Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasjanna asekuruje trochę głowę, ale zauważyłam że mały sam zaczyna powoli ogarniać i już trochę sam odgina do tyłu przy obrocie 🙂
Kasjanna lubi tę wiadomość
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
U Mnie dziś slonce zawitalo wiec jestem zachwycona bo pranie wyschnie😂
Noc mialam lepszą- u mnie tak co 2 dni zauwazylam 🤔 ale pobudki do 00:00 byla z mega wrzaskami- takie wiecie- nogi ręce rozlozone i mega duzy placz. Ciezko wtedy uspokoic a tak to 22:00/00:00/3:00/6:00. Po 7:00 tez juz fikala, ale jakos usnelysmy. Śpi narazie i dala mi dokonczyc sprzatanie. Podlogi na finiszu uffff
Mam nadzieje ze mama dzis do mnie przyjdzie bo chcemy popoludniu cos w ogrodzie porobic 🙏
Jak tam nasze maleństwa z temperaturą? 🧡Malinka2021 lubi tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
U nas w nocy maksymalnie było 39.3. Wiec koło 4 była kąpiel. Teraz jest "tylko" 37.7. Najgorsze że próbujemy złapać siuski do badania bo pediatra chce na wszelki wypadek wykluczyć zakażenie i tutaj są schody. Mały mało je, mocno się pocil w nocy i w sumie pierwszy raz widzę coś takiego że od 4 do 8 pampers prawie suchy, za to wszystkie ubranka musieliśmy przebierać koło 6. A jeszcze dodatkowo stresuje mnie to że musimy zdążyć je pobrać do jakiejś godziny. Dzisiaj jestem załamana. Chyba wychodzi zmęczenie materiału po dwóch takich nieprzespanych, mega stresujących nocach bo ta gorączka bywa naprawdę wysoka.
Leksa mam nadzieję że u Ciebie lepiej?Ana.Ta, Malinka2021 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny jestescie dzielne, serio. My tu narzekamy na czeste pobudki, a dzieci zdrowe.
Tak sobie mysle ze ja moze zle zrobilam ze odstawilam espumisan 🤔bo w sumie ona jak sie budzi to czesto ląduje na brzuchu i czesto placze przy bąkach... moze powinnam znów podawać i te noce i dla mnie i dla niej będą mniej męczące
A tak wgl to sobie tak narzekamy na te maleństwa, a one tyle wniosly milosci... i jakby nie bylo szukaja w naszych ramionach
Ukojenia 🧡
Marmis mysle ze z tymi wycieczkami to jest tak ze dzieci tez tam dają „czadu” kiedy trzeba
Ale pewnie w domu czuja sie raZniej i bardziej dają w kosc. Moja gwiazda wśród obcych jest spokojniejsza🙈 a po imprezach szybciej usypia... jak mielismy domowki czy gosci na noc nie sprawiala problemow 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2022, 10:22
Lotos lubi tę wiadomość
Dziewczyny oby już było lepiej ze zdrówkiem!
Łapaniem tych sikow chyba wszystkich stresuje😏mi się z Alą kiedys nawet udało ale z chłopakami jest gorzej😏
Ana.ta mi pediatra na przedoststnim szczepieniu powiedziala ze dziecko jest na tyle duże zeby już odstawić krople na brzuszek i stosować jedynie doraźnie. U nas odpukać z tym nie ma problemu i już z półtora miesiąca nie podawałam nic🙂
Lotos, Leksa, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Ana.Ta zapytaj pediatrę przy najbliższej okazji bo ja czytałam to o czym pisze Asiulka. Że wszystkie takie "wspomagacze" trzeba używać maksymalnie krótko. Organizm musi się nauczyć walczyć sam z gazami, zaparciami itd. Pomoc powinna być tylko doraźna jak już widzimy mega problem.
A co do katarku to też radzę uważać z katarkiem do odkurzacza. U nas katar ciągnął się pod miesiąc i caly czas coś wyciągaliśmy. Wkoncu, za Waszą rada przeszła na ustny i po paru dniach problem zniknął.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2022, 12:28
Ana.Ta, Asiulka87 lubią tę wiadomość
-
Zastanawiam się jeszcze nad tym czy jak zaczynamy wprowadzać dzieciom warzywka to powinno się je dopajac wodą? W sumie te słoiczki to takie wodne są, poza tym mały cały czas dostaje pierś więc nie wiem czy ta woda musi być
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2022, 12:29
-
Lotos Wydaje mi się że nie trzeba bo karmisz piersią. I w sumie żaden pediatra nic nie mówił o wodzie. A warzywa same w sobie mają sporo wody wiec tak na logikę na początku to raczej nie trzeba ale można dopytać ☺
A z tymi wyjazdami to jest jak ruletka raz może być super wyjazd a raz troszkę gorszy. Zależy pewnie od wieku czy po prostu dnia. Czasami dzieci mogą zaskakiwać i tak pozytywnie i wręcz odwrotnie. Jak człowiek nie spróbuje to się nie dowie 😃 Moja Laura jest nie przewidywalna dlatego jak gdzieś w gości wychodzimy to nie zakładam żadnego scenariusza i idę na żywioł ☺ Natomiast w domu przy gościach nie ma problemu ale to wiadomo dzieci pewnie się bezpieczniej czują u siebie stąd jest łatwiej ☺Lotos lubi tę wiadomość
-
Lotos, jak kontynuujesz kp to przy jednym posilku nie trzeba wody.
U nas dzis impreza wieczorem, ta przekładana, dla Nisi. Jak mi sie nie chce, strasznie tego nie lubię.
Nisia raczej problemu z imprezami nie ma, jej nic nie rusza i lubi jak sie nia ludzie zachwycają.Asiulka87, Lotos lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Kasjanna A to super masz z Nisia 😃 U mnie jest tak że jak coś nie pasuje Laurze to wszyscy muszą to usłyszeć i koniec 😆 Ale nie powiem ostatnio u teściowej zachowywała się wzorowo 😇
Kasjanna Dużo masz przygotowań? ☺
Ana.Ta A byłaś już na poborze krwi z Oliwka? bo my się wybieramy i nie wiem jak nam pójdzie ☺
Soleil lubi tę wiadomość
-
Marmis wrote:Leksa, Lotos jak Wasze maluchy? Mam nadzieję, ze lepiej. U nas noc kiepska. Zasnęła ok. 19.39 Ale co z tego jak co chwilę się wzbudzała. I musiałam ja lulac. Nie wiem ile razy- bo juz nieprzytomna jestem A tu mi koleżanka foty sle z Turcji. Pojechali ze swoją 8 miesięczna córka. W ogóle jak miała 4 miesiące byli na,wakacjach w Hiszpani na 2 tygodnie Ja to nie wiem czy kiedykolwiek się ruszę dalej niż do rodziców. Dobrej soboty!
4 miesiące i wakacje w Hiszpanii.. Hmmmm 😄🙈 już niedługo na naszej Facebookowej grupie 😄
Co do obrotów, ja też jakoś nie pomagam, moje Dziecko sie przewraca tylko z plecow na brzuch z lewej strony, z prawej jeszcze nie ale cierpliwie czekam bo ma czas. Z brzucha na plecy nie proboje wcale, ale dwa razy musiałam go ratować jak się przewrócił 🙈
U mnie dziś nocka wyjątkowo łaskawa. 3 pobudkiWiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2022, 14:11
Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
Lotos toż to sukces, gratki 😎
Merci92 we wtorek jedziemy- ja jestem bojdupa jeśli chodzi o takie wizyty w pojedynke i czekalam na męża aż znajdzie czas. Kiedy planujesz? Ja we wt z małą, a w inny dzien musze jechac ze sobą
To może i dobrze że odpuścilam ten espumisan w duzych ilosciach, bo jakos dajemy rade 😬
Wgl babka w aptece wcisnela jakis inny mezowi- wazny tylko 3 tyg od otwarcia, nie 6 mcy;/ chyba nie ma co dawac pozniej i lepiej dać w kosz nie?
Tyle zrobilam prania fych ciuchow ktore dostalam w spadku ze jak to wszystko powysycha to caly pokoj w ciuchach bedzie🤣 dobrze ze to wolny pokoj i poprostu go Zamknę😂
Merci92, Soleil, Lotos lubią tę wiadomość
Kasjanna to udanej imprezki życzę! U nas dzis spokoj tylko czekam na mamę żeby pojsc do tego ogrodu. Mam nadzieje ze poogladamy z mezem wieczorem tv z jakims jedzonkiem dobrym. Oby mala dala z 2 godzinki hihi
Od rana niby nie mam co narzekac bo wstala o 10:00 ale spala tylko 35 min przy cycu. Teraz tez przysypia przy nim. Oby dala sie odlozyc na jakąś drzemke 🙏
Z tą wodą to przy kp nie trzeba. Ja daje tylko rano na lyzeczce z lekami bo chce je „wyzbierac”😃16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Dzięki, na imprezkę nie mam szykowania bo jest w restauracji i mąż jest ich osobą kontaktowa, w koncu to jego goscie, takze ja tylko ide na gotowe. Tyle dobrze.
Wakacje... Ja tez chce. Jakby mala tylko troszke lepiej spala, to moglabym jechac juz gdziekolwiek. Jest na tyle kontaktowa ze jedyne obawy to zeby sie nie rozchorowala. Ale coz, kolejne wakacje za rok 😭Ana.Ta lubi tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Daj znać Kasjanna po imprezie
Tak, lecimy do Hiszpanii w następną niedzielę, powiem Wam ze mam niemałego stresa patrząc jak te nocki nam się ostatnio popsuły. Po dzisiejszej jest jakaś nadzieja na lepsze czasy ale wolę się nie nastawiać żeby później się nie rozczarować.. No i lot samolotem. Po opowieści Megsi muszę się dobrze przygotować 🙈Ana.Ta, Merci92 lubią tę wiadomość
-
Ja namawiam męża żeby jak bedzie jeszcze jakis ładniejszy weekend skoczyc na choc jednodniową wycieczke, a na wakacje chce koniecznie leciec gdzies na roczek póki jeszcze nie wroce do pracy... a to wypadnie przeciez w kolejne wakacje 🤦♀️
Albo jechac. Ale wolalabym leciec do cieplego:) tylko wlasnie... na 1000% bedzie mnóstwo obaw.
Soleil jakby nie bylo kiedys dziecie bedzie musialo odespac, a wy napewno sobie uZyjecie cokolwiek🧡
Kasjanna fajnie ze w restauracji- zawsze to jakas odskoczniaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2022, 16:08
Soleil lubi tę wiadomość
Dziewczyny a Wy idziecie na badania krwi z bobasami tak z własnej inicjatywy czy macie skierowanie?
Hmm my jeszcze nie robiliśmy małej badań krwi ale pediatra nic o tym nie wspominała i nie wiem czy trzeba🤔
Soleil ale Wam ZAZDROSZCZE!!!
Boze jak mi brakuje w tym roku wakacji ehh ale ja jestem z tych cykorów i bałabym się z małą lecieć 😒
Chyba ze jak powiesz ze było mega super i ze polecasz to hmmmmmmm moooooooze i my byśmy się zdecydowali?😄
A lecicie bardziej w miasto czy wyspy? I nastawiacie się na jakieś zwiedzanie czy bardziej byczonko?☺️
Mam nadzieję że przynajmniej u Ciebie to światełko w tunelu z lepszymi nocami okaze się prawdziwe hah. U mnie dziś było o odroooooobineczke lepiej ale dalej gorzej niż nawet zaraz po porodzie🙈Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość