Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Te dzieci naprawde wśród obcych potrafią się zachować 🤣 nasza np została wpakowana do fotelika/ chcielismy rano jechac do kociola razem bo pozniej obiad, impreza u siosty wiadomo.. tak nam sie rozwyla, a w kościele anioł... patrzyla obrazona na kwiatki i krzyz aż usnela. Jest nadzieja, że coś sie da juz zrobić... 🤛
Soleil, Klara_1985 lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
U mnie też to „lepsze” spanie nie nadchodzi. Jak pisze Zosiek z kawą damy rade... no jak nie my to kto 😂
Ja mialam od 4:00 dziecko na rękach, ale z przerwą o 7 spalismy do 8:00.
Tylko właśnie co to za spanie... nie ma bata jutro zakladam ochraniacze, mała ląduje w łóżeczku- bo jak przespie normalnie 2h to bedzie chyba lepiej niz spanie na wpolsiedząco 😂
Najwyżej to odwolam bo jak pisze Soleil czasem ten „cyc” na lezaco pomaga albo u mnie zlapanie za rączke...
A rano strzelila tacie kupe giganta. Gościu mi ją zniosl na sniadanie z kupą na plecach 🤣 nie wiedział od czego zacząć😘🤔
Szkoda że te weekendy tak szybko lecą, bo razem tak jakoś raźniej... córka dziś byla zachwycona jak zobaczyla rano że tata jest z nami w lozku.... (stąd ta kupa hahaha)Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2022, 12:13
Soleil, Zosiek, Leksa lubią tę wiadomość
Zosiek ja już ze 2 miesiace spie z małą w lozku😁
Jak spala w lozeczku to była dla mnie męczarnia bo się kręciła ciagle i poplakiwala, przebudzala się i tak naprawdę co noc było gorzej wied postanowiłam ją wziac do siebie i przez jakiś prawie miesiąc było cudowne spanie☺️no i pach, coś się zepsulo😏
U nas kupy albo codziennie albo co drugi🙂
Mała jak więcej je w nocy to ewidentnie więcej sika i więcej puszcza bąków😛
I laktacja mi się rez rozruszała szczególnie w nocy...cyce są w ciągłej gotowości do karmienia😄
Ana.ta mój mąż pracuje w domu i niby tez sie ciesze ze jest pod ręką ale czasem tym bardziej mam na niego strasznego nerwa bo on przesypiać całe noce i nawet nie stara się mnie jakoś odciążyć chociaz rano zebym mogła postać wiec rano jak wstaję i on mi jeszcze zaczyna czasem narzekać ze się nie wyspał bo coś tam to mam ochotę go rozszarpac😆Zosiek, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Kurde w ogóle mnie ten mój mąż strasznie denerwuje ehh myslalam ze bardziej będzie się angażował w pomóc przy małej a on faktycznie bierze ją jak ma dobry humor i wtedy czasem się z nią bawi ale oczywiście wszystkim wtedy zdjęcia wysyła jaki to on tatuś kochany🤦♀️
Ale co mam zrobić, nie będę się go prosić zeby mi pomagał, muszę dać radę sama😀już właśnie mowi ile to on teraz będzie miał pracy bo koniec miesiąca a więc ze ja wtedy też pomagam w pracy i robie wypłaty do których muszę się przygotować ale co...robię to zawsze między czasie z małą albo wieczorem😏
No nic damy rade😄 -
Nadrobilam.
Dziewczyny wspolczuje infekcji u dzieciaczkow, ja juz sie trzęsę na samą mysl (ze mnie troche jest matka-wariatka). Leksa, a u Ciebie to fakrycznie ciagle cos Oby to juz byl koniec złej passy. Po burzy zawsze wychodzi słońce, trzymaj sie
Kasjanna, moze faktycznie Malej brakuje atrakcji na codzien? Ale zazdroszcze Ci ze Mala byla spokojna. My wczoraj byliśmy na urodzinach u teściowej, sama bliska rodzina a Mala masakra, co ktos podszedł to w ryk. Dopiero pozniej na spacerze pozwoliła komukolwiek sie dotknąć czy wziac na ręce...
Dzisiaj mielismy kolejna próbę podejscia do mm, dostala doslownie trochę bo 30ml, zjadla z apetytem, reszte dalam jej swojego mleka. Po godzinie znowu wymioty... Nie rozumiem, wczesniej jadla je bez problemu a teraz masakra. Ja schodze z tych sesji, mleka na styk, zaraz bedzie musiala dostawać troche tego mm a tu takie cyrki... Nie wiem co robic, juteo znowu próbować jej dac? Trochę mnie to łamie.17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Asiulka, jesli wychodzisz z zalozsnia ze dasz rade to on sie nigdy nie ogarnie. Albo udaj ze nie dasz rady, albo licz sie z tym ze sie to nie zmieni.
Ja tak czekalam z mysla, ze dziecko bedzie starsze to łatwiej im sie bedzie bawic czy cos razem zrobic, ale niedoczekanie moje. (zeby nie było, ja tez sie nie prosze, ale decydujac sie na drugie dziecko mialam swiadomosc ze bede sobie z nim radzic sama).
Powiem wam, ze od kilku dni Nisia spi inaczej. Nie umiem tego okreslic, bo dalej sie budzi czesto, ale ona nigdy nie spala, ale jest juz inna. Chyba ten regres się kończy, widze światełko w tunelu.
U nas jest 1 kupa dziennie, bez odstępstw.
Mielismy dzis pierwszy swiadomy obrot na brzuch. Wreszcie!!Merci92, Soleil, Asiulka87, Zosiek, Klara_1985, Leksa, Ana.Ta lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Vende A zmieniłaś mm na jakieś inne? Czy dalej ta sama marka? Ja bym podała ale inne bo jak sama mówisz zaraz będzie musiała jeść mm i trzeba jakieś odpowiednie dla niej dobrać. Może te krowie mleko jej teraz nie pasuje albo za duża porcja 🤔🤷♀️
Vende Pewnie na urodzinach musiała mieć gorszy dzien. U mnie jak źle się czuję wśród ludzi to właśnie spacer dobrze robi i zmiana otoczenia. Chyba w tej gondoli czuje się bezpieczniej i mniej jest przebodzcowana. 🤔 ale wiesz jak to z dziećmi nie ma reguły. Czasami tak jest i tyle. ☺ W innym dniu mogłaby rechotać do wszystkich i byłoby ok 😃
Ana.Ta Ja też idę wtorek max środa. Nie mam zalecenia ale zrobię takie kontrolne bo jak piszecie ze wasze dzieci tyle jedzą a mojej ciężko 80 ml podać to trochę się martwię. Pani pediatra ostatnio powiedziała że szału nie ma z waga ale idzie swoim tempem. Może tak ma ale wolę sprawdzić czy jakiejś anemii nie ma 🙂
Dzisiaj też byłam w kościele. My mamy spacerkiem 7 min więc idziemy na piechotę. Później trzeba pchać wózek do nieba bo kościół ma takie super schody. Laurunia grzecznie sobie patrzy przez okienko i słucha kołysanek kościelnych 😂😅 ale nigdy nie zaśnie 🤪
Asiulka Ahh Ci faceci...
Ana.Ta A może mąż by na stałe wrócił do lozka? Zawsze w niedoli raźniej. ☺
Megsi Cieszę się że u Ciebie wszystko ok 😄 I że spacerówka jest znośna 😃
Lotos Trzymam kciuki za dochodzenie do sił po chorobie i przywróceniu apetytu.☺
Leksa Mój brat ma to samo od kiedy synek drugi się urodził. Ciągle córka coś przynosi z przedszkola. A to zapalenie oskrzeli a to zapalenie ucha. No mówię Ci masakra. Jak mieli jedno dzieciątko to był spokój a tak to ciągle wszyscy chorują. 🤪
Lotos, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
U nas jednak nie było spacerówki tylko nosidelko🙂wiec spacerowka dalej czeka na swój dzien🙂
Vende chyba faktycznie trzeba pomyśleć nad zmianą mleka ale hmm nie znam sie🤔
Kasjanna oby to był poczatek lepszego u Ciebie...Może i ja ujrze w końcu to światełko w tunelu😁
-
Ja tak na chwilkę...
Vende może mała ma alergię na to mleko i teraz wyszło...
Kasjanna gratki dla Nisi!
Asiulka pisałaś że razem śpicie już pamiętam... Musimy jakoś to przetrwać. Co do męża moim zdaniem trzeba mówić żeby coś zrobił bo trzeba się dzielić opieka nad dziećmi. Ja teraz będzie mało pomocy to później też... Razem mamy dzieci przecież.
Merci moja naraz też mało je około 70, po prostu je częściej a mniej. Jak lekarka mówi że idzie własnym tempem to ok 😘
Ana.Ta 💪💪💪Merci92 lubi tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
No właśnie my zmieniliśmy mleko na inne, polecone przez pediatre i po nim byl rzyg... Nie wiem co z tym fantem zrobic. Juteo spróbuję jeszcze raz jej podac, bo teraz na wieczór to nie mam odwagi.
Kasjanna, super! My ciagle czekamy na ten moment. Ostatnio Malej sie udalo ale maz lezal na lozku tak ze ona lezala trochę po skosie (bo ciezszy) i wtedy sie obrocila na brzuch w jego strone ale to byl raczej przypadek jeszcze...17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Kasjanna super, ze Nisia taka towarzyska jest 😊
Asiulka, Kasjanna ma racje. Jak teraz nie zaangażujesz męża w opiekę nad mała to później będzie tylko gorzej. Mój dużo pracuje i tez „nie miał nigdy czasu”, a rzeczywistości to ucieka od obowiązku zajmowania się dziecmi. Kiedyś jeszcze brał młodego do garażu jak np. zmieniał koła w samochodzie, a teraz nic. Sama radzę sobie z dwójka jeszcze czasem słyszę pretensje. Dopier, gdy już sie we mnie gotuje ze złości to daje mu dzieci, bo tak na to, ze on sam od siebie to by musiał być jakiś dziewiąty cud świata
Merci, tak z ciekowosci.. ile Laura wazy ?
Vende, a na jakie mleko zmieniłaś ?
U nas młody miał po południu w piątek występ- mówił wierszyk, wiec na występ z nim poszłam. Po występie była dmuchana zjeżdżalnia, chory był, ale bardzo chciał trochę pozjezdzac, a ja jako dobra mama zgodziłam się. Zjechał jakoś tak dziwnie, ze złamał mały palec od prawej ręki. Po powrocie płakał, ze go boli, do tego miał temp i był bardzo marudny, wiec kapiel, leki i spać. Wczoraj rano miał spuchnięty, ale myślałam, ze go sobie zbił. A wczoraj przy kąpieli zobaczyłam, ze palec spuchnięty i siny, wiec ogarnelam go, zjadł kolacje i pojechaliśmy na sor. Okazało się, ze to złamanie 🤦🏼♀️
Plus jest taki, ze syn jest leworęczny 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2022, 19:09
Ana.Ta, Soleil lubią tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Gratki Nisia 🤛
U mnie dziś posiedzieliśmy na tych urodzinach 4h. Oliwka też ewidentnie lubi imprezy 😂 w tym
czasie były 3 karmienia i 3 pampersy. Ale to nic. Ważne że darcia nie bylo 😂
Teraz od 19:30 druga pobudka echm
Vende wspolczuje z tym ulewaniem po mm... obyś znalazła coś co przypasuje Ali😘
Merci92 my też zazwyczaj szliśmy piechotą, ale jak zła pogoda (tj. Deszcz)jezdzimy autem. Dobrze że Wam dziecko tyle wysiedzi bez spania 👍👍👍Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2022, 21:53
Soleil, Merci92 lubią tę wiadomość
nick nieaktualnyAsiulka, dołączam się do tego, co piszą Kasjanna i Leksa. Nie bierz wszystkiego na siebie, bo tylko będzie w Tobie frustracja narastać i jak wreszcie wybuchniesz, to nie będzie co zbierać. To, jaki układ sobie teraz wypracujecie, zostanie z Wami na lata. Ja z moim mężem rozmawiam, rozmawiam i rozmawiam, a jak nie pomaga, to go zostawiam z dwoma córkami i wtedy sam się przekonuje, że nie jest lekko. I sam mi mówi, żebym nie oczekiwała ze się domyśli o co mi chodzi, bo się nie domyśli 😂.
Leksa, współczuję, nazbierało Wam się teraz przykrych wydarzeń.
Solei, u nas bez znaczenia czy podam mm czy karmię piersią na wieczór, Hania śpi tyle samo. Bardziej robię to po to, żeby uniknąć wieczornego wiszenia na cycku, bo chcę mieć też wtedy czas dla starszej.Soleil lubi tę wiadomość