Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Leksa, tak, u mnie oboje dzieci ma dobre spanie po szczepieniach. Anika wczoraj spala od 16 do rana. Co prawda na poczatku glownie na rękach i na jedzenie sie wybudzala, ale rzadziej niż normalnie. Dzis juz normalnie funkcjonuje.
Malinka2021 lubi tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
nick nieaktualnyLeksa my dzisiaj byliśmy na szczepieniu i mały śpi praktycznie cały czas, mało je i czasem sobie przez sen poplakuje, ale daliśmy mu paracetamol i już nie płacze, ale znowu zasnął po 2 min na piersi.
W ogóle na szczepieniu babki w szoku bo nie płakał, przy wkulciu zapłakał i przestał zanim przygotowała druga nogę potem zasnął od razu.
Teraz ma temperaturę 37.4 mimo paracetamolu, mam nadzieję, że nie urośnieAna.Ta lubi tę wiadomość
-
Kasjanna, o kurcze to niezle Ci spała. Chociaż moja tez od wczoraj non stop śpi. Przed chwila pierwszy raz od wczoraj sama się wybudziła na jedzenie po prawie 4 godz od poprzedniego karmienia. Poprzednim razem ja wybudzilam, zmieniłam pampersa i odłożyłam do łóżeczka, bo poszłam na dół zrobić jej mleko, a ona w ciągu minuty zasnęła 🤦🏼♀️ I ponownie są budziłam.Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
-
U mnie po szczepieniu spala normalnie. Wgl gdyby nie noce moje dziecko by prawie nie spalo. Gdyby po 18.00 nie robila akcji slowem bym nie pisnela. Dzisiaj i ja i mąż sie prawie poddalismy. ZAwsze ma takie napady placzu (gorzej niz po szczepieniu), że sie wszystkiego odechciewa.. caly dzien sie staram - tych placzkow nie ma wiele, a pozniej... wszystko we mnie pęka... jeszcze jutro przychodzą w tych godzinach znajomi. Powaznie sie zastanawiam czy nie odwolac wizyty... bo nic nie pomaga, nawet dzis probowalam wczesniej ululac ale wczesniej ma dobry humor i chciala lezec w gondoli na spacerze. A potem „pyk” i wpada w szał. Dziś dwa razy tylko skakanie na pilce pomoglo. Wychodzi na to że mamy kolki o stalej porze:/ ech
Soleil mam nadzieje ze sie opalilas:D mi sie znowu nie udalo bo musialam nadgonic obiad i porządki 🤷♀️🤦♀️
Ja wkladki jednorazowe. I mam rozne dni. Ale jak mala dluzej spi w nocy a ja nie wstane na czas to aż kapie jak tylko rusze, a jej to juz wgl chlupie. Staram sie laktatorem podprzedzic ale nie zawsze zdąrze jak juz jest ryk.
Gdyby nie te uśmieszki córeczki naprawde byloby ciężko. Czasem zastanawiam sie czy ja sie nadaje na to wszystko🤦♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2022, 22:40
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Ana.Ta u nas też są takie akcje ale u mnie działa chodzenie po pokoju i dawanie cyca na stojąco wtedy, ale u mnie z piersi słabo leci. Musimy to przetrwać 😘 ja jeszcze sporo znajomych nie zaprosiłam i obawiam się niestety bo u nas często po pół godziny znowu cyc i serio nie mam czasu na nic, boli mnie to bo zawsze byłam zorganizowana ale muszę pogodzić się z tym że mam high need baby🤦.
Mam pytanko na jakiej mocy odciagacie w laktatorach Neno?Ana.Ta lubi tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Dzięki za słowa pocieszenia 💛
Zazwyczaj miedzy 18-21 do samego uśnięcia, które czasem jest później. Ma w tym czasie przerwy, gdzie wydaje mi sie że jest ok. A tu nagle znowu płacz... i często zamiennie pomaga albo cyc albo butla, ale nie od razu. Najpierw musi sie porządnie wyplakac 🤦♀️ Na bank jest to związane z wypróżnianiem, bo sie wygina i pierdzi. Jak wyjdzie kupa to szybciej sie uspakaja. Niestety jak nie to całą noc sie „skarży” i wierci. Ale wtedy juz jest potulniejsza.
Z desperacji dalam 10 kropel espumisanu. Ale nie chcialabym dawac takich dawek. Jednak chyba pomoglo bo dobrze jej sie spi. Zdarzylam jednak na jutro zrobic ciasto kruche, francuskie nadziewane i sie wykapac... niech sie dzieje co chce... przecież nie moge sie zamknac w domu... a ten termin i niestety ta godzina byla jedyna opcja na spotkanie. 18... taka moja zmora.
Kasjanna masz racje / moze wsrod obcych bedzie inna.
Zosiek tego chodzenia z cycem też probuje ale niestety dziś sie tak wykręcala że nic nie szlo zrobic🤦♀️ Dobrze że màż ją wziął bo ja juz w pewnym momencie bylam bezradna.
Moje dziecko znów dzis do mojej siostry zrobila podkowe i szukala mnie wzrokiem. Ona chyba naprawde juz „czai” wiecej niz myslalam🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2022, 00:52
Zosiek ja raczej tylko stymuluje na 8, bo też leci. Jak czasem ide trzema programami i odciągam to w sumie też na 8.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2022, 00:48
Zosiek lubi tę wiadomość
Ana.Ta ponoć espumisan jest neutralny dla organizmu, bo symetykon nie jest wchłaniany. Nie można więc się od niego uzależnić, czy przedawkować.
Podaję prawie codziennie i często właśnie po 10 kropli.Ana.Ta lubi tę wiadomość
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Zosiek ja nie stymuluję wcale bo mnie to wkurza i robie od razu tryb odciagania, odciagam na 1
Zosiek lubi tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Ah, u nas taka dobra noc, pobudka co 2.5 h, mogloby tak zostac 🙏
Ana.Ta, wow tzn dziecko podobno rozroznia najblizszych i obcych, tylko ze jeszcze nie powinno okazywc strachu. Ale moze to nie strach tylko cos jej sie nie podoba?29.04 - moja kochana córeczka -
To ja może zaczne dawac po 10 kropel w okolicach 15.00 już. Dawałam po 5 praktycznie do każdego jedzenia
Próbowalam zrobic masaz brzucha i tylko sie wkurzyla-skonczyla na cycu 😂
Kasjanna siostra blisko sie do niej nachylila - pewnie to jej sie nie spodobalo.
U mnie w nocy 2/4/7- coś w okolicach 6 bylo ale kompletnie nie pamiętam wiem że ją lulalam. Wydluzylam sobie wczoraj dobe i juz mi brakuje tej 1-2h snu 🤦♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2022, 08:27
Zosiek, ja używam trybu stymulacji na 4 a potwm odciaganie na 2-3. Ale to zalezy jaki jest laktator na neno angelo jechalam czasem na 8-9 trybie a na tym podowjnym neno boje sie sprawdzić co by bylo na wyzszych.
Misiaa czujesz ze jestes juz po stabilizacji? I druga sprawa, wyparzasz caly czas za kazdym razem laktator? Słyszałam ze nie trzeba a w nocy to męczące.
Wczoraj mnie tu prawie nie było bo nie mialam czasu. Bylismy na rehabilitacji, znowu widac poprawę, a popoludniu mielismy gości.
Dzisiaj Mala sie zagapila i pominela wstawanie o 2 w nocy wiec spala 22-4 i pitem 5-7:30Zosiek lubi tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Łomatko to ja nie wiedziałam co to jest stymulacja w tym neno bella Twin 😃 Tam jest od 1 do 6 przy czym 1 jest najsłabsze ☺ Ja cały czas na 3 ide przy 4 to już sutek mnie bolal. Muszę popatrzeć jak jest przy 2 i 1 bo w sumie tak sobie wybrałam ten środek już w szpitalu i tak zostało 🙃 Nie wiem dlaczego ale u mnie najpierw jest ta stymulacja a później samo przeskakuje na odciąganie chyba musiałam coś naklikac w tym urządzeniu 😃 Zosiek kurcze ja to bym czasami chciała takiego cycoholika bo ja mam niejadka raczej. Nawet do butli muszę ja zachęcać i podstępem karmić. Kurcze na początku strasznie było mi smutno z tego powodu że wszystkie dzieci chcą do cyca a moja wogole. A teraz skarmiam ja cycem i czasami butelka bo chociaż cyc ma moc i mleko leci to ssak nie chce ssać i koniec.☺ Butla też nie jest fajna dla niej ale przynajmniej teraz dobrze przybiera na wadze. Bo od pewnego czasu coraz mniej przybierała. Nie wiem czy to od refleksu, czy coś z fizjologia ciała i jej nie wygodnie lub jakiś behawioralny aspekt 🤷♀️🤔
Ja już nie mogę się doczekać pon bo też będziemy miały rehabilitację ale Pani do nas przyjedzie i w sumie się cieszę bo mniej zachodu z dojazdem a może i Laura będzie u siebie spokojniejsza 🤔🙃 Zobaczymy 😃
Kupy dalej brak, wczoraj był jeden bąk z kleksem ale takim zdrowym więc może coś na dniach się pojawi. Miałam zrobić lewatywę ta wlewke miodową która jedna położna polecała ale zrezygnowałam bo druga mówiła żeby czekać bo może już Laura będzie robić jedna kupkę na 7 lub 10 dni 🤔 Jak na razie to nie skarży się na brzuch i puszcza baczki raczej bez płaczu a też je ale jak to Laura po swojemu 😃
Zosiek lubi tę wiadomość
-
Vende Nie wiem czy masz ale ja mam taki super wyparzacz z neno ma też 3 inne funkcję - podgrzanie mleka i jedzenia, rozmrazanie . Dostałam w prezencie i mówimy z mężem że to najlepszy prezent jaki dostaliśmy bo bardzo użyteczny ☺ Może to by ułatwiło wyparzanie w nocy 🤔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2022, 10:49
-
nick nieaktualnyAna.Ta, nie zaszkodzisz Espumisan em, a jeśli pomoże, to Wam też głowa odpocznie. Ja, jak była potrzeba, dawałam 10 kropli po każdym karmieniu. U nas problem na szczęście szybko minął.
Ja odciągam rzadko, testuje różne moce, najczęściej koło 4-5, bo czasami jak daje mocniejsze, to w ogóle przestaje lecieć. Jeśli macie pojedyncze laktatory, to polecam kolektor. Bez wysiłku z drugiej zebrałam 20-30ml w 10 minut.
Boję się zapeszać, ale moja Hania wreszcie zrobiła się wózkowa. Dzisiaj ponad godzinę przespała. Zdążyłam ogarnąłąć Rossmanna, sklep z ubraniami i spacer po parku. Obudziła się jak przekroczyłam próg domu. Starsza też tak miała.
W Rossmannie jest promocja na wkładki laktacyjne wielorazowe. Kupiłam i będę testować.Merci92, Zosiek, Malinka2021 lubią tę wiadomość
-
Pytam z tym laktatorem bo u mnie marne 30ml odciągam maks. Z drugiej strony jak młoda co chwilę na piersi to pewnie wyciąga co się da.
Merci z niejadkiem rozumiem że ciężko i musisz walczyć żeby jadła.😘 u nas znowu skrajność z tym wiszeniem, wiesz to nawet nie że jest głodna bo butla czasami wleci a ona i tak wrzask na cyca. Żeby tylko jeszcze laktację podkręcała tym odpowiednio a z tym jest różnie 🙃Merci92 lubi tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Zosiek To przy takim wiszeniu 30 ml to i tak sporo ☺ Tym bardziej że podobno te laktatory nie ściągają faktycznej ilości mleka z piersi 🙃 No nic z tym nie zrobimy zostaje tylko delektowanie się wieczorami karmi i spokojna głowa a i nadzieja ze niedługo będzie lżej 😃
No ale na razie jakby nie było jest przerąbane czasami 🤦♀️🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2022, 11:09
Zosiek lubi tę wiadomość
-
Merci, ja mam sterylizator i to duzy, wszystko sie miesci spokojnie i wyparza za mnie, ale odciagajac te 8-9 razy na dobe to duzo czasu i tak traci sie na to mycie i ukladanie. Czytalam gdzies ze niektore dziewczyny kpi chowaja laktator do pudelka i do lodowki po uzyciu, a myja i sterylizuja raz dziennie. Ale szukam czy ktos faktycznie to robi przy takim mniejszym dziecku czy to opcja dla starszaka .
Zosiek nie martw sie tym, jak Mala jest na piersi to ciezko zrobic zapas. Ale im wiecej bedziesz stymulowac po karmieniu albo wiecej przystawiać dziecko tym bedzie wiecej mleka. Ja na laktatorze jak startowalam miesiac temu odciagalam 500ml na dobre przy 8 sesjach, aktualnie czekam na dzien az przekrocze litr, wczoraj bylo 960ml ale wiadomo, ze to inaczej jak ja tylko sciagam. Wgl mąż kupil mi na vinted taki laktator wkladany do stanika. Ogladalam takie ale kosztowały kolo 300zl a on trafil z uszkodzonym opakowaniem za mniej niz 100zl. Marudze ze nie moge wychodzic tak jakbym chciala, a to chowa sie calkiem pod ubraniem, tylko piers jest troche wieksza. No i spokojnie moglabym sciagac w ogrodzie (mamy wspolny z moimi rodzicami wiec głupio mi latac tak typowo z golymi cyckami) a czasem wkurzam sie jak Mala fajnie usnie a ja musze ja targac na gore bo moja godzina... Ale jeszcze nie wyprobowalam, dzisiaj jestem sama z Mala wiec lece standardowo zeby wyrobic z iloscia dla Malej .Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2022, 11:11
Merci92, Zosiek lubią tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja