X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa wrote:
    Wróciliśmy od lekarza. Mała ma znowu 38 stopni. NIC jej nie jest oprócz gorączki. Lekarz zasugerował, ze może mieć covid 🤦🏼‍♀️ I nie chce jeść

Jeju biedna, zbijacie gorączkę co nie? Oby długo to nie trwało ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2022, 15:54

Leksa lubi tę wiadomość

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z tym katarkiem do nosa uwazajcie...jak Bartus byl mniejszy to go uzywalam codziennie bo mial sapke... a ta sapka to sie okazala wzmozonym katarem i obrzeknietymi nozdzami wlasnie od odciagania katarkiem...przemeczylam sie kilka dni i problem ustapil bo spuzowka sie odbudowala..teraz odciagam mu nie odkurzaczem a ustnie jesli potrzeba i jest o wiele lepiej..

U mnie nocki ostatnio srednio 23,2,4,6 i pobudka o 9-9:30 i jestem wykonczona.. jak byl mniejszy to wstawal 2 razy a teraz 3 nie liczac tego ok 23 bo o tej to ja sie standardowo klade i nie mam na niego pomyslu... ostatnio juz organizm odmawia mi posluszenstwa i przez brak snu kreci mi sie w glowie i ogolnie chodze nerwowa..teraz kawaler zrobil sobie drzemke jak nigdy bo w dzien spi 2 razy po ok 1-2h a dzisiaj jakies anomalie nam sie wkradly..

Leksa wspolczuje temperatury :( oby szybko przeszlo!

Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa, u nas wlasnie tak sie covid objawial u malej, nawet niecale 38. I zwiekszone ulewanie (nie wiem czy to w zwiazku z covid). Przeszlo po 2 dniach. Trzymajcie sie!

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka2021 wrote:
    Leksa o masz nie pomyślałam że to od zębów może być katar 😫😅 i długo się u Was utrzymywał?

Czasem tydzień, a czasem troszkę dłużej :/

Malinka2021 lubi tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka2021 wrote:
    O rany 😔 a dał jakieś zalecenia?

Tylko przeciwgorączkowe. Powiedział, ze ma nadzieje, ze przez weekend się nie pogorszy

Malinka2021, Soleil lubią tę wiadomość

• Leksa Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna moja ulewala i ulewa, ale to refluks. A ta temperatura mnie martwi. Dziś wypiła tylko 460 ml. Ostatnia przerwa między karmieniami wynosiła 4 godz 22 min. :(

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa biedna maleńka, dawaj znać pozniej jak zdrówko🧡

U mnie dziś byla tylko 1 drzemka.. teraz od 16:00 brak snu, karmienie co godzine, pieni śline okropnie...
    w głowie powtarzam tekst „to minie”. Teraz jest kulminacja marudzenia. Dobrze że choć chwile pośmiala jak mówiłam „tup, tup, tup”...

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa miejmy nadzieję że będzie tylko goraczka i szybko przejdzie...

Leksa lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Lotos Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa u nas też od wczoraj ponad 38. Żadnych innych objawów ale lekarz podejrzewa 3-dniowke. Też mam zbijać temperaturę. Póki co 37.9. Najważniejsza była 39

• Merci92 Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotos i Leksa Oby szybko gorączka minęła maluszkom 🙁 Ahh ta jesień. Kiepsko się zaczęła 😟

Lotos, Leksa lubią tę wiadomość

6056198c02.png
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotos jej, trzymajcie sie też 😘

Lotos lubi tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, trzymajcie sie dziewczyny!

Przypomnialo mi sie dzis jak ćwiczyłam z synem obroty jak byl maly, ze trzeba dziecku na ramie nacisnac. Nisi wystarczy leciutko i sie obraca na brzuch. Ale sama na to nie wpadnie. Jak sie ćwiczy obrot na plecy nie wiem, wie ktoras z was?

Lotos lubi tę wiadomość

• Lotos Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam pojęcia skąd u nas się to przyplątało bo wszyscy wokół zdrowi. Z powietrza? Obyśmy Leksa wyczerpały limit chorób jesiennych na tym forum

• Lotos Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna wrote:
    Ojej, trzymajcie sie dziewczyny!

Przypomnialo mi sie dzis jak ćwiczyłam z synem obroty jak byl maly, ze trzeba dziecku na ramie nacisnac. Nisi wystarczy leciutko i sie obraca na brzuch. Ale sama na to nie wpadnie. Jak sie ćwiczy obrot na plecy nie wiem, wie ktoras z was?
    Kasjanna w którym momencie się naciska i na które ramie? Jakiś nie mogę sobie tego wyobrazić. U mnie mały obraca się cały czas ale tylko na jedno ramię. Chciałam z nim poćwiczyć w drugą stronę ale to dopiero jak się wykuruje

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotos, jak dziecko lezy bokiem, to naciskasz na to ramie ktore jest u gory, w kierunku nog dziecka. Chodzi o to zeby skrocic ten gorny bok. U mnie wtedy już sobie radzi, ale jakby sobie nie radzil to mozna jeszcze przytrzymac pupe zeby wlasnie ten caly bok byl krotki. Ale nie mam pojecia jak to idzie w drugą stronę (u mnie sie nie odwraca w żadną).
    W poniedzialek szczepienie, ciekawe co lekarz powie.

Lotos lubi tę wiadomość

• Leksa Autorytet

Wysłany: 23 września 2022, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotos u mnie jak nie jedno to drugie ma gorączkę.
    Tak podsumowując to od początku września ciagle jest coś nie tak.
    W dodatku przez ostatnie 1,5 tyg żyliśmy z mężem na wojennej ścieżce. Jestem tym wszystkim po prostu zmęczona.
    Jeszcze syn uderzył się w palec. Trochę mu spuchł. Płakał, ze boli. Jeżeli do jutra nie przejdzie to będę musiała z nim jechać na sor na prześwietlenie 🤦🏼‍♀️

Lotos lubi tę wiadomość

• Merci92 Autorytet

Wysłany: 24 września 2022, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna Mamafizjoterapeutka na yt pokazuje jak pomagać robić obrót w jedna i w druga stronę. Nie pamiętam jaki to był filmik. Musiałabyś poszukać bo ja czuje się jak po imprezie i nie daje rady się skupić 😆

6056198c02.png
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 24 września 2022, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na brzuszek pomagałam się przekręcać przez bioderka/miednice. Jak leży na plecach to chwycić za bioderka, podwinąć miednice, ustawić bioderka tak na skos, że górny bok tułowia się skraca a dolny rozciąga i przekręcać, reszta ciałka podąża sama za tym ruchem. Do tego momentu przekrecac aż sam uwolni rączkę. Na razie sam przekreca się tylko przez jeden bok, a drugi czasami cwiczymy, chociaż ponoć tak często jest i w ciągu kilku tygodni dziecko samo i tak ogarnie ten drugi boczek 🙂

A z brzuszka na plecki, to podwinąć bark tak do szyi,jakby chciało się go schować pod dzieckiem a nóżkę tą po skosie od barku podkurczyć i leci 😄

Lotos, Soleil lubią tę wiadomość

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 24 września 2022, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki. U mamyfizjo szukalam, ale ona tam bardziej to dziecko zacheca i ono robi samo, mojej to nie wystarczy. Sprobuje tak jak piszesz Malinka. Czy jak "leci", to nie wali za bardzo glowa w podłoże?
    Bo jak odwracam mala (nie tym sposobem, po prostu odwracam), to ona ta glowke trzyma do oporu, a potem jej leci bezwladnie na ziemię. Mam wrazenie ze ona ogolnie o ta glowkd nie dba, a to sie walnie o moj obojczyk, a to brode, albo leze na brzuchu i nagle jej sie pomysli ze glowe chve polozyc i te walnie. Dziwne to.

Soleil lubi tę wiadomość

• Marmis Autorytet

Wysłany: 24 września 2022, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa, Lotos jak Wasze maluchy? Mam nadzieję, ze lepiej. U nas noc kiepska. Zasnęła ok. 19.39 Ale co z tego jak co chwilę się wzbudzała. I musiałam ja lulac. Nie wiem ile razy- bo juz nieprzytomna jestem A tu mi koleżanka foty sle z Turcji. Pojechali ze swoją 8 miesięczna córka. W ogóle jak miała 4 miesiące byli na,wakacjach w Hiszpani na 2 tygodnie Ja to nie wiem czy kiedykolwiek się ruszę dalej niż do rodziców. Dobrej soboty!

Marmis
‹‹ 652 653 654 655 656 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ