Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas też dzis masakra...odkąd przyszłyśmy z badania czyli kolo 10.30 mała praktycznie nie spala jedynie na mnie w sumie moze z godzine. Płaczliwa jest taka że masakra i tylko się uspokaja jak ją przytulam albo podskakuje na kanapie to wtedy odpływa na chwile...właśnie ją karmie chociaz w sumie jeszcze nie minęło 2h ale tak rękę jadła i marudziła ze stwierdziłam że tak ją moze uspokoję i w końcu pojdzie spac już tak na dobre😏🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2022, 20:57
-
nick nieaktualny
-
Klara_1985 wrote:Asiulka ja też dostałam decyzję, przyszła wczoraj. Wniosek składałam końcem maja.
Misiaa, a Ty już dostałaś pieniądze?24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Nadrobiłam Was 🙈
U nas dzień był masakra. W ogóle nie spała. Chwile tylko jak byliśmy nad jeziorem. Oczy, aż czerwone ma. Teraz na noc zasnęła po 23 i znowu nie śpi. Nie mam dziś siły
Z jedzeniem tez dawała czadu, bo jadala co chwile po 60 ml tylko, więcej nie chciała 🤦🏼♀️ Jakby ciagle była głodna.
Co do pieniędzy za maj. Decyzje dostałam w poniedziałek, a pieniądze dziś, a właściwie to wczorajWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2022, 00:32
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Asiulka87 dokładnie też mam tak jak mała mało śpi i podjada, że w laktatorze praktycznie nic, a mała kilka chwil później z mlekiem na brodzie 🤷♀️
Vende u Mnie na szczescie córka leniwa na zabawy nocą 😂 ale i tak boje sie zbyt jej przygladać żeby nie zachcialo sie jej na slacery po domu- jedyną aktywnością nad ranem jak już gniecie jest kuchnia, mikrofalówka i termofor
Kasjanna z lulaniem bez jedzenia schodzi ok 5-10 min 👍
Wgl przetrwaliśmy wizytę znajomych. Mała oczywiście nie chciała spać 18-21 ale choć dziś nie było darcia... Troche nosilam ja, trochę mąż, trochę bujak. Tak na dobre usnęła ok. 21 ufff ,wlasnie sie kokosi ale mam nadzieje ze da mi przekimac z godzinke.
Fajnie bylo tak posiedziec na tarasie... ale głowa to chyba szybko nie bedzie „wolna” 🙂
Dobrze że laktator istnieje/ myślalam ze piersi mi wybuchną jak je dotknęłam 😂Malinka2021, Asiulka87 lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Wspolczuje Leksa... U nas odwrotnie, dzien bardzo dobry, troche spacerowalismy w chuscie i dużo pospala, wiec mialam obawy co do nocy, ale nie mialo to wplywu poki co, pobudki co 2.5 h z nami zostaly (oby jak najdłużej).
Ana.Ta lubi tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
nick nieaktualnyKurcze my standardowo 22 w łóżku zasypiamy smacznie, przed chwilą mały się budził z płaczem to głównie głaskam miziam i dałam smoka i on zasypiał powoli, patrze na zegarek a tam 3:50 😲 to dałam mu się wybudzić i podłączyłam do wodopój, bo to długo jednak.
U mnie mały w nocy nawet jak się wybudzi I go chwile zagadam to śpi jak się kładziemy w nasza pozycje, ale 2 tyg temu jeszcze szedł spać pp karmieniu o 7, a teraz jednak jest aktywny I wyspany i tak się cudownie śmieje, że zaczynam z nim gadać i czytać. Raczej po 30 min idziemy sobie jeszcze na turbo drzemke do 9. W dzień u nas różnie czasem da się odłożyć na spanie, ale raczej śpi mi na rękach na kanapie. Za to mata jest hitem i wtedy sobie gotuje i coś sprzątam 😀
Leksa jak tam pospane coś?Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
U nas dzisiaj noc znowu taka ze maly wyspany a ja ledwo zywa pobudki co 1.5h na jedzenie.. od 5 gada sam do siebie i nie przestaje..dodatkowo mnie kopie gdzie popadnie...24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Leksa, Mała po szczepieniu się wyspala i teraz nadrabia aktywności 😄
Ana.Ta może ten espumisan pomógł i wieczór był z Małą spokojniejszy 🙂
A u nas tak.. Jak do tej pory spacerki to była rewelacja, leżał albo spał, tak wczoraj sytuacja drugi raz się powtórzyła, że się rozpłakał i cała droga powrotna na sygnale. Jak dochodziliśmy do domu to zasnął, więc posiedziałam jeszcze na dworze 20 min, po czym się obudził i na sygnale do środka 😶
Mam zapalenie ucha, nie mogłam się dodzwonić wczoraj do przychodni, ale mam w domu krople z antybiotykiem. Wczoraj wieczorem wzięłam je bo było tylko coraz gorzej, ale pierwszy raz podałam mm, bo nie chciałam w razie co zaszkodzić Klocuszkowi. Mały nie umiał ssać butelki, pierwsze 30 ml to tylko tak podgryzał. W końcu złapał, zjadł kolejne 60ml i znowu kryzys ze ssaniem. Dojadl kolejne 30ml i chyba się już najadł, polulałam i zasnął, w sumie zjadł 120ml, ale zeszło nam dłużej niż na cycu 😒 wstał jakoś po 6.5h dałam już cyca, bo teoretycznie już nie powinno być leku w mleku (to krople miejscowe więc teoretycznie w mleku nie powinno być ich wcale nawet bez od czekania kilku godzin), przed 7 drugi cyc. Potem wzięłam znowu krople i zaraz będzie mm. Mam nadzieję, że ładnie zje a mi te cholerne krople pomogą 😭Leksa lubi tę wiadomość
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Merci92 wrote:Dziewczyny a jaka butelkę polecacie do karmienia? ☺
Mamy Lovi, ale dopiero 2 razy jej użyłam więc nie wiem czy mogę polecić 😅 mimo początkowych problemów, jadnak zaczyna ssać i wypija tyle co trzeba. Po jedzonku ładnie beknie, nawet mniej jak po KP. Butelka ma ten odpowietrzacz antykolkowy, może dlatego 🙂
Dziękuję Merci 🙂Merci92 lubi tę wiadomość
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Dziewczyny, chciałam wam dać znać, że moja Alicja nie ma dysplazji bioderka. Udało nam się dostać fuksem wczoraj prywatnie do specjalisty, zobaczył bioderka na usg I nie mamy dysplazji... oba bioderka 2a!
Poszłam bo naczytalam się opinii, że u nas na nfz mają tak stary sprzęt, że często są pomyłki.Merci92, Malinka2021, Zosiek, Megsi lubią tę wiadomość
-
Malinka szybkiego powrotu do zdrowia 😘
U nas Olga zasnęła po 1, a jak ona zasnęła to mój 6-latek zaczął koncert w nocy 🤦🏼♀️ Płakał przez sen i rzucał się po całym łóżku. Mimo ze na codzień jest dzikusem małym to zawsze spokojnie spał. Jestem umęczona ta nocą 🤦🏼♀️Malinka2021 lubi tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Iwonaa, to super! Tylko stresu sie najedliscie niepotrzebnie. Ale wazne ze wszystko dobrze. Nie rozumiem, nawet jesli jest stary sprzęt, że można stwierdzic ze jest problem gdzie go nie ma, i dziecko męczyłoby się niepotrzebnie... To jakies chore. Rozumiem że mogliby nie móc stwierdzić bo sprzęt nie pozwala, a nie stwierdzić źle. To równie dobrze można isc wrozyc z fusów zamiast na usg...
Leksa, Iwonaa27 lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka