Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Uff, jak dobrze ze nie jestem sama z tym przeklinaniem
Vende, tez mam w planach dzis przejrzec ciuszki. 68 jest jeszcze dobre, ale np spodenki 74 spokojnie mogą być. Mam wrażenie że dopiero co robilam przegląd
🤦♀️
Zosiek, mnie tez mala dzis zaskakuje. Miala rano polgodzinna drzemke jak zawsze i jak sie obudzila cos gaworzyla w lozeczku. Dalam jej misia i poszlam sie ubrac. Wracam a ta spi z tym misiem. Nie spala zbyt dlugo, ale zawsze cos.
Jak się obudzila polozylam na macie i poszlam zjesc sniadanie i mowie jej ze ja zjem, później ona i idziemy do biedry bo lodowka piszczy pustka, a ta mi przy jedzeniu usnela i dalej śpi!Leksa, Zosiek, Soleil lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Vende to prawda dzieci szybko rosną, ja staram się na bierząco ogarniać to z czego mała wyrosła. Z reszta z ubraniami syna tez tak od początku robie. Ja tu zaglądam na forum, bo jestem ciekawa co na rehabilitacji u Was 😋Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
-
A tak jeszcze zapytam.. bo ja w ciąży ogarnialam ubrania dla małej do rozmiaru 74, także jeszcze ich trochę mam
A po następnej wypłacie chce zacząć stopniowo kupować już z większymi rozmiarami. A jak to u Was wyglada ?Soleil lubi tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Leksa, ja dostalam od kolezanki do 80, ale takie glownie sukieneczki, bluzeczki, spodnie typu jeansy, wiec raczej nie na codzień. Natomiast regularnie dostaje od bratowej ciuszki, z tym ze one najpierw idą do jej kuzynki, ktora ma roczna core, a później do mnie. Wiec tak naprawde z wyprzedzeniem nie wiem co do mnie przyjdzie, dlatego nie kupuje do przodu.
Oficjalnie przechodzimy na pieluchy 4. Wydawalo mi sie ze jeszcze dlugo pociagniemy na 3,ale kupilam 4 na probe i duzo lepsze.Leksa, Soleil lubią tę wiadomość
Dziewczyny a ja jak zwykle do tyłu ze wszystkim😅jak Was Nadrobiłam karmiąc to już mialqm pisac ale oczywiście zajęłam się czym innym i tak do teraz mi zeszlo😁
Chrzciny udały się super. Najpierw mała przespała cała msze prawie a porem jak mieliśmy chrzest po mszy to była mega grzeczna i uśmiechała się do ksiedza☺️
Pozniej mieliśmy obiad w lokalu to też dala mi się uspac wiec zjadłam spokojnie i dopiero po obiedzie ją karmilam🙂a później w domu jak ja z mężem biegałam w kuchni i coś tam donosiłam co chwilę to mała była u babc na zmianę i tez była mega grzeczna☺️
Noc po chrzcinach w sumie jak zawsze...ehh oststnio pierwsza drzemkę ma trochę dłuższą tak od 22 ale od 1 w nocy tobjuz tak różnie. Czasem 2 h czasem 2,20 a czasem co 1,5 h lub 1,2...
Dzisiaj mnie pediatra troche załamała hah. Bylismy na szczepieniu już ostatnim z tej serii i pytam babeczki co począć z tymi nocami bo już ledwo żyję czasem a ona na to że ma dwójkę dzieci. Pierwszy syn po miesiącu przesypiać prawie całe noce a córkę jeszcze w wieku 9 miesięcy karmiła co godzinę w nocy a już pracowała i też nie wiedziala jak się nazywa😳niezla mi to perspektywa😂
Myslalam ze to skok u małej czy regres snu ale to już trwa miesiac...nie wiem czy to już nie podchodzi pod normę u malej🙃Leksa, Zosiek, Klara_1985, Soleil lubią tę wiadomość
-
Nie wiem co tam moja mama i teściowa ...ciagle mi powtarzają ze po 3 miesiacu to dziecko powinno już prawie noce przesypiać 😆hmm czy 20 lat temu wszystkie dzieci w takim wieku już noce przesypiały? To co się stało w takim razie z naszymi dziećmi się pytam😝
Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
Pediatra powiedziala zeby już zacząć malutkimi kroczkami podawać warzywa i ze można kaszkę z glutenem dac ale to tak pół łyżeczki na poczatek. Muszę w końcu siąść do tego i ogarnac temat bo jestem mega zacofana niestety w tym rozszerzaniu😏
Co do ubierania to masakra. Zimno jak nienwiem i sama nie wiem jak to dzieciątko ubierac🤔
Dzis ma nam paczka z ciuszkami od znajomego z Warszawy przyjsc I zobaczę co tam w niej jest bo muszę małej jakies spodenki kupic bo w większość się nie miesci😏pokupowalam jej takie fajne jeansy ale co z tego jak to nie rozciągliwe i jej uda nie wchodzą albo brzuch sciskaja🤪
A mała waży prawie 9 kg😂i ma 71 cm 🙂
Niektóre body 74 są za duże a 68 są dobre a inne 74 już są za krótkie. Wkurzają mnie te rozmiarowki😏
Do spacerówki jeszcze się nie przesiadlysmy ehh. Muszę w końcu ten wkład kupic i chyba jakiś śpiworek porządny na zimę do tego wozka🤔Soleil, Leksa, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Ana.Ta wrote:Kasjanna u mnie z tym przeklinaniem to samo. Hahaha tylko w nocy jak juz nie wiem co robie, bo tak mi sie chce spać😂
U mnie usnela sama o 1:30 na prawie 2h, później komediodramat cz2. Od ok 3:30-6:00 nie spala dluzej niz 30min, a jak tak to ciągle na rękach bo ryk. No masakra. Na szczęście od 6-8 ja pospalam, córka na pewno krócej bo slyszalam stekanie, ale nie takie zeby wstać. Dobrze ze rano zawsze juz ma lepszy humor
Wcale mnie nie cieszy że ktoś ma ciężko tak jak ja, ale z drugiej strony cieszę się że nie jestem sama bo wtedy wydaje mi się to bardziej normalne.. No i że w koncu przejdzie? 😅Kasjanna, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Asiulka, super ze chrzciny na plus. Nie strasz z tym spaniem, bo slowo daje ze jak to nie minie to zakupie mm i uciekne na jedna noc do hotelu.
Ten skok teraz wlasnie jest dluzszy, ale no juz powinien minac...
A ja dzisiaj obrabiam dynie i cukinie. Dostalam swojskie ze wsi, ale takie wielkie ze nie wiem czy moja zamrazarka to ogarnie. Ciasteczka dyniowe dzis na pewno wjadą (jak córa pozwoli).Soleil lubi tę wiadomość
A wracając Zosiek niezła akcja z tym mlekiem😅lepiej żeby córka się poki co o tym nie dowiedziala ale za kilka lat jak jej powiesz pewnie będzie się z tego śmiała razem z Toba😄
Kasjanna ja jiz zaczynam nie wierzyć w to że to tylko skok😏U mnie trwa to już prawie miesiąc, to pogorszenie nocnego snu a poza tym w dzien mała jest ok. Śmieje się, bawi itp . Spi jak to ona różnie w dzien ale tak normalnie. Jedynie z nocami jest problem i oby to było chwilowe ale zaczynam naprawdę już tracić nadzieję na to😛
I też z chęcią bym uciekła chociaz na 1 noc z domu😂
Ja pomrozilam w tym roku dużo owoców i już nie mam miejsca na warzywa😏 będą słoiczki dla malej niestety😏
Leksa no jest duża, pewnie trochę tez po rodzicach ale z tego co pamiętam to Ty tez jesteś wysoka a Olga jednak jest jest normalna wagowo i wzrostowo😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2022, 13:13
Zosiek lubi tę wiadomość
-
Asiulka dobrze pamiętasz 😅 ale jednak mój mąż jest kilka cm ode mnie niższy, wiec to może za nim 😅 chociaż syn tez mi mocno smignal w zeszłym roku. Pamietam, ze na wiosnę kupowałam wszystko na 116, a na jesień już na 122 🤦🏼♀️ Chociaż on jest niewymiarowy i bardzo szczuplutki. Wazy „AŻ” 18,5 kg 🤦🏼♀️ Mąż się śmieje, ze psy na kości się zleca. Jest wysoki, ale drobniutki. Pewnie Alicja teraz tez ma swój szybki wzrost, a potem zwolni. Grunt, ze jest zdrowa 🥰Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
-
Dziewczyny ja się ciągle łudzę że to regres i skok, bo mi dziecko przesypiało pięknie noce więc potrafi.🤣
Asiulka super że chrzest się udał😁 mała minkę miała świetna 🤣 w stylu: skończcie już tą sesje, dajcie cyca 🤣 a starszej miałam zamiar powiedzieć już dzisiaj jak mnie wkurzyła, ale nie dam się, muszę być tą mądrzejszą.🤣
Ja kupuję już czasem 80 i 86 jak mam okazję. Ciuchów nie dostaje żadnych bo mam małą rodzinę a u męża chłopcy 😉 z córki niestety różne te ciuszki, 10 lat robi swoje...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2022, 14:27
Soleil lubi tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Zosiek Fujka z tym mlekiem 😅 Nie mów jej bo przez miesiąc się nie odezwie 😃🤭 W okresie buntu z moja mama strasznie się kłóciłam chociaz przed tym okresem miałam właśnie z nią najlepszy kontakt. Później to wróciło do normalności ☺ Chyba tak to już jest że wybiera się ta najbliższą osobę i to z nią się walczy 😆
Dobrze ze wyrwalas się na trochę z wiochy 😃 Zawsze zmiana otoczenia dobrze robi na głowę ☺ Przez 20 lat mieszkałam w bardzo małej wsi i wyjazd do miasta to było święto 😄
Leksa U nas też ciągle coś. Tak więc nie jesteś sama. Jak słyszę że niektóre jakieś przypadłości dzieci mogą mieć to w 80 procentach często na nas trafia 🤦♀️
Asiulka i Vende Super że chrzest już jest za wami 😃
Vende Fajna ta sesja zdjęciowa ☺
Asiulka Dobrze Ali schowałaś fałdki bo nie widać tych 9 kilo 😃
Asiulka U mnie jest na odwrót. Laura tyje ale szału nie ma i wzrost też nie jest za duży więc też się tym martwię chociaż moja kuzynka ma 10 miesięczne dziecko które waży nie całe 8 kg i jest wszystko ok 👌 Takie geny 😀🤷♀️
Jestem matka wariatka 😄 Byłam dzisiaj u pediatry. Chyba to już 3 z kolei 😀 Czekam na wizytę u kolejnego fizjo bo mi coś nie pasuje. Zaraz mam wizytę u neurologopedy. Masakra. 😄🤭Zosiek, Soleil, Asiulka87 lubią tę wiadomość
-
Ja nie mam nic na zapas kupione jeśli chodzi o ciuchy. Teraz dostaliśmy przy okazji chrzcin trochę na rozmiar 74 ale tez glownie jakies sukieneczki itp (szczere nie wiem po co mi to, juz mam dwa wory sukienek ktore ubralam raz albo wcale, no dla mnie to niewygodne). Zdecydowanie bede musiala dokupic teraz body i na pewno jakis kombinezon przejsciowy i zimowy (poki co mamy jeden ale taki welniany, na drutach robiony, teraz z niego korzystam i drugi taki misiowy ale jeszcze jest troszke za duzy). Pozatym naprawdę nie wiem jakie ciuchy kupowac 'na zapas' bo Mala rosnie mi szybciej niz sie spodziewałam. Chyba tylko body bym mogla .
Przyszly wyniki Malej z posiewu kału- jest czysto, nie zarazila sie bakterią. Uff...
Rehabilitacja dzisiaj taka sobie bo Mala nie miała humoru (ogolnie dzisiaj ma slaby). Pochwaliła tylko wlasnie to lapanie za kolanka i teraz kazala z nia trenować lapanie stopek- po prostu dawac jej do raczek gole stopki jak lezy na plecach. Kolejne spotkanie w poniedzialek.
A ja mam syf taki w domu, bo sie wzielam na ostro za te szafy, a jutro zabierają u nas smieci i chcialam wyrzucic to co niepotrzebe i stare i oddzielic to co moze isc do dalszsgo uzytku, no i schowac lato. Zawsze to wszystko mialam caly rok w jednej szafie ale teraz brakuje mi miejsca na Malutka
Moja mama mowila ze o ile ja spalam od skonczonego 1 miesiaca minimum 6h ciagiem w nocy tak moj brat dopiero po pol roku zaczal przesypiac noce...
My poki co 'rozszerzanie diety' zaczniemy od kolejnej proby podania mm. Chciałabym jeden posilek jej dawac tego mleka a sama zejsc na 5 sesji...Kasjanna, Zosiek lubią tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Asiulka87 wrote:Nie wiem co tam moja mama i teściowa ...ciagle mi powtarzają ze po 3 miesiacu to dziecko powinno już prawie noce przesypiać 😆hmm czy 20 lat temu wszystkie dzieci w takim wieku już noce przesypiały? To co się stało w takim razie z naszymi dziećmi się pytam😝
Eche.... ja w to nie wierze. Może juz zapomnialy😂
Moja mAma za to z 1 dzieckiem cale noce nosila brata z tatą na zmiane bo inaczej nie spal.
Mówi że ja mam jak w Madrycie
Znajoma siostry ma teraz to samo dziecko tylko noszone- inaczej sie drze 👿Także te Nasze dzieci to aniolki 😇Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2022, 16:16
Soleil lubi tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Soleil wrote:Wcale mnie nie cieszy że ktoś ma ciężko tak jak ja, ale z drugiej strony cieszę się że nie jestem sama bo wtedy wydaje mi się to bardziej normalne.. No i że w koncu przejdzie? 😅
Mam tak samo hihi moj mąż aż czesto pyta. Co tam piszą na forum heheWiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2022, 16:17
Soleil lubi tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
To pozdrowienia dla męża, Ana.Ta
Vende, ja tak trenuje z tymi stopkami z moja małą juz chyba ze 2 miesiace, bo strasznie mi się to podoba jak dzieci sie bawią swoimi stopkami, ale nic nie jarzy... Doszla do kolan i utknęła...29.04 - moja kochana córeczka