X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende, a napisz cos o tym restaurant week. Moj maz bardzo lubi restauracje. Czym sie to rozni od zwyklego wyjscia?

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Motyl12 Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotos, a chcesz kończyć z kp? Bo jak nie to bardzo dobre są femaltiker na laktację i kawa zbożowa. Ja zbożówkę piję codziennie i odpukać pokarm mam mimo stresu rodzinnego na głowie...no i brak snu i nerwy też sprzyjają zanikowi mleka:( aż Współczuję i trzymam kciuki by szybko się unormowało wszystko u Cb 💙

Udane 2IVF-Zdarzył się cud😍
    Maj 2022r-rodzi się synuś🤱💙
  • Lotos Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa dzięki za stronę. Zaczynamy od ćwiczeń z wyciąganiem smoczka.
    Kaszkę ładnie zjada łyżeczką ale mleko nam się wszędzie rozlewa i już lepsza strzykawka.
    Dobrze że Wam mam bo zadzwoniłam do cdl. Sama przy tym zmęczeniu nie myślę racjonalnie. Będzie u mnie jutro ale póki co po teleporadzie twierdzi że to kryzys laktacyjny 6 miesiąca połączony ze skokiem rozwojowym małego. Mówi że do 3-4 dni powinno minąć. Czyli jesteśmy mniej więcej w połowie. Wg niej, plus jest taki że jeżeli faktycznie zmieni się skład mleka to jest bardzo duża szansa że nocne drzemki się trochę wydłużą. Nawet na to nie liczę, chce go spokojnie nakarmić i pójść spac

Asiulka87, Malinka2021, Soleil, Leksa, Motyl12 lubią tę wiadomość

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyl no faktycznie bardzo ciężko Ci nasi mężowie mają 😆
    No dobra, ja już karmie znowu😏 próbowałam lulać, nosić, przytulać...nic nie daje😏

I światło włączyłam bo muszę małą mieć na widoku, nie umiem inaczej🙂

Motyl12 lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka87 wrote:
    Soleil spakowani? Kiedy lecicie?🙂

Tak w 70% 🤣 ciężka sprawa. Jeszcze zabawki ogarnąć 🙈 myślę czy nie nałożyć na siebie nosidła przy oddawaniu bagazu rejestrowanego, jako czesc garderoby 😄 bo nie chce wkładać do podręcznego żeby nie zajmował miejsca, może potraktuje to jako np kamizelke, haha 😄 coś czuje ze maly nie bedzie chciał byc caly czas w wózku, a trzymać go na rękach tyle czasu dla mnie jest juz wyzwaniem.

Co do drzemek itd.. U nas od jakichś 2 tyg mały chodził spać miedzy 19 a 20 i budził się 6-6:30 nie licząc oczywiście pobudek w nocy co 2 godziny. I zazwyczaj mieliśmy 4-5 drzemki co około 2 godziny, ale od momentu gorszych nocek nie przekraczają 40 minut. Z tym ze dwie ostatnie noce kolo 3.30 syn juz czuje sie wyspany i mielismy bajlando, dalej zwalam to na skok albo ząbki. Dzisiaj zasnął również o 19 ale ostatnia drzemke miał 1.5 godziny z mama, wiec go nie kładliśmy, dopiero teraz zasnal (zdążył tez juz sie obudzic)

Ja jestem na nie jesli chodzi o przetrzymywanie (no chyba ze takie do pol godziny) dzieciom wytwarza się kortyzol i później mimo że zmeczone może byc katorga z usypianiem (ja doświadczyłam na wlasnej skorze) ponoc tez jak sie dziecko przetrzyma to też szybko się rozbudza itd (tak samo jak i położy się za wcześnie)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2022, 21:46

• Soleil Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotos super że zadzwoniłaś ❤️ i zawsze to coś nowego się człowiek nauczy. Bądź dzielna! I też polecam suple na laktacje, ja po nich widziałam różnice.
    A tez chciałam dodać ze warto tarczyce sprawdzić. Przy niedoczynności moga być problemy z Laktacja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2022, 21:50

Lotos lubi tę wiadomość

• Motyl12 Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka87 wrote:
    Motyl no faktycznie bardzo ciężko Ci nasi mężowie mają 😆
    No dobra, ja już karmie znowu😏 próbowałam lulać, nosić, przytulać...nic nie daje😏

I światło włączyłam bo muszę małą mieć na widoku, nie umiem inaczej🙂
    Ja też śpię z młodym przy światełku ale kupiłam do wyprawki taką lamkę na baterie w pepco (była panda słonik i lwiątko chyba). Kładę na poduszce nad synem i widzę go całego obok w nocy no i nie mam problemu z trafieniem cycem do jego buźki☺️

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z drzemkami to nie wiem jak jest. Może jakbym zaznaczała w aplikacji to jakąś systematyczność bym zauważyła, a tak to ja nie wiem czy jest wtorek czy czwartek 😅 czasami pospi 30 min a czasami tylko 5..

Lotos trzymam kciuki 🙂 myślałam że kryzysy latacyjne po stabilizacji mijają i że już z głowy, a to kolejny kryzys niedługo, jak się okazuje 😭

Mi za to na sutkach zrobiły się odparzenia. Gorzej wygląda niż doskwiera, posmarowałam sudokremem. Zobaczymy czy to coś pomoże.

Pojechalismy dzisiaj na szczepienie na menigokoki. Póki co jest dobrze, ale od razu po przyjeździe do domu kazali dać paracetamol i potem na noc też. No i gorączka póki co się nie pojawiła, ale wydaje mi się że nóżka go boli. Jednak samo szczepienie prawie, że bez płaczu 😇 tzn przy wstrzykiwaniu zapłakał ale od razu się uspokoił.

Soleil, Lotos lubią tę wiadomość

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Motyl12 Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, była któraś z Was na podcięciu wędzidełka z maluszkiem?my niedługo idziemy i mam stresa

• Leksa Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyl12 wrote:
    Dziewczyny, była któraś z Was na podcięciu wędzidełka z maluszkiem?my niedługo idziemy i mam stresa

Z tego co mi się kojarzy to Vende była

Motyl12 lubi tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Vende Autorytet

Wysłany: 29 września 2022, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna, restaurant week to takie wydarzenie w którym biora udzial rozne restauracje w Polsce, tworza one swoje popisowe menu przystawka, danie glowne i deser, inne niz to co zwykle mozna zjesc z karty. Do tego masz drinka na bazie martini albo drinka bezalkoholowego. Na stronie kupujesz voucher albo wybierasz juz konkretna restauracje, dzien i godzine i rezerwujesz stolik. Z tego co pamiętam to jest jakos trochę ponad 1,5h. Sa fajne miejsca, czasem trafiaja się takie w których zwykle jest bardzo drogo- a tu cena jest niezmienna. Naprawdę polecam popatrzeć, zwłaszcza jak ktos mieszka w wiekszym miescie to jest tego sporo :)

Lotos trzymam kciuki zeby to fakrycznie zaraz minelo i bylo dobrze :)

Malinka na sutki duzo lepsza lanolina i nie musisz zmywac co karmienie bo jest niegrozna.

Motyl, tak ja bylam, ale w 14 dobie chyba wiec troche inaczej sie podcina takiemu noworodkowi. Ogolnie to trwa sekundy wiec nie jest zle. Potem najlepiej od razu dostawić do piersi podobno. I dopytaj o masaze- niektórzy wymagaja zeby je robic po podcieciu inni nie, chyba zalezy od tego jak to wygladalo, nie wiem. Wiaodmo ze nie da sie nie stresowac no ale powiem Ci sa na pewno gorsze rzeczy ;)

U nas drzemki hmmm... Mala wstaje kolo 7:30 to pierwsza drzemke mamy juz ok 9:30, nastepna ok 12, kolejna 15, kolejna 17:30, wszystkie trwaja do pol godziny chyba ze jesteśmy na spacerze to czasem dluzej (dzisiaj godzina). O 20 myjemy i do 21 Mala zawsze juz jest w lozeczku. :)

Lotos, Malinka2021, Motyl12 lubią tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Lotos Autorytet

Wysłany: 30 września 2022, 02:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się nakarmić małego. Może nie za dużo ale zjadł z piersi.
    Soleil, na wszelki wypadek zrobię w sobotę badanie na tarczycę.
    Malinka może u Ciebie nie będzie kryzysu b oto indywidualna kwestia ale mnie żaden nie ominął. Nawet przy pierwszym okresie nie było mleka 🤷

Ana.Ta u nas drzemki w miarę regularne. Wstaje koło 7 i pierwsza jest o 10. Druga o 14. Średnio śpi 1.5 godziny. Ostatnia koło 17.30 jest już krótka ok. 30 min. Jeżeli nie uda się mu zasnąć, a o tej porze jest najtrudniej to wieczorem jest afera . Więc ja robię co mogę żeby ta drzemka poznopopolidniowa było. Toaletę wieczorna zaczynamy kolo 19.30.

Kasjanna, Malinka2021, Motyl12 lubią tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 30 września 2022, 04:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotos, super ze sie udalo :)

A ja kolejna noc nie śpię. Jest gorzej niz w czasie regresu snu. A jeszcze 2 dni temu pisalam ze sie tak poprawia a tu figa.

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 30 września 2022, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende lanoliną też smarowalam, w dzień właśnie a teraz na noc dałam sudokrem, w sumie nie wiem czemu 😆

Lotos super 😊

Świetnie brzmi ten Restaurant week, nie wiedziałam że coś takiego jest 🤩

Kasjanna, kurcze ciekawe czemu się tak budzi. A byliście może u osteopaty? Może akurat coś by to pomogło na spanie.

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 30 września 2022, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamazało mi się 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️
    Napisze jeszcze raz, ale nieco krócej.

Vende, podoba mi się ten restaurant week. Chyba podrzucilas mi prezent dla męża ;) dziękuje

Lotos super, ze się udało.

U mnie ciężko od wczoraj. Chodzi o starszaka i sprawy osobiste. Noc zła, a do tego moja Olga nie śpi dziś od 5 rano. Czyżby u nas nadszedł regres snu?

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 30 września 2022, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W akcie rozpaczy umowilam sie do osteopaty na wtorek. Dzieki Malinka!

Malinka2021 lubi tę wiadomość

• Lotos Autorytet

Wysłany: 30 września 2022, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po kolejnej nocy. Mały zjadł o 2 słyszałam że połyka. Tak jak Wam pisalam może nie najadał się jakoś na maksa ale wystarczyło. Od 3 zaczął się problem. Mega postękiwanie, rzucanie po łożeczku, płacz. Był u nas w łóżku, obok mnie, na mnie, na rękach, bujany, lulany i nic...cały czas poplakiwanie. Nie mógł spać mimo że tarł oczy. Wjechał nawet żel na zabkowanie. Cyca nie chciał ciągnąć a przez to że nie śpimy od 3 to nie miałam czasu na laktator bo męża wogole dzisiaj nie akceptował. Musiałam być ja. Zasnął mi dopiero teraz. Ciekawe czy będzie wogole mleko jak wstanie po takiej długiej przerwie? Jak czytam to wygląda to na skok ale tak "mocno" jeszcze nie przechodziliśmy. Ciekawe jak to u Was będzie za miesiąc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2022, 07:54

• Lotos Autorytet

Wysłany: 30 września 2022, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna twoje dziecko jest najstarsze moze to już ten skok co u nas skoro gorzej niż przy regresie? Ja nie pamiętam takiej nocy jak dzisiaj mimo że czasem było ciężko. Wg rysunków z neta ten skok wypada między 22 a 26 tygodniem więc to duży zakres

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2022, 07:58

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 30 września 2022, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotos, ale u nas dopiero co się skonczyl poprzedni. Doslownie ze 3 dni temu zauwazylam lekka poprawe ze spaniem (z pobudki co godzine przeszliśmy na pobudki co 2).
    Nie wiem, moze osteopata zaradzi, bo zaczyna mnie to przytłaczać. Ja naprawde moge sie poswiecic, nie dawac cyca przez kilka nocy, lulac, ale niech to do czegos prowadzi,bo jak probuje to jest tylko gorzej.
    Od 5 miesiecy nie spalam ciagiem dluzej niz 3 godziny, chociaz teraz te 3 godziny wydaja sie luksusem...
    Wczoraj nam minal wlasnie piąty miesiąc 💪

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• Lotos Autorytet

Wysłany: 30 września 2022, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po spaniu... Nie wierzę!

‹‹ 666 667 668 669 670 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ