Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Ana.Ta współczuję przygody z wózkiem, ja bym pewnie od razu się popłakała. Mam nadzieję, że z malutką wszystko dobrze, skoro jest uśmiechnięta i nie widać żeby coś jej dolegało to z pewnością jest ok.
Lekarza trzymam kciuki, żeby temp.spadła i nic już się więcej nie działo.
Vende, Malinka współczuję teściowych. Za swoją też nie przepadam, chociaż nie komentuje nic głośno, to ma inne rzeczy za uszami.
Ja myślałam, że będę mieć dIsiaj super dzień, bo miałam naukę chustonoszenia. I to faktycznie był świetnie spędzony czas. Nareszcie wiąże prawidłowo, a mała nawet teraz zasnęła w chuście.
Potem mieliśmy pierwsze badanie bioderek i tu już jestem załamana, bo na lewym wyszła dysplacja typu C. W sobotę mamy się zgłosić do ortopedy. Ryczeć mi się chce, smutno mi. Boję się, że czekają ja szelki czy inny sprzęt. Wyrzucam sobie, że może ja ja źle nosiłam, trzymałam i popsułam... ahhh smutno miAna.Ta lubi tę wiadomość
-
Iwonaa, na spokojnie, lekarz powie co macie robic i dacie rade. Trzymam kciuki!
Leksa, u nas tez po szczepieniu mega niespokojna. Temperatury nie ma podwyzszonej, ale jak jeszcze do popołudnia leżała zadowolona i świergolila, tak teraz nie daje sie odlozyc i jak tylko sie przebudzi jest wrzask...
Jeszcze durna ja zalozylam jej rampersy, ktore na nogawkach mają gumki i ją uciskają. Nie chce jej denerwowax przebieraniem wiec poki co rozpielam.Iwonaa27, Ana.Ta lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Soleil wrote:3mam kciuki żeby udało sie kruszynce szybko zbić temperature ❤️ na pewno to nic takiego
Spadło do 37,2. Oby już nic się nie działo.
Iwona rozumiem, ze jest Ci smutno, ale to nie jest Twoja wina. Wszystkiego dowiesz się na wizycie i będzie dobrze, zobaczysz 😘Soleil, Iwonaa27, Ana.Ta lubią tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
nick nieaktualnyMy po wizycie u lekarza, jutro mamy szczepienie.
Posprawdzał małego I mówi, że wszystko jest dobrze, przebadał go sprawdził buzię.
Mowil, że jak badanie słuchu w szpitalu wyszło dobrze to do teraz nic się nie zmieniło, zerknął do środka i nie widział, żeby były zatkane.
Niestety nasz mały jest leniuchem jeżeli chodzi o brzuch i mięśnie, nie podnosi głowy i ręce też mu nie pracują, nie stara się podpierać.
Powiedział, że narazie nie wymaga to wizyt u fizjoterapeuty, ale mamy ćwiczyć w domu codziennie.
Mlody ma 60cm i waży 5.88kg 😬 klocek z niego jest. Coś czuję, że muszę się wybrać na szoping rozmiaru 68.Soleil, Kasjanna, Klara_1985, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLeksa, spokojnej nocy dla Was!
Iwona, trzymam kciuki za wizytę w sobotę. Daj znać, co Wam lekarz powiedział. Ja też stresuje się przed kolejnym usg bioderkowym.
Solei, dużo cennych informacji po tej Waszej wizycie u lekarza. Ten Losec to na receptę? Daj znać, czy faktycznie działa. Smoka muszę wypróbować. Ośmiałam się z tego Waszego kebabowego wyjścia. Dla bezdzietnych to musiałby być niezły widok. Ja się łapie na tym, że patrzę z zazdrością na zasmoczkowane dzieci, mimo że wiem, jak potem może być trudno pozbyć się smoczka.
Malinka, moja teściowa zrobiła nam podobną akcję. Zadzwoniła do potencjalnej chrzestnej, bo miała obiekcje, czy dostanie zaświadczenie. Jak potwierdziła u niej, że pewnie faktycznie nie dostanie, zaproponowała nam chrzestną, którą ona uważa za stosowną.
Ana.Ta, różne akcje jeszcze przed nami. Najważniejsze, że Oliwka cała i zdrowa. Pamiętam, jak się mnie koleżanka pytała, czy moja córka spadła nam już z łóżka. Miała z pół roku wtedy. Ja oburzona, że oczywiście, że nie. A ona, że prędzej czy później każdego to czeka. Jakiś czas później odkurzacz mi się popsuł, aż zaczął się dymić. Mąż przybiegł zobaczyć i zapomniał, że zostawił młodą na kanapie. A ona fik i wielki ryk. Też najedliśmy się strachu.
Soleil, Leksa, Ana.Ta, Iwonaa27 lubią tę wiadomość
-
Leksa trzymam kciuki żeby temperatura już nie rosla🙂
Ana.ta mialam pytac jak tam opalanie nóg na tarasie ale pewnie po akcji z wózkiem opalania nie było...najważniejsze że nic się nie stało!🙂
Seil gratulacje udanej nauki ciumkania smoczka, jak moja malutka zaczęła czasem koakceptowac smoka to też się tak cieszyłam jak glupia😅
Teraz czasem faktycznie pomaga ale nie zawsze🙂
Co do teściowych to jest to odwieczny problem haha , ja na swoją nie moge narzekac na szczescie🙂
Soleil, Leksa, Iwonaa27 lubią tę wiadomość
-
Leksa, dobrze ze temperatura spadła, oby teraz już z górki 🙂
Iwona, to na pewno nie Twoja wina, czasem tak bywa i już. Wypracujecie dysplazję 😘🤨
Klara to akcja jeszcze lepsza niż u nas z chrzestną, ręce opadają.
Soleil dziękuję, chyba zamówię tego smoczka Philips Air 🙂Soleil, Leksa, Iwonaa27, Klara_1985 lubią tę wiadomość
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Klara tak to lek na recepte robiony na zamówienie, dam znać czy coś się zmieniło po nim, trochę ciężkie do podawania, takie mini mini kuleczki, probowalam ze ściągniętym mlekiem na łyżeczce, ale kilka ich zostalo na łyżce, może kupię jakąś dużą strzykawke i sprobóje ją podać
Malinka ja kupiłam je w rossmanie są dosyć łatwo dostępneKlara_1985, Malinka2021 lubią tę wiadomość
-
W koncu udalo mi sie młodą odłożyć i tak śpi juz 3 godziny. Cycki sie napełniają, szła bym sie kąpać, ale się boję że sie obudzi i bedzie wrzask, bo na pewno jest glodna. A ta sie tylko przeciąga i śpi dalej. Obstawilam ją z jednej strony misiem z drugiej kocem żeby myślała że ją trzymam i nawet sie obrócić nie może
Ana.Ta, Soleil, Malinka2021 lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Megsi, super ze lekarz Cie uspokoil, tak myślałam ze jak w szpitalu wyszlo ok to musi byc ok.
Iwona, bedzie dobrze. U mnie tez n jednym biodrze byl ten niby najgorszy stopien a dostalismy ćwiczenia i na dzien dzisiejszy jest duzo lepiej, chociaz ciagle pod kontrolą i ciagle ćwiczymy.
U mnie Mala tez dzisiaj ospala. Nawet musialam jej wmuszac jedzenie co zwykle sie nie zdarza...Iwonaa27 lubi tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Leksa uff, oby noc juz byla dla Ciebie spokojna.
Malinka, Vende wspólczuje komentarzy. Nie dziwie się WAm że nerwy puszczajĄ. U mnie teściowa widziala wnuczke raz, nie dzwonimy siebie wiec w tym temacie mam spokoj. Ale wybieramy sie do nich w polowie sierpnia to ocenie grunt do jakich ją zalicze😂
Ja dziś mialam spokojne popoludnie, mala pospala od 13:00 do 16:00. Nakarmilam ją, a że byla spokojna wsadzilam w wozek (balam sie ze zakodowala upadek i bedzie placz) i na szczescie obdarzyla mnie usmiechem 🙈 poszlam do mojej mamy (mam 5min) do ogrodu i kurcze wysiedziala ze mną na huśtawce całą godzine. Strasznie podobaly jej sie liście na wietrze. Słodkie to bylo. Później wrocilam nakarmić i zostawilam mezowi, bo mialam obiecany rower. Skoczylam do Rossmana itp
Wchodze do domu a tu tekst „więcej z nià nie zostaje”- mala plakala mu cale 50 min. Obskoczyl wszystko co mógl i nic nie pomoglo... uspokoila sie ponoc 5min przed moim przyjsciem. Faktycznie jeszcze cichutko łkała. To mial przeprawe😂
Z przerwą na kąpiel niedAwno odlozylam i jeszcze sie nie obudzila. Obiecalam sobie ze nie bede narzekać. Szkoda mi jej bo to jakieś bolące gazy:/ też przez chwile pomogla tylko pozycja pionowa, stąd mysle ze moze to tez cos z refluksem ... bo mlaskala...
Wiecie co bylo w tym wszystkim najcudowniejsze? Odlozylam ją na chwile na lozko... zaczela sie targac za uszy, wyginac, cichutko lkac... ja lezalam za nią. I nagle obraca sie i na moj widok uśmiech... rączką dotykala moich policzków i jak sie zblizylam zaczela przykladac do mnie nosek i tak wytrZymala 10 min. To bylo takie kochane i udowodnilo Mi że ona juz mnie kocha 💛Iwonaa27, Kasjanna, Leksa, Soleil, Malinka2021, Asiulka87 lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Wygląda na to, że jest wszystko dobrze, walczymy z tym co zwykle.. ja przez to całe wydarzenie chyba bede juz zawsze dla niej cierpliwa na maxa... bo gdy sobie pomysle że cos moglo sie powaznego stać chce mi sie plakac...
Czas mija, dzień za dniem- bedzie tylko lepiej z naszymi szkrabami. Musimy byc silne ✊
Iwona27 głowa do gory. Bedzie dobrze💛 ale masz prawo do wszystkich tych odczućWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2022, 23:17
Iwonaa27 lubi tę wiadomość
Asiulka87 Oczywiscie że opalania nóg nie było. Chyba juz nie zdąrze tego lata, za duzo sie dzieje...
Soleil chyba mnie skusilas zeby sprobowac 3 smoczek. Gratuluje Wam sukcesu ! U mnie dzis malutka teraz tak mnie wyciumkala ze przydalby sie strasznie... chociazby opcja dla męża...
Soleil lubi tę wiadomość
Kasjanna wrote:W koncu udalo mi sie młodą odłożyć i tak śpi juz 3 godziny. Cycki sie napełniają, szła bym sie kąpać, ale się boję że sie obudzi i bedzie wrzask, bo na pewno jest glodna. A ta sie tylko przeciąga i śpi dalej. Obstawilam ją z jednej strony misiem z drugiej kocem żeby myślała że ją trzymam i nawet sie obrócić nie może
Hahaha fajny sposób 😂😂 pewnie dlatego tak dlugo śpi. Ale pewnie zaraz obudzi sie wyglodniały wilczek. Choć kto wie 🤔Gdyby czlowiek od razu wiedzial ile bedzie wynosila drzemka inaczej by sobie przeżył wolne godziny😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2022, 23:26
Leksa, Asiulka87 lubią tę wiadomość
Leksa wrote:U nas znowu placzki przez sen i znowu termometr swieci się na czerwono
Leksa jak uCiebie?
U mnie jakoś przekimalam z dzieckiem w rękach, byla pobudka o 1, dopiero z termoforem i w rożku dala sie ululać, ewidentnie dalej ją coś bolalo a od 16.00 jeśli chodzi o moje dziecko brak kupy jest dziwny teraz po jedzeniu bidulka siedzi oparta o kolana, ciśnie i przysypia, już spokojniej.. oby sie jej wkońcu udałoWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2022, 05:33
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍