X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2022, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dzis masakra...odkąd przyszłyśmy z badania czyli kolo 10.30 mała praktycznie nie spala jedynie na mnie w sumie moze z godzine. Płaczliwa jest taka że masakra i tylko się uspokaja jak ją przytulam albo podskakuje na kanapie to wtedy odpływa na chwile...właśnie ją karmie chociaz w sumie jeszcze nie minęło 2h ale tak rękę jadła i marudziła ze stwierdziłam że tak ją moze uspokoję i w końcu pojdzie spac już tak na dobre😏🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2022, 20:57

oar89n73njsm8gcn.png
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2022, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet obiadu nie dalam rady dzis zrobic i mąż musiał po kebaba jechac🙈

Ana.Ta lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2022, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam że misiaa pisala ze ma odpowiedź z zus dotyczącą 500+ za maj...a któraś z Was tez już otrzymała decyzję?
    W naszym przypadku zus dalej milczy🤔

oar89n73njsm8gcn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2022, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka ja też dostałam decyzję, przyszła wczoraj. Wniosek składałam końcem maja.

Misiaa, a Ty już dostałaś pieniądze?

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2022, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara_1985 wrote:
    Asiulka ja też dostałam decyzję, przyszła wczoraj. Wniosek składałam końcem maja.

Misiaa, a Ty już dostałaś pieniądze?
    Tak, teraz razem z tym miesiącem

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2022, 00:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam Was 🙈

U nas dzień był masakra. W ogóle nie spała. Chwile tylko jak byliśmy nad jeziorem. Oczy, aż czerwone ma. Teraz na noc zasnęła po 23 i znowu nie śpi. Nie mam dziś siły :(
    Z jedzeniem tez dawała czadu, bo jadala co chwile po 60 ml tylko, więcej nie chciała 🤦🏼‍♀️ Jakby ciagle była głodna.

Co do pieniędzy za maj. Decyzje dostałam w poniedziałek, a pieniądze dziś, a właściwie to wczoraj :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2022, 00:32

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2022, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka87 dokładnie też mam tak jak mała mało śpi i podjada, że w laktatorze praktycznie nic, a mała kilka chwil później z mlekiem na brodzie 🤷‍♀️

Vende u Mnie na szczescie córka leniwa na zabawy nocą 😂 ale i tak boje sie zbyt jej przygladać żeby nie zachcialo sie jej na slacery po domu- jedyną aktywnością nad ranem jak już gniecie jest kuchnia, mikrofalówka i termofor ;D

Kasjanna z lulaniem bez jedzenia schodzi ok 5-10 min 👍

Wgl przetrwaliśmy wizytę znajomych. Mała oczywiście nie chciała spać 18-21 ale choć dziś nie było darcia... Troche nosilam ja, trochę mąż, trochę bujak. Tak na dobre usnęła ok. 21 ufff ,wlasnie sie kokosi ale mam nadzieje ze da mi przekimac z godzinke.
    Fajnie bylo tak posiedziec na tarasie... ale głowa to chyba szybko nie bedzie „wolna” 🙂

Dobrze że laktator istnieje/ myślalam ze piersi mi wybuchną jak je dotknęłam 😂

Malinka2021, Asiulka87 lubią tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2022, 00:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa trzymam kciuki żeby malutka spała już smacznie. Ech. Takie dni są najgorsze :/

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2022, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta, ona ma w głęboko w nosie to, ze matka jest zmęczona 😅 i nadal nie śpi. Grunt, ze nie płacze 💪🏻 Chwała temu co wymyślił karuzele do łóżeczka 😅

Malinka2021, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2022, 03:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje Leksa... U nas odwrotnie, dzien bardzo dobry, troche spacerowalismy w chuscie i dużo pospala, wiec mialam obawy co do nocy, ale nie mialo to wplywu poki co, pobudki co 2.5 h z nami zostaly (oby jak najdłużej).

Ana.Ta lubi tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2022, 05:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze my standardowo 22 w łóżku zasypiamy smacznie, przed chwilą mały się budził z płaczem to głównie głaskam miziam i dałam smoka i on zasypiał powoli, patrze na zegarek a tam 3:50 😲 to dałam mu się wybudzić i podłączyłam do wodopój, bo to długo jednak.

U mnie mały w nocy nawet jak się wybudzi I go chwile zagadam to śpi jak się kładziemy w nasza pozycje, ale 2 tyg temu jeszcze szedł spać pp karmieniu o 7, a teraz jednak jest aktywny I wyspany i tak się cudownie śmieje, że zaczynam z nim gadać i czytać. Raczej po 30 min idziemy sobie jeszcze na turbo drzemke do 9. W dzień u nas różnie czasem da się odłożyć na spanie, ale raczej śpi mi na rękach na kanapie. Za to mata jest hitem i wtedy sobie gotuje i coś sprzątam 😀

Leksa jak tam pospane coś?

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2022, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj noc znowu taka ze maly wyspany a ja ledwo zywa :/ pobudki co 1.5h na jedzenie.. od 5 gada sam do siebie i nie przestaje..dodatkowo mnie kopie gdzie popadnie...

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2022, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa, Mała po szczepieniu się wyspala i teraz nadrabia aktywności 😄
    Ana.Ta może ten espumisan pomógł i wieczór był z Małą spokojniejszy 🙂

A u nas tak.. Jak do tej pory spacerki to była rewelacja, leżał albo spał, tak wczoraj sytuacja drugi raz się powtórzyła, że się rozpłakał i cała droga powrotna na sygnale. Jak dochodziliśmy do domu to zasnął, więc posiedziałam jeszcze na dworze 20 min, po czym się obudził i na sygnale do środka 😶

Mam zapalenie ucha, nie mogłam się dodzwonić wczoraj do przychodni, ale mam w domu krople z antybiotykiem. Wczoraj wieczorem wzięłam je bo było tylko coraz gorzej, ale pierwszy raz podałam mm, bo nie chciałam w razie co zaszkodzić Klocuszkowi. Mały nie umiał ssać butelki, pierwsze 30 ml to tylko tak podgryzał. W końcu złapał, zjadł kolejne 60ml i znowu kryzys ze ssaniem. Dojadl kolejne 30ml i chyba się już najadł, polulałam i zasnął, w sumie zjadł 120ml, ale zeszło nam dłużej niż na cycu 😒 wstał jakoś po 6.5h dałam już cyca, bo teoretycznie już nie powinno być leku w mleku (to krople miejscowe więc teoretycznie w mleku nie powinno być ich wcale nawet bez od czekania kilku godzin), przed 7 drugi cyc. Potem wzięłam znowu krople i zaraz będzie mm. Mam nadzieję, że ładnie zje a mi te cholerne krople pomogą 😭

Leksa lubi tę wiadomość

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2022, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jaka butelkę polecacie do karmienia? ☺

6056198c02.png
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2022, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej malinka oby te cholerstwo Ci przeszło! 🙅‍♀️☺ Dużo zdrówka! 😘

Malinka2021 lubi tę wiadomość

6056198c02.png
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2022, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci92 wrote:

Mamy Lovi, ale dopiero 2 razy jej użyłam więc nie wiem czy mogę polecić 😅 mimo początkowych problemów, jadnak zaczyna ssać i wypija tyle co trzeba. Po jedzonku ładnie beknie, nawet mniej jak po KP. Butelka ma ten odpowietrzacz antykolkowy, może dlatego 🙂

Dziękuję Merci 🙂

Merci92 lubi tę wiadomość

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Iwonaa27 Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2022, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chciałam wam dać znać, że moja Alicja nie ma dysplazji bioderka. Udało nam się dostać fuksem wczoraj prywatnie do specjalisty, zobaczył bioderka na usg I nie mamy dysplazji... oba bioderka 2a!
    Poszłam bo naczytalam się opinii, że u nas na nfz mają tak stary sprzęt, że często są pomyłki.

Merci92, Malinka2021, Zosiek, Megsi lubią tę wiadomość

• Leksa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2022, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka szybkiego powrotu do zdrowia 😘

U nas Olga zasnęła po 1, a jak ona zasnęła to mój 6-latek zaczął koncert w nocy 🤦🏼‍♀️ Płakał przez sen i rzucał się po całym łóżku. Mimo ze na codzień jest dzikusem małym to zawsze spokojnie spał. Jestem umęczona ta nocą 🤦🏼‍♀️

Malinka2021 lubi tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2022, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonaa, to super! Tylko stresu sie najedliscie niepotrzebnie. Ale wazne ze wszystko dobrze. Nie rozumiem, nawet jesli jest stary sprzęt, że można stwierdzic ze jest problem gdzie go nie ma, i dziecko męczyłoby się niepotrzebnie... To jakies chore. Rozumiem że mogliby nie móc stwierdzić bo sprzęt nie pozwala, a nie stwierdzić źle. To równie dobrze można isc wrozyc z fusów zamiast na usg...

Leksa, Iwonaa27 lubią tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2022, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci92 wrote:

Syn był na butelce z TOMMEE TIPPEE i dla małej tez ja mam :)

‹‹ 532 533 534 535 536 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ