X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 30 września 2022, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    U nas po ciężkim dniu ciężka noc. Pobudki co pół godziny, pobudka z okropnym wrzaskiem. Wzięłam ją do łóżka to pospala 3 godziny, później spanie z piersią w buzi 🤦

Ana.Ta no właśnie tak jakby nie mogła spać i marudziła, jedynie po tej drzemce 20 minut była lepsza.
    Ja podejrzewam zęby bo się inaczej zachowuje po prostu.

Lotos trzymam kciuki za poprawę 😘

Kasjanna dawaj znać czy homeopata pomógł.

Soleil zazdroszczę wakacji 🥰 jakkolwiek młody będzie się zachowywał o tak będziecie mieć odskocznię i to cudną ☺️

Idę po druga kawę🤣

Merci92, Soleil, Ana.Ta, Lotos lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 30 września 2022, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie też tragedia dalej...Też dzis będę małą zapisywać tylko już nie wiem czy do fizjoterapeuty czy osteopaty.
    Też mysle tak jak kasjanna. Skok skokiem wiem ze jest coś takiego i nic z tym nie zrobię alenu nas trwa to już ponad miesiąc a ja zaczynam wysiadać powoli. ..

oar89n73njsm8gcn.png
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 30 września 2022, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny przykro mi że miałyście takie nocki.. U mnie też taka sama. Dzisiaj zrobimy przymiarke do spacerówki, zrobimy jeden Spacer przed Hiszpania, bo troszke się boje ze jak dluzej będziemy zwiedzac to maly w gondoli będzie sie buntowal a jednak wózek to wygoda. No zobaczymy. Po powrocie tez zapisujemy sie do fizjoterapeuty na kontrolę

Ana.Ta, Asiulka87, Malinka2021 lubią tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 30 września 2022, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewvzyny współczuje nocek. Widze ze jest nas wiecej ... ech ... Jejku dopiero co wychodzimy ze skoku a juz idą kolejne 😬

U mnie noc ok do 3:00. Pozniej stękanie co godzine do 8:00, duzo kolysania na łóżku. Szkoda gadać.. Znowu zauwazylam problem kupny- napina się, placze przy bàkach.. chyba dziś wjedzie od godzin popoluniowych espumisan, jak nie bedzie poprawy to niewiem. Chyba tylko u mnie dalej te problemy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2022, 10:55

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 30 września 2022, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze dzis mam wizyte kolezanek z pracy i to 1 raz w nowym domu, pizza do zrobienia, podlogi do umycia. Siły prosze 😬 mialam isc na spacer zeby sie „orzeźwić” a tu znowu leje

Soleil jakkolwiek bedzie w nocy mysle ze dni w pieknej Barcelonie wszystko Wam wynagrodzą 🤛🧡

Ja musze isc do fizjo bo wydaje mi sie ze mała za bardzo sie wygina i kuli tak nagle . Czesto w nocy , u was tez dzieci robia jeszcze takie elki? Wyciagaja glowe do tylu ? Nie wiem czy teraz juz to normalne

Ps. Super ta aplikacja z tym bejbikiem (szumy dzialaja w tle). Moj ulubiony to szum morza❣️Ale jest tez okap, odkurzacz. No extra. Poprobuje jak bedzie usypianie w lozeczku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2022, 11:11

Zosiek, Leksa, Soleil lubią tę wiadomość

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 30 września 2022, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://youtu.be/AlIWgw2wobI
    Zaczelam słuchać właśnie i tu kobitka wspomina ze dziecko które jest usypiane na piersi przyzwyczaja się i będzie usypiac tylko na tej piersi nawet w nocy i tu by się zgadzało 🤔

Soleil lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 30 września 2022, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.ta powodzenia z porządkami i pieczeniem. Fajnie ze odwiedzają Cie koleżanki. Może choć trochę Cie to zrelaksuje w tych ciężkich dniach🙂
    Moja Ala tez zaczęła jakos się wyginać bardziej w nocy ale ja już nie mam pojęcia o co chodzi. Ona w ciągu dnia jest raczej valkiem normalna. Gaworzy. Śmieje się. Jest pogodna. A te noce coraz bardziej mnie przerazaja po prostu.
    Poza tym mała jest gruba jak nie wiem a jak tyle je w nocy to tym bardziej niedlugo będzie wyglądać jak okrąg poza tym zaczęła bardziej ulewać i krztusić się w nocy a wcześniej tego nigdy w nocy nie bylo😏
    Wrrrr poza tym muszę jakoś te noce ogarnąć bo jak tak dalej będzie to przy okazji zamorduje tego mojego męża bo coraz bardziej jestem nerwowa a on mi nie pomaga zbytnio w tym zebym się wyluzowala😁

Ana.Ta lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2022, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!! Aż się stęskniłam za Wami tyle mnie tu nie było. Ostatnie tygodnie u nas to życie jak w kowchozie🙉🙉
    Pewnie szybko nie nadrobię wpisów, ale liczę że z grubsza dobrze wszystko u każdej z Was!!
    My 3 tyg temu podcielismy Małej wędzidełko i od tego czasu wszystko się kręci wokół masaży dzień i noc. Najpierw co 2h, a teraz co 3h więc już łatwiej. Tyle że i my i mała mamy już dość 😳

Motyl12, Malinka2021 lubią tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 30 września 2022, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyl, to już masz odpowiedz kto podcinal wędzidełko, chociaz opis Monji nie brzmi budująco.
    Monja, w nocy tez? Wybudzacie jesli śpi?

Asiulka, to chyba zalezy z tym zasypianiem, u nas wieczorem i w nocy glownie tak zasypia, ale jak sie obudzi np 10 min po karmieniu to jej wiecej nie daje. A czasem sama nie chce. Dla mnie cyc w nocy to wygoda, ale to nie znaczy ze ona nie umie usnac inaczej. Tyle ze nie wplywa to na dlugosc snu, raczej go skraca.

Chcialam isc do tego szmana osteopaty, kiedys chyba tu o nim pisałam, ale nie ma terminów na ten rok, wiec coz, ide do jego placowki ale do innej osoby. Dam znac po czwartku jak poszlo. Tez myślałam o fizjo, szczególnie póki sie nie obracala, mialabym 2 w 1,ale skoro Zosiek pisze ze u niej nie pomoglo, to chyba zaczne od wyzszego levelu od razu.

Ana.Ta, u mnie sie raczej nie wygina.

Soleil, mysle ze spacerowka bedzie lepszym rozwiazaniem faktycznie. Ale wam fajnie :)

Vende, a wy w te góry kiedy?

Soleil, Motyl12 lubią tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2022, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna, ojj no nie powiem żeby to było łatwe doświadczenie. Pewnie dużo zależy od typu wędzidełka i samego cięcia, ale u nas typ najtrudniejszy i cięcie spore, rana dość okazała jak na język. A co do masaży to tak, noce też niestety. O ile po podcięciu jakiś tydzień cały udawało się fajnie na śpiocha robić, tak teraz mała wierci się niesamowicie, chyba już czuje o co kaman przez sen nawet, trzeba się mocno nagimnastykowac, często się wybudza, a zawsze kręci głową i macha łapkami, zagryza dziąsła. W sumie się jej nie dziwię.
    Motyl, czyżbyś się też przygotowywała do zabiegu? Bądź dobrej myśli, bo jakby nie patrzeć finalnie to ma być dla malucha na plus i trzeba się przemęczyc😉

Motyl12 lubi tę wiadomość

• Leksa Autorytet

Wysłany: 30 września 2022, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta moja znowu się wygina podczas jedzenia. Pije to mleko, a za chwile luk i głowa w tył, ale myślałam, ze to od refluksu

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 30 września 2022, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciesze sie na tą wizyte choć przygotowania cienko idą. Ogarnelam reszte domu. Ale ja wygladam jak wrak - musze sie ogarnac. Oby mala mi teraz usnela 🙈 bo spala od rana cale 15 min i ma marudny dzien🙈
    Dobrze ze mąż konczy wczesniej i bedzie chwile z nami to ja wtedy ogarne tą pizze 🙏pozniej oddaje côrke do mojej mamy to chociaz z 2h bedziemy mogly spokojnie pogadac :)... brakuje mi takiej wolnej glowy.

Oby tylko mala polubila ciocie i wytrzymala z nami tą godzinke

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 30 września 2022, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa wrote:
    Ana.Ta moja znowu się wygina podczas jedzenia. Pije to mleko, a za chwile luk i głowa w tył, ale myślałam, ze to od refluksu
    U mnie tez tak robi 😫 czesto wtedy koncze i prawdzam za jakis czas czy chce. Częściej juz nie i chodzi o spanie🤦‍♀️

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2022, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski ja na szybko.
    Byliśmy dzisiaj u fizjo I jest źle.
    Obroty Maks źle wykonuje, wyginał głowę. Ma wzmożone napięcie obręczy barkowej i miednicy i słabe mięśnie brzucha z delikatnym rozejściem. Dużo ćwiczeń i za miesiąc kontrola. Jak wspomniałam jej, że dopiero zaczął się odwracać to powiedziała, że to dobrze bo za szybko to raczej nie ma się co cieszyć właśnie przez to, że kiepska technika jest.
    Okazało się, że ja go dobrze noszę przodem do świata, a mąż nie. To jest do poprawy i noszenie pionowo ograniczać do niezbędnego minimum

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2022, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do spania to wiecie ja już tego nie pisze, bo dalej tragedia 😅 chociaż teraz po fizjo już 1.5h biedny śpi

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 30 września 2022, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi, a jak jest dobrze nosic w takim razie?

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 30 września 2022, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka87 wrote:
    https://youtu.be/AlIWgw2wobI
    Zaczelam słuchać właśnie i tu kobitka wspomina ze dziecko które jest usypiane na piersi przyzwyczaja się i będzie usypiac tylko na tej piersi nawet w nocy i tu by się zgadzało 🤔

dlatego ja właśnie starałam się tak nie robić - ale w dzień. w nocy sama widzę jak tylko biorę małego jak szuka piersi, czasami złapie i po 5 sekundach odpływa. taki uspokajacz. dlatego próbowałam podkładać smoczek, w tę noc sobie darowałam ale będę dalej próbować. jeszcze żeby się mniej budził to pal licho, nie widzę problemu przystawić go do cyca, byle nie 10 razy w nocy. a w dzień staram się karmić tak koło 30 minut po pobudce, czasami przed snem też wjeżdza cyc jak mały marudzi, ale że uśnie na nim zdarza się może raz w tygodniu.

te wyginanie głowy to też myślę od refluksu. nam się zdarza ale juz rzadziej. I wtedy nie tyle że wygina głowę ale strasznie grymasi i zaczyna płakać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2022, 13:25

• Merci92 Autorytet

Wysłany: 30 września 2022, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna Przodem do świata czyli plecami do nas z podwiniętą miednica lub na fasolkę ☺

Kasjanna lubi tę wiadomość

6056198c02.png
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 30 września 2022, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna wrote:

Chcialam isc do tego szmana osteopaty, kiedys chyba tu o nim pisałam, ale nie ma terminów na ten rok, wiec coz, ide do jego placowki ale do innej osoby. Dam znac po czwartku jak poszlo. Tez myślałam o fizjo, szczególnie póki sie nie obracala, mialabym 2 w 1,ale skoro Zosiek pisze ze u niej nie pomoglo, to chyba zaczne od wyzszego levelu od razu.

Ana.Ta, u mnie sie raczej nie wygina.

Soleil, mysle ze spacerowka bedzie lepszym rozwiazaniem faktycznie. Ale wam fajnie :)

Vende, a wy w te góry kiedy?

twoja mała taka super zrelaksowana w spacerówce, nie powiem, że to mnie trochę przekonuje do spróbowania. No i sukces megsi ;)

a co do tego szamana, termin za rok, ale mimo wszystko bym klepnęła :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2022, 13:28

Kasjanna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2022, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten problem ze wzmożonym napięciem w barkach i słabym brzuszkiem to widzę nie taka rzadka przypadłość maluchów. U nas to samo, dlatego mamy fizjo i osteopate od dłuższego czasu. Brzuszek już jest wyprowadzony, bark został jeden jeszcze bardziej spięty. Osteopata powiedział że jeszcze 2 wizyty i z jego punktu widzenia będzie ok. Zobaczymy jak to w praktyce będzie wyglądać. U nas na pewno obie te rzeczy (brzuszek i barki)powiązane byly z nieprawidłowym wedzidelkiem i refluks raczej też, bo przez wedzidelko mała jadła duuuzo powietrza. Mam nadzieję że powoli po zabiegu będziemy wychodzić na prostą.

‹‹ 667 668 669 670 671 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ