Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja wmówiła sobie że trzeba myśleć pozytywnie i wysyłać do brzuszka pozytywną energię żeby się nikt nie stresował. Stres jest największym wrogiem, bo wtedy organizm szaleje. Więc staram się rozdmuchiwać te negatywne myśli, zmieniać tok myślenia, przypominać sobie o czymś przyjemnym.
Ja nawet gadałam do swojego torbielą na jajniku żeby się zmniejszał. Wyobrażałam sobie że uchodzi z niego powietrze. 🤣🤣🤣
Każdy musi poszukać swojego własnego sposobu. Trzeba próbować różnych rzeczy. Wyznaczać małe cele każdego dnia żeby się czymś zająć. Kilka kartek książki, spacer, basen itp.Ana.Ta, madzix, Olenkaa lubią tę wiadomość
-
5ylwian wrote:Cześć Dziewczyny, czy mogę do Was dołączyć? Chociaż robię to z wielką niepewnością,bo jestem po 4 poronieniach, teraz jestem w 9 tygodniu, ale strach jest przeogromny
Witaj 🙂 ogromnie współczuję strat. Trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie 🙂5ylwian lubi tę wiadomość
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
5ylwian wrote:Cześć Dziewczyny, czy mogę do Was dołączyć? Chociaż robię to z wielką niepewnością,bo jestem po 4 poronieniach, teraz jestem w 9 tygodniu, ale strach jest przeogromny
Współczuje ogromnie 4 strat 😔 teraz będzie dobrze! ❤️5ylwian lubi tę wiadomość
07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
jo_ana wrote:Dokładnie odliczany 🥰 a Ty w którym jesteś tygodniu obecnie ? U mnie jest 8t5d i tak się zastanawiam czy nie za wcześnie te prenatalne, no ale za 3 tyg będzie 11t5d, a niby od 11t1d można robić wiec chyba będzie ok 🤔
Ja miałam 11+5 i wszystko było pięknie widać
jo_ana lubi tę wiadomość
07/2017 💕 Misia
07/2021 💔7tc Aniołek
04/2022💕Gaja 🌈 -
Też mam prenatalne 10.11 Martwię się bo jestem cały czas osłabiona, raz prawie zemdlałam w pracy, dzisiaj wzięłam urlop na żądanie bo od rana miałam zawroty głowy. Chciałam jeszcze trochę pochodzić do pracy ale jak to tak będzie wyglądało, to sama nie wiem co zrobić. Zastanawiam się czy to chwilowe osłabienie czy już tak zostanie. Lekarz tylko kazał mi zrobić badania krwi, które wyszły dobrze a ja nadal się czuję słabo.
-
Witaj 💕 współczuje bardzo tylu strat, mam nadzieje, że zostaniesz z nami już do maja z każdym tyg na pewno będzie Ci łatwiej 🤗
Niezapominajka ja tez mam zawroty głowy, napady takiego gorąca i uczycie jak bym traciła siłe, ale wydaje mi się ze to normalne w I trymescie, jeśli wyniki są w normie i ciśnienie tez to bym się tym nie martwiła. Ja puki co ciągnę urlop, nie nadaje się by pracowac 🤢 ale nie wiem co będzie dalej5ylwian lubi tę wiadomość
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 19%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Od 01/2021 starania naturalne
11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔
Od 2023 starania w klinice
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany (prograf+encorton) -
Raszusia masz racje trzeba to odpychać 💛 Ja jak czuje duży duży stres zaczynam śpiewać, to mi pomaga pozbyć się napięcia.
Sylwian trzymam mocno kciuki, aby tym razem było dobrze ✊✊✊
Niezapominajka89 jesteśmy już we 4 ✊ja ogólnie też czuje się bardzo przemęczona. Nawet ciężko mi stanąć do prasowania.
Mam do tego wykończeniówke na budowie i nawet nie mam sił żeby iść zobaczyć co oni tam robią.. Mąż Mnie nie poznaje. Zawsze robiłam kilka rzeczy na raz. Ale wszystko zniosę byle by było dobrze 💛
A z pracą chodzę w kratkę, kombinuje urlopami na razie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2021, 09:31
5ylwian lubi tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
nick nieaktualny
-
miissia wrote:Dziewczyny siedzę przed gabinetem na prenatalne i tak się boję niewyobrażalnie. Do tej pory stresu nie było dopuki nie weszłam na recepcję..
✊✊✊ Kochana już niedługo odetchniesz 💛 trzymajcie się ✊
Daj znać jak będziesz po.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2021, 09:50
miissia wrote:Dziewczyny siedzę przed gabinetem na prenatalne i tak się boję niewyobrażalnie. Do tej pory stresu nie było dopuki nie weszłam na recepcję..
I jak tam? Już po? 🙂PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Kciuki, daj znać jak tam! 🥰
09.09.2021 ⏸️
5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
Witam dziewczyny, termin mam na 28-05-2022 wiec mogę do was wskoczyć .
Ja też dostałam od lekarza skierowanie na prenatalne ale mam dopiero 12-11. Czy to nie za późno? widzę, że niektóre z was już robią w 9 tygodniu. A czy to z kolei nie za wczas? widac juz coś w 9 tygodniu?
Malinka2021, Olenkaa lubią tę wiadomość
-
Bea8407 wrote:Witam dziewczyny, termin mam na 28-05-2022 wiec mogę do was wskoczyć .
Ja też dostałam od lekarza skierowanie na prenatalne ale mam dopiero 12-11. Czy to nie za późno? widzę, że niektóre z was już robią w 9 tygodniu. A czy to z kolei nie za wczas? widac juz coś w 9 tygodniu?
Witaj 🙂 ja będę na prenatalnych w 12+2 tc 🙂PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Według mamaginekolog "Jest to pierwsze szczegółowe i według wielu źródeł, najważniejsze USG w ciąży. Może być wykonane dokładnie pomiędzy 11 tygodniem i 1 dniem, a 14 tygodniem i 1 dniem"
Ja idę w 12 tygodniu i 2 dniu i pani w rejestracji powiedziała mi, że to taki optymalny czas. Bo już od tego 11 tygodnia jest kilka dni a i do 14 jeszcze czas.Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNiezapominajka89 wrote:Też mam prenatalne 10.11 Martwię się bo jestem cały czas osłabiona, raz prawie zemdlałam w pracy, dzisiaj wzięłam urlop na żądanie bo od rana miałam zawroty głowy. Chciałam jeszcze trochę pochodzić do pracy ale jak to tak będzie wyglądało, to sama nie wiem co zrobić. Zastanawiam się czy to chwilowe osłabienie czy już tak zostanie. Lekarz tylko kazał mi zrobić badania krwi, które wyszły dobrze a ja nadal się czuję słabo.
-
Bea8407 wrote:Witam dziewczyny, termin mam na 28-05-2022 wiec mogę do was wskoczyć .
Hejka Ja na usg ide w 13+0 wg usg, a w 12+ 3 wg ostatniej miesiączki. Ale z kolei już dziś miałam zdrobić badanie podwójne pappa i bhcg. Miło się zaskoczyłam w laboratorium była promocja i zapłaciłam 175 zł.
Pytałam się prowadzącej, czy ta krew nie za wcześnie, bo w laboratorium mówią coś innego, że najlepiej max odstep 3 dni.
Wg niej ten cZas jest najlepszy... więc posłuchałam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2021, 12:32
Ana.Ta wrote:Hejka Ja na usg ide w 13+0 wg usg, a w 12+ 3 wg ostatniej miesiączki. Ale z kolei już dziś miałam zdrobić badanie podwójne pappa i bhcg. Miło się zaskoczyłam w laboratorium była promocja i zapłaciłam 175 zł.
Pytałam się prowadzącej, czy ta krew nie za wcześnie, bo w laboratorium mówią coś innego, że najlepiej max odstep 3 dni.
Wg niej ten cZas jest najlepszy... więc posłuchałam...
-
Bea8407 wrote:a kiedy są wyniki z takich badań?
Ja miałam poprzednio najpierw usg i wynik od razu i później od razu z gabinetu szlam na krew i skorygowany wynik był na następny dzieńWiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2021, 13:43
09.09.2021 ⏸️
5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔