WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna stosowałam aromactiv jak mała miała 2-3 tyg i siensprswdzil.
    A furczy jej często w nosku tak jak to jest u Klary

Kasjanna lubi tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Furczy jej w nocy w czasie karmienia. Przeszlo mi przez mysl ze to ulewanie (choc wcale nie ulewa częściej, ale może do środka), dlatego chcialabym cos co nie wplywa na dziecko zbyt mocno i nie zaszkodzi. Jesli to są same olejki, to chyba ok.

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara fajny sposób z tymi podpaskami😆i dzięki za polecajki na lidlomixa. Chałka już mialam w ulubionych bo czytalam ze jest pyszna☺️
    Brownie tez fajne wyszlo😍wkurza mnie jedynie najbardziej to wyciąganie z misy a potem mycie tego😏te nożyki bardzo przeszkadzają 😐
    Poszlam się zdrzemnąć bo mała usnęła ale gdzie tam. Zanim ja usnęła to ona się obudziła czyli po 15 min😏dzisiaj w sumie spala moze 40 min ehh. Ja nie wiem czemu ona tak mało spi ogolnie🙃

Klara_1985, Ana.Ta lubią tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka, sposob fajny, ale ja chyba nie jestem taka nowatorska żeby mieć podpaske na szafie 😆
    Moja siostra myje tego lidlomixa przez puszczenie wody z plynem na jakies szybkie obroty, nie wiem czy po kazdej rzeczy zadziała.

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara na fb jest dużo grup z tego lidlomixa, piszą tam co robią i czy coś zmieniają w przepisach itp I to twz zaczęło mi pochłaniać kupę czasu bo właśnie siedzę wyszukuje i zapisuje w ulubionych😀
    A potem dziwota ze czasu mi na wszystko brakuje😏
    Kasjanna czytalam ze jakies turbo się włącza do mycia ale ze wtedy mega hałas jest z tego wiec narazie nie próbowałam tego uruchamiac😏

Klara_1985 lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie to żałuję że tego lidlomixa nie kupilam w ciazy🙂wtedy mialam dużo czasu to dopiero bym pichcila coś ciagle 😄jie wiem tylko jakby to działało na moją cukrzycę ciążowa 😂

oar89n73njsm8gcn.png
  • Vende Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna, tak mama z pielegniarki poszla 'marchewke sprzedawac'. Zycie sie tak potoczyło ze przeprowadziliśmy sie 250km i nie odnalazła sie w innym szpitalu. A jak zaczęła juz prace gdzie indziej to sie wciągnęła, tam awansowała szybko i juz tak zostało. Ale jak tylko coś się dzieje no to ją wołają. :)
    Wlasnie wstawiłam caly piecyk dyni, dostaliśmy od teściów podobno jakas bio. Orientuję sie ktoras z Was co z nia po upieczeniu? Chce zrobic Malej sloiczki. Dodajemy cos? Jakis tłuszcz? ;)

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2022, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka w przepisach masz Mycie wstępne. Faktycznie hałasu jest sporo, ale potem wystarczy przepłukać wodą pod zlewem i gotowe.

Kasjanna u nas tak furczy w nocy jak jej się nie odbije. Przestałam już to traktować jak katar. Na początku się stresowałam.

Asiulka87 lubi tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende, ja upieklam, zmiksowalam i zamrozilam do pozniejszej obrobki. Albo dam samą, albo z czyms wymieszam. Synowi dodawalam troche oliwy, ale nie od poczatku.

• Marmis Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa wrote:
    Klara napisze Ci w prywatnej wiadomości ;)?
    Leksa u nas ogolnie fizjo mowila o cwiczeniach z mala pilka. Pilka na brzuch dziecka , raczki i nozki na piłkę i obroty raz w jedna, raz w druga strone. Kupiliśmy tez te piankowe ma aty puzzle. Bo jednak na kanapie za mumiękko. I mamy zachęcać do obrotów. I żeby na brzuszku była tak ok. 2 h dziennie. U nas z tym ciężko. Mała się obraca na brzuszek, ale wrócić nie umie. Więc chwilę polezy i jęczy. I w sumie długo i tak nie lubi lezec. Fizjo pokazala jak podnosic i nosic na boku . Chociaz nasza mala nie lubi tego bocznego noszenia.i jeszcze zeby pomagać nogi unosic tak za miednice- jakby swiece robic. Moja mała tak robiła, ale chyba jak już więcej wazy to jej się nie chce.
    U nas noc ciężka. Niby zasnela o 19.30. Ale znowu wybudzenia co 20 minut i poplakiwania. I dzuen od 5 rano rozpoczęty. A dzien jeszcze gorszy. Zęby ja mecza strasznie. Camilia nie pomogla. Wjechal paracetamol. I jeszcze ba dodatek cos mi strzelilo w kolanie. Zginac nie moge. Wczoraj usypialam mala nosząc i robiąc mini-przysiady.ehh..

Marmis
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara_1985 wrote:
    Kasjanna u nas tak furczy w nocy jak jej się nie odbije. Przestałam już to traktować jak katar. Na początku się stresowałam.

Tylko ja nigdy nie odbijalam w nocy. Zobacze dzis, jak bedzie dalej furczalo powiesze ten aromactive. Jak nic nie da to uznam ze to mleko.

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2022, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa wrote:
    Klara napisze Ci w prywatnej wiadomości ;)?
    Ok, dziękuję

• Leksa Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara_1985 wrote:
    Ok, dziękuję

Tylko zaakceptuj zaproszenie do przyjaciółek to wtedy Ci napisze :)

• Leksa Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis, a jak „badała” Ci dziecko to mówiła z jakaś czynnością jest na jakim etapie ?
    U nas próba trakcyjna na etapie miesięcznego dziecka, ale tam jeszcze były inne podpunkty.
    Moja mała nie obraca się na brzuszek. Raz na ruski rok jej się zdarzy, ze obróci sie z brzuszka na plecy, ale to tez bardzo rzadko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2022, 18:44

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lsksa, ale chyba jeszcze nie musi sie obracac? U mnie tez cisza w tym temacie...

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa u mnie mlody tez sie nie obracal ale bylismy u fizjo. Po 3 dniach cwiczen przewracal sie na brzuch jak szalony :) jesli chodzi o to to kazala nam złapac go za raczki i nozki na srodku brzuszka i delikatnie przekladac na boczki, raz na jeden raz na drugi...dodatkowo dobrze jest zeby na boku widzial Twoja twarz. Kazala mlodego klasc na brzuszku i wyciagac mu raczki do przodu bo mial problem z podnoszeniem sie, teraz po cwiczeniach tez juz to robi. Problem u nas jest z bawieniem sie nozkami, codziennie mu te nogi pokazuje a ona ma je gdzies, postep jedynie takie ze w ogole je podnosi..jesli o to chodzi to powiedziala zeby podnosic mu te nogi tak ala swieca aby tylek mial wyzej i nozki oparte o moj brzuch i dawac do zabawy jakas grzechotke aby nauczyl sie tez juz przekladac z raczki do raczki bo tego jeszcze nie potrafi.

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiaa moja akurat nogi sama podnosi do góry i ciagle je ogląda. Raczki tez mam jej wyciągać jak leży na brzuszku, bo chowie je pod barki i ciagle ma pieści zacisniete i na to mamy ćwiczenia. I jak leży mało kiedy łapie zabawki nawet gdy są obok.

• Vende Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna u mnie tez Mala nie obraca die na brzuszek. Fizjo twierdzi ze na spokojnie ma czas do 5 miesiecy. Ale tez powiedziala, ze moze byc jej ciężko bo jest dluga, a podobno to utrudnia.
    U nas ciężki ten dzien byl, łącznie spala moze godzine na drzemkach, a teraz wybudzila sie juz cztery razy w ciągu godziny. Mam nadzieję ze jednak zaraz usnie mocniej jak zwykle na noc.
    Ogarnelam teraz dynie, tylko boje sie zmiksować zeby sie Mala nie wybudzila. Takze zapakowalam szczelnie i wystawilam na balkon. Mam 15kg dyni xD chyba zapakuje tez ze 3 słoiki litrowe dla siebie, bo Mala to dlugo bedzie pracować nad tym zeby to zjesc ;)
    Ja dzisiaj na 5 sesjach i boje sie ze braknie mi mleka. Widzę spory spadek, ale obiecalam sobie ze będę schodzić... No nic zobaczymy, moze fabryka musi sie przyzwyczaić.
    Misiaa, a Ty jak tam ze schodzeniem? Mowilas ze masz juz dosyc?

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pierwszy katarek. Byliśmy u pediatry. Witamina C i Nasivin Baby. Niestety maly już na widok aspiratora czy kropelek wpada w złość. Dzisiaj jeszcze moja mama zaczęła 'pomagac' i wyszła katastrofa. Więc zdenerwowana szykuję się do spania 😐

Wojtek nie obracał się, aż pewnego dnia się obrócił (tuż przed skonczeniem 4 miesiaca) i od tamtej pory non stop, teraz już podnosi się tez na rękach, jak leży na brzuszku. No i dwie dolne jedynki się już przebiły 🙂
    Niestety obraca się tylko przez jeden boczek. Dalej się uwypukla z jednej strony. Byliśmy znowu u fizjo ale jakaś lipna ta pani była, mam wrażenie. Muszę do kogoś innego się wybrać. Dobranoc 😪

Zosiek, Soleil, Leksa lubią tę wiadomość

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 21 września 2022, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka macie juz 2 zęby? 😱 szok!
    Vende jestem cały czas na 5/6 sesjach ale widze juz spadek mleka takze za chwile bede juz na 1 porcje odmrazala i schodzila na spokojnie, chcialabym nowy rok juz zaczac bez laktatora

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
‹‹ 647 648 649 650 651 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ