X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2022, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil na pewno polecam mieć bajkę na telefonie, bo to zajmuje dziecko trochę. No i hutelka z mlekiem też pomocna 😀

U nas spokojnie dziewczyny, wczoraj byliśmy na imprezie i naprawdę pożałowałam że karmie piersią i nie mogłam się napić nic 😬 zwłaszcza, że miałam dramat z małym przed wyjściem, wypił z 2 piersi I nie chciał spać, dałam mu mleko to wypił 150ml odciągniętego mleka 😐 zaczęłam przez to myśleć nad kpi, ale nie wiem czy podolam.

Poza tym u nas spacery są w większości przypadków cudowne. Mały spacerówkę lubi.
    Spanie w nocy też jest okej, nie wiem czy lepiej czy ja się przyzwyczaiłam 🤪
    W środę idziemy do fizjo zobaczyć jak tam bobas i żeby pokazała jakieś ćwiczenia wspierające rozwój.

Od jutra będę mieć w końcu duza pomoc przy dziecku i zacznę pomagać mężowi w domu. Będziemy malować. Nie wiem kiedy ja mleko uciagne na te wypady. Czasem naprawdę widzę więcej zalet z mm, ale jak wrócę już do siebie to wiem,że kp dalej będzie wygodne.
    Duzo u nas się dzieje wiec nie mam tyle czasu, żeby was nadrabiać dziewczyny, ale za tydzień będę już na bieżąco

Soleil, Ana.Ta, Merci92 lubią tę wiadomość

• Soleil Autorytet

Wysłany: 24 września 2022, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka lecimy do Barcelony. W hotelu basen ale do plaży 700metrow, będziemy zwiedzać i się byczyć, tego drugiego pewnie mniej, ale ja zwiedzać lubię, byle mały nie protestował ani w wózku ani nosidle 😃 zdam relacje oczywiście

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2022, 17:22

Ana.Ta, Asiulka87 lubią tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 24 września 2022, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga, uwaga, fanfary - długi spacer w spacerowce zaliczony 😄 bez ani jednego stęknięcia!
    Soleil, zazdroszcze :)
    Ana.Ta, trzeba latac poki dzieci małe i bilety darmowe 😁

Impreza o 19. Ewidentnie nie pod dzieci, ale coz...

Soleil, Ana.Ta, Asiulka87, Lotos lubią tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 24 września 2022, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka z tymi badaniami to u mnie jest powod. Podejrzenie anemii (bladosc)- ja mam sklonności- także badamy dodatkowo żelazo i ferrytyne. To może byc powód tego szmeru na serduszku.. juz nie wiem czy nie bede sie cieszyc jesli wyjdzie że to to, dostanie leki, a jak na kolejnym szczepieniu bedzie szmer, a wyniki z żelazem ok, czeka nas dalsZe diagnozowanie :(

Kasjanna no fakt ... z dzieckiem o tej porze to średnio;/ ale może Wam uśnie i troszke sie rozerwiesz... super z tą spacerówką! To super opcja bedzie... moja sie wkurza czesto na gondole już jak nie chce jej sie spac... do tego stopnia że nie wyjade z domu🤭

Wlasnie te darmowe pobyty, loty zachęcajà :)

A czlowiek tęskni za odskocznią. Ja wczesniej jezdzilam 3 razy w roku ma wakacje, w góry, gdzies sie poopalac, czy na jakies zwiedzenie- tymbardziej czuje sie „dziko”😬

Megsi remont z dzieciaczkiem to wyzwanie. Trzymajcie sie 🤛 fakt, ta butla jak gdzies sie jest bylaby lepsZa i chyba latwiej kontrolować to jedzenie bo u mnie nadal czesto co godzine:/ nie chce jej sie czasem bo wie ze zaraz dostanie😫

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2022, 18:05

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 24 września 2022, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a Wy te spacerówki to macie rozkładane na płasko? Jak wozicie maluszki czy jak? Ja mam wozek muuvo quick 3.0 i ta spacerowka jest chyba tylko siedzącą. Albo ja nie umiem rozlozyc😣Moja mała już ledwo w tej gondoli się mieści, a jeszcze też w tych kombinezonkach to juz na styk.Poza tym ostatnio po raz pierwszy był ryk w gondoli i musiała ja nieść. Więc chyba powoli czas na zmianę.

Marmis
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 24 września 2022, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmis spacwrowka jak narazie tylko pozycja leżąca🙂 wydaje mi się ze powinnaś mieć taka opcje w wozku🤔

oar89n73njsm8gcn.png
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 24 września 2022, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam pojecia, czy mam leżącą bo wózek kupilam z 2 tyg przed porodem i nie mialam czasu „odpalic”. A sprawdze sobie w jakiś dzień z ciekawości :)

Moja córka doslownie „rzucila” sie na dologel, gdy go zobcZyla. Po jedzeniu tak wypychala pięści i nie szlo jej ululać... Jak masowalam dziąsła bylo ok, aż mi trzymala ręke. Przy wyciąganiu - dramat. Jakby nie smoczek moje niesmoczkowe dziecko szybko by się nie uspokoilo...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2022, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotos, macie już wyniki moczu?

Leksa, jak u Was młodzież?

Ja muszę zrobić morfologię młodej w najbliższym czasie. Po szpitalu miała podwyższone płytki i muszę to skontrolować.

U nas dziś był piąty dzień bez kupy i Hania była bardzo marudna. Wreszcie podałam jej wlewkę i poszło. Jak u Was dziewczyny, też takie długie przerwy dzieci mają? Zosiek jak jest u Was przy Capri care? Chociaż ja teraz dokarmiam tylko raz dziennie wieczorem, więc nie sądzę żeby ta jedna butla była przyczyną.

Solei, Hiszpania teraz marzenie.. Barcelona, piękna, w październiku Wam się będzie przyjemnie zwiedzać.

I tak z ciekawości, co ile Wasze dzieci jedzą w dzień? U nas równo co dwie godziny wychodzi.

Soleil lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 września 2022, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na płasko i tak wożę małego I jest super zadowolony. No chyba, że głodny albo zły

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 24 września 2022, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara moja Ala w ciągu dnia je najczęściej co 2h 20min heh czadem się jej zdarzy co 2,5 h a dzis zdarzyła się przerwa 3 h 🙂ale dłużej wytrzymac sie nie udaje ehh ale te noce mniej więcej co 1h tragedia😏

oar89n73njsm8gcn.png
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 24 września 2022, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kupy codziennie. Na szczęście już coraz mniej z nimi walczy 😬

Je nadal nieregularnie i dużo. Choć te karmienia jak nie przysypia przy cycu trwają tylko 5-10min.

W dzień zazwyczaj je co 2h, czasem jak śpi dlużej uda mi się ją przeciàgnàć do 2,5. Ale jak ma zły humor albo już wieczorem woła nawet co godzinę😬 no ale jak ssie mnie przez bluzke to nie mam wyjścia 😂 tylko wtedy je zazwyczaj krótko, pewnie bardziej pije albo chce się uspokoić...

W nocy przeróżnie... jak wstaje zazwyczaj tylko cyc. 🤷‍♀️

• Leksa Autorytet

Wysłany: 24 września 2022, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Później Was nadrobię, napisze Wam tylko tyle, ze wyć mi się chce z bezradności? bezsilności? albo z tego jak wszytsko mi się układa. Właśnie wróciłam z sor-u. Syn złamał palec 🤦🏼‍♀️ Nie mam już siły. Cały wrzesień jest okropny .

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 25 września 2022, 01:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa, faktycznie te nieszczescia sie piętrzą, a co sie stalo?
    Juz niedlugo wrzesien sie konczy, bedzie dobrze!

Ana.Ta, wasze karmienie to jakbym czytala o naszym :)

My po imprezie, nawet fajnie bylo, Nisia miala trudne wejście, bo akurat zasnela w aucie i obudzila sie w nowym miejscu, jeszcze jakas dziewczynka sie nad nią poczylila, więc sie wystaraszyla. Ale pozniej juz sobie obserwowala, miala krotka drzemke, a po niej to juz sobie gaworzyla. Tylko w drodze powrotnej mi sie rozplakala, ale dalysmy rade. Syn sie wynudzil ale trudno. On ma troche mój charakter, lubimy imprezy troche mniejsze i z ludźmi których trochę lepiej znamy. Ale nie bylo źle.
    Dopiero teraz sie kładę, będę jutro odsypiać... (mam nadzieję)

Ana.Ta, Soleil lubią tę wiadomość

• Lotos Autorytet

Wysłany: 25 września 2022, 01:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mocz ok. Mamy już wysypkę na brzuszku i na plecach. Gorączka spadła więc to chyba potwierdza że to 3-dniowka
    Oby noc była spokojna. Martwi mnie tylko że dzisiaj mały bardzo mało je i coś poplakuje w czasie jedzenia. Na wizycie pediatra wspomniał że ma lekko zaczerwienione gardło i zastanawiam się czy to się jakoś nie rozwinęło i go nie boli jak pije 🤷 mąż mówi że przesadzam że dziecko wymęczone gorączką to nie ma siły jeść. No nic, zobaczymy jutro. Ja idę na laktator, pierwszy raz chyba od 4 miesięcy ale piersi są mocno przepełnione przy tym moim niejadku i muszę sobie trochę ulżyć przed snem

Ana.Ta, Soleil lubią tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 25 września 2022, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa nie dziwie Ci się, czlowiek chce jak najlepiej, a ty ciągle mierzysz się z problemami zdrowotnymi dzieciaczków i pewnie mnóstwo innych rzeczy po drodze i zmęczenie... Dasz radę . To tylko gorszy dzień... Wszystko minie 🧡
    Dziś będzie lepiej 😘

Kasjanna mnie też takie imprezy męczą. Dobrze że dziś juz masz luz🧡 ja ide na imprezę urodzinowa u siostry. Tęsknie za wolną niedzielą, bo i mąż ma więcej czasu i super bylby taki dzień tylko dla siebie

U mnie dzis w nocy mordęga. Od 00:00 do 4:00 karmienie co godzinę plus jakieś stękania .. jestem cala pokrzywiona bo zostawilam ją na sobie zeby coś pospać...jakby nie to wyjscie mialabym to gdzies, a tak to musze jakos funkcjonować....

Lotos też bym sie martwila gdyby nagle moja corka jesc nie chciala 🙈 dobrze ze mamy teraz takie sprzęty jak laktatory...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2022, 07:06

Lotos lubi tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 25 września 2022, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc powiedziałabym ze lepsza niz zwykle. Nie wiem, moze moje dziecko jest niedobodzcowane? Maly tygrys salonowy. Ale ja jej na imprezy codziennie brac nie bede...

Lotos, wazne zeby cokolwiek jadla, a jak mniej to mnie tez nie dziwi. Oby niedziela dala troche wytchnienia :)

Merci92, Malinka2021, Ana.Ta, Lotos lubią tę wiadomość

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 25 września 2022, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa trzymaj się!
    Lotos moze faktycznie to 3 dniówka i najgorsze już za Wami🙂 a maluszek faktycznie mógł jesc mniej przez goraczke...dzis moze bedzie już lepiej🙂
    Kasjanna super ze imprezka się udała a nisia faktycznie moze lubi takie wyjscia😀
    Ja wczoraj troche pooglądałam tv wieczorem z nadzieją ze noc będzie lepsza ale się przeliczylam😒 naprawdę nie wiem o co chodzi z tymi nocami ale coraz bardziej mi się wydaje że to nie jest normalne🤔
    Wcześniej liczyłam że to skok i szybko minie ale to trwa już miesiąc 😏
    Miłej niedzieli dziewczyny

Ana.Ta, Lotos lubią tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 25 września 2022, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka a próbowałaś z nią spać? U nas dzisiaj od 21-23 pobudki co 5/10 minut i wzięłam ją do łóżka. Spała do 2, pierś i do 5... I zrozum tutaj o co chodzi 🤷 czasami to spanie razem nie pomaga

U nas też już to za długo trwa z tym spaniem, a widzę, że młoda fałdek ma coraz więcej od mocnego karmienia, mm wjeżdża u nas juz tylko trochę po kąpaniu. Chyba to nocne karmienie napędziło mi laktację 🙃

Klara u nas zdarzały się przerwy maks 3 dni ale jak więcej dokarmiałam Capri care. Ja jestem z tego mleka zdecydowanie bardziej zadowolona niż z bebilonu, po nim prężyła się bardziej.

Lotos zdrówka 😘

Leksa kochana mam nadzieję że październik będzie lepszy 😘 musicie to jakoś przetrwać.

Dziewczyny coraz bardziej mam ochotę znieść spacerówkę 😁

My weekend mamy imprezowy, gości mamy. Czytam Was na bieżąco 😘

Po strasznych nocach uśmiech mojego dziecka wszystko mi wynagradza... Biegnę robić kawę i jakoś pchać to dalej. Mam dużo ciężkich chwil ale kto da radę jak nie my 💪

Malinka2021, Ana.Ta, Klara_1985, Lotos lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Marmis Autorytet

Wysłany: 25 września 2022, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa Kochana Trzymaj się!! Jesteś bardzo dzielna i silna! Tak to jest , że te "nieszczęścia" to chodzą parami albo i więcej. Wierze, że już wyczerpałas limit tych złych rzeczy i październik rozpocznie dobry etap!!

Ana.Ta lubi tę wiadomość

Marmis
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 25 września 2022, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noc słaba znowu dużo pobudek, jakbym. Ja małego do siebie, ale on się zaprogramował tak że śpi na boczku i ma cyc na wyciągnięcie najlepiej w buzi całą noc, a jak mu wyleci u się obudzi to szuka jak szalony. Czasami się zdarzy że chwilę śpi normalnie ale to dosłownie chwilę.. Więc chyba wolę wstawać co godzinę bo z nim mam wrażenie że w ogóle nie śpię.

Leksa trzymaj się kochana

Klara u nas kupy też codziennie ew co 2 dni. Powiedz mi czy jak dokarmiasz regularnie wieczorem mm widzisz jakąś różnice w spaniu? Ja po wakacjach też powoli chciałabym wprowadzić butle na wieczór

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2022, 12:24

‹‹ 654 655 656 657 658 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ