Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Leksa wrote:Wróciliśmy od lekarza. Mała ma znowu 38 stopni. NIC jej nie jest oprócz gorączki. Lekarz zasugerował, ze może mieć covid 🤦🏼♀️ I nie chce jeść
Jeju biedna, zbijacie gorączkę co nie? Oby długo to nie trwało ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2022, 15:54
Leksa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny z tym katarkiem do nosa uwazajcie...jak Bartus byl mniejszy to go uzywalam codziennie bo mial sapke... a ta sapka to sie okazala wzmozonym katarem i obrzeknietymi nozdzami wlasnie od odciagania katarkiem...przemeczylam sie kilka dni i problem ustapil bo spuzowka sie odbudowala..teraz odciagam mu nie odkurzaczem a ustnie jesli potrzeba i jest o wiele lepiej..
U mnie nocki ostatnio srednio 23,2,4,6 i pobudka o 9-9:30 i jestem wykonczona.. jak byl mniejszy to wstawal 2 razy a teraz 3 nie liczac tego ok 23 bo o tej to ja sie standardowo klade i nie mam na niego pomyslu... ostatnio juz organizm odmawia mi posluszenstwa i przez brak snu kreci mi sie w glowie i ogolnie chodze nerwowa..teraz kawaler zrobil sobie drzemke jak nigdy bo w dzien spi 2 razy po ok 1-2h a dzisiaj jakies anomalie nam sie wkradly..
Leksa wspolczuje temperatury oby szybko przeszlo!Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Leksa biedna maleńka, dawaj znać pozniej jak zdrówko🧡
U mnie dziś byla tylko 1 drzemka.. teraz od 16:00 brak snu, karmienie co godzine, pieni śline okropnie...
w głowie powtarzam tekst „to minie”. Teraz jest kulminacja marudzenia. Dobrze że choć chwile pośmiala jak mówiłam „tup, tup, tup”...16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Ojej, trzymajcie sie dziewczyny!
Przypomnialo mi sie dzis jak ćwiczyłam z synem obroty jak byl maly, ze trzeba dziecku na ramie nacisnac. Nisi wystarczy leciutko i sie obraca na brzuch. Ale sama na to nie wpadnie. Jak sie ćwiczy obrot na plecy nie wiem, wie ktoras z was?Lotos lubi tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Kasjanna wrote:Ojej, trzymajcie sie dziewczyny!
Przypomnialo mi sie dzis jak ćwiczyłam z synem obroty jak byl maly, ze trzeba dziecku na ramie nacisnac. Nisi wystarczy leciutko i sie obraca na brzuch. Ale sama na to nie wpadnie. Jak sie ćwiczy obrot na plecy nie wiem, wie ktoras z was? -
Lotos, jak dziecko lezy bokiem, to naciskasz na to ramie ktore jest u gory, w kierunku nog dziecka. Chodzi o to zeby skrocic ten gorny bok. U mnie wtedy już sobie radzi, ale jakby sobie nie radzil to mozna jeszcze przytrzymac pupe zeby wlasnie ten caly bok byl krotki. Ale nie mam pojecia jak to idzie w drugą stronę (u mnie sie nie odwraca w żadną).
W poniedzialek szczepienie, ciekawe co lekarz powie.Lotos lubi tę wiadomość
Lotos u mnie jak nie jedno to drugie ma gorączkę.
Tak podsumowując to od początku września ciagle jest coś nie tak.
W dodatku przez ostatnie 1,5 tyg żyliśmy z mężem na wojennej ścieżce. Jestem tym wszystkim po prostu zmęczona.
Jeszcze syn uderzył się w palec. Trochę mu spuchł. Płakał, ze boli. Jeżeli do jutra nie przejdzie to będę musiała z nim jechać na sor na prześwietlenie 🤦🏼♀️Lotos lubi tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Ja na brzuszek pomagałam się przekręcać przez bioderka/miednice. Jak leży na plecach to chwycić za bioderka, podwinąć miednice, ustawić bioderka tak na skos, że górny bok tułowia się skraca a dolny rozciąga i przekręcać, reszta ciałka podąża sama za tym ruchem. Do tego momentu przekrecac aż sam uwolni rączkę. Na razie sam przekreca się tylko przez jeden bok, a drugi czasami cwiczymy, chociaż ponoć tak często jest i w ciągu kilku tygodni dziecko samo i tak ogarnie ten drugi boczek 🙂
A z brzuszka na plecki, to podwinąć bark tak do szyi,jakby chciało się go schować pod dzieckiem a nóżkę tą po skosie od barku podkurczyć i leci 😄Lotos, Soleil lubią tę wiadomość
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Dzieki. U mamyfizjo szukalam, ale ona tam bardziej to dziecko zacheca i ono robi samo, mojej to nie wystarczy. Sprobuje tak jak piszesz Malinka. Czy jak "leci", to nie wali za bardzo glowa w podłoże?
Bo jak odwracam mala (nie tym sposobem, po prostu odwracam), to ona ta glowke trzyma do oporu, a potem jej leci bezwladnie na ziemię. Mam wrazenie ze ona ogolnie o ta glowkd nie dba, a to sie walnie o moj obojczyk, a to brode, albo leze na brzuchu i nagle jej sie pomysli ze glowe chve polozyc i te walnie. Dziwne to.Soleil lubi tę wiadomość
Leksa, Lotos jak Wasze maluchy? Mam nadzieję, ze lepiej. U nas noc kiepska. Zasnęła ok. 19.39 Ale co z tego jak co chwilę się wzbudzała. I musiałam ja lulac. Nie wiem ile razy- bo juz nieprzytomna jestem A tu mi koleżanka foty sle z Turcji. Pojechali ze swoją 8 miesięczna córka. W ogóle jak miała 4 miesiące byli na,wakacjach w Hiszpani na 2 tygodnie Ja to nie wiem czy kiedykolwiek się ruszę dalej niż do rodziców. Dobrej soboty!Marmis