to nie ma sensu. Pieke mięso w piekarniku i całe ciepło z kuchni idzie na górę. Położyłam ja spać w wózku w łazience z otwartym oknie i w końcu zasnęła.

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2022, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, jakie metody :) U nas nie jest tak goraco, wyzamykalam rano okna i az tak sie nie grzeje. Ale nie wychodzimy i mala jest taka ze nie wie co chce. Powiem wam ze im lepsze mamy noce tym bardziej zmeczona jestem w dzień. Babie nie dogodzisz 🤦‍♀️

Malinka2021, Soleil lubią tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2022, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też koło 50 pampersów na tydzień.😉
    My odpalamy klimę na minimum, ciężko bez niej.

Młoda i tak śpi dzisiaj tylko na mnie jak zwykle.🤦

Kasjanna, Malinka2021 lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2022, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende wrote:
    Klara, wlasnie taką. Leci doslownie po kropelce jak obroce ja do gory nogami. Moze uszkodzona jakas albo trefny egzemplarz? Jaki masz numerek na butelce? Bo sa tez rozne wielkosci przeplywu, my mamy 1. Czasem to sie nawet przypycha taka mala ta dziurka i muszę wtedy sama pociągnąć. Mala musi sie na męczyć. Ta oproznia w 15min a z lovi 7-8min.

Właśnie jedynkę mam. To może reklamuję, bo przepływ jest taki, że aż się dławi.

• Vende Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2022, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara ja bym reklamowała chyba, bo to naorawde dziwne. Mowie Ci ze u mnie bardzo slabo leci.
    U nas schodzi 50-60 na tydzien zwykle. Chociaz zdarza mi sie ze na jedna kupe ida 3 pampersy (bo przebieram i myspe ze juz skonczyla...). Ja orzez to ze ona nie spi nie wyrabiam dzis z mlekiem. No masakra po prostu. Co sciagne to od razu zjada i nic zapasu. Juz zjadla 700ml dzisiaj, a przeciez pewnie mamy jeszcze dwa karmienia...

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2022, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende za to moja ma opory do jedzenia. Dziś zjadła tylko 350 ml :/

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2022, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil, mój egzemplarz chyba też polubił avent ultra Air 😄 dzisiaj dałam pierwszy raz, i po kilku minutach 'smakowania' zassał 😆 ale już mam wrażenie że popsułam dziecko 😅 może uda nam się dzięki niemu wydłużyć karmienia, bo tak to co 1,5h w ciągu dnia. A jak butelkę mleka zjadł 120ml to min 2h wytrzymał, a raz nawet 3h. Leniwiec za szybko odpływa przy cysiu.

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Vende Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2022, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzien zakończył sie na 900ml. Masakra, gdzie ona to miesci... Wlasnie ja usypiam, zaraz odkladam do lozeczka i mam nadzieję ze bedzie w nocy spala skoro dzien taki masakryczny...

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2022, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też polecam butelkę lovi. Po niej też odbija, po cycu już niekoniecznie.

U mnie dziś przeszla taka burza że odłączyli nam prąd w połowie domu. Akurat w sypialni. Musze ogarnąć inną miejscówe do spania jak nie włączą do 22.00 🤦‍♀️

Cudowne wiadomości z tymi bioderkami!!

Dziecko moje 2 dni temu dużo spało, dzisiaj też miałam krótkie drzemki, najdłuższa trwała godzinę tylko dlatego że jak się wierciła lulaliśmy jej głowę😂 dwa razy sie obudziła jak spała w sypialni, bo zmieniała pozycje na brzuch i nie umiała spowrotem obrócic się na plecy jak juz chciala.
    Ale... to drugi dzień kiedy nie bylo afery o 18.00. I dzisiaj malutka rechotała długo do nas i do zabawek i zaczęła obserwować swoje rączki. I hit! Dawałam jej smoka do lusterka i każdorazowo wtedy najpierw ze mnie zbijała, a później zaciskała usta 😂 co za dziecko. Chyba juz nie zdąrze jej nauczyć. 🤷‍♀️

Kasjanna lubi tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2022, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende łakomczuszka z tej twojej córuni hihi. A jakie porcje wlewasz do butelki? Bo ja specjalnie daje 90-100 ml. I czesto po poprostu wstaje do odbicia, i o dziwo nawet jak chwilke stęka zaraz zapomina i albo lulam albo coś robimy w zależności jak tam wypadnie. W ostateczności daje jej pociumkać cyca.
    Życzę spokojnej nocki. U mnie już od 3 dni córka twardo usypia o 21:15 . Az jestem w szoku ze co do minuty 😂

Niewiem czy nosicie juz swoje dzieci plecami do siebie? U nas przez ten refluks zaczelismy. Mala sie uspokaja do tego stopnia że dziś dwa razy w tej pozycji usnela. Wystarczylo dolulać przez minute w rożku. 👍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2022, 21:44

• Vende Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2022, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.ta ja najczęściej wlewam po prostu takie jak uda mi sie sciagnac i czasem to jest 90ml a czasem 130ml. Jak sciagam ponad (to rzadko niestety) to wtedy odlewam reszte do lodowki. Czasem nie dopija, ale rzadko. Zdarza sie ze pozwoli sie oszukac smoczkiem ;] u mnie dzis byli teściowe popołudniu i Mala chyba się juz zmeczyla ich towarzystwem bo zaczęła bardzo plakac (ale dopiero po 3h wiec dlugo wytrwala) a jak zabralam ja na gore i polozylam na sobie tak usnęła. Ale dobrze ze przyszli bo teściu naprawil mi kolo w wozku (dentka sie przebila), bo mojemu mężowi sie nie chciało, po prostu zamowil nową... A tak przynajmniej bede miala juz wozek czynny, bo bez niego lipa. A, no i pierwszy raz wykapalam sama Mala, bo mąż poszedł na noc do pracy a moi rodzice siedzieli z tesciami w ogrodzie. Moja mama byla zawiedziona jak weszla i zobaczyla ze my juz po. :P Liczyla ze troche jeszcze pobedzie z Mala. Ale ja jestem z siebie dumna, nie bylo tak zle :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2022, 21:58

Malinka2021, Kasjanna, Ana.Ta, Zosiek lubią tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2022, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie jak musze zrobic jakis zapas zostawiam w butli 60ml reszte daje do lodowki - mala w dzień dojada z cyca, w nocy niekoniecznie 🙈 może gdybym sie pilnowala i co 2-3h ściągala pokarm bez problemu bylyby zapas, ale w nocy tego nie robie. Jak mala dluzej przysnie i ja z nią to mam cyce jak donice 😂 trzeba szybko odciągnàc żeby jej nie chlupnelo 😂

Brawo dla malutkiej 3 h z teściami to i tak dlugo hihi

Słodkie są takie interakcje dzieci. Ja dziś poszlam chwile do mamy i akurat byly tam jej 3 małe kuzynki. Mega widok jak pokazywaly jej zabawki a ona sie do nich uśmiechala😂

Znowu wyrwalam sie dziś na rower. Niby takie 30-40 min. A tak duzo daje👍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2022, 23:22

Leksa lubi tę wiadomość

• Vende Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2022, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zrobiłam ostatnie odciąganie dzisiaj i pierwszy raz przekroczyłam magiczny litr na dobe <3

Ana.ta mi sie marzy rower, albo bieganie... Ale jakos czasu ciagle brak :(

Ana.Ta, Zosiek lubią tę wiadomość

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2022, 00:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze dzieci najadają się 90ml? U mnie Bartek zjada miedzy 100-120ml na kazde jedzenie jak dam mu 80-90ml to niedojedzony i po godzinie znowu glodny... choc teraz przes te upały wszystko munsie rozregulowalo i zjada 60ml ale co 1.5h... :/ dzisiaj w nocy myslalam ze wyjde z siebie i stane obok :p przespalam sie w dzien bo bylam wykonczona i teraz spac nie moge :/

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2022, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta nie bardzo tak noszę plecami do siebie. Ale teściowa go tak łapie i ewidentnie mu się podoba. Ale mi średnio, bo ma jeszcze tą asymetrię i wg mnie to nie najlepsza pozycja.
    Fizjo zalecił nam póki co noszenie na fasolkę 🙂

Ana.Ta lubi tę wiadomość

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Vende Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2022, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.ta ja rzadko nosze tyłem ale probuje Mala przestawic bo z pozycji żabkiz aczela nam robic pająka i odginac sie do tylu wiec musimy ją odzwyczajac od noszenia na sobie w pionie. Ale lubi ogladac to co dookola więc rehabilitantka pokazala nam inny sposób i widze ze we wpisie mamy fizjo tez jest to pokazane (podrzucam link, na samym dole jest zdjecie jak trzyma malucha pleckami opartymi pod kątem o swoj brzuch)
    https://mamafizjoterapeuta.pl/2019/03/07/7-powodow-dla-ktorych-nie-warto-nosic-dziecka-w-ten-sposob/
    Takze próbujemy mala przestawic u nas juz ladnie radzi sobie z głową wiec nie ma problemu.
    Jak tam noc? U nas pobudka o 1:30 ale spoko, bo i tak miałam wstac na laktator a pozniej zaraz po 5 (akurat kończyłam sciaganie wiec tez ok) i nawet mieliśmy od razu kupe. Natomiast teraz chcialam dospac ale Ala bardzo sie kreci w lozeczku, niby na spiocha, ale nie wiem czy cos z tego będzie... U nas dzisiaj podobno trochę nizsza temperatura (no, z 32 na 27 xD) to moze bedzie sie dało zyc jakos.

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2022, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez dobra noc i ma byc przyjemna temperatura.
    Moj mąż nosi tylem do siebie i faktycznie mała to lubi. Ja raczej nosze przodem do siebie, na ramieniu, bo jest lżej. Ale ogolnie staram sie nie nosic, co najwyzej przenosić, takze mysle ze nawet jaknym nosila do gory nogami to jej nie zaburzy rozwoju 😜

Nisia wstala w super humorze, mimo ze minelo 2.5 h od ostatniego karmienia leżała sobie w lozeczku i gaworzyła. Teraz nakarmiona i przewinieta bawi sie z bratem :)

Odnosnie tego co pisze w artykule, ze dziecko noszone przodem do siebie trzymane jest na jeda strone i ssie jedna rączkę, to ja mam ten problem w chuscie. Bo bez chusty klade raz na jedno raz na drugie ramie, wiec sila rzeczy ma zmiane, a z chusta moze sama wybierac i ewidentnie woli na jedna strone...

Ana.Ta lubi tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Vende Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2022, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasajanna ja musze sie w koncu odwazyc z ta chusta bo mam, a jakos ciagle sie boje :P Super, moze Wam sie wydłużają przerwy.
    Ja nosze najczęściej ja jednym ramieniu, to fakt. Ech, na wszystko tak człowiek musi uwazac ;)
    U nas kupa time, dwie pieluszki juz polecialy a dalej jest marudzenie... Mam nadzieję ze ja ululam chociaz na pol godzinki i sie ogarne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2022, 11:56

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• Merci92 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2022, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende Zazdroszczę kupy u nas dalej brak 🤦‍♀️Czekam na nią jak na zbawienie 😃

Malinka2021 lubi tę wiadomość

6056198c02.png
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2022, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci ile dni już nie macie kupy?

‹‹ 534 535 536 537 538 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ