Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLotos kinderkraft enock wybrałam.
Zależy mi bardzo aby od razu mały jadl z nami przy stole.
Wspólne posiłki to kolejne z moich macierzyńskich marzeń, które pewnie zostanie zniszczone przez mojego małego szoguna.
Wiecie pp czym wiem, że moje dziecko zdrowieje?
Wrocil mu podły nastrój 😁 aż mi ciśnienie skacze przez niego dzisiaj. Dobrze, ze mąż pojechał mi kupić wczoraj torta czarny las.
Dzisiaj z tego podłego nastroju zzarlam nugetsy i ćwierć torta. Poprawiłam piernikami świątecznymi, a zaraz jeszcze zjem loda wmawiając sobie i udając, że to na pomoc bolącemu gardłuMerci92, Soleil, Kasjanna, Marmis, Lotos, Zosiek, Monja lubią tę wiadomość
-
Megsi bardzo jestem ciekawa twojej opinii na temat krzesełka. To takie w stylu stokke, które bardzo mi się podoba ale cena jest zaporowa. Ale tu chyba nie o wygląd chodzi a o wygodę dziecka dlatego ciągle nie mogę się zdecydować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2022, 17:13
-
nick nieaktualny
-
Kurcze i nam dziecko sie popsulo az mysle czy to nie przez to ze mial jedna drzemke mniej 😏
Lotos te pantsy baby dry bardzo podobne do rozmiaru 3 premium care, ciężko mi powiedzieć jak będzie z przemakaniem ale zdziwilam sie ze tak ciężko bylo mi nałożyć, troche sciskaja brzuszekWiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2022, 20:51
Lotos lubi tę wiadomość
-
Nadrobiłam !
U mnie syn wymiotował z wtorku na środę w nocy. Na szczęście okazało się, ze to nie jelitówka tylko coś stanęło mu na żołądku, ale w nocy całe łóżko i jego przebierałam.
Dziś byliśmy u chirurga i palec już nie jest złamany 😊 oj jak dobrze
Co do pampersow, to my od urodzenia Oldze kupujemy pampers premium care. Wiecie, ze moje dziecko długo śpi i lubi spać, ale jeszcze nigdy się nie przesikala. Dają radę, nawet z tym jej długim snem 😊 czwarty dzień jesteśmy na rozmiarze nr 3, ale one są duże dla niej 🙈
„Wędruje” po łóżeczku. Często śpi w poprzek a pełzać nie chce, nawet nie próbuje tego robić podczas zabawy.
Także Zosiek brawa dla Twojej Marysi 😍 silna dziewczynka 😀😘 i tak jak piszesz koniecznie zabezpiecz kontakty ! Ja jak robiłam porządki w ciąży to znalazłam te zabezpieczenia, mam ich mnóstwo po synku jeszcze, a za jakiś czas nam się przydadzą
Co do rd. Karmie mała na kolanach. Wygodnie mi tak po prostu jest. Z synem tak nie robiłam. Zle mi wtedy było, a teraz ta pozycja bardzo mi odpowiada. Krzesełko kupie za jakiś czas i wtedy będzie jadła z nami. Tego jedzenia nie traktuje jako posiłków tylko jako dodatek. Szału nie ma z jej piciem mleka, z reszta nigdy go nie było, także cieszę się, ze skubnie sobie coś innego, niż mleczko 😊 ale jak przybiera na wadze to może znaczy, ze mój mały egzemplarz po prostu tak ma 😉 a poza tym serio zauwazylam różnice przy refluksie podczas rd. Jest poprawa, co mnie bardzo cieszy. A co do tego tematu to podzielam zdanie Vende.Soleil, Lotos, Vende, Zosiek, Merci92 lubią tę wiadomość
Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
Leksa współczuję z synem, ale dobrze ze to nie jelitówka.
My tez ejstesmy na pampers premium care i bardzo sobie chwale. Jakbyscie trafily jakas promke to dajcie znac bo z tego xo widze to ostatnio cena idzie do góry. Ja co prawda zabezpieczona- mam jeszcze jedna paczke trójek a potem juz dwie paczki czwórek. I chyba bedziemy próbowały przechodzic bo juz w tych trojkach ciasno
Ala wrocila na swoje tory. Jak usnela 20:30, tak dopiero o 4 mialam pobudke. Pierwszy raz tez świadomie nie wstalam na laktator wcześniej. Przespalam 6h z krotkimi wybudzeniami zeby sprawdzić czy jest ok ale ogólnie juz czuje sie jak mlody Bóg a tu moze jeszcze ze 3h snu bede miala.Kasjanna, Zosiek, Soleil lubią tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Hej
Leksa super że z refleksem macie poprawę 💪 dobrze że już synkowi palec się wyleczył 🙂 i oby to nie była jelitowka 🙏
Vende super, że się wyspałaś i wróciło wszystko do normy 😁
U nas pobudki co 10/15 minut z okropnym wrzaskiem, dałam już koło północy paracetamol. Co to było nie wiem 🤷 ale przynajmniej zasnęła spokojniej przy mnie, oczywiście budziła się ale nie już z takim wrzaskiem i przynajmniej chciała pierś a wtedy nie.
Miłego dnia 🙃Merci92 lubi tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
nick nieaktualnyOjej Zosiek, pełzanie? Na ten moment jakoś mi sobie jeszcze ciężko wyobrazić swoją małą przemieszczająca się po mieszkaniu😃
chyba potrzebuje więcej czasu żeby ruszyła z miejsca. Ale super, pewnie serducho się raduje jak widzi się takie postępy😉 -
My już na spacerze. Pobudki mieliśmy równo co 3 godziny ale o 6 wstał i bawił się już w łóżeczku więc teraz pierwsza drzemka. Aż strach pomyśleć że po zmianie czasu to będzie 5 😲
Podpinam się po info o promocji pampersówAna.Ta lubi tę wiadomość
-
Zosiek O losie no nie wiem co to mogło być. Albo wyczekiwane zeby albo jakiś mega skok rozwojowy chociaż Marysia w takim turbo tempie się rozwija że może dużo bardziej przeżywać te etapy 🙆♀️ Nie wiadomo oby kolejna noc była spokojna. Bo to zwariować można od tego braku snu. Moja tak się nie wybudza ale wierci się cała noc jakby ja coś przebudzalo z tego snu. Śpimy razem bo w łóżeczku na 100% bylyby płacze co 1h. Trudno będę odzwyczajac później lub o zgrozo sama kiedyś wyjdzie z niego 🤭😄
Zosiek lubi tę wiadomość
-
Ja raz kupilam Pampersy na promocji na allegro ale ostatnio jak chcialam kupic to cena była już o 30 zł wyzsza😳kupilam w aptece gemini bo tam znalazlam najtaniej🙂
Vende nawet sobie nie wyobrażasz jak ci zazdroszczę takiej nocy!😍
Boze kiedy ja doczekam tych chwil hah
U nas pobudki co chwilę, nawet nie wiem co ile bo już płakać mi się chciało jak na zegarek patrzylam😒
Ja juz tracę nadzieję na poprawę a zaczynam się powoli martwić bo wydaje mi się ze to nie jest normalne zeby dziecko się tak co chwilę wybudzało i nie mogło ciągiem w nocy pospac nawet 2 h😔 -
Asiulka, poprawi się. Ja też miałam chwilę zwątpienia ale minęło, cokolwiek to było.
A jak kolor oczu u Waszych dzieci? Zmienia się już? My oboje z mężem mamy ciemne oczy a dzidziuś ma niebieskie. Są piękne, chcielibyśmy żeby takie mu zostały. -
Przechwalilam ja ! Jak zwykle jak pochwale się lub ktoś pochwali, ze lepiej z refluksem to nastepnego dnia ulewa tak jakbym kran odkręciła 🤦🏼♀️
Lotos ja mam ciemne oczy - brązowe. To coś co bardo w sobie lubię 😍 mąż ma zielone. Syn tez zielone, a mała miała ciemne jak się urodziła, a teraz robią się jej coraz jaśniejsze.Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️ -
U nas poki co niebieskie oczy ale my oboje mamy takie szaroniebieske wiec moze tak zostanie
U nas dzisiaj jabłko rozbiło bank. Malej az sie uszy trzęsły i w ogole nie plula. Za to z mlekiem dzisiaj masakra, jak w nocy pieknie zjadla tak dzis jak wczoraj co chwilę sana wyrywa sobie butelke i sie drze... Najlepiej żeby ja karmic co godzine po 50ml. A jyz tak ładnie zjadała 150ml co 3h...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2022, 11:52
Ana.Ta lubi tę wiadomość
17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja -
Ja z mężem mamy ciemne oczy mąż brązowe ja raczej takie piwno zielone trochę jak kolor oliwkowy a Laura cały czas ma szaro niebieskie. Mało tego ja jestem szatynką a mąż brunetem a Laurze jakieś złociste włosy rosną 😄 Tak więc nie wiem co to za połączenie genów wyszła 🙃
-
U nas oczy dalej niebieskoszare troche jak mojego meza. Ja mam zielone. Zobaczymy
Ja premium care za granica to tylko przez internet na amazon, chociaz zdaza się ze jest promocja 2+1 gratis w sklepie podobnym do rossmana to biore ale cena jest taka jak w internecie. No ale na razie mamy pantsy na miesiąc i testuje. Byla pierwsza kupa. I sluchajcie 🙈 zdejmujac ubrudzilam nogi dla syna 🤣 no nikt mi nie powiedział ze je sie rozrywa po bokach, a ze ja na to nie wpadłam? Chyba jestem usprawiedliwiona bo kolejna nocka koszmarna 😏Lotos lubi tę wiadomość