X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa, chyba wygral pragmatyzm. Skonczylam wczesniej studia i poszlam do korpo dorobic. Tam poznalam przyszlego męża, a że wtedy nie było pewne czy wyladujemy w Polsce czy innym kraju to idąc na prokuratora troche zamknelabym sobie droge. A poza tym odnalazlam sie w korpo, i w sumie chyba nie zaluje, chociaz nigdy nie wiadomo co by bylo gdyby.

Ja wlasnie tez mam klopot z prezentami dla męża. Ja jestem bardzo praktyczna i takich prezentow szukam (kupienie mi cietych kwiatow zdecydowanie mnie nie ucieszy). Z kolei on wlasnie lubi drogie gadzety, a na tym zdecydowanie sie nie znam. Jak cos wymyslisz to podrzuć pomysł :)

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o rocznice to my z mężem poprostu planujemy coś razem. Czy w domu czy poza, zawsze wjezdzalo dobre jedzenie i czy np kregle, kino. Często tez akurat wtedy byliśmy na wakacjach.

A prezent to jakis drobny jak kto chcial. Ja czesto bo mój mąż to łasuch poprosu mu coś piekłam.
    Jeśli Was nie wkurza a coś też piją (jeśli chodzi o alko) zawsze szkło będzie dobrym prezentem - a przyda się Wam wspólnie. Albo ja kupilam mojemu filizanki do espresso bo mu sie „marzyly” i tez pijemy razem heh
    No ale to nie drogie gadżety 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2022, 14:33

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Vende Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chcialam byc prokuratorem, ale nie dostałam się na prawo, poszlam na pokrewny kierunek i do pracy... I po roku na wydziale prawa uznalam ze to jednak nie dla mnie ;)
    Moj mąż ma w sobotę urodziny i kupilam mu voucher na restaurant week. Znacie? Polecam z calego serca dla tych co lubia dobrze zjesc. Pamiętam jak na panieńskim mialam 'test' z wiedzy o mężu i bylo pytanie co najbardziej lubicie razem robic... Oboje zgodnie odpowiedzieliśmy ze jesc ;]
    U mnie sprawdzają sie jeszcze bilety na koncert, mąż jest muzycznym maniakiem.

Ana.Ta, Malinka2021 lubią tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Lotos Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam tylko na chwilę zdać relację. Pokarmu jak nie było tak nie ma. Nie wiem już co robić? Noc była straszna. Dwa razy musiałam podać kaszkę bo był taki płacz z głodu. Dzisiaj spałam 15 min. Co gorsza do 21 jestem sama bo mąż w pracy. Dzień nie jest lepszy. Ja przystawiam, on płacze. I tak w kolko. Podaje mleko ze strzykawki... Jestem naprawdę zmęczona. Nawet drastyczne odstawianie od piersi nie powinno tak wyglądać. Nie mam pojęcia co zrobiłam że tak z godziny na godzinę zniknął pokarm... Butelka żadna z 5 dalej nie jest akceptowana.

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotos masakra jakaś! Nie wiedzialam ze to Mleko moze tak nagle zaniknac😳
    Nie mam pojecia co Ci doradzić bo sama mam problem z jedzeniem malej tyle że z tego nadmiaru bo moja Ala wydaje mi się ze dzis spędziła 90% nocy przy moich cycach a mleko z nich leci...niby mowia ze na piersi nie da się przekarmić dziecka ale zaczynam w to wątpić 😏
    Lotos gdzies czytalam ze to nie jest ot tak ze dziecko nie toleruje Butelki tylko ze to musi być z jakiegoś powodu. Koze powinnaś się wybrać do pediatry czy fizjoterapeuty hmm? Ma dłuższą metę nie możesz się tak męczyć i w sumie dziecko tez sie męczy jak jest glodne😏

Leksa super pomysl z tym tatuażem☺️ mi też się kiedyś marzył taki mały w sumie ale stwierdziłam że jednak nie bo już za stara jestem na to😂

Vende tez mialam takie pytania na panienskim😄fajna sprawa hehe😀

Lotos lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotos właśnie wyczekiwalam posta od Ciebie. Współczuję 😞 nie umiem nic doradzić, ale jestem z Tobą 😔

Ana.Ta swego czasu używałam L'Oreal Preference do farbowania włosów, tylko trzymalam trochę dłużej niż było w zaleceniach (tylko ja rozjasnialam włosy z ciemnego blondu) i byłam zadowolona 🙂

Z prezentami też mam problem 😅 ale w tym roku na 5 rocznicę ślubu byliśmy na wakacjach. Tzn przed wyjazdem mąż powiedział, że to na rocznicę bo pewnie nie chciało mu się prezentu wymyślać 😂 ale właśnie jak na rocznicę to wolę takie porobienie czegoś razem jak wycieczka, kręgle, kino itp niż materialny prezent.
    Tyle lat już razem ze pomysłów brak, ale jak weszłam w serię kupowania narzędzi to na kilka okazji problem z głowy 😅

Lotos, Leksa, Ana.Ta lubią tę wiadomość

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotos, a moze skontaktuj sie nawet telefonicznie z jakas poradnia laktacyjna czy położna ktora sie tez zajmuje laktacja, moze cos doradzą?

Lotos lubi tę wiadomość

• Leksa Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotos ! Wizyta u neurologopedy !
    Albo jakaś butelka antykolkowa? A może masz smoczek zły? Chodzi mi o szybkość przepływu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2022, 18:52

Ana.Ta, Lotos lubią tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli probowali 7 smoczkow to nie wierze ze to kwestia butelki. To co pisze Asiulka ze mnie przekonuje, trzeba zobaczyc co malemu przeszkadza w butelkach ogolnie...

• Soleil Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotos tak jak dziewczyny radzą, staraj sie kontaktować z jakimś doradca laktacyjnym bo się wykończysz, na pewno jest jakas przyczyna tej niechęci do smoków

• Leksa Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://magnuspharm.pl/co-zrobic-kiedy-dziecko-nie-chce-jesc-z-butelki/

Lotos może coś pomoże ?

Lotos lubi tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Lotos. Musisz być dzielna. Jak dziewczyny piszą może trzeba skonsultować no bo mleko pić musi... chyba ze znajdziesz alternatywe z tym kubeczkiem. Ale to tez musi sie dziecie nauczyc... A kaszke dajesz łyzeczką?

Nie no nie sądzilam ze z tą laktacją to tak z dnia na dzień może sie popsuć. Dziękuje za każdy miesiąc karmienia... naprawde...

Dziewczyny a mam pyt. dotyczące drzemek maluszków. Bo u mnie jak nie śpimy do 9 (raz tak bylo🤣) pierwsza 30 min wjezdza ok 10:00, wstajemy ok 8:00. Druga jest miedzy 12:00-13:00 ciągiem lub na raty tak że spi od 1-2h. Jak tylko 30 min to wjezdza jeszcze 30 min o 15:00... i tu juz nie ma... ale jak mi dziecko dzis wstalo o 14:00 to tyle nie śpi...
    Nie lulalam, bo przyszla mama moja a ja robilam to ciasto na jutro, bo mąż mial wyjazd. I sie zast czy to dobrze tak aż przeciągać... jak to jest u was? ... moze kurcze zrezygnuje z drzemki o 17:00 (zazwyczaj tak szlam na spacer i spala 30min) i bede szybciej kąpac/usypiac/ no sama nie wiem...🤷‍♀️

Ciekawe czy mi szybciej dzis przez to uśnie 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2022, 19:45

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.ta u nas drzemki są różnie ale też jakieś 2 godziny od wstania rano i drzemka to jakieś pół godziny😏 potem rośnie ale najczęściej kolo godziny 13 tez pół godziny i trzecia drzemka kolo 17 i też mniej więcej pół godziny. Przy okazji napomknę ze coraz trudniej mi ją ushpiac na te drzemki. Dawniej jak widzialam że ją spanie bierze to dawalam smoka , włączałam okap i jeździłam lozeczkiem i po minucie spala. A teraz coraz częściej jest śpiąca jak cholera ale drze się nie miłosiernie i za nic nie chce usnac🤔najczęściej wtedy udaje mi się ją uspac w bujaczku ehh. I najtrudniejsza właśnie jest ta drzemka kolo godziny 16 lub 17🤔
    Ale u mnie z tym spaniem jest wszystko popierdzielone wiec nie moge być wyznacznikiem dla nikogo😆

Ana.Ta lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil spakowani? Kiedy lecicie?🙂

Ana.Ta lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotos przykro mi 😔 mam nadzieje że do któregoś smoczka wkoncu się przekona. Może rzeczywiście chodzi o przepływ, my jesteśmy dalej na smoku 1+ bo na 3+ jeszcze nie chce pić.

To ja nie kupowałam mężowi prezentów na rocznicę...☺️ Dostaje kwiaty i idziemy na jakąś wypasioną kolację 🥰 kupujemy sobie prezenty na urodziny, imieniny i pod choinkę więc wystarczy tego dobrego 🙃 co do pomysłów na prezent, każde z nas ma taką mini listę rzeczy co chciałoby mieć ale szkoda mu kasy, ciągle przekłada taki wydatek itd. czasem z nich ściągamy jak już brakuje pomysłu, ale często coś wymyślamy też żeby była niespodzianka.

Kasjanna prokurator trudny zawód więc pewnie lepiej wybrałaś 😁 ja pracuję w it, ale ciągle ciągnie mnie do projektowania wnętrz, niestety już za późno na kolejne studia...

Dziecko moje dzisiaj pobiło rekord, cały dzień spała raz -20 minut. 🤦

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2022, 19:56

Lotos, Soleil, Malinka2021 lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest drzemka ok. 9-10, potem ok.12, a ostatnia pomiędzy 16-17. Dziś już teraz zasnęła na noc. Ja osobiście bym nie przeciągała dziecka żeby nie męczyć

Zosiek my jesteśmy na smoczku nr 2 (3+) i widze różnice. Pije chętniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2022, 19:57

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wlasnie ok 17;00 wjezdzal wózek i tam mi usypiala tak na 30 min.W domu jak nie na cycu to tez jest meega cięzko. Moja mama to wgl sie dzis poddala bo na lulanie byl ryk mimo ze byla zmęczona... Musze poprostu się spiąć i przyzwyczajac do lozeczka w ktorym jeszcze nie spi 🤦‍♀️ Bedzie teraz więcej czasu w domu przez pogode. Czas „trenować”.

Widze ze podobne u nas te godz drzemek:)

Zosiek kurcze a byla maruda czy raczej ok ?

U mnie dalej nie śpi... mam odp brak drzemki o 17:00 nic nie daje😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2022, 20:23

Soleil lubi tę wiadomość

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dziś dziwna sytuacja. Mała najczęściej usypia między 19.30 a 20
    Mąż przejął ją po godzinie 18 zebym zjadla sobie kolację i powiesiła pranie. Zaczał się z nią bawic , patrze a malutka usnęła sobie przed 19😏to ja wkurzona na męża bo sobie myślę że będzie mnie czekać przez to jeszcze gorsza noc niż zwykle a on na to że co mial zrobic i zadowolony😏
    Obudziła się kolo 19.30 dalam jej jesc i odłożyłam do łóżeczka. Usnęła kolo 20 , ja ogarnęłam kuchnie i wzielam ją już dis upialni. Tyle ze jak ją przenosiłam do łóżka to się obudzila. Zaczelam ją tulic i śpiewać ale były złości niestety i wtedy zgasiłam światło calkiem ( a zawsze spimy z takimi ledami delikatnymi zaswieconymi ) a mam jeszcze zasłony zasłonięte wiec było totalnie ciemno. Przytuliłam ją, a ona mnie tak mocno dwoma rączkami złapała za palca mojego i bardziej się przytuliła i przestała marudzić i gdziec po 2 minutach slyszalam już po oddechu że spi☺️
    Hmm czyli co, mamy spac w totalnej ciemności a wtedy będzie lepiej?😆

Soleil lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Motyl12 Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka87 wrote:
    Zosiek ja już ze 2 miesiace spie z małą w lozku😁
    Jak spala w lozeczku to była dla mnie męczarnia bo się kręciła ciagle i poplakiwala, przebudzala się i tak naprawdę co noc było gorzej wied postanowiłam ją wziac do siebie i przez jakiś prawie miesiąc było cudowne spanie☺️no i pach, coś się zepsulo😏

U nas kupy albo codziennie albo co drugi🙂
    Mała jak więcej je w nocy to ewidentnie więcej sika i więcej puszcza bąków😛
    I laktacja mi się rez rozruszała szczególnie w nocy...cyce są w ciągłej gotowości do karmienia😄

Ana.ta mój mąż pracuje w domu i niby tez sie ciesze ze jest pod ręką ale czasem tym bardziej mam na niego strasznego nerwa bo on przesypiać całe noce i nawet nie stara się mnie jakoś odciążyć chociaz rano zebym mogła postać wiec rano jak wstaję i on mi jeszcze zaczyna czasem narzekać ze się nie wyspał bo coś tam to mam ochotę go rozszarpac😆
    Asiulka mam to samo z moim mężem🤣🤣🤣a myślałam że tylko mój jest dziwak...a najlepsze jest to że wszystkim dookoła opowiada że on taki nie wyspany jak ktoś pyta czy młody daje spać w nocy haha to go prostuję od razu🙈🤭

Asiulka87, Malinka2021, Leksa lubią tę wiadomość

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sa 4 drzemki po pol h, w zależności o ktorej wstanie. Pierwsza drzemka w zasadzie juz gdzies godzinę po wstaniu, a pozniej ok. 11, 14 i 16 na spacerze.

Vende, ja studia uwielbialam za ta dowolnosc. A z prokuratorem i tak nie wiadomo czy by sie udalo, bo nawet nie sprobowalam.

Mloda mi sie juz wyspala. Zwariuje. Jesli czeka mnie kolejna noc z gaworzeniem to ja dziękuję.

‹‹ 665 666 667 668 669 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ