Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Powiem Wam, że moja córka tulić, czy nosić na rękach lubi jak już jest zmęczona, w innych sytuacjach wije sie jak wąż/ bardzo ciężko ją utrzymać😂 mina mojej mamy dzisiaj byla bezcenna jak na rękach jej marudziła, a ja kazałam jej dziecko położyć😂 ale jak zobaczyla jej zabawe na macie zrozumiala 😂 tylko wiadomo bylo to po spaniu i po jedzeniu👍
Soleil u mnie z tymi spacerami to samo. Musze „ruszyć” troszke wczesniej, jak za bardzo jest zmęczona często juz na samo odlozenie poplakuje.
Wogóle kàpiele u Nas są mega wymagające tzn. ona caly czas czyms rusza, robi mostki albo znienacka „skacze” do boku. U Was tez tak to wygląda? 🙈
Kciuk u mnie juz dlugo ssie na spanie... smoczek ble to sobie inaczej radzi... Hm a to źle?Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2022, 22:55
Soleil lubi tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Ana.ta mój mąż też ma zamiar wrócić do sypialni i jestem ciekawa czy tak zrobi hehe jemu jest dobrze na kanapie i mi też jest db w sypialni bo mam maluszka przy sobie w łóżku;)) moja mama już komentowała że nie powinniśmy tak robić ( bo mały nie będzie chciał później spać w łóżeczku itp)no ale nam tak wygodniej🤷♀️
To jeszcze trochę zaczekam z tymi sloiczkami...moj za 10dni 4mce kończy, waży 7,5kg i 70cm... Od tygodnia ma pieluchy 4 więc ubranka daje na 80 by nie ściskały body siusiaka.. No i zaraz wymiana na spacerówkę nas czeka ehhh mogłabym go mieć cały czas w gondoli i troche mi przykro że ten czas dobiega końca:(Ana.Ta lubi tę wiadomość
Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙 -
Ana.Ta, u nas co najwyzej chlapie i wystawia nogi na brzeg wanienki.
Z tymi palcami to tak mi się przypomnialo - moj dziadek, a pradziadek Nisi jak tylko ja widzi z palcami w buzi (czyli za kazdym razem) to mowi że wdala sie w niego, bo on palce cyckal poki nie poszedl do szkoly.
A ja wlasnie skonczylam drugie nocne karmienie. Mala nawet jak przysypia to macha lapkami przy jedzeniu bez opamietania. Co wiecej, juz nie ubija mleka w cycu, teraz macha do tylu (gdzie trzymam telefon) i usiluje go trafic. Jak go przesuwam w inne miejsce to wali wlasnie tam. Muszę jej trzymac reke, co znacznie utrudnia przegladanie neta (nie mowiac o pisaniu) .
Dobranoc zycze nam żebyśmy sie wyspaly
Ana.Ta, Soleil, Zosiek lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
nick nieaktualnyNo właśnie też się rozszerzaniem diety nie interesowałam, bo i starszej rozszerzałam na pół roku. Coś się zmieniło w tych oficjalnych zaleceniach? Moja raczej na razie nie zainteresowana, ale z łyżeczki je ładnie lekarstwa jak trzeba, nie wypycha językiem.
Ja mam trochę 74 po starszej, ale na razie za dużo.
Vinted uwielbiam.
Odnośnie przeklinania, to mi i mojemu mężowi czasami się wymsknie przy starszej i dzisiaj miałam boską akcję. Robiłyśmy koktajl malinowy, a Hania leżała w wózku i marudziła. Starsza zeszła z krzesła, dała jej Smoczek i wróciła do picia koktajlu. Hania wypluła Smoczek i znowu marudzi. Starsza znowu zeszła z krzesła, dała Smoczek, wróciła i pije koktajl. Hanka dalej to samo, wypluła i marudzi, a starsza z taką rezygnacją i wkurzeniem:"no kulwa mać"
Tak że tak...
Ana.Ta, moja w wannie macha rękami i nogami, ale raczej bez większych szaleństw.
Ana.Ta, Soleil, Zosiek lubią tę wiadomość
-
Motyl12 kurcze faktycznie jak tak pomyslslam o odstawieniu gondoli zrobilo sie dziwnie 🙈 czas mija... tylko po dzieciach widać jak szybko😬
Kasjanna to ja mam przeboje w wanience a ty przy karmieniu 😂moja aktualnie je nawet grzecznieale chyba tylko dlatego ze przykrywam nas zawsze kocem (o tej porze roku dla mnie koc to must have)😂 i ona sobie go gniecie i gniecie 😂 a ja chowam za nim tel 😆 moje ulubione glasianie juz rzadko, czesciej składa rączki
Klara dobra historia z tym smokiem i starszą😂 dzieci chłoną wszystko jak gąbka
Jak tam noce? U mnie pobudka 23:00 az sie balam ze bedzie powtorka ale usnela przy jedzeniu, pozniej 1:30 tez spokojnie UF i teraz robila kupe przez sen, chyba konczy jesc - prawie śpi, a ja główkuje czy ruszac na pampersa😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2022, 04:52
Soleil, Klara_1985, Motyl12 lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Kasjanna mam ostatnio to samo... Zawsze cieszyłam się na wieczorki film czy książka a teraz siedzę z niania jak na szpilkach i próbuje iść wcześniej spać bo boje się nocek 🤣
Wiecie co mi się wydaje że nie reagowali kiedyś na płacz za bardzo, jak ja słyszę że zostawiali mnie w łóżeczku i gdzieś tam szli to włos się jeży na głowie 🙃
Noc kiepska, do tego łózko nam zasikała🙃
Kawunia kawunia kawuniaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2022, 08:47
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Melduję że u nas noc tez bardzo kiepska. Gorączki pi szczepieniu nie było ale za to karmien jeszcze więcej. Już nawet nie wiem ile bo nie zapisywałam i karmiłam na śpiocha z zamkniętymi oczami zeby się nie rozbudzać za bardzo😏o drugiej miałyśmy godzinna przerwę bo nie usnęła po jedzeniu tylko marudziła wiec robilam rozne wygibasy zeby poszla spac ale trochę to niestety zeszlo i już nawet nie pamiętam czy na cycu usnęła czy nie🤔
Dzisiaj 2 kawy to obowiązkowo ale i myślę że muszę iść spać w dzien bo nie wiem jak inaczej podołam 😏
I też dawniej uwielbiałam wieczory ale się to niestety zmienilo i teraz zaczynam mieć traumy wieczorem😁
Oki uciekam bo mała na cycu ale właśnie kupsko poszlo😃 -
Asiulka A jak tam Lidlomix się sprawdza? Bo może i ja zakupie sobie żeby przyspieszyć gotowanie skoro RD się zbliża a przy raczkujacym szkrabie nie będzie tak łatwo obiad zrobić ☺ Może to trochę przyspieszy i ułatwi proces.
U mnie noce nie są takie zle ale wiercenie jest straszne. Dzisiaj przekręciła się prawie wokół siebie 🤭😃 Cyc pomaga w zasypianiu więc tak 3-4 razy wchodzi ale na śpiocha więc nie narzekam ☺ U nas nie ma już ulubionej strony a przynajmniej tego tak nie widać na obie strony przekreca główkę podczas snu. A w dzień bardzo pilnuje żeby nosić na obu stronach i podchodzić do niej do zabawy tez z obu stron. Pilnuje żeby przekręcala się na brzuch czy boczki też z każdej strony. I chyba to działa. ☺ W wózku muszę jeszcze przyzwyczaić przekręcać główkę na obie strony bo przez kaptur często ma na tej samej bo ja to wymusza a wcześniej bez niego tak nie było 🤷♀️ -
Ja moze o swojej nocy pisać nie bede, zeby Was nie denerwowac Współczuję Wam bardzo.
Dzisiaj jedziemy do tesciowej... Masakra, tak mi sie nie chce. Nie lubię tam jeździć, tesciowa to nie jest zla kobieta, ale jesteśmy tak rozne... Ciężko mi się z nią dogadac, a to typ co nie znosi sprzeciwu.
Mielismy gdzieś jechać z mężem ale pogoda nie sprzyja i chyba sie nie zdecydujemy..
Przypomnialyscie mi o vinted i juz mam 3 kombinezony w dostawie xD dwa jesienne i jeden zimowy
A, no i mamy wysypke. Na buzi. Nie wiem czy to kontaktowa w niedziele od jakis perfumow czyiś czy od czegos innego ale buzka od poniedzialku wysypana a dzisiaj chyba nawet trochę gorzej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2022, 10:53
Ana.Ta lubi tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Vende, brzmi prawdopodobnie ze to kontaktowa, bo na pewno miala kontakt z dużą ilością ludzi i ich kosmetykow. Smarujesz czyms?
Ana.Ta, wyprobowalam patent z kocem. Mala zastanawiala sie dlugo co z nim zrobic, po czym okazalo sie ze cyc przegral ta walke i koc wylądował w buzi. Musze powiedziec ze syn mnie bardziej docenial - cyc nie mial konkurencji, a córa zadowala sie wszystkim co sie miesci do buzi 🤦♀️
Z vinted nie korzystam, ale z olx. Problem z zakupami online jest ze dlatego ze jest tanio to kupuje to czego wcale nie potrzebuje. Od jakiegos czasu daje do ulubionych i odczekuje kilka dni zeby sprawdzic czy dalej to chce. I najczesciej juz nie. Vinted ma darmowa/tania wysylke? Moze pora wypróbować.
Jestem troche zacofana z roznymi aplikacjami (i tu wielkie dzieki dla Klary za polecajke tego podcastu z Domanska, nie tylko dlatego ze jest fajny, ale dlatego ze odkrylam spotify. Niby wiedziałam ze istnieje, ale dopiero teraz odkrylam ile tam jest fajnych rzeczy!)
Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość
nick nieaktualnyNa Vinted dostawa do paczkomatu jest za około 6zl. Dobry pomysł z tym odczekaniem.faktycznie czasami kupuję za dużo. Jak jeszcze uda mi się zhandlować cenę, to kupuję, bo taka jestem podjarana, że tanio.
Kasjanna, to może pójdziesz za ciosem. Ostatnio słuchałam kolejnego podcastu Naglowskiej o komunikacji w związku z Olgą Kordys - Kozierowską. Też polecam i tak przeszłam na aplikację Storytel (ebooki, audiobooki). Tam jest jej książka Miłość to czasownik. Słucham podczas spacerów. Ta Pani jest mamą bliźniaków i bardzo humorystycznie opowiada o problemach w komunikacji po tym, jak zostajemy rodzicami. Ja jestem ogromną fanką książek papierowych, ale teraz po prostu nie mam kiedy czytać. Aplikację można przetestować, bo tydzień jest za darmo. Ostatnio że starszą czytałyśmy tam wieczorem bajki.
Leksa, mogłabyś po krótce napisać, jakie ćwiczenia dostałyście od fizjo?Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2022, 12:37
Kasjanna, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Pytanie. Mala jak je (tylko w nocy) to tak jej czasem furczy w nosku, ale katar sie nie leje ani nic nie mozna odciagnac. Pomyslalam ze jej kupie jakis plasterek typu aroma active, tak na wszelki wypadek bo to chyba nie zaszkodzi. Korzystalyscie? Czy to w ogole dziala? Polecacie cos?29.04 - moja kochana córeczka
-
Ja właśnie kupuje bardzo zrywnie, pomysle i kupie. Czasem zanim dojdzie paczka to nie pamietam ze kupilam. A na nocne zakupy przy laktatorze powinnam miec szlaban. Kupuje regularnie a potem nie pamiętam ze kupilam.
Wlasnie dzwoniła do mnie mama, pracuje w sklepie wielkopowierzchniowym ale kiedys, pracowała jako pielęgniarka na bloku orzez chyba 15 lat. Mieli w pracy zgon, klient zasłabł, reanimowała go do przyjazdu karetki... Okropna sytuacja Nie udalo sie, ale niezmiennie zawsze jestem z niej taka dumna ze potrafi tak pomagac bo oczywiście nikt nie wiedzial wokół co robić...Ana.Ta lubi tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Ja też dodaje do ulubionych i odczekuje 2 dni, niestety z vinted czasem nie doczeka i wtedy sobie wmawiam, że nie było dla mnie 🤣🤣🤣
Mnie gubi też Smart z allegro, dużo zamawiamy przez neta...
Dziewczyny co mają starsze dzieciaki albo swoje albo wśród najbliższych, możecie polecić coś dla dwulatka? Już średnio pamiętam co lubią dzieciaki w tym wieku 🤣
Spotify uwielbiam, moja starsza też już playlisty tworzy 🙃 ja pamiętam jak odkładałam na płytę mojego ulubionego zespołu, to były czasy 🤣
Vende przykra sytuacja, ale mama dzielnie na pewno walczyła.
Moja znowu płacze jak trzyma ją ktoś na rękach mocno wyperfumowany, taka delikatna 😆Leksa lubi tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Zosiek, moj lubil samochody, niezmiennie dopoki nie dorosl do Lego.
Ze smartem tez tak mam i musze sie pilnowac, bo potrzebuje cos kupic za 25 zl, to dowalam do koszyka cos co normalnie bym nie kupila zeby doszlo do 40. Chytry 2 razy traci...
Klara,Ja ogolnie jestem wzrokowcem i wole przeczytac niz posluchac, ale sprobuje, jak sie nie ma czasu na czytanie to coz..
Vende, i mama z pielegniarki przeszla do pracy w sklepie? No prosze...
Wspolczuje sytuacji, ale super miec taka osobe jak Twoja mama w poblizu!Zosiek, Ana.Ta lubią tę wiadomość
Klara ja też mam to storytel i nawet udało mi się prawie dosłuchać książkę pt Wychowanie i też jej słuchałam na spacerach ale ze teraz mniej spacerów to i przestałam sluchac😏
A tych podcastów też nie słuchałam które polecacie ale chyba muszę się ogarnąć i też obczaić skoro takie fajne☺️
Możecie jeszcze raz wysłać jak to odnaleźć? To na YouTube było?
Merci właśnie jestem w połowie robienia brownie z lidlomixa ale mała coś nie chce mi dziś dac skonczyc a ja po tych kiepskich nocach mam coraz mniej cierpliwości ale muszę mieć bo ona moze cierpi trochę po tych szxzepionkach😏
Lidlomixa hmm chyba polecam chocisz tak naprawdę do tej pory robilam kilka rzeczy z niego. Jakieś 2 dania obiadowe. Chlebek. Bułki . Owsianki na sniadanie no i teraz te brownie.
Mysle ze urządzenie fajne i widzialam że też ma przepisy dla niemowląt ale jeszcze nie ogarnialam tego🙂
Ja się cieszę z zakupu a mąż uważa że to zbyteczny sprzęt ale jak coś z niego zrobie to mu smakuje i wtedy chwali😛Merci92, Soleil lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKasjanna, u mnie Aromactive się fajnie sprawdzały. Spróbuj sobie metodę Pana Tabletki, wychodzi taniej, a działa tak samo:
https://pantabletka.pl/katarkiller-przepis-katar/
U nas takie furczenie w nosie jest od refluksu. Może jej się ulewa ostatnio?
Zosiek, ja zbierałam na kasety:) albo czekałam aż puszczą w radiu ulubioną piosenkę. A teraz mamy Spotify.. Jesteśmy stare..
Asiulka to są Nagłowska podcasty. Znajdziesz też na you tube. Spróbuj sobie chalki z Lidlomixa. Jest obledna. Kotleciki z łososia też są super i ciasto na pizzę.Zosiek, Ana.Ta lubią tę wiadomość