Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja na drzemki w dzień nie mogę narzekać. Do poludnia, w jego okolicach są ze dwie. Jedna raczej trwa minimum godzine. Gorzej z tą do spania nocnego. Ostatnio tylko coś przy cycu przekima, a pozniej na lulanie sie wkurza. Ze spacerami bylo wygodniej ale czesto po 17:00 juz mi sie nie chce i pogoda nie sprzyja:/
Ale wychodze z zlozenia że jak nie ziewa namiętnie i nie jest przez to nieznośna niech sobie ją omija. Może wczesniej bedzie zasypiać na noc 🤔
Wgl pozwolilam dzis malej plakac 10 min na macie. Chcialam dokonczyc mieloneczuje sie jak wyrodna matka. Teraz śpi na mnie po jedzeniu i az jej nie odkladam tak mi glupio 🤦♀️ Chyba 1 raz gdy nie lecialam od razu 🙈
Ja wlosy przycielam juz z miesiąc temu. Ale i tak non stop nosze koka, bo nie dosc ze wypadają to mala je szybko targa. 🙄
Z dynią nie wekowalam, zawsze obieram, kroje i mroże. Pozniej wg potrzeby sobie obrabiam. Ale fakt wekowanie bedzie pozniej bardzo wygodną opcją! Trzymam kciuki za obróbkę
Ja sie jeszcze nie zlamalam z podaniem sloiczkow. Niech bedzie 4,5 mca- październik. Musze najpierw kupic fotelik, ale na poczatek bedziemy i tak karmic w bujaku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2022, 13:20
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Wyszlo mi 42 sloiczki dyni takie do 200ml i 3x duze litrowe sloiki bo mi braklo. Oby tylko sie dobrze zawekowalo.
I szybko bo chce juz na spacer
A i zeby nie było, mąż ma urlop dlatego dalam rade to zrobic, tak bym pewnie robila cały dzien xDWiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2022, 13:34
Kasjanna lubi tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
U nas noc norma...cyc co około 1,5 h 🙂
Ja w nocy w ogóle nie patrze na telefon tylko aplikacje uruchamiam a i tak nie zawsze bo co to mi da w nocy jak i tak muszę dać cyca jak mała placze, nie ważne cxy minęło pół godziny czy poltora😆ale nic innego nie przeglądam zeby się zbytnio nie rozbudzac🙂ja osrstnio w nocy przebierałam raz pampersa odkąd mała zaczela częściej jesc ale osrstniw 2 dni nie przebierałam i nawet wytrzymała do 7 rano😀
Ale robicie zapasy tej dyni, zazdroszcze😄chociaż ja i mąż nie lubimy w sumie a małej będę chuba sloiczki kupować. W zamrażarce mam większości pomrozone owoce i mieso wiec miejsca brak🙂
Zosiek współczuję okresu😏
Ja dziś bylam z małą na spacerze pierwszy raz od dobrych kilku dni. Ledwo się mieści w kombinezonie w tej gondoli😁ale już wkładkę do spacerówki zamówiłam także lada dzień się przenosimy 😁
Hmm pasuje mi jeszcze śpiwór kupic do spacerówki ehh wiem ze z lamilou są dobre ale mega drogie i nie wiem czy jest sens je kupować. Muszę coś poszukać 🙂
A macie jakieś otulacze do fotelika samochodowego? Kurcze ja nic takiego nie mam a ponoc nie bezpiecznie jest jak dziecko takie opatulone w kurtkach jeździ w tym foteliku🤔
Ja dziś zrobilam pierwszy raz pizze z lidlomixa😀oczywiście mąż musiał chwile się małą zająć bo nie dala mi dokonczyc😏ale pizza wyszła mi dobra😃
Teraz muszę ogarnąć pranie a potem zamowic krem do twarzy małej na spacery teraz na jesień i zimę i hmm albo w końcu poczytać o rozszerzaniu diety albo te podkasty posłuchać które chwalilyscie☺️Klara_1985 lubi tę wiadomość
-
A co do włosów to mi dalej lecą jak szalone. Biore to Vitapil mama od ok 2 tyg ale jeszcze rezultatów nie widać oczywiście a obcięłam włosy tak żeby tylko je związać 🙂mowia ze włosy lecą nawet do 8 miesiąca i jak tak faktycznie będzie to hmm niewiele tych włosów mi zostanie😏
-
Asiulka co za wkladka? Ja właśnie myślę o kupieniu śpiworka ale co, wtedy ubieramy dziecko w kombinezon czy starczy jakaś kurtka albo taki kombinezon lżejszy? Bo te śpiworki które oglądałam wyglądają na cieplutkie i zastanawiam się czy śpiworek plus kombinezon zimowy to nie byłoby za dużo na spacery? A jaka wkladke zamowilas?
-
Soleil ja mysle ze jak spiworek to kurteczka a nie kombinezon. Teraz mam taki polarowy do gondoli to przy temperaturze 12 stopni zakladam malej na body i dlugie spodnie bluze albo sweter, czapke i do śpiworka. Do spacerówki tez mam śpiworek i mysle ze normalnie kurtka+ śpiworek, a jsk będą duze mrozy to i kombinezon i śpiworek, no bo jednak dziecko sie nie rusza...
Polowa sloikow sie nie zawekowala. Stąd pytanie , mrozicie w woreczkach takich do mrozenia? Sąsiad ma miejsce w zamrażarce (wyjechal do pracy do innego miasta i wraca co drugi weekend, podlewam mu kwiatki to może i zamrażarke mi pozyczy xD).Leksa, Soleil lubią tę wiadomość
Vende nie znam się na dyni ale owoce mam zamrożone w woreczkach😁
Soleil wkładkę taką zeby mała jie leżała na gołym materiale spacerówki tylko zeby jej było wygodniej i przy okazji jak ubrudzi to tą wkładkę a nie wózek caly🙂mialam zamowic taką wkładkę typowo do naszego wózka ale w końcu zamówiłam za 69 zł taką uniwersalną 🙂
https://allegro.pl/oferta/wkladka-wozka-spacerowego-poduszka-oslonki-zestaw-11195947549Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2022, 19:06
Soleil lubi tę wiadomość
-
Kurde zla jestem na siebie bo przez kilka dni nie dalam małej witaminy d😒
Zawsze trzymałam ją na stole w salonie zeby właśnie nie zapomnieć a jak sprzątałam na chrzciny to schowałam ją do szuflady i dopiero dziś sobie przypomniałam o jej podawaniu😔 -
Zainspirowalyscie mnie tymi spiworkami do spacerówki i przeglądałam Allegro i coś mi wpadło w oko, ale póki co ona miesci się w gondoli i na spacerach nie marudzi, wiec mam taka nadzieje jak Ana.Ta, ze przezimujemy gondole. Jeżeli się nie uda to na szybko będę kupować śpiworek.
Ana.Ta lubi tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Vende co do wekowania nie podpowiem mam dwie lewe ręce. A czy mogłybyście na fb powrzucać zdjęcia jak już będziecie używać te śpiworki i wkładki, zaprezentować swoje dzieci?
Asiulka jakiś czas temu właśnie oglądałam wkladki dedykowane do konkretnych wozkow przeraziło mnie to że było ze sto różnych kolorów do wyboru i jakieś materiały 😂 a ja z tych konkretnych ewentualnie z mniejszego wyboru jestem w stanie na coś się zdecydować. Nie wiem czy brać wkladke w sumie ostatnio synek ładnie się spisuje na spacerach w gondoli ale myślę że w listopadzie już będzie przesiadka, gondola do 9 kilo, dużo nam nie brakuje. Dostawka też już pójdzie w zapomnienie chyba czas na normalne łóżeczko. A kilka dni bez witaminy D na pewno jej nie zaszkodzą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2022, 19:22
Merci92 lubi tę wiadomość
-
Vende co za produkcja! Extra. Z tym sąsiadem masz fajnie, o ile dobrze pamiętam ma też basen 😂
Asiulka robisz smaka 😂 ja dziś robilam nalesniki ze smazonym jablkiem bo wszystko inne wyjadlam. Musze jutro skoczyc po zapasy 😂 jutro pt... dopiero co byl 😂 znow sprZatanie xD
Za tydzień bede miala „nalot” 2 kolezanek z pracy.. pizza to nie bedzie zly pomysl🤔 musze tez jakies ciasto ogarnąć😬
Znacie jakieś szybkie fajne przekąski na slodko lub slono ? 😑
Tak wgl planujemy isc w ndz z małą do kościola wy jak chodzicie to na zmiane czy próbujecie z bąblami? 🤔
Ps. Pora usypiania... trzymam kciuki za Nasze wieczory 😂
Z tą witD też mi sie zdarza opuścić dzień od cZasu do czasuWiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2022, 19:33
Soleil lubi tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Soleil my też mamy tylko dostawke poki co i też powoli myślę nad normalnym lozeczkiem ale oczywiście nie wyrabiam z tym wszystkim😛
Dzis przy prasowaniu posłuchałam w końcu jednego z podcastow z Tatianą Okupnik hmm nie wiedzialam ze ona takie przeboje miala w ciazy i z porodem itp😏
Zebym nie zapomniala...wyczytałam właśnie ze w rosmanie od 22 do 24 września jest promocja -50% na duuuuuzo rzeczy. Pokoc można też kupować online, warto skorzystać i podobno są też na tej promocji Chusteczki nawilżane waterwipes🙂ja akurat zrobilam sobie niedawno ich zapasy ale zaraz będę siadać i szukac jakivhs innych fajnych rzeczy☺️mała mi już spi od pół godziny wiec zdarzyłam się już wykąpałam, otworzyć piwo bezalkoholowe i ciastka😅Soleil lubi tę wiadomość
-
Nie chwal dnia przed zachodem słońca...tak mi się Ala teraz rozpłakała ze nie mogłam jej w żaden sposób uspokoić u w końcu dal piers po godzinie od karmienia...podrapała się kolo oka tak ze az krew leciała a paznokcie ma obcięte masakra i nie wiem czy płakała tak przez to że ją boli czy z innego powodu ehh ale z cyca oczywiście korzysta i wpierdziela😏
Merci92 lubi tę wiadomość
-
Asiulka, jaa mam wrażenie że obciętymi gorzej drapie.
Dzieki za cynk o rossmanie, mi sie waterwipesy wlasnie kończą, ciekawe jaka dadza cenę, bo regularna jest slaba...
Ana.Ta, ja chodze z małą do kościoła, ale tylko w chuscie. Chusta to jest pewnik ze nie bedzie zadnej akcji.
Z przekąsek ja na szybko lece z ciastem francuskim. Farsz to albo serek kiri + szynka albo sos pomidorowy + ser zolty / Mozzarella. I zwijam.
Ja tez nigdy nie wekowalam. A zamrazarka mi peka w szwach, dzis bylo ciasto dyniowe. Jutro wiada ciastka. Musze wykorzystac co sie nie zmiescilo.
Asiulka, mi tez wlosy dalej lecą, ale nowe ci rosną? Bo mi bardzo duzo. Nawet musze powiedziec ze przy krotkich wygladaja na bujniejsze niz kiedykolwiek, bo na kucyku bardzo bylo widac ze rzednie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2022, 20:54
29.04 - moja kochana córeczka -
Ana.ta, tak ma basen, niestety tylko letni ale bylo ekstra
ma też mini siłownię ale ja nie mam motywacji do użytkowania.
My właśnie wróciliśmy z Castoramy z farba do łazienki takze jutro plan na szybki remontPewnie z dzieckiem nie będzie taki szybki...
Z przekąsek to ja robie szybkie tortille z szynka, serem i warzywami w opiekaczu. Na slono nic szybkiego więcej nie znam, lubie robic sushi ale to jak mam troszke wiecej czasu (glownie ryz zajmuje czas). A ze slodkich to jak mam miec gosci to biszkopt z bita smietana chyba najszybciej albo kruche ciasto i w formie babeczek z jablakami albo śliwkami ze sloika. Taki jeszcze szybki a 'fit' deser to robilam czasem mus banan+awokado+ kakao, bardzo dobry jest i to np z jogurtem i owocami. Az sobie chybw jutro zrobie bo mnie ochota naszla
U mnie dzis wyjątkowo szybkie usypianie. Zobaczymy ile razy sie wybudzi zanim porzadniej usnie...
Zeszlam dzis do tych 5 sesji. Zostalo mi 40ml z calego dnia. Zero zapasu praktycznie.Soleil lubi tę wiadomość
Kasjanna nowych włosów jeszcze u siebie niestety nie widze😏
Waterwipes są normalnie po 15,99 czyli na promocji mają być po 8 zl😃
Właśnie przeglądnęłam cala listw produktów na promocji i są sloiczki😍
Hmm chy a kupie tego dużo bo grzech nie kupic😀