X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
1 2 3 4 5
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 19 października 2021, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta wrote:
    Dzisiaj pojawiła Mi się nowa krew (tym razem nie krwotok) ale sporo na wkładce.
    Jestem załamana :(
    Dobrze, że jutro wizyta... w tym tyg. miałam robić badania z krwi do prenatalnych, ale odpuściłam, bo nie wiem co się jutro okaże.
    Mam nudności, ale być może to po duphosanie. Ech

Dobrze, ze jutro wizyta💕
    Wiem, że łatwo pisać ale tylko w sumie spokoj jest wskazany

Ana.Ta, Kasjanna lubią tę wiadomość

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Serengeti Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2021, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    Ale zazdroszczę, ile bym dała żeby wrócić już do żywych, by wrócić do pracy i nie musieć się już tym martwić, u mnie niestety maraton 🤢 trwa w najlepsze, a jutro mam pierwsza wizytę u położnej.
    O nub słyszałam i ponoć wielu lekarzy się posługuje tą metodą właśnie, a na czym polega ramzi?

Płeć zależy od położenia zarodka w macicy. Po prawej stronie chłopiec, po lewej dziewczynka.

• Raszusia Koleżanka

Wysłany: 19 października 2021, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Nabrałam odwagi żeby się ujawnić. To jest moja pierwsza ciąża, jestem w 9tc +5 Jestem typową PCOSką z niedoczynnością tarczycy, i hiperprolaktynemią i zaburzoną gospodarką cukrową. O ciążę staralilśmy się rok. Udało się naturalnie z pomocą diety, metforminy i witamin🙂.
    Jestem tak na prawdę przerażona! Pomyślałam że tutaj dołączę, żeby dzielić się z Wami tym co mnie trapi i wspierać się nawzajem, bo zwarjuję. Niedawno przeprowadziłam się z mężem do mniejszego miasta gdzie nikogo za bardzo nie znam. W zasadzie przesłuchałam tego podcastu i to mnie zachęciło:
    https://open.spotify.com/episode/3NAxvY3nIfis7hK00iaJJM?si=sg3wpMX_R3iw13ct4LIrnw
    I generalnie zgadzam się ze wszystkim o czym mówiły tam dziewczyny. Warte przesłuchania.

U mnie wieczne nudności, odbijanie, ból piersi, spadki nastroju, bóle głowy, czasem uczucie rozpychania w brzuchu i ostatnio zawroty głowy.
    Wczoraj przyznałam sama przed sobą ze nie jestem superwoman i poszłam na zwolnienie lekarskie bo nie nadaje się do pracy umysłowej. Na razie do końca tygodnia. Czuje się wręcz bezużyteczna przez to. Dzisiaj pol dnia przespałam. A wy co robicie z pracą? Zwolnienie czy dajecie radę?

Ciąża na razie ok. Mam torbiel na jajniku która z 7 cm zmniejszyła się już do 4 cm. I mały krwiaczek którym nie powinnam się przejmować. Przeszłam przeziębienie i dokucza mi suchy kaszel. W zeszły piątek miałam alarmową wizytę bo pojawiły się brunatne krwawienia. Lekarz stwierdził ze to przez kaszel. Raczej się z nim zgadzam. Prenatalne mam 4 listopada.

Uff. Wyrzuciłam to z siebie 🤣

Malinka2021 lubi tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 19 października 2021, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za otuchę, mam nadzieje, że z Wami tu zostanę aż do maja 🙏

Witaj Raszusia. Dobrze zrobiłaś, że tu przyszłaś. Na pewno będzie Ci lżej :)
    U mnie w gorsze dni wybieram urlop, bo mam dużo zaległych dni, a w pracy jeszcze nikt nie wie o ciąży- z uwagi na komplikacje nie wyobrażam sobie teraz gratulacji i pytań 🥺

Apropo L4 czy u ginekologa w przypadku ciąży musi być zawsze oznaczenie B ? Zastanawiam się, czy niekoniecznie, bo nie każdy chce od razu zgłaszać w zakładzie 🤔🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2021, 18:42

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Leon Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2021, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta wrote:

U mnie w gorsze dni wybieram urlop, bo mam dużo zaległych dni, a w pracy jeszcze nikt nie wie o ciąży- z uwagi na komplikacje nie wyobrażam sobie teraz gratulacji i pytań 🥺

Apropo L4 czy u ginekologa w przypadku ciąży musi być zawsze oznaczenie B ? Zastanawiam się, czy niekoniecznie, bo nie każdy chce od razu zgłaszać w zakładzie 🤔🤔

Ja przez pierwsze dwa tygodnie miałam L4 od lekarza rodzinnego. Akurat dostałam bo byłam przeziębiona ale ginekolog też chciał wypisać, tyle że nie mogły się one pokryć. Więc może jak nie chcesz mówić o ciąży a nie czujesz się na siłach to poproś rodzinnego.

Ana.Ta lubi tę wiadomość

3jgxdqk3x1a7rmoo.png
  • Raszusia Koleżanka

Wysłany: 19 października 2021, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta wrote:

Nie, możesz prosić lekarza o inne oznaczenie. Plus oznaczenia ciąży w zwolnieniu jest taki ze masz wtedy płatne 100% a nie 80%. Zależy gdzie pracujesz, ale nie zawsze kierownik wie jaki jest powód zwolnienia.

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• Magda_30 Debiutantka

Wysłany: 19 października 2021, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Czytam od jakiegoś czasu forum i postanowiłam dziś coś do Was napisać.

To moja druga ciąża- mam już 5 letnią córkę.
    Termin porodu na 13.05.2022

U mnie na początku było widać dwa pęcherzyki a w 7 tygodniu słyszałam już dwa bicia serduszek, niestety w 9 tygodniu jedno z serduszek przestało bic :(
    Na szczęście z drugim wszystko jest w porządku - byłam w poniedziałek na wizycie i dzidziuś ma już 4 cm :)

Jestem na zwolnieniu praktycznie od samego początku i zwolnienie mam do końca ciąży - praca mega sterująca a mam nadciśnienie. Chociaż w ciąży bez leków ciśnienie mam bardzo niskie.
    Strasznie bałam się drugiej ciąży, ponieważ miałam dużo komplikacji w pierwszej ciąży - małowodzie, nadciśnienie, hipotrofia płodu - miałam pierwsza cesarkę ale na szczęście córka urodziła się zdrowa.

Na razie czuje się nie najlepiej, mam mdłości , częste bóle głowy i dużo śpię, bo nie mam za wiele siły. Ale jeszcze trochę i mam nadzieję, że z nadejściem drugiego trymestru to się zmieni :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2021, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już tez nie mogę się doczekać drugiego trymestru, z nadzieją, że zmęczenie przejdzie. Mdłości mi przestały tak bardzo doskwierać w tym tyg, ale spac mogłabym cały czas. Najbardziej jednak marzy mi się kapiel.nigdy nie lubiłam pryszniców, a teraz sobie nawkrexalam, że w 1 trymestrze wole się nie grzać w wannie i nie mogę sobie tego wybić z głowy i tak cierpię biorąc te prysznice 😁😁

• jo_ana Autorytet

Wysłany: 19 października 2021, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi wrote:
    Ja już tez nie mogę się doczekać drugiego trymestru, z nadzieją, że zmęczenie przejdzie. Mdłości mi przestały tak bardzo doskwierać w tym tyg, ale spac mogłabym cały czas. Najbardziej jednak marzy mi się kapiel.nigdy nie lubiłam pryszniców, a teraz sobie nawkrexalam, że w 1 trymestrze wole się nie grzać w wannie i nie mogę sobie tego wybić z głowy i tak cierpię biorąc te prysznice 😁😁

Ja ostatnio jak już na prawdę fatalnie się czułam, 2 razy zrobiłam sobie kąpiel ze świeczkami i od razu było mi lepiej 🥰
    Też z utęsknieniem wypatruje drugiego trymestru, po ciuchu liczę, że będę się czuć lepiej i bede mogła normalnie funkcjonować, bo aktualnie czuje się wyłączona z życia, żyje z dnia na dzień 😳

Raszusia, Magda witajcie w grupie majowych mamuś 💕

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2021, 21:36

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

🆘 podejrzenie adenomiozy

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
  • Leon Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2021, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi wrote:

Chętnie się zamienię 😄 Ja bardzo lubię prysznice a nie bardzo lubię siedzenie w wannie. Tzn czasem się przydaje. Ale ogólnie preferuję kąpiel pod prysznicem. Ale teraz jesteśmy w trakcie przeprowadzki i nie mam brodzika tylko chwilowo wannę.

Ja ostatnio jestem bardzo nerwowa o zestresowana. Praktycznie wszystko mnie stresuje i w nocy się budzę z przerażeniem

3jgxdqk3x1a7rmoo.png
  • Niezapominajka89 Debiutantka

Wysłany: 19 października 2021, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pisałyście już coś o wizytach u położnych. Co mają na celu wizyty na takim etapie, czy jest to obowiązkowe, na czym to polega? 🤔

w57vs65gsri7vc0e.png
  • Martuska1 Ekspertka

Wysłany: 19 października 2021, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi wrote:

Ja też uwielbiam długie i gorące kąpiele. Teraz tylko szybki prysznic. Nawet nogi gole po wyjściu z prysznica aby nie przedłużać 😂
    Może trochę przesadzam ale wolę dmuchać na zimne 🤗

8599s65g7c9lln09.png
    27.09.21 3mm ❤
    18.10.21 2,33cm
    26.10.21 3,54cm
    10.11.21 6,40cm
    03.12.21 188g ( 100% chłopiec ❤)
    12.01.22 434g
    11.02.22 919g
    16.03.22 1540g
    06.04.22 2200g
    27.04.22 2600g
    11.04.22 2900g
    12.05.22 Kacperek 2880g 55cm 10pkt ❤
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 19 października 2021, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim. Cieszę się że mogę do was dołączyć :) . Mam termin na 3-go maja a dzis byłam na prenatalnych i wszystko w porządku z malenstwem. Ale mimo że wszystko jest ok i nie mam też żadnych fizycznych dolegliwości, totalnie nie mogę się pozbierać, hormony uderzają mi do głowy. Idzie zwariować :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2021, 23:52

miissia lubi tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 20 października 2021, 04:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi wrote:

To ja od początku normalnie się kapie bo uwielbiam , działa to na mnie odstresowywująco 😄 wiadomo ze ta kąpiel nie jest jak kiedyś gorąca ale taka w sam raz 😊

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2021, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze biorę kompiel nie taka ciepła i zastanawiałam się tylko czy mozna sól do kąpieli... 😉
    Czy któraś z Was kupiła sobie detektor?Ja jestem mega zadowolona. Co prawda nie zawsze słyszałam tetno bo ciężko było znalesc ale od trzech dni znajduje z rana i jest mega 😁😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2021, 07:49

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 20 października 2021, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile placicie za badania prenatalne? USG, pappa i wolna podjednostka bhcg? Ewentualnie ile za samo USG?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2021, 10:00

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 20 października 2021, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka89 wrote:
    Dziewczyny, pisałyście już coś o wizytach u położnych. Co mają na celu wizyty na takim etapie, czy jest to obowiązkowe, na czym to polega? 🤔

Chyba chodzi Ci o moje posty, bo ja pisałam, że mam wizytę u położnej.
    Ja mieszkam w Holandii i tutaj każda zdrowa ciąża, przebiegająca bez komplikacji jest prowadzona przez położne, do lekarza-ginekologa trafia się tylko jeśli są jakieś komplikacje.

Niezapominajka89 lubi tę wiadomość

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

🆘 podejrzenie adenomiozy

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton)
  • Martuska1 Ekspertka

Wysłany: 20 października 2021, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka2021 wrote:
    Ile placicie za badania prenatalne? USG, pappa i wolna podjednostka bhcg? Ewentualnie ile za samo USG?

Za pakiet mam zapłacić 600zl.

8599s65g7c9lln09.png
    27.09.21 3mm ❤
    18.10.21 2,33cm
    26.10.21 3,54cm
    10.11.21 6,40cm
    03.12.21 188g ( 100% chłopiec ❤)
    12.01.22 434g
    11.02.22 919g
    16.03.22 1540g
    06.04.22 2200g
    27.04.22 2600g
    11.04.22 2900g
    12.05.22 Kacperek 2880g 55cm 10pkt ❤
  • Majetta Autorytet

Wysłany: 20 października 2021, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka2021 wrote:

Ciężko mi powiedzieć bo mam pakiet w EnelMedzie i płacę 170zł miesięcznie za całą rodzinę i w pakiecie mam wszystko to co wymieniłaś :)
    Ale wizyta USG prenatalna to koszt w EnelMedzie około 270zł.

07/2017 💕 Misia
    07/2021 💔7tc Aniołek
    04/2022💕Gaja 🌈
  • Asiuleeeek Przyjaciółka

Wysłany: 20 października 2021, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za badania prenatalne wraz z pappa i wolną podjednostką bhcg mam zapłacić 500zl.

‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ