Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Megsi mam nadzieje że jednak wspolne posilki beda możliwe bo na też jestem ich fanką. Nie lubie sama jeść, przy stole jednak zawsze tez mozna wkoncu pogadac, a nie ptrzec w tel. U mnie w domu nie bylo duzego stolu przy ktorym wszyscy bysmy sie zmiescili wiec u mnie w domu stoi w jadalni DUZY stol 😅
Leksa wspolczuje tych wymitow / ulewania- ło matko. Dopiero dzisiaj zdalam sobie sprawe ze juz coraz rzadziej wymieniam tetry. A nawet z 1 caly dzien oblece 👍
U mnie noc tragedia, co godzine albo i nie. O 3:00 Zabawa nogami. A ja ledwo funkcjonuje w nocy i pamietam tylko gadanie do siebie/ corki ze u szla juz spac😅
Merci u Mnie zazwyczaj pije mleczko od 2-2,5 h , tylko przez 5-10 min. Zdarza sie oczywiscie ze wisi dluzej ale wtedy polowe czasu przysypia
A z oczami to ja mam zielone, maz brazowe, a corka coraz bardziej niebieskie😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2022, 15:29
Merci92, Soleil, Leksa, Zosiek lubią tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
My mamy wszyscy brazowe oczy i córka też, więc pewnie juz tak zostanie. Wlosy tez, ale kolor wlosow to sie jeszcze dlugo może zmieniać.
U nas z karmieniem roznie bywa, bo w dzien bardzo sie rozprasza, bawi, więc zdarza sie tak ze wydaje mi sie zs juz pojadla bo robi wszystko tylko nie je, zamykam kramik, a za 2 minuty jest placz i znaczace spojrzenia w wiadomym kierunku. I wtedy dopiero je konkretnie.29.04 - moja kochana córeczka -
Ale wzrusz. Moja córeczka 1 raz usnela mi przytulona na rekach i 1 raz włozyla palca od nogi do buzi 🙈
Ps. Jutro jedziemy na caly dzien do teściów. Mam jeszcze do zrobienia ciasto w ramach urodzin męża. Proszę o siły 😬😂nie wiem ile ciuchow spakowac bo dzis byla 2 razy kupa na plecach hahaha chyba czas na pampersy 4
Hahhaa Kasjanna dobrze że kranik nie zamyka sie ostatecznie 🤣 śmiesZą mnie takie momenty jedzenia- nie jedzeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2022, 16:46
Asiulka aż sprawdzilam z ciekawosci liczbe szt (nie minuty) to od 8:00 teraz bylo 5 karmienie. Staram sie przciagac do tych 2h bo w nocy leci co godzine albo i nie… takze tak. Jakbym miala liczyc wszysykie to byloby z 12-13🙈🤣😬16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
-
nick nieaktualnyU nas córa miala oczy ciemne, prawie czarne, teraz niebieskie. Mąż też niebieskie, ja w sumie brzydko mówiąc sraczkowate😅 (kiedyś zielone, teraz z jakąś domieszką żółtego).
Merci, u mnie też pije krótko od zawsze, jak te 5 minut pije to jest dobrze, ale widać się najada, bo przybiera znacząco 😛
Kiedyś mnie to martwiło, że za krótko, później wyszło to wędzidelko, więc myślałam że po prostu nie potrafi spijać innego mleka niż to początkowe, bo to za duży wysiłek i przysypia od razu, ale widać taki typ😆. Od jakiegoś czasu lubi sobie powisiec jak noworodek (za noworodka co dziwne z kolei raczej tak nie miała). Takie te nasze dzieciaki przewrotowce małe 🤪Merci92, Kasjanna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA no jeszcze co do jedzenia to oczywiście bywa że wszystko dookoła jest ważniejsze więc jest odrywanie głowy i wgapianie się w coś, albo we mnie😃. Teraz jesteśmy po ostatniej dawce rota, wiec tez jak po poprzednich chyba gorzej je.
Merci92 lubi tę wiadomość
-
Soleil ja się właśnie zastanawiam nad pantsami ale wkoncu kupiłam premium care. Jakoś mi się wydaje że jednak trudniej będzie mi je założyć. W necie widziałam że się je rozrywa. Gdyby nie to to za pewno też bym ściagala jak majty 😁 a jak u Ciebie to zakładanie idzie? Po rozerwaniu da się je jakoś zakleić?
-
My mamy oczy brązowe, ja dość ciemne, młoda urodziła się z węgielkami i takie już zostaną 😉
Leksa kurde mam nadzieję że to jednorazowe i będzie lepiej 😘. U nas tez się zdarza jeszcze, ale już tylko podczas odbijania albo jak za szybko pójdzie na brzuch. Jestem pewna że temat zniknie jak będą siedzieć.
Merci właśnie my dużo krócej niż wcześniej , miesiąc temu pół godziny nawet czasem 40 teraz około 10-15 minut. Właśnie tak z mężem staramy sobie to tłumaczyć że dużo jej się w głowie dzieje i dlatego odreagowuje w nocy. Tej nocy jednak jestem pewna że coś ją bolało tylko nie wiem co 🤷 nie widzę nic po dziąsłach
U nas dzień nawet ok ale po tej nocy jestem tak kiepska że wszystko z rąk mi dzisiaj wylatuje
Dziewczyny pełzania nie ma czego zazdrościć na prawdę, cieszcie się chwilą spokoju 🤪
Ana.Ta witamy w klubie wielbicieli stópek 🥰
Dobranoc 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2022, 19:58
Lotos, Merci92, Monja, Ana.Ta, Leksa lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Lotos obyś miala lepszą noc niz dzien. Wgl my wszystkie😂 u mnie juz 1 pobudka po 1h30 min😅...dolulanie jeszcze gorsze... tylko mleczko zadzialalo... oby mi choc usnela bo wlosy chce wysuszyc No i wolałabym do tych tesciow ogarnięta pojechać😊🤣
Chyba walnęla w szczebeli bo byla w poprzek.
Zosiek faktycznie pozniej to oczy dookola glowy. U mnie pelzanie po podlodze takie dalsza bylo tylko 2 dni. Teraz jak jestna brzuchu rzuca sie na boki i wkoncu wraca na plecy. Wgl od 2 dni ta moja córka taka bardziej kontaktowa. Fajnie sie robi. Oprocz oczywiscie nocek i drobnych fanaberii, ale to jak każdy, humor nie zawsze dobry 🤣
Club wielbicieli stopek- idealne okreslenie - miny bezcenne 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2022, 21:33
Lotos lubi tę wiadomość
U na po dosc ciezkim wieczorze, bo wybudzala sie chyba z 5 razy miedzy 20 a 22, nastal dlugi sen az do 4:30 i nawet moze spalaby dalej ale ja sie przebudziłam i troche dla wlasnej wygody postanowilam ją ogarnąć skoro sie juz kręci. Akurat mąż wychodzil do pracy. Od jutra ma tydzień urlopu i zastanawiam sie czy gdzies nie jechac skoro wrocily nam spokojniejsze nocki...17.05.2022 - urodziła się moja córeczka Alicja
-
U nas dzis sen 2h ciagiem💪. A pozniej jadla chyba z 10 minut aktywnie, jakby dopadl ja wielki glod. Az mnie sutek boli
Wlasnie odlozylam. To juz chyba ostatni sen do rana.
Vende, pogoda taka że żal nie jechać, jeśli macie możliwość. Mnie zaczyna denerwować szkoła, bo taki człowiek uwiazany. Nawet z samą małą gdzieś pod Kraków ciężko skoczyć, bo trzeba wracać żeby odebrać młodego. Nie przywyklam, bo przedszkole to czesto olewalismy...
Ale mam juz w domu prawowitego ucznia po wczorajszym slubowaniu. Nisia w koncu wyladawala w chuscie w tradycyjnej kieszonce, i moze dobrze bo zasnela, a ta pozycja na boku to raczej nie jest na spanie. Ale musze ja pocwiczyc, bo ja juz bardzo duzo nosze na boku. Ale na prawym, na lewym nie umiem, wiec dla równowagi moglaby tam posiedziec czasem w chuscie.
Czy wy sadzacie sobie dzieci na kolanach w takiej juz normalnej pozycji siedzącej? A na nogach mozna stawiac?
Bo kurcze mloda jest juz mega stabilna, wiadomo ze nie bez podtrzymania, ale takie mam poczucie ze juz jest gotowa (nie wykluczam ze to bledne poczucie, tylko moja wygoda).
Za to stópek u nas dalej nie ma. 0 zainteresowania. Nawet jak jej pokaze, podam do ręki, to od razu puszcza i szuka innej atrakcji. Gdzie tam do wkladania do buzi.
W porownaniu z synem mała jest duuuzo bardziej ruchliwa, ale w porownaniu z innymi dziećmi to mam w domu dwa leniwce :p29.04 - moja kochana córeczka -
nick nieaktualnyKasjanna, a jak z obrotami u was na brzuch?
Bo mój mały się obraca, ale przez to że nie łapie stopek robi to ponoc źle.
Chociaz już się poprawiło.
Ogolnie ponoc nie ma znaczenia kiedy dzieci zaczynają coś robić, ale muszą to robić w dobrej kolejności, bo inaczej to mogą być problemy na późniejszym etapie rozwojowym. Dziecko ciągle będzie musiało znajdywać alternatywne rozwiązania do zdobywania umiejętności.
Ale to poważniejsi fizjo straszą, ci bardziej wyluzowani mówią, żeby ćwiczyć, bo 90% dzieci i tak robi wszystko może nie 100% książkowo, ale nie ma jakiś problemów z tym.
U nas mlody pelza pp całym pokoju, wszystko łapie I wklada do buzi. Ciągle coś mieli.
Stopy go interesują tylko z moją pomocą.
Co do sadzania na kolanach, ja musiałam u lekarza I do inhalacji i pediatra kazał go sądząc, bo mowo, że widać że mlody chce, ale raczej poza inhalacja go nie sadzam.
-
nick nieaktualnyVende Jedz i korzystaj z urlopu. Glowa się zresetuje w innym miejscu 😀
Ja w ogóle na noce już nie narzekam, bo nie ma sensu. Wczoraj poszedl spać o 20 i do 21 już 2 wybudzenia, które tylko cyc dal rade opanować.
Spacery to też tragedia, w Polsce spacerówka zdawała egzamin, w centrach handlowych też, ale żeby wyjść na spacer tutaj to walka o życie 😮💨
Spanie tylko na cycku też nie jest fajne -
Megsi A jak u was jedzenie w dzień wygląda? Dalej co 3h przez 2-3 min czy coś się zmienilo? ☺
U nas jest mały sukces już po spacerach na trzeźwo też cyca weźmie a nie tylko na śpiocha po śnie i w nocy. Nawet wczoraj przeszła mi taka myśl że moze uda ja się nauczyć karmić podczas aktywności ale niestety dalej się mi nie udaje pomimo super warunków do karmienia. Ba nawet tylko ja denerwuje. Za porada pediatry trochę ja przeglodzilam na trzeźwo chciałam ja przystawiac, prób było wiele a finał byl taki że musialam na szybko mm zrobic. Gdybym dała na luz to i ona była by spokojna i ja bym mleko odciagnela ☺🙆♀️ Niestety z butla jest podobnie więc raczej to nie cyckow wina a tak długo myślałam 😃 -
Monja i Lotos U mnie to chyba tylko z 3 minuty je i to też nie takim super ciągiem 🤭☺ Najwidoczniej córka dba o linie już od małego 🙆♀️😃 A może tak te skoki przeżywa i mniej je 🤷♀️ Neurologopeda mówiła coś o słabych mięśniach ale cos mi się nie chce wierzyć bo żaden DL i fizjo nic na to nie wskazywał 🤔 Chyba ktoś chce mnie naciągnąć na wizyty 🤭
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2022, 11:04
Monja, Zosiek, Lotos lubią tę wiadomość
-
Megsi, obroty robi na brzuch bez problemu, nie wiem czy dobrze, na moje oko ok.
Za stopki sie nie lapie, ale bioderka do gory unosi, wiec chyba to jest ta pozadana umiejetnosc.
U nas do pelzania daleka droga, ale na zmiane robi wysoki podpór, po czym opada (lacznie z twarzą na podłodze) i wtedy unosi pupe do góry. Wyglada to jakby chciala przesunac sie ruchem dzdzownicySoleil, Zosiek, Leksa lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Lotos wrote:Soleil ja się właśnie zastanawiam nad pantsami ale wkoncu kupiłam premium care. Jakoś mi się wydaje że jednak trudniej będzie mi je założyć. W necie widziałam że się je rozrywa. Gdyby nie to to za pewno też bym ściagala jak majty 😁 a jak u Ciebie to zakładanie idzie? Po rozerwaniu da się je jakoś zakleić?
Tak maja taki paseczek zeby zakleic. Nakladanie idzie tak samo jak Nakladanie spodni ostatnio 🙈 wyzwanie. Ale noc wytrzymały jak premium care, także są super polecam.
A co do nocki to nie chce sie wypowiadać za mocno. Mocno sie popsulo i teksnie za czasami jak budzil sie co 2 godziny. Serio. I nie idzie dolulac ani nic chce tylko przytulić sie do piersi.