Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta Owulację podczas karmienia można mieć bez okresu. Nie jest to częste ale możliwe 😆 więc nie ma co czekać na miesiączkę 🤭😄

Ana.Ta lubi tę wiadomość

6056198c02.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2022, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotos kinderkraft enock wybrałam.
    Zależy mi bardzo aby od razu mały jadl z nami przy stole.

Wspólne posiłki to kolejne z moich macierzyńskich marzeń, które pewnie zostanie zniszczone przez mojego małego szoguna.

Wiecie pp czym wiem, że moje dziecko zdrowieje?
    Wrocil mu podły nastrój 😁 aż mi ciśnienie skacze przez niego dzisiaj. Dobrze, ze mąż pojechał mi kupić wczoraj torta czarny las.

Dzisiaj z tego podłego nastroju zzarlam nugetsy i ćwierć torta. Poprawiłam piernikami świątecznymi, a zaraz jeszcze zjem loda wmawiając sobie i udając, że to na pomoc bolącemu gardłu

Merci92, Soleil, Kasjanna, Marmis, Lotos, Zosiek, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Lotos Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megsi bardzo jestem ciekawa twojej opinii na temat krzesełka. To takie w stylu stokke, które bardzo mi się podoba ale cena jest zaporowa. Ale tu chyba nie o wygląd chodzi a o wygodę dziecka dlatego ciągle nie mogę się zdecydować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2022, 17:13

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2022, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lotos no właśnie mi stokke też się podoba, ale ta cena. Dlatego szukałam czegoś w tym stylu.
    Dobre opinie ma kinderkraft i ponoc timba safety 1st też jest polecane

Lotos lubi tę wiadomość

• Merci92 Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj i chyba u nas zawitał skok rozwojowy 🙆‍♀️ Nie było 5 drzemek tylko 4 i była tragedia🤦‍♀️ Współczuję sąsiadom 🤭

6056198c02.png
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecię bardziej od jedzenia woli sobie dobrze pospać 😄 To też w mamę 🤭 Jak podczas choroby super jadła tak teraz je jak wróbelek 🙃

6056198c02.png
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze i nam dziecko sie popsulo az mysle czy to nie przez to ze mial jedna drzemke mniej 😏

Lotos te pantsy baby dry bardzo podobne do rozmiaru 3 premium care, ciężko mi powiedzieć jak będzie z przemakaniem ale zdziwilam sie ze tak ciężko bylo mi nałożyć, troche sciskaja brzuszek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2022, 20:51

Lotos lubi tę wiadomość

• Leksa Autorytet

Wysłany: 13 października 2022, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam ! :)

U mnie syn wymiotował z wtorku na środę w nocy. Na szczęście okazało się, ze to nie jelitówka tylko coś stanęło mu na żołądku, ale w nocy całe łóżko i jego przebierałam.
    Dziś byliśmy u chirurga i palec już nie jest złamany 😊 oj jak dobrze :)

Co do pampersow, to my od urodzenia Oldze kupujemy pampers premium care. Wiecie, ze moje dziecko długo śpi i lubi spać, ale jeszcze nigdy się nie przesikala. Dają radę, nawet z tym jej długim snem 😊 czwarty dzień jesteśmy na rozmiarze nr 3, ale one są duże dla niej 🙈

„Wędruje” po łóżeczku. Często śpi w poprzek :D a pełzać nie chce, nawet nie próbuje tego robić podczas zabawy.
    Także Zosiek brawa dla Twojej Marysi 😍 silna dziewczynka 😀😘 i tak jak piszesz koniecznie zabezpiecz kontakty ! Ja jak robiłam porządki w ciąży to znalazłam te zabezpieczenia, mam ich mnóstwo po synku jeszcze, a za jakiś czas nam się przydadzą :)

Co do rd. Karmie mała na kolanach. Wygodnie mi tak po prostu jest. Z synem tak nie robiłam. Zle mi wtedy było, a teraz ta pozycja bardzo mi odpowiada. Krzesełko kupie za jakiś czas i wtedy będzie jadła z nami. Tego jedzenia nie traktuje jako posiłków tylko jako dodatek. Szału nie ma z jej piciem mleka, z reszta nigdy go nie było, także cieszę się, ze skubnie sobie coś innego, niż mleczko 😊 ale jak przybiera na wadze to może znaczy, ze mój mały egzemplarz po prostu tak ma 😉 a poza tym serio zauwazylam różnice przy refluksie podczas rd. Jest poprawa, co mnie bardzo cieszy. A co do tego tematu to podzielam zdanie Vende.

Soleil, Lotos, Vende, Zosiek, Merci92 lubią tę wiadomość

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Vende Autorytet

Wysłany: 14 października 2022, 04:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksa współczuję z synem, ale dobrze ze to nie jelitówka.

My tez ejstesmy na pampers premium care i bardzo sobie chwale. Jakbyscie trafily jakas promke to dajcie znac bo z tego xo widze to ostatnio cena idzie do góry. Ja co prawda zabezpieczona- mam jeszcze jedna paczke trójek a potem juz dwie paczki czwórek. I chyba bedziemy próbowały przechodzic bo juz w tych trojkach ciasno ;)

Ala wrocila na swoje tory. Jak usnela 20:30, tak dopiero o 4 mialam pobudke. Pierwszy raz tez świadomie nie wstalam na laktator wcześniej. Przespalam 6h z krotkimi wybudzeniami zeby sprawdzić czy jest ok :P ale ogólnie juz czuje sie jak mlody Bóg :D a tu moze jeszcze ze 3h snu bede miala. :)

Kasjanna, Zosiek, Soleil lubią tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 14 października 2022, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Leksa super że z refleksem macie poprawę 💪 dobrze że już synkowi palec się wyleczył 🙂 i oby to nie była jelitowka 🙏

Vende super, że się wyspałaś i wróciło wszystko do normy 😁

U nas pobudki co 10/15 minut z okropnym wrzaskiem, dałam już koło północy paracetamol. Co to było nie wiem 🤷 ale przynajmniej zasnęła spokojniej przy mnie, oczywiście budziła się ale nie już z takim wrzaskiem i przynajmniej chciała pierś a wtedy nie.
    Miłego dnia 🙃

Merci92 lubi tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2022, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Zosiek, pełzanie? Na ten moment jakoś mi sobie jeszcze ciężko wyobrazić swoją małą przemieszczająca się po mieszkaniu😃
    chyba potrzebuje więcej czasu żeby ruszyła z miejsca. Ale super, pewnie serducho się raduje jak widzi się takie postępy😉

• Lotos Autorytet

Wysłany: 14 października 2022, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już na spacerze. Pobudki mieliśmy równo co 3 godziny ale o 6 wstał i bawił się już w łóżeczku więc teraz pierwsza drzemka. Aż strach pomyśleć że po zmianie czasu to będzie 5 😲
    Podpinam się po info o promocji pampersów

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• Merci92 Autorytet

Wysłany: 14 października 2022, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosiek O losie no nie wiem co to mogło być. Albo wyczekiwane zeby albo jakiś mega skok rozwojowy chociaż Marysia w takim turbo tempie się rozwija że może dużo bardziej przeżywać te etapy 🙆‍♀️ Nie wiadomo oby kolejna noc była spokojna. Bo to zwariować można od tego braku snu. Moja tak się nie wybudza ale wierci się cała noc jakby ja coś przebudzalo z tego snu. Śpimy razem bo w łóżeczku na 100% bylyby płacze co 1h. Trudno będę odzwyczajac później lub o zgrozo sama kiedyś wyjdzie z niego 🤭😄

Zosiek lubi tę wiadomość

6056198c02.png
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 14 października 2022, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja raz kupilam Pampersy na promocji na allegro ale ostatnio jak chcialam kupic to cena była już o 30 zł wyzsza😳kupilam w aptece gemini bo tam znalazlam najtaniej🙂

Vende nawet sobie nie wyobrażasz jak ci zazdroszczę takiej nocy!😍
    Boze kiedy ja doczekam tych chwil hah
    U nas pobudki co chwilę, nawet nie wiem co ile bo już płakać mi się chciało jak na zegarek patrzylam😒
    Ja juz tracę nadzieję na poprawę a zaczynam się powoli martwić bo wydaje mi się ze to nie jest normalne zeby dziecko się tak co chwilę wybudzało i nie mogło ciągiem w nocy pospac nawet 2 h😔

oar89n73njsm8gcn.png
  • Lotos Autorytet

Wysłany: 14 października 2022, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka, poprawi się. Ja też miałam chwilę zwątpienia ale minęło, cokolwiek to było.

A jak kolor oczu u Waszych dzieci? Zmienia się już? My oboje z mężem mamy ciemne oczy a dzidziuś ma niebieskie. Są piękne, chcielibyśmy żeby takie mu zostały.

• Leksa Autorytet

Wysłany: 14 października 2022, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przechwalilam ja ! Jak zwykle jak pochwale się lub ktoś pochwali, ze lepiej z refluksem to nastepnego dnia ulewa tak jakbym kran odkręciła 🤦🏼‍♀️

Lotos ja mam ciemne oczy - brązowe. To coś co bardo w sobie lubię 😍 mąż ma zielone. Syn tez zielone, a mała miała ciemne jak się urodziła, a teraz robią się jej coraz jaśniejsze.

Nasze małe wielkie szczęście 17.05.2022 ❤️
  • Vende Autorytet

Wysłany: 14 października 2022, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas poki co niebieskie oczy ale my oboje mamy takie szaroniebieske wiec moze tak zostanie :)

U nas dzisiaj jabłko rozbiło bank. Malej az sie uszy trzęsły :P i w ogole nie plula. Za to z mlekiem dzisiaj masakra, jak w nocy pieknie zjadla tak dzis jak wczoraj co chwilę sana wyrywa sobie butelke i sie drze... Najlepiej żeby ja karmic co godzine po 50ml. A jyz tak ładnie zjadała 150ml co 3h...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2022, 11:52

Ana.Ta lubi tę wiadomość

17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja :)
  • Merci92 Autorytet

Wysłany: 14 października 2022, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z mężem mamy ciemne oczy mąż brązowe ja raczej takie piwno zielone trochę jak kolor oliwkowy a Laura cały czas ma szaro niebieskie. Mało tego ja jestem szatynką a mąż brunetem a Laurze jakieś złociste włosy rosną 😄 Tak więc nie wiem co to za połączenie genów wyszła 🙃

6056198c02.png
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 14 października 2022, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas oczy dalej niebieskoszare troche jak mojego meza. Ja mam zielone. Zobaczymy :)

Ja premium care za granica to tylko przez internet na amazon, chociaz zdaza się ze jest promocja 2+1 gratis w sklepie podobnym do rossmana to biore ale cena jest taka jak w internecie. No ale na razie mamy pantsy na miesiąc i testuje. Byla pierwsza kupa. I sluchajcie 🙈 zdejmujac ubrudzilam nogi dla syna 🤣 no nikt mi nie powiedział ze je sie rozrywa po bokach, a ze ja na to nie wpadłam? Chyba jestem usprawiedliwiona bo kolejna nocka koszmarna 😏

Lotos lubi tę wiadomość

• Merci92 Autorytet

Wysłany: 14 października 2022, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny A u was ile minut teraz dzieciaczki jedzą z piersi w ciągu dnia? ☺

6056198c02.png
‹‹ 696 697 698 699 700 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ