Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas dzisiaj wjechał banan i byla ekstaza chciala jesc i jesc.
Ja dzisiaj mialam wychodne ale trochę inne niz bym chciala. Spedzilam pol dnia na sorze z tata. Wyszlo ze ma zapalenie prostaty, masakra okropnie cierpi na szczescie maz miał wolne więc moglam z nim jechać na spokojnie. 8h nie odciagalam mleka i myslalam ze wybuchne. W sumie mialam od jutra byc na trzech sesjach wiec moze tak miało byc...
Ana.Ta lubi tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Vende zdrowia dla taty.
My dziś byliśmy z dziecmi u mojej kuzynki. Gdy P. wzięła Olgę na rece to plakala albo szukała mnie wzrokiem. Jak byłam w zasiegu to było ok, a jak poszłam np. do toalety to już płacz. Chociaż nie wiem czy to nie przez stres, bo jak mąż ja trzymał było to samo. Wokół była trojka rozbieganych dzieci i wydaje mi się, ze po prostu hałas ja „stresował”Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Vende oczywiscie lubie 1 czesc zdania. Zdrowia dla taty. Dobrze że masz wsparcie w mezu i moglas z nim byc.
Kurcze to u mnie ubogo to rozszerzanie idzie, narazie byl brokul, dzis przez pare dni dynia. Z owocow tylko dalam lizac jablko. A owoce dajecie tez ze sloiczkow? Ja to wgl od 6 mca chcialabym sAma gotowac te warzywka i dawac juz kaszke
Fajnie ze dzieciaki tak juz probują mi sie mojej szkoda wczoraj przy kolacji zrobilo bo wyciagala ręce po jedzenie a ja nie mialam jej co dac. Chcialam chleb ale sie przestraszylam jak zaczela odrywac te kawalki ze sie zakrztusi 🤦♀️Ja niewiem jak to sie odwaze zeby dac kawalek calego warzywa i kiedy😬16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Wlasnie mojej siostry syn ma teraz taki etap ze prawie na kazdego placze - ma prawie rok. Ale za czelo sie w okolicach 6mca - do dzis do drugiej babci nie pojdzie bo wrzask/ nie widuja sie za czesto. Moja corka w ten weekend byla jeszcze bardzo towarzyska Ale podejdzewam ze etap bania sie nas nie omininie:/
Wgl dzis musze zrobic kilka pran bo piekna pogoda a ciuchy dla malej sie „wysypija” z kosza. Dostalam duzo grubych kombinezonow na zime/ ale ulga.
Jak Wasze nocki? 😂u mnie odrobine lepiej ale to tylko dlatego ze trzymalam ją wiekszosc czasu na rękach ktore teraz bolą ale nie mialam sily na te pobudki….Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2022, 10:12
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
nick nieaktualnyU mnie noc porażka, naprawdę trochę wymiękam.
Pobudki co 20 min, to nawet nie są pobudki on ma ewidentnie problem ze snem, rzuca się i bije po twarzy...
Spał z sutkiem w buzi, wypadł mu i po 10 min wkurzenie, smoczkiem pluje, ale po 2 min marudzenia zaakceptował z tym, że no nie zdawało to egzaminu na dłuższą metę.
O 2.20 się obudził i godzinę zajęło mi położenie go spać, bez płaczu, ale bardzo ciężko było i chyba i tak się obudził po 1h20min i cyc musiał być -
nick nieaktualnyU nas lęku nie ma, małego to sprzedać można.
Byliśmy wczoraj u sąsiadów z Indii to się cieszył do nich i na ręce poszedl nawet.
Musieliśmy się ewakuować, bo mu kupa na plecy wypłynęła.
Mam 15 listopada wizytę u neurologa dziecięcego, miałam ja odwołać, ale zostawiam niech się wypowie na temat tego spania, bo to już nie jest normalne co się u mnie dzieje.
Moja zmiana pozycji budzi dziecko, mnie kości już tak bola że masakraAna.Ta lubi tę wiadomość
-
Ana.Ta u mnie maly owoce tez zjada ze sloiczkow...dzisiaj ziemniak z dynia pochlonał raz raz ponad polowe sloiczka.. poki co uczulenia na nic nie ma z tego co mu podawalam.. zastanawiam sie kiedy kaszke mu wprowadzic i od jutra chyba zaczne mu podawac jabluszko w siateczce ciekawe czy bedzie ssal
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2022, 11:23
Ana.Ta lubi tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Dziewczyny nie udzielam sue- ale czytam ma bieżąco. Ciesze się, z tymi u ktorych sie polepszylo. I łączę w bolu z tymi u ktorym nadal kiepsko.
U mnie dziecko się popsuło totalnie. Nie wiem, czy to kolejny skok czy cos innego. Nocki masakra, zasypianie znowu masakra, drzemki w ciagu dnia czesto tylko dwie po max 40 minut. Spacerowka bee- ewentualnie jak zasnie to jakoś można spacerowac- a inaczej syrena na cale osiedle. Wczoraj wybudzała się z takim placzem/krzykiem jak u Ciebie Zosiek. Miala tak przy ktoryms ze skoków . Pocieszam sie, ze to skok. Z tego wsztstkiego to jeszcze nie zaczelam RD. A Wy podajecie te słoiczki na ciepło. W czym podgrzewacie? I chyba tez sie wybiore do neurologa dziecięcego, bo te problemy ze snem bardzo mnie martwia. U nas to wyglada tak jakby chciała zasnac a nie mogla. I nigdy sie nie zdarzyło, zeby sama zasneka- zawsze trzeba lulac. W czwartek mam mini konsultacje z 'wróżka " od snu. Zobaczymy . 9by ten tydzień był dla nas wszystkich dobry!!Malinka2021 lubi tę wiadomość
Marmis -
Marmis, ojej, co to ta wróżka od snu? Dawaj znac czy pomogla.
Mercu, u mnie sie przystawia ladnie, ale lubi się rozpraszac (nawet wlasna reka ja rozprasza). Wlasnie sie karmimy w parku ale nawet jakos jej to idzie, chociaz rozpraszaczy duzo.
Wracam wlasnie z pracy, poszlam w odwiedziny, super bylo
Co do sloiczkow to ja chyba nie bede podgrzewac. Moja filozofia jest taka ze jak mam cos nie kropione, z pewnego zrodla, to bede gotowac, a jak nie to sloiczek.Merci92, Malinka2021 lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Megsi to moje noce od dłuższego czasu wyglądają dokładnie tak samo😏już nawet nie chce marudzić i narzekać bo ileż można. Ja też już nie wiem co się dzieje i też uważam że to problemy raczej ze snem czyli nie umie zasnąć mocniej, a żeby usnąć znowu potrzebuje cyca ehh
-
Merci, u nas obecnie kryzys laktacyjny więc trochę się siłujemy, bo mały się wkurza. Od początku dzisiejszej doby karmie już 11 raz i prawie każde karmienie z 2 piersi 🥴
Wiecie co ten mój maly czub wyprawia? 😅 jak siedzę i mam go na rękach przodem do siebie i on wyczuje podłoże pod stopami (moje nogi) to staje na nóżkach i wytrzymuje dobrych kilka (a może i kilkanaście) sekund. A jak się cieszy przy tym.. Oczywiście zero stabilności, lata jak galareta, ale nogi sztywno proste. Oczywiście stopuje go w tym, ale robi tak za kazdy razem jak nadarzy mu się okazja 😎 Czy u którejś z Was maluch wyczynia takie cuda?PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
nick nieaktualnyAsiulka wiem, że u ciebie to samo. Ja myślałam tydzień temu, że gorzej już być nie może i dziecko mi postanowiło udowodnić, że jednak może 😁
Merci u nas turbo szybkie karmienia przed drzemka tylko. Poza tym noe wola.
Malinka mój prostuje i spina nogi przy przebieraniu w sumie też chyba by chciał już stać.
Malinka2021 lubi tę wiadomość
-
Megsi ja to sie wlasnie zastanawiam czy nie jest nam tak ciezko nocą przez tego cyca. No ale ja z drugiej str wole juz to niz chodzenie i robienie cudow nocą kiedy nie kontaktuje. 🙈 oby bylo z czasem lepiej… choc pisalam wczoraj z kolezanka ktora karmi mm (syn 11 mcy) i dalej ma ok 3 nocne pobudki… takze tak…
Haha Malina u mnie to samo. Jak tylko moze wybija sie nogami😂 i trzeba uwazac jak siedzimy prZy stole bo lapie za wszystko co sie nadarzy, aż ją telepie 🤣
Wspolczuje placzkow w wozku. U mnie tez bylo tak ostatnio prZy skoku…
Merci u mnie ładnie sie przystawia, ale cZasem „świruje” i konczymy po 2-3 min. Podejrzewam ze wtedy ma tylko ochote na picie.
Kasjanna też mam zamiar wybrac sie do pracy ale jeszcze bez dziecka. Tak na „ploty” i kawe do kolezanek z jakims ciachem _ ale ty mama nr 2 to jestes odwazniejsza hehe
Wgl Zrobilam dzis 1 raz tarte z gruszkami- ciekawe czy bedzie dobraWiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2022, 15:18
Malinka2021 lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyMerci, aż mi raźniej że nie tylko u mnie walka przy cycu😁Ostatnio u nas w dzień nakarmienie bez odrywania głowy milion razy to święto, albo musi być mega głodna. To wywołuje taka irytację czasami, ale liczę, że to przejściowe. Tłumacze to skokiem, ale jakoś dziwnie po raz 3 jest taka sytuacja i zbiega się po raz 3 ze szczepionka na rotawirusy. Nie wiem co myśleć...
-
nick nieaktualny
-
Marmis ja mam 1 sloiczek przewaznie na dwa dninwoec pierwszego dnia podaje w tempersturze pokojowej a drugiego z rana wyjmuje z lodowki i jak stwierdzam ze jest za zimne to wsadzam sloiczek do miseczki z goraca woda na chwile
Monja u mnie maly tez mnie "bada raczkami po twarzy" a teraz dodatkowo jeszcze ciagnie za wlosy chcialam sie obciac na bo a ale chyba jednak narazie zrezygnuje bo lepiej robic koka jak tak ciagnie...Monja, Marmis lubią tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Monja wrote:Aaa i notorycznie przy karmieniu mała albo okłada mnie ręką po cycku, albo twarzy, bada mój nos, oczy, usta, brode, ręką cały czas w ruchu😂
TO u mnie tez ciagly ruch w rękach i nogach 😂 a jak robi wiadomo co to juz akrobacje odchodza hehe
Ja podaje sloiczki po lekkkiej kąpieli wodnejWiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2022, 18:20
Monja lubi tę wiadomość
Hej
Nocka tragedia dziecko spało tylko z cyckiem w buzi 😔
Mąż ze starszą na sorze bo palec po tym uderzeniu dopiero wczoraj spuchł i ropa pod paznokciem ehhh
U mnie z ręką coraz gorzej
Jak nie urok to ...🤪
Kasjanna z jakiej firmy masz ten podajnik do owoców?
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
U nas po tragicznej nocy tragiczny dzien😆mała miala 2 drzemki po 25 min i to by było na tyle😏
Posłuchałam sobie dzis o rytuałach, o tym że dziecko nie powinno zasypiać po karmieniu bo przez to cyca kojarzy ze snem I w nocy jak się przebudza i chce usnąć to chce tez cyca. Ze tqkie cycowe dziecko powinno spac jednak w swoim lozeczku bo jak ma matkę z cycami obok to wyczuwa Mleko. Ze to tata powinien wieczorem usypiac dziecko zeby mała czula ze nie zawsze sen=mama i takie tam ble ble ble a w praktyce to jestem już załamana i nawet nie mam siły na zmiany.
Mieliśmy niby próbować odłożyć dzis mała do łóżeczka i ja zebym spala w salonie a mąż w sypialni ale on jutro rano jedzie na cały dzień na rower wiec musi się wyspać ( hmm no tak biedny on) wiec ja nie mam siły wprowadzać dzis żadnych nowości. Najwyżej mała będzie spala cala noc z cycem , bylebym tylko ja mogła spac😏
Moje dziecko tez robi już rozne wygibasy i tez ręka przy karmieniu rzuca na mnie🙃