X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2022, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci bez zmian karmienia, po 2-3min trochę na siłę. Ewentualnie przy drzemkach jest spokojniej, ale najdłużej 5 min jadl jak mierzyłam ostatnio, a przyrosty dalej cudo, idzie idealnie swoim centylem do góry.

Juz z jedzeniem nie panikuje, mój typ tak ma. Szybki chłopak czuje, że życie mu ucieka jak śpi I na cycku jest. Stąd walka przed drzemka i pobudka po 29 min w pełnej gotowości 😀

Kasjanna jak nie odgina główki do tyłu przy obrotach to bym się nie martwiła brakiem lapania za stopki. Twoja nisia w ogóle pol roczku zaraz skonczy.

Jezu ja nie wiem kiedy to zleciało
    Dzisiaj szwagier mnie coś pytał o pelzanie i mu mowie, ze to odległy czas, bo dopiero około 7 miesiąca ( mój bobek teraz tylko do tyłu łazi, a gadaliśmy o takim do przodu)
    No i po chwili ciszy uświadomiłam sobie, że to przecież już w grudniu 7 miesięcy będzie...nagle już nie tak odległy czas 😬

Kasjanna, Merci92, Zosiek lubią tę wiadomość

• Zosiek Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leci czas dziewczyny strasznie...

Noc masakra 😒 dobrze że mąż sam od siebie w pewnym momencie już wstawał bo byłam dosłownie nieprzytomna 🤦

Kasjanna nie ma się co przejmować może masz leniuszka. A brzusio Anika ma okrąglutki? Moja starsza była kluseczka o wszystko później szło pamiętam. Jak robi podpór to super, a dźwiganie pupki to będzie kolejny krok do siadania.
    Ja sadzam na sobie ale tak półleżąco tylko .

Vende korzystajcie i odpocznijcie zawsze jakaś odskocznia 😘

Merci ciężko z tym karmieniem macie współczuję kochana ale trzeba się pocieszyć że może będzie lepiej jak będą już normalne posiłki. U nas też jest różnie bo czasami są dni na samej piersi s czasem się drze i drze dopóki nie dorobię 60ml mm🤦

Mąż mój wczoraj wybył wieczorem do sklepu, że niby do budowlanego. Wrócił z uszakiem z Ikei i podnóżkiem do niego.🤦 Każdy kto przychodzi do nas podsiada mnie na moim uszaku, a mnie plecy bolą okropnie na innych siedzeniach. Rano wstaje a tu drugi fotel stoi w salonie 🤣 🤦

Dzień dobry 😘

Merci92, Ana.Ta, Asiulka87, Leksa, Malinka2021 lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jak super ze mąż pomyslal :)
    Niśka była taki pulpecik, ale juz raczej ją wyciągnęło (bo syn byl grubas, ale on mial ponad kilo więcejw tym okresie). No na sportsmenkę sie nie zapowiada😝

Jak ją biorę na pół leżąco to sie dsnerwuje i probuje podnosic. I tak źle i tak niedobrze.
    A my dzis na wsi korzystamy z pięknej pogody :)

Merci92, Zosiek, Soleil, Asiulka87, Leksa, Malinka2021 lubią tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • Vende Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko nie mam pomyslu gdzie tu sie urwac :( a z moim mężem to tak jest ze jak ja nie zaplanuję to nigdzie nie pojedziemy.
    Dostalam wczoraj nosidlo od cioci, wypatrzyła je w lumpeksie za 6zl. Bylam sceptycznie nastawiona ale odebrałam je i powiem Wam ze wygląda super a w necie ma dobre opinie i normalnie kosztuje kolo 150zl. Szok :) tylko nigdzie nie moge znalezc instrukcji bo to jakis starszy model i próbuje ogarnąć co i jak a slabo mi idzie. ;)

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Vende Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja troche sadzam na kolanach ale pilnuje zeby miała oparcie w mojej postaci ;)
    Ala dzisiaj zaczęła robic próby podnoszenia pupy lezac na brzuchu. I strasznie się przy tym zlosci ;)

Super Zosiek ze mąż pomyslal :)

Zosiek, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vende, jak to gdzie? Do Krakowa 😄 po drodze Ojców, dolinki podkrakowskie, a po godzinach zapraszam na kawkę :)

Vende, Ana.Ta, Zosiek, Leksa, Malinka2021 lubią tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wizyta u teściów dobiega końca, ostatnie karmienie , zabawy z dziadkami i wracamy. Najlepsze jest to że mała piszczy na widok wszystkich 😆 niby jest taka grzeczna i kochana hah

Ale nie no serio nie jest zle. Zaliczylam spacer ok 12:00 spala godzine, jedną drzemke miala na lozku u tesciowej. Dalismy rade 🙈 no oprocz kupy na plecach

Ja sadzam na kolanach bo ona sama sie tak mi ciagnie do przodu….

Hmm Vende jechac! Zawsze to przewietrzycie glowy:)!

U mnie noc dalej masakra ale juz przywyklam, pobudki co godzine, 1,5h echm ale do 8:00 przeciagam zeby miec jakis rytm.

Edit. Zosiek mąż super i z wstawaniem i z nowym uszAkiem! Extra🧡

Właśnie dojechalismy. Mam nadzieje że będzie dzis lepiej spac bo bylo duzo wrazeń i dużo krocej spala. Ale tak to jest jak ci do wozka znienacka podchodzą i gadają w glos. Albo teściowa mnie zamknela w jej sypialni a drzwi tak skrzypialy że ło matko. Musialam drugi raz dolulalać, bo oczuwiscie proba mojego wydostania sie graniczyla z cudem przy tych drzwiach 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2022, 18:27

Kasjanna, Zosiek, Asiulka87, Soleil lubią tę wiadomość

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie z innej beczki...czy któraś z Was jest jedynaczką a jak tak to czy faktycznie jest Wam z tym tak źle? 😆🙈
    Mialam dzis rozmowę z mężem o drugim dziecku (wynosiłam za małe ubranka do piwnicy i zaczelam sie zastanawiać czy je wynosić czy oddac kolezance ktora ma dac znajomej, która jest w ciąży😋 )
    Doszliśmy do wniosku że bardzo chcielibyśmy zeby Ala miala rodzenstwo bo zawsze w życiu bedzie jej raźniej ale z drugiej strony nie czujemy się na siłach ogarniać jeszcze jednego bobasa 🙈
    Mąż stwierdził że już ledwo żyje (hmm czego do końca nie moge zrozumieć bo jakoś za bardzo się nie udziela z małą, oprócz zabaw z nią ale to jakieś męczące zbytnio nie jest😆)
    A ja jak sonie wyobraże że miałabym ogarnąć dwóch malutkich brzdąców i nie spac przez kolejne hmm lata to jakos tez wymiękam😋
    Choc nie powiem bo ostatnio na spacerach z Alą mam w głowie myśli że przydałoby się jej rodzenstwo🤔
    Hmmmmmmmmmm jak to zawsze tak zle i tak nie dobrze 🙃

oar89n73njsm8gcn.png
  • Vende Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna ja bardzo chętnie! Ale mężowi nie spodobał sie pomysl z Krakowem, byliśmy juz tyle razy, ze prawie jak w domu. Ja sama swojego czasu spędzałam tam co drugi weekend bo moja przyjaciółka tam studiowała :)
    Takze dalej nie wiem gdzie, ale mam tyle prania i prasowania ze i tak dzisaj bym nie ogarnela pakowania wiec moze jutro czegos poszukam.
    Ana. Ta u mnie robi to samo ns kolanach. Wgl ciagnie do konkretnych rzeczy, zeby jej cos dac, pokazac. Dzisiaj sie czaila na moje ptasie mleczko, nawet ja przysunęłam bo mysle przecież nie zlapie. A ona idealnie chwyciła i chciala wlozyc do buzi xD. W ostatniej chwili zlapalam bo niezle byśmy mialy rozszerzanie diety :P Dzisiaj tez zaczela mi pic wode. Moze nie duzo ale w ciagu dnia kilka razy dawalam jej butelke i wypila lacznie z 60ml co uważam za sukces bo do tej pory nie chciala wcale. Stad mam pytanie, jak to ogarniacie? Taka butelka moze stac caly dzien z ta przegotowana woda? Bo no mleko to wiem ze 1h max 2h i do wylania po kontakcie ze slina, a woda?
    Asiulka ja mam podobne rozkminy. Marzy mi sie rodzenstwo dla Ali ale ro moj mąż mowi ze za duzo roboty i w ogole ze nas nie stac na drugie. Gdzie w sumie to ja zajmuje sie Ala w 98% czasu i mysle ze tez gdzies w tylu ją 'finansuje'. Ale co zrobic... Po cc i tak powinno sie odczekać 2 lata, wiec ja odczekam i zobaczymy :)
    Bylam dzisiaj w sklepie w którym pracuje. Tak mi milo bylo jak wszyscy podchodzili i zagadywali kiedy wracam bo im mnie brakuje. Nawet zaprosili mnie na impreze zakladowa ale raczej nie pojde bo mąż wtedy pracuje. Ale to takie mile bylo :)

Leksa, Asiulka87 lubią tę wiadomość

• Leksa Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka ja nie jestem jedynaczka, ale mój jedyny brat ma 13 lat, także póki co przepaść ogromna. Trochę żal, ze nie jest starszy. Gdyby los potoczył się inaczej to różnica wiekowa pomiędzy moimi dziecmi byłaby 3 lata, z nie 6. Uważam, ze im mniejsza różnica tym lepiej.

Vende. Dziś z mężem mamy rocznice ślubu. Mąż zachwycony tym restaurant week. Także jeszcze raz dziękuje za podrzucenie pomysłu 😊

Swoją droga „piekny” dzień wybraliśmy kilka lat temu na to żeby brać ślub 😏

Moja Olga podnosi pupę leżąc na plecach.

Vende, Malinka2021 lubią tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa, u mnie tez podnosi, a najczęściej w bujaku :)

Z tym rodzenstwem to tez mielismy takie rozkminy. Oboje z mezem mamy po 2 rodzeństwa i dobrze nam z tym :) ja akurat bardzo doceniam dużą roznice wieku u moich dzieci, bo teraz ciesze sie macierzynstwem a nie zapindalam jak maly samochodzik. Tak, wiem, nie pobawią się razem, ale też może mniej pokłócą, a bardziej zalezalo mi żeby mieli kogos jak dorosną. Ale każda z nas ma inną sytuację i potrzeby, więc nie ma się co sugerować...

Soleil lubi tę wiadomość

• Soleil Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa ja o tym 'pieknym' dniu dowiedziałam sie 3 lata temu. Pamietam jak czytałam komentarze na fb pod jakimś postem gdzie kobiety dzieliły się się swoimi tragediami
    . A 2 dni później sama myślałam że umrę. Nie lubię października. Ale ciesze się że taki dzien jest. Bo przypominasz sobie i piękne chwile.

I rocznica ślubu to piekna sprawa. Wszystkiego dobrego dla Was, moc buziaczków 😃❤️

Co do rodzeństwa.. My się zdecydujemy jak zapomnimy o tym co mamy teraz :) fajnie by było mieć rodzeństwo dla synka na pewno nie wcześniej niż te 2 lata. Co będzie później zobaczymy

Vende, ja też patrzylam te restaurant week przez Ciebie, jak będziemy w Polsce to na pewno sie skusze. Dobra z Ciebie 'influencerka' 😜

Leksa lubi tę wiadomość

• Vende Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil, Leksa, haha moze powinnam przemyśleć karierę w internecie jako influencerka, zawsze jakas kasa by wpadla :D Leksa ciesze się, ze Wam sie podobalo. My wlasnie tez z mezem musimy cos klepnac. :)

Oj... Ja juz dzisiaj plakalam jak przeczytalam co mamy za dzien. Ja tez jestem z tych mocno wzruszających sie i to od zawsze.

Leksa lubi tę wiadomość

• Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli żadna z Was nie jest szczęśliwą jedynaczką😛

Leksa gratulacje rocznicy i super ze pomysł vende tak przypadł do gustu☺️moze i my z mężem się na to skusimy🙂my mamy rocznicę w takim niezbyt ślubnym miesiacu bo 9 listopada☺️

Dobrej nocy dziewczyny ☺️
    P.s. Ja od wczoraj spie w zabydowanej koszuli nocnej i biustonoszu (dosyc dlugo spalam już bez biustonosza i w letniej koszulce) I tym sposobem mam jakąś tam nadzieję że mała przez te GRUBE warstwy nie będzie tak czuć mleka i dłużej będzie spala😅🤣😂
    Nadzieją matką głupich wiem 🙃

Leksa, Soleil lubią tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Leksa Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wracając z Gdańska (tam byliśmy na restaurant week, plus kawa, spacer itd) to wjechaliśmy na cmentarz do naszej M. O 17 była pierwszy raz msza w mojej parafii z „okazji” dnia dziecka utraconego. Trosze żal, ze nie zdążyliśmy, ale pogoda była niesprzyjająca, deszcz padał i było ślisko, a nie chcialam wracać na łeb na szyje, bo w domu dwoje dzieci, które potrzebują rodziców.
    Wieczor zamierzam miło spędzić z mężem, ale refleksje na temat życia rodzinnego dziś mamy ogromne.

Soleil ja tez trzy lata temu dowiedziałam sie o tym dniu. Tyle, ze u mnie ciąża zakończyła sie w maju, a teraz po trzech latach z maja mam moja cudowna Olgę, dlatego inaczej już spoglądam na ten miesiąc.

Kasjanna, Soleil, Ana.Ta, Zosiek, Monja lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2022, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dziecko w ogóle nie sypia w nocy, w sensie on śpi, ale ja kiepsko. Pozycje beznadziejne i co chwile cycka trzeba dawać.
    Tragedia jest też położenie go spać.
    Drzemki miał dzisiaj dwie po 1.5h i tyle.
    Dlatego narazie nie myślę o 2 dziecku.

Po cc trzeba rok odczekać z tego co mi ginekolog mówiła, ale im dłużej tym lepiej. Rok to minimum.

Ja mam sporo starsze rodzeństwo. Mój brat i siostra też mają dzieci z dużą różnica wieku.
    Ja mam 31 lat mój mąż 38, więc on długo nie chce czekać, ja bym chciała się starać po 2 urodzinach.

Najważniejsze to nie robić dziecka tylko po to, żeby było rodzeństwo, ale ja wiem ile znaczę dla dzieci mojego brata. Chciałabym aby dzieci mojego syna miały ekstra wujka/ciocie.
    Żeby były wspólne wakacje i grill i Boże Narodzenie. Mam nadzieję, że uda mi się zostać mama po raz drugi. Mimo, że dzisiaj kopnelam pudlo i rzuciłam smoczkiem z frustracji to jednak więcej widzę tych pięknych chwil i nowych doświadczeń i nie mogę się doczekać dalszego odkrywania świata z dzieckiem.

Soleil, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka87 ja mam trojke rodzenstwa (nie pomoge🙈). Ale Wszystkich doroslych jedynakow ktorych znam - znam od dobrej strony. Ale jedna ich wspolna cecha to otwartość na innych. Męża siostra ma jedynaczke (11 lat) i od dziecko ciagle mowila „nudzi mi sie”- nie umiala sie sama bAwic, a dorosli jÀ nudzili, tzn. Ja tak pamietam jej każdą impreze rodzinnĄ. 😂 ale to chyba taki osobnik. Kwestia wychowania - od kilkulatki mama i tata nad nią „skakali”, bo biedna sama i pozniej nie umiala sie zajac zabawą w pojedynke…

Ja jesli chodzi o dziecko mam tak że chcialabym to „odbębnić” ciągiem. Ale tu kieruje sie powrotem do pracy. Obawiam sie ze ten powrot bedzie taki nijaki bo zaraz znow odejde… to mala firma, duzo mam na glowie waznych/decyzyjnych spraw i troche sie tym przejmuje…
    Mąż chce raczej odczekać - mimo ze wyemigrowal ze spaniem - tak mu ciężko😄

A mi sie zawsze marzyla mala roznica wieku. Ale dla wlasnego poczucia spelnienia w rodzicielstwie. Bo duza roznica wieku tez ma swoje plusy. Ja sie swietnie dogaduje ze szwagierką kilkanascie lat starsza, a z bratem 5 lat starszym tak O. Chyba nie ma reguly.

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 15 października 2022, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi u mnie do kupy 3 drzemki wyniosly (1,5h) więc może nie jest tak źle🤔 z reguly są 3 od 8-17 i łącznie raczej też nie przekraczają 3h

Vende z tą wodą to ja wgl nie podAwalam jeszcze. Moze mądrzejsze dziewczyny doradzą bo ja podawalabym lekko cieplą😆🙈

Leksa wszystkiego dobrego. 🧡 dobrze że los się odwrocil i odczarował ten maj

Asiulka… jak te warstwy koszulowe zadziAlajA to super…

U mnie od 19:50 już 2 pobudka, byloby chyba z 5 ale po dolulaniu trzymalam ją na rekach w rozku 2 h - tak sie wykręcala, bo chcialam obejrzec the voica … 🤦‍♀️
    Moje dziecko dopoki nie przestanie robić nocnych kup to ja się nigdy nie wyśpie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2022, 23:24

Leksa lubi tę wiadomość

• Leksa Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała lubi wodę. Szczególnie po „obiadku” taka lekko ciepła :)
    A gdy ma czkawkę to tylko woda, mlekiem wtedy pluje, a wodę pije, ale wtedy już nie ciepła tylko taka w temp pokojowej.

Ana.Ta dziękuje ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2022, 00:19

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• Merci92 Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Laurunia kończy 5 miesięcy! 🥰
    I dzisiaj rano powiedziała pierwszy raz "MAMA" 😃🥰 Wiadomo tak przypadkowo bo coraz częściej mówi "MAM" więc dodała A i wyszło MAMA 🙆‍♀️😃 Ale i tak super to cieszy 😊

Soleil, Monja, Malinka2021 lubią tę wiadomość

6056198c02.png
‹‹ 698 699 700 701 702 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ