X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa wrote:
    Wróciliśmy od lekarza. Mała ma znowu 38 stopni. NIC jej nie jest oprócz gorączki. Lekarz zasugerował, ze może mieć covid 🤦🏼‍♀️ I nie chce jeść

Jeju biedna, zbijacie gorączkę co nie? Oby długo to nie trwało ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2022, 15:54

Leksa lubi tę wiadomość

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z tym katarkiem do nosa uwazajcie...jak Bartus byl mniejszy to go uzywalam codziennie bo mial sapke... a ta sapka to sie okazala wzmozonym katarem i obrzeknietymi nozdzami wlasnie od odciagania katarkiem...przemeczylam sie kilka dni i problem ustapil bo spuzowka sie odbudowala..teraz odciagam mu nie odkurzaczem a ustnie jesli potrzeba i jest o wiele lepiej..

U mnie nocki ostatnio srednio 23,2,4,6 i pobudka o 9-9:30 i jestem wykonczona.. jak byl mniejszy to wstawal 2 razy a teraz 3 nie liczac tego ok 23 bo o tej to ja sie standardowo klade i nie mam na niego pomyslu... ostatnio juz organizm odmawia mi posluszenstwa i przez brak snu kreci mi sie w glowie i ogolnie chodze nerwowa..teraz kawaler zrobil sobie drzemke jak nigdy bo w dzien spi 2 razy po ok 1-2h a dzisiaj jakies anomalie nam sie wkradly..

Leksa wspolczuje temperatury :( oby szybko przeszlo!

Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa, u nas wlasnie tak sie covid objawial u malej, nawet niecale 38. I zwiekszone ulewanie (nie wiem czy to w zwiazku z covid). Przeszlo po 2 dniach. Trzymajcie sie!

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka2021 wrote:
    Leksa o masz nie pomyślałam że to od zębów może być katar 😫😅 i długo się u Was utrzymywał?

Czasem tydzień, a czasem troszkę dłużej :/

Malinka2021 lubi tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka2021 wrote:
    O rany 😔 a dał jakieś zalecenia?

Tylko przeciwgorączkowe. Powiedział, ze ma nadzieje, ze przez weekend się nie pogorszy

Malinka2021, Soleil lubią tę wiadomość

• Leksa Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna moja ulewala i ulewa, ale to refluks. A ta temperatura mnie martwi. Dziś wypiła tylko 460 ml. Ostatnia przerwa między karmieniami wynosiła 4 godz 22 min. :(

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa biedna maleńka, dawaj znać pozniej jak zdrówko🧡

U mnie dziś byla tylko 1 drzemka.. teraz od 16:00 brak snu, karmienie co godzine, pieni śline okropnie...
    w głowie powtarzam tekst „to minie”. Teraz jest kulminacja marudzenia. Dobrze że choć chwile pośmiala jak mówiłam „tup, tup, tup”...

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa miejmy nadzieję że będzie tylko goraczka i szybko przejdzie...

Leksa lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Lotos Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa u nas też od wczoraj ponad 38. Żadnych innych objawów ale lekarz podejrzewa 3-dniowke. Też mam zbijać temperaturę. Póki co 37.9. Najważniejsza była 39

• Merci92 Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotos i Leksa Oby szybko gorączka minęła maluszkom 🙁 Ahh ta jesień. Kiepsko się zaczęła 😟

Lotos, Leksa lubią tę wiadomość

6056198c02.png
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotos jej, trzymajcie sie też 😘

Lotos lubi tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, trzymajcie sie dziewczyny!

Przypomnialo mi sie dzis jak ćwiczyłam z synem obroty jak byl maly, ze trzeba dziecku na ramie nacisnac. Nisi wystarczy leciutko i sie obraca na brzuch. Ale sama na to nie wpadnie. Jak sie ćwiczy obrot na plecy nie wiem, wie ktoras z was?

Lotos lubi tę wiadomość

• Lotos Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojęcia skąd u nas się to przyplątało bo wszyscy wokół zdrowi. Z powietrza? Obyśmy Leksa wyczerpały limit chorób jesiennych na tym forum

• Lotos Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna wrote:
    Ojej, trzymajcie sie dziewczyny!

Przypomnialo mi sie dzis jak ćwiczyłam z synem obroty jak byl maly, ze trzeba dziecku na ramie nacisnac. Nisi wystarczy leciutko i sie obraca na brzuch. Ale sama na to nie wpadnie. Jak sie ćwiczy obrot na plecy nie wiem, wie ktoras z was?
    Kasjanna w którym momencie się naciska i na które ramie? Jakiś nie mogę sobie tego wyobrazić. U mnie mały obraca się cały czas ale tylko na jedno ramię. Chciałam z nim poćwiczyć w drugą stronę ale to dopiero jak się wykuruje

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotos, jak dziecko lezy bokiem, to naciskasz na to ramie ktore jest u gory, w kierunku nog dziecka. Chodzi o to zeby skrocic ten gorny bok. U mnie wtedy już sobie radzi, ale jakby sobie nie radzil to mozna jeszcze przytrzymac pupe zeby wlasnie ten caly bok byl krotki. Ale nie mam pojecia jak to idzie w drugą stronę (u mnie sie nie odwraca w żadną).
    W poniedzialek szczepienie, ciekawe co lekarz powie.

Lotos lubi tę wiadomość

• Leksa Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotos u mnie jak nie jedno to drugie ma gorączkę.
    Tak podsumowując to od początku września ciagle jest coś nie tak.
    W dodatku przez ostatnie 1,5 tyg żyliśmy z mężem na wojennej ścieżce. Jestem tym wszystkim po prostu zmęczona.
    Jeszcze syn uderzył się w palec. Trochę mu spuchł. Płakał, ze boli. Jeżeli do jutra nie przejdzie to będę musiała z nim jechać na sor na prześwietlenie 🤦🏼‍♀️

Lotos lubi tę wiadomość

• Merci92 Autorytet

Wysłany: 24 września 2022, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna Mamafizjoterapeutka na yt pokazuje jak pomagać robić obrót w jedna i w druga stronę. Nie pamiętam jaki to był filmik. Musiałabyś poszukać bo ja czuje się jak po imprezie i nie daje rady się skupić 😆

6056198c02.png
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 24 września 2022, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na brzuszek pomagałam się przekręcać przez bioderka/miednice. Jak leży na plecach to chwycić za bioderka, podwinąć miednice, ustawić bioderka tak na skos, że górny bok tułowia się skraca a dolny rozciąga i przekręcać, reszta ciałka podąża sama za tym ruchem. Do tego momentu przekrecac aż sam uwolni rączkę. Na razie sam przekreca się tylko przez jeden bok, a drugi czasami cwiczymy, chociaż ponoć tak często jest i w ciągu kilku tygodni dziecko samo i tak ogarnie ten drugi boczek 🙂

A z brzuszka na plecki, to podwinąć bark tak do szyi,jakby chciało się go schować pod dzieckiem a nóżkę tą po skosie od barku podkurczyć i leci 😄

Lotos, Soleil lubią tę wiadomość

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 24 września 2022, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki. U mamyfizjo szukalam, ale ona tam bardziej to dziecko zacheca i ono robi samo, mojej to nie wystarczy. Sprobuje tak jak piszesz Malinka. Czy jak "leci", to nie wali za bardzo glowa w podłoże?
    Bo jak odwracam mala (nie tym sposobem, po prostu odwracam), to ona ta glowke trzyma do oporu, a potem jej leci bezwladnie na ziemię. Mam wrazenie ze ona ogolnie o ta glowkd nie dba, a to sie walnie o moj obojczyk, a to brode, albo leze na brzuchu i nagle jej sie pomysli ze glowe chve polozyc i te walnie. Dziwne to.

Soleil lubi tę wiadomość

• Marmis Autorytet

Wysłany: 24 września 2022, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa, Lotos jak Wasze maluchy? Mam nadzieję, ze lepiej. U nas noc kiepska. Zasnęła ok. 19.39 Ale co z tego jak co chwilę się wzbudzała. I musiałam ja lulac. Nie wiem ile razy- bo juz nieprzytomna jestem A tu mi koleżanka foty sle z Turcji. Pojechali ze swoją 8 miesięczna córka. W ogóle jak miała 4 miesiące byli na,wakacjach w Hiszpani na 2 tygodnie Ja to nie wiem czy kiedykolwiek się ruszę dalej niż do rodziców. Dobrej soboty!

Marmis
‹‹ 652 653 654 655 656 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ