X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 20 września 2022, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o spacerówce sprobuje zApomniec w zimie. Narazie sie miesci :) jakos tak mi lepiej w te chlody ze jest w tym swoim „domeczku”🤣

Ja dziś robilam knedle ze śliwkami tak że mala lezala w kokonie na brzuchu obok i powiem Wam ze w szoku bylam jak ją to fascynuje 😂 wytrzymala prawie godzine i dala zjesc (juz na kolanach)😂

Ukladanie ciuszkow czeka. A mam 3 duze worki w spadku - są tez ciuchy na 3 lata - troche zejdzie to sortowanie i pranie... 😬 😂
    Dlatego tez dalekosiężnie nie kupuje bo nie mam pojecia jak to rozmiarowo powypada z porami roku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2022, 16:49

Leksa, Zosiek lubią tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 20 września 2022, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta Puki lubi gondolę to lepiej się jej trzymać bo jak trzeba będzie znowu 3 miechy uczyć spacerowki to nie wiem jak to będzie z moim stanem psychicznym 😅

Zosiek, Ana.Ta lubią tę wiadomość

6056198c02.png
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 20 września 2022, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta mój tez wiele razy pyta co tam na forum słychać 😂

Ana.Ta lubi tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 20 września 2022, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje stopniowo kupować na 80, 86 i 92, bo raczej od nikogo nie dostanę, a nie ukrywajmy to nie jest mały wydatek, a potem nie kupie wszystkiego naraz.

Zosiek, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 20 września 2022, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa a może zacznij kupować na vinted też? Jak preferujesz tylko nowe też tam takie są, bo często coś nie bylo zalozone i ma metke. A cena dużo niższa :) ja sobie tak „dokupuje” co trzeba :)
    Kurtke malej na jesien/ stan idealny kupilam za 3 zl 😂

Mój juz ze sto razy mi mówil że to forum to złoto 😂

Merci92 oby ze spacerówką poszlo „gładko” 🙈

Popoludniowa drzemka mojej córeczki trwala całe 15 min. Niewiem jak u Was ale u mnie staram sie jeszcze o 17 ją uspać żeby dotrwać do wieczornego usypiania. A jezdzilam wozkiem i bylo mi zimno 45 min, padne 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2022, 18:32

Leksa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2022, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ciuchy 86 kupiłam na wyprzedaży. Dzisiaj byłam na zakupach i kupiłam kilka ciuszków 68/74. Jednak w Polsce zimno i mlody potrzebował na teraz ciuchy.

W ogóle u nas chyba burza minęła, albo coś, bo wczoraj tragiczny dzień ciągle piał w domu, aż mi głupio było, że on tak miauczy.

Dzisiaj bratowa się pyta czy próbujemy z dzieckiem jechać na zakupy. Ja nie wierzę co się stało, mlody w foteliku bez płaczu. W pepco zasnął, później spał 2h w centrum handlowym, nawet loda zjadłam 🤣 obudził się roześmiany, w aucie znowu zasnął.
    Pozniej idąc za ciosem poszłam z nim znowu na spacer. Rozglądał się w lesie. Zasnął pod sklepem.
    Normalnie szał ciał 😆 zobaczymy jak jutro będzie

Leksa, Ana.Ta, Asiulka87, Klara_1985 lubią tę wiadomość

• Leksa Autorytet

Wysłany: 20 września 2022, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta właśnie ostatnio przeglądałam vinted i mam już kilka rzeczy na oku :D oczywscie zdaje sobie sprawę, ze mogę nie zdążyć ich kupić, ale to bardzo fajna aplikacja 😊😁

Ana.Ta, Megsi lubią tę wiadomość

• Leksa Autorytet

Wysłany: 20 września 2022, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi małemu spodobało się wyjście „do ludzi”. Musisz tak częściej ! 😁

Ana.Ta, Megsi lubią tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 20 września 2022, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie moja córka też przeszła przemiane i „przy ludziach” czy w sklepie czy w domu zachowuje się przyzwoicie 😂 (odpukac).
    Czasem tak jest że im mniej „skaczemy” żeby bylo dobrze - tym lepiej wszystko wychodzi 😂

A tak wgl zamowilam do rossmana razem z pampersami - gerberki- 2 brokuly i 2 dynie. I nie wiem czy wytrzymam z podaniem do października. Jak jedlismy dziś przy małej patrzyla tak jakby nam chciala to jedzenie zabrać 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2022, 19:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2022, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawzięcie czekam do 20 listopada na rozszerzanie diety. Może dam 2 tyg wcześniej, a jak nie to 2 później, bo z mężem chcemy razem, a ja na stałe do Polski wracam w listopadzie na początku, a mąż w grudniu przed świętami.

Powiem wam, że naprawdę mój klocek śmiał się dzisiaj w głos do swoich kuzynek i jest taki cudny ❤

Aaa w ogóle to moja mama rzucała komentarze, że bym tak nie pasła dziecka, jak jej mówiłam, że słabo je to mówiła, że dobrze bo schudnie... a ja sobie wzielam moja książeczkę zdrowia dzisiaj do ręki i się okazuje, że mama to mnie jeszcze bardziej tuczyła 😅

Maks na 16tyg ważył 7.3kg, a ja 7.7 🤣
    Na pół roku juz prawie 10kg ważyłam 😬 nie wiem czym ona mnie karmiła...serio .

A i spacerówka zdecydowanie lepsza niż gondola u nas. Wrzucę zdjęcie na fb jak znajdę chwilę 😀

Soleil, Leksa lubią tę wiadomość

• Soleil Autorytet

Wysłany: 20 września 2022, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te mamy to mają super rady serio. Moja też mówi połóż małego w łóżku ucz niech sam śpi. A potem mi opowiada że moja najmłodsza siostra się darła i była nieodkladalna :|

Ja ubranek na zaś nie mam. Kilka body 74.dostawalam ubranka po synku koleżanki ale mimo różnicy roku między nimi dochodzi do momentu że za chwilę ja będę jej pożyczać nasze a nie ona nam 😂 więc będę musiała sama się rozglądać. Ale na pewno będę kupować na vinted

Ja znalazłam sposób na płacz syna w gondoli. Od razu jak zaczyna to pakuję mi w rękę grzyba mombella i nakierowuje na buzię 😁😂z domu wychodzę po godzinie aktywności i chyba tak jest lepiej niż jak próbowałam przed samym spaniem. Bo i w wózku poleży nakarmiony bez grymasów.. Noo chyba że zaraz znowu coś się zmieni, nie zdziwię się 😄

Leksa lubi tę wiadomość

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 20 września 2022, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vinted faktycznie super sprawa ale jest mega pochłaniaczem czasu😄
    U nas dzis mała kapryśna po szczepieniu. Musialam dosyc dużo ją nosić i na rękach mi spala bo w lozeczku płakała😒tersz karmie I mam nadzieję że pojdzie spac spokojnie i daj Boze moze w nocy lepiej pośpi bo dzisiejsza noc była jedną z tych gorszych😏

Soleil lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 20 września 2022, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś z mama rozmawiałam i mówię jej ze pediatra powiedziala ze kaszkę można zacząć ale po pół łyżeczki itp I słyszę jak ona niezadowolona ze pediatra jej jie poparła zeby normalnie kaszką już na noc karmić i po chwili mi mowi zenona ro w ogóle w szoku jest ze ja mam pokarm dalej bo mamie się pokarm kończył u wszystkich dzieci jak miały 3 miesiace...to ja jej mowie na to ...a dlaczego tak było? Bo co jadła? Bo była na diecie bo nic nie można bylo a ze ja jem wszystko ( o co od początku mi kazania robila ze tak nie można) to i pokarm mam i nawet chyba coraz więcej go jest przez te czeestsze karmienia😝

Leksa lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 20 września 2022, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka87 wrote:
    Vinted faktycznie super sprawa ale jest mega pochłaniaczem czasu😄
    U nas dzis mała kapryśna po szczepieniu. Musialam dosyc dużo ją nosić i na rękach mi spala bo w lozeczku płakała😒tersz karmie I mam nadzieję że pojdzie spac spokojnie i daj Boze moze w nocy lepiej pośpi bo dzisiejsza noc była jedną z tych gorszych😏

Nam po szczepieniu mówili żeby się nie wahać jak mały będzie marudny i dać paracetamol, może by nie zaszkodził jakbyście miały gorszą noc?
    Co do vinted zgadzam się dlatego wchodzę tylko jak coś na prawdę potrzebuje.. No a kończy się różnie, czasami zdarza się se się zasiedze 😄

Hahah i co mama na to? Pewnie i tak wie swoje, jak moja. Ile ja się nasluchalam w wakacje że mały placze przeze mnie bo pizze zjadłam :| nawet raz słyszałam jak mój tata komentował ale mąż stanął w mojej obronie i mowil ze teraz sa inne zalecenia niż 30 lat temu 😄😄😄😄

Leksa, Asiulka87 lubią tę wiadomość

• Motyl12 Autorytet

Wysłany: 20 września 2022, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jestem wstanie Was nadrobić🙈jak to jest z tym rozszerzaniem diety?byłam wczoraj na szczepieniu z maluszkiem i zapomniałam dopytać pediatry. Młody non stop na prawej stronie mi śpi i co próbuje go odwrócić to ten z powrotem na prawo:/ Wy też tak macie?no i najgorsze-zaczął ssać kciuka o nieeee😬

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 20 września 2022, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mojej mamy to juz 6 wnuk, wiec przeszla solidne przeszkolenie i nie moge narzekac :) Tylko narzeka ze tak pozno to rozszerzanie diety, a ona juz by chciala. A no i standardowo : nie nos bo przyzwyczaisz, tyle ze ja nie nosze, a ona od razu :p
    My tez ostatnio sprawdzalysmy i bylam ciezsza on Nisi o dobre pol kg.

Motyl, chyba w wiekszosci zalecenia sa ze mozna juz zaczynac po malych ilosciach, tak zeby na 6m wprowadzic pelny posilek.

Soleil, Motyl12 lubią tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 20 września 2022, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh .. z tym nie noś, bo przyzwyczaisz to rece mi opadają. Ile można tego słuchać ? A nawet jak przyzwyczaję to będzie mój problem, a nie jednej czy drugiej babci.
    Moja mama z moja babcia ostatnio tez to komentowały, ze nauczyłam mała na rekach. To mowie, ze fakt ostatnio jest więcej na rekach, ale to przez szpital, bo tam po pierwsze bała sie, była w obcym miejscu i co chwile była nakłuwana do krwi i potrzebowała sie przytulić i poczuć bezpiecznie, po drugie nie mogła tam w ogóle zasnąć, wiec zasypiała na rekach z wielkim trudem, a po trzecie nudziła sie tam bez swoich buraczków i maty. A ile można leżeć w tym samym miejscu i cieszyć sie pięcioma zabawkami na przemian?
    Drazni mnie takie gadanie i te „złote rady”

Soleil, Asiulka87 lubią tę wiadomość

• Soleil Autorytet

Wysłany: 20 września 2022, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie noś bo przyzwyczaisz to taki top of the top.. 😄
    Ciężko przyzwyczaić skoro przez całą ciążę mają taki ścisk :) a i po porodzie co chwilę trzeba do piersi przystawiać bo laktacja.. Ciekawe jak to nasze matki robiły, pewnie jakoś bez dotykania 😄

Słuchajcie ja byłam skłonna wierzyć że tak jest z tym noszeniem.. Ale poznałam już masę ludzi, którzy mają dwójkę dzieci i jedno było do noszenia drugie nie, że już nie dam sobie wmówić że to 'moja wina' że muszę usypiac na rękach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2022, 21:47

• Soleil Autorytet

Wysłany: 20 września 2022, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyl12 wrote:
    Nie jestem wstanie Was nadrobić🙈jak to jest z tym rozszerzaniem diety?byłam wczoraj na szczepieniu z maluszkiem i zapomniałam dopytać pediatry. Młody non stop na prawej stronie mi śpi i co próbuje go odwrócić to ten z powrotem na prawo:/ Wy też tak macie?no i najgorsze-zaczął ssać kciuka o nieeee😬

Też tak mam, mój ma swoją ulubiona stronę, ale jak ma drzemki to staram się chociaż na drzemki układać mu w drugą, na nocne spanie nie dam rady bo i tak przekłada w podkladac na siłę nic nie chce

Motyl12 lubi tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 20 września 2022, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez głowa cały czas na prawo🤷‍♀️ A że teraz śpi ze mną w lozku to ja sie kłade na lewo żeby choc troche ją zachęcić do zmiany. Mąż już chce do sypialni wracać (jak będą lepsze czasy😂), pasuje mi wkladać do łóżeczka, ale mi tak wygodnie mieć ją pod ręką 🙈

Kurcze musze obczaić też swoją wagę vs córka. 😆

Z tym rozszerzaniem to na sloiczkach które kupilam jest + 4, ale na daniach już + 6, dlatego teraz same warzywka planuje:) z owocami/musami wstrzymuje się do sześciu.

Moja teściowa kazała mi po domu w nocy wózkiem jeździć, bo ona i jej córka robily tak na zmiana całą noc. O zgrozo 😂

Motyl12 lubi tę wiadomość

‹‹ 645 646 647 648 649 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ