X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna stosowałam aromactiv jak mała miała 2-3 tyg i siensprswdzil.
    A furczy jej często w nosku tak jak to jest u Klary

Kasjanna lubi tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furczy jej w nocy w czasie karmienia. Przeszlo mi przez mysl ze to ulewanie (choc wcale nie ulewa częściej, ale może do środka), dlatego chcialabym cos co nie wplywa na dziecko zbyt mocno i nie zaszkodzi. Jesli to są same olejki, to chyba ok.

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara fajny sposób z tymi podpaskami😆i dzięki za polecajki na lidlomixa. Chałka już mialam w ulubionych bo czytalam ze jest pyszna☺️
    Brownie tez fajne wyszlo😍wkurza mnie jedynie najbardziej to wyciąganie z misy a potem mycie tego😏te nożyki bardzo przeszkadzają 😐
    Poszlam się zdrzemnąć bo mała usnęła ale gdzie tam. Zanim ja usnęła to ona się obudziła czyli po 15 min😏dzisiaj w sumie spala moze 40 min ehh. Ja nie wiem czemu ona tak mało spi ogolnie🙃

Klara_1985, Ana.Ta lubią tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka, sposob fajny, ale ja chyba nie jestem taka nowatorska żeby mieć podpaske na szafie 😆
    Moja siostra myje tego lidlomixa przez puszczenie wody z plynem na jakies szybkie obroty, nie wiem czy po kazdej rzeczy zadziała.

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara na fb jest dużo grup z tego lidlomixa, piszą tam co robią i czy coś zmieniają w przepisach itp I to twz zaczęło mi pochłaniać kupę czasu bo właśnie siedzę wyszukuje i zapisuje w ulubionych😀
    A potem dziwota ze czasu mi na wszystko brakuje😏
    Kasjanna czytalam ze jakies turbo się włącza do mycia ale ze wtedy mega hałas jest z tego wiec narazie nie próbowałam tego uruchamiac😏

Klara_1985 lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to żałuję że tego lidlomixa nie kupilam w ciazy🙂wtedy mialam dużo czasu to dopiero bym pichcila coś ciagle 😄jie wiem tylko jakby to działało na moją cukrzycę ciążowa 😂

oar89n73njsm8gcn.png
  • Vende Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna, tak mama z pielegniarki poszla 'marchewke sprzedawac'. Zycie sie tak potoczyło ze przeprowadziliśmy sie 250km i nie odnalazła sie w innym szpitalu. A jak zaczęła juz prace gdzie indziej to sie wciągnęła, tam awansowała szybko i juz tak zostało. Ale jak tylko coś się dzieje no to ją wołają. :)
    Wlasnie wstawiłam caly piecyk dyni, dostaliśmy od teściów podobno jakas bio. Orientuję sie ktoras z Was co z nia po upieczeniu? Chce zrobic Malej sloiczki. Dodajemy cos? Jakis tłuszcz? ;)

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2022, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka w przepisach masz Mycie wstępne. Faktycznie hałasu jest sporo, ale potem wystarczy przepłukać wodą pod zlewem i gotowe.

Kasjanna u nas tak furczy w nocy jak jej się nie odbije. Przestałam już to traktować jak katar. Na początku się stresowałam.

Asiulka87 lubi tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende, ja upieklam, zmiksowalam i zamrozilam do pozniejszej obrobki. Albo dam samą, albo z czyms wymieszam. Synowi dodawalam troche oliwy, ale nie od poczatku.

• Marmis Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa wrote:
    Klara napisze Ci w prywatnej wiadomości ;)?
    Leksa u nas ogolnie fizjo mowila o cwiczeniach z mala pilka. Pilka na brzuch dziecka , raczki i nozki na piłkę i obroty raz w jedna, raz w druga strone. Kupiliśmy tez te piankowe ma aty puzzle. Bo jednak na kanapie za mumiękko. I mamy zachęcać do obrotów. I żeby na brzuszku była tak ok. 2 h dziennie. U nas z tym ciężko. Mała się obraca na brzuszek, ale wrócić nie umie. Więc chwilę polezy i jęczy. I w sumie długo i tak nie lubi lezec. Fizjo pokazala jak podnosic i nosic na boku . Chociaz nasza mala nie lubi tego bocznego noszenia.i jeszcze zeby pomagać nogi unosic tak za miednice- jakby swiece robic. Moja mała tak robiła, ale chyba jak już więcej wazy to jej się nie chce.
    U nas noc ciężka. Niby zasnela o 19.30. Ale znowu wybudzenia co 20 minut i poplakiwania. I dzuen od 5 rano rozpoczęty. A dzien jeszcze gorszy. Zęby ja mecza strasznie. Camilia nie pomogla. Wjechal paracetamol. I jeszcze ba dodatek cos mi strzelilo w kolanie. Zginac nie moge. Wczoraj usypialam mala nosząc i robiąc mini-przysiady.ehh..

Marmis
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara_1985 wrote:
    Kasjanna u nas tak furczy w nocy jak jej się nie odbije. Przestałam już to traktować jak katar. Na początku się stresowałam.

Tylko ja nigdy nie odbijalam w nocy. Zobacze dzis, jak bedzie dalej furczalo powiesze ten aromactive. Jak nic nie da to uznam ze to mleko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2022, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa wrote:
    Klara napisze Ci w prywatnej wiadomości ;)?
    Ok, dziękuję

• Leksa Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara_1985 wrote:
    Ok, dziękuję

Tylko zaakceptuj zaproszenie do przyjaciółek to wtedy Ci napisze :)

• Leksa Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis, a jak „badała” Ci dziecko to mówiła z jakaś czynnością jest na jakim etapie ?
    U nas próba trakcyjna na etapie miesięcznego dziecka, ale tam jeszcze były inne podpunkty.
    Moja mała nie obraca się na brzuszek. Raz na ruski rok jej się zdarzy, ze obróci sie z brzuszka na plecy, ale to tez bardzo rzadko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2022, 18:44

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lsksa, ale chyba jeszcze nie musi sie obracac? U mnie tez cisza w tym temacie...

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa u mnie mlody tez sie nie obracal ale bylismy u fizjo. Po 3 dniach cwiczen przewracal sie na brzuch jak szalony :) jesli chodzi o to to kazala nam złapac go za raczki i nozki na srodku brzuszka i delikatnie przekladac na boczki, raz na jeden raz na drugi...dodatkowo dobrze jest zeby na boku widzial Twoja twarz. Kazala mlodego klasc na brzuszku i wyciagac mu raczki do przodu bo mial problem z podnoszeniem sie, teraz po cwiczeniach tez juz to robi. Problem u nas jest z bawieniem sie nozkami, codziennie mu te nogi pokazuje a ona ma je gdzies, postep jedynie takie ze w ogole je podnosi..jesli o to chodzi to powiedziala zeby podnosic mu te nogi tak ala swieca aby tylek mial wyzej i nozki oparte o moj brzuch i dawac do zabawy jakas grzechotke aby nauczyl sie tez juz przekladac z raczki do raczki bo tego jeszcze nie potrafi.

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa moja akurat nogi sama podnosi do góry i ciagle je ogląda. Raczki tez mam jej wyciągać jak leży na brzuszku, bo chowie je pod barki i ciagle ma pieści zacisniete i na to mamy ćwiczenia. I jak leży mało kiedy łapie zabawki nawet gdy są obok.

• Vende Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna u mnie tez Mala nie obraca die na brzuszek. Fizjo twierdzi ze na spokojnie ma czas do 5 miesiecy. Ale tez powiedziala, ze moze byc jej ciężko bo jest dluga, a podobno to utrudnia.
    U nas ciężki ten dzien byl, łącznie spala moze godzine na drzemkach, a teraz wybudzila sie juz cztery razy w ciągu godziny. Mam nadzieję ze jednak zaraz usnie mocniej jak zwykle na noc.
    Ogarnelam teraz dynie, tylko boje sie zmiksować zeby sie Mala nie wybudzila. Takze zapakowalam szczelnie i wystawilam na balkon. Mam 15kg dyni xD chyba zapakuje tez ze 3 słoiki litrowe dla siebie, bo Mala to dlugo bedzie pracować nad tym zeby to zjesc ;)
    Ja dzisiaj na 5 sesjach i boje sie ze braknie mi mleka. Widzę spory spadek, ale obiecalam sobie ze będę schodzić... No nic zobaczymy, moze fabryka musi sie przyzwyczaić.
    Misiaa, a Ty jak tam ze schodzeniem? Mowilas ze masz juz dosyc?

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pierwszy katarek. Byliśmy u pediatry. Witamina C i Nasivin Baby. Niestety maly już na widok aspiratora czy kropelek wpada w złość. Dzisiaj jeszcze moja mama zaczęła 'pomagac' i wyszła katastrofa. Więc zdenerwowana szykuję się do spania 😐

Wojtek nie obracał się, aż pewnego dnia się obrócił (tuż przed skonczeniem 4 miesiaca) i od tamtej pory non stop, teraz już podnosi się tez na rękach, jak leży na brzuszku. No i dwie dolne jedynki się już przebiły 🙂
    Niestety obraca się tylko przez jeden boczek. Dalej się uwypukla z jednej strony. Byliśmy znowu u fizjo ale jakaś lipna ta pani była, mam wrażenie. Muszę do kogoś innego się wybrać. Dobranoc 😪

Zosiek, Soleil, Leksa lubią tę wiadomość

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka macie juz 2 zęby? 😱 szok!
    Vende jestem cały czas na 5/6 sesjach ale widze juz spadek mleka takze za chwile bede juz na 1 porcje odmrazala i schodzila na spokojnie, chcialabym nowy rok juz zaczac bez laktatora

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
‹‹ 647 648 649 650 651 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ