Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Warstwy nie uchroniły przed karmieniem...wręcz można powiedzieć że było jedno wielkie karmienie w nocy🤦♀️
Merci moja Ala tez juz tak gada wlasnie jakby mowila mama haha a drugie jej słowo to nieeeee😆
Tyle ze mama to nieświadomie a nieeee to hmm pieron ją wie😋Merci92 lubi tę wiadomość
-
Hej kochane
Noc kolejna tragedia, nie wiem jak to dalej pociągnę. Dałam znowu paracetamol bo taki był okropny wrzask na rękach też, pierś ble itd ale tym razem nie pomógł. W dzień jest w miarę ok więc nie wiem o co chodzi 😔
Asiulka ja jestem jedynaczką. Czułam się nieraz samotnie ale miałam kuzynów z którymi spędzałam wakacje, później koleżanki i kolegów. Myślę że najważniejsze jest Wasze podejście jeśli nie zdecydujecie się na kolejne. U mnie największym problemem było ciśnięcie z nauką, bo niespełnione marzenia mamy były na mnie ciśnięte, a byłam jedna to wszystko na mnie leciało, że muszę być naj itd. Z biegiem czasu wiadomo jest czasem smutno że nie mam siostry czy brata ale nie powiedziane że miałabym dobre relacje z nimi. My zdecydowaliśmy na drugie dziecko nie dla starszej ale dla nas i myślę że nie można się sugerować tylko tym żeby dziecko miało rodzeństwo.
U mnie mąż chce 3, ja nie bardzo przez te nocki. Trochę ta ciąża mnie też przeorała.
Moja starsza była już jak jedynaczka, ale umiała się bawić sama i było ok.
Leksa wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy 😘😘😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2022, 10:36
Leksa, Malinka2021, Asiulka87 lubią tę wiadomość
Nasz mały cud 15.05.22 🥰 -
Och, u nas nie mowi mama, ale nieeee to czesto i w bardzo adekwatnych sytuacjach
Z tym jedynakiem to faktycznie moj syn tez do tej pory byl sam i musze powiedziec ze dlugo byl maminsynkiem. Staralam sie uczyc go samodzielności, ale wlasnie zawsze mialam z tylu glowy ze musze mu poswiecac wiecej czasu bo nie ma rodzeństwa. Z kuzynami ma swietny kontakt, ale nie miaszkaja na tyle blisko zeby sie co dzien widywac.
U nas szkołą życia byl covid. Zamknęli przedszkola a ja pracowałam z domu i mlody musial sie nauczyc sam bawic i sie ogarniac. Ale tak jak pisze Zosiek, nie ma jednego dobrego rozwiazania dla wszystkich.
Wczoraj mala dostala soku z marchwii, milosc od pierwszej lyzeczkiMalinka2021, Zosiek, Megsi, Asiulka87 lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
nick nieaktualnyAsiulka szkoda, że nie zadziałało. Moje dziecko też ma dziwna akcje z tymi cyckami.
Dosłownie przed chwilą wstałam i po cichu obudziłam męża, że idę zjeść śniadanie i antybiotyk.
Juz słyszałam z dołu, że mlody kaszle czyli się obudził. W nocy co chwile pobudki, żadne lulanie czy smoczek nie dają rady.
Najgorsze jest jednak jak mały jest zmęczony i tylko cycka chce, ale wypluwa go i bierze, wypluwa i bierze.
I tak kilka razy co nie jest fajne dla mnie.
Ana.ta te 1.5h drzemki ciągiem brzmią fajnie, bo w praktyce ja MUSZE być w łóżku z małym, co dla mnie jest okej, bo sobie czytam/oglądam.
Czasem jednak bym wolała pójść poćwiczyć czy posprzątać, a nie mogę bo wtedy wstaje. -
nick nieaktualnyHej dziewczyny
U nas też noc nie najlepsza. Zasnął o 22.00 pobudka już o 1. Potem o 3 płacz, o 5 znowu pobudka, mleko i zmiana pampersa i już było koniec spania.
Ale kawka i ciasto 😋 i zaczynamy dzień 🙂
Miłego dnia😊Kasjanna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja mam 3 rodzeństwa z czego z 1 bratem nie dogaduję się w ogóle. Zawsze mi się marzyło mieć 2 dzieci..może 3..w realu będzie tylko Bartek i powiem Wam że martwie się tym czy będę go potrafiła odpowiednio wychować, nie miałam nigdy doczynienia z jedynakami...choć teraz mój najmłodszy też ma 1 dziecko i więcej nie chce..no nic zobaczę jak to będzie:)
U mnie młody jeszcze nic nie "mówi" raczej jakieś śmieszki,piski,krzyki.. a od wczoraj w końcu zauważył kolana, stóp nadal nie widzi... za to do siadania pierwszy...jakby mógł to już by siedział, czasami mu pozwalam usiąść na chwilę a gdy mu podam palce to złapie rączkami i się podnosi do siadu..
Nocki nadal mamy takie jak były..pobudki co 2h także mm nic nie zmieniło..
Dziewczyny a na święta macie już jakieś pomysły prezentowe dla maluchów? Ja to nie mam pojęcia co możnaby ku kupić a już powoli każdy pyta... no i za tydzień mamy w końcu chrzciny24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
9tc... VI.2021 😇💔
05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤
"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
- przypominam sobie kto mi się przygląda..." -
Hej,
U nas mama tez nie, ale jak u kasjany mamy bardzo dużo nieee, a wcześniej było gieeeee, więc może nie to juz świadome 😂 chociaz teraz przez większość jego aktywności słyszę 'ajajajajajaj' gryząc gryzaki. U nas o tyle nocka lepsza że dało się odkladac do łóżeczka w nocy, niestety wszystkie pobudki cycowe, raz zanim zdążyłam dojść do małego był juz na brzuchu i jeczal z zamkniętymi oczami. No ale kawa croissant i ciastko i żyjemy. Jeszcze słoneczka troche mamy więc i spacerek się odbędzie. Ja mam dwie siostry z różnica wieku 7lat i każda miała swoje życie, ale teraz najlepsze 'psiapsiółki'mi troche bez różnicy kiedy będzie kolejne, ale wolałabym wyjść na chwilę z pieluch i przespać pół roku chociaż po 5 godzin 🙈😆Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
Soleil, nie udało mi się jeszcze złapać ☹️ troche sie poddalam, moze w przyszlym tygodniu wznowimy starania.
Ona sika tak malo na raz ze nie mam z czym isc do badanania, mimo ze lapie te sisuki rano po jedzeniu...29.04 - moja kochana córeczka -
nick nieaktualnyMisia, to będziemy się mentalnie wspierać za tydzień, u nas też chrzciny wreszcie, trochę mam stresik, a trochę nie mogę się doczekać😁
Ja też nie jestem jedynaczką i cieszę się bardzo z tego powodu, mimo że w dzieciństwie różnie bywało to teraz fajnie mieć wsparcie w dorosłym życiu. W rodzinie mam 2 przykłady dzieci jedynaków i mam poczucie że (co oczywiste w sumie) są dość rozpieszczone i niestety często "wiszą" na rodzicach, czy innych dorosłych żeby się z nimi bawić. Mam też przykłady maluchów - rodzeństwa z małą różnicą wieku i tu z kolei bywa ciężko z codziennością i ich ogarnianiem głównie przez mamy całymi dniami. Także nie ma dobrych rozwiązan😀
Cudny dziś dzień u nas i chciałoby się taką pogodę zatrzymać na okrągły rok🌞🌞
Malinka2021, Ana.Ta lubią tę wiadomość
-
Monja zazdroszcze pogody...u mnie pochmurno i popaduje co chwile..
Monja lubi tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
Merci92 Oliwka i Laura świętują razem ❣️ U mnie mama gada jak sie glosno żali płacząc, to napewno nieświadome😅 jak jest senna niezmiennie brrrrr, czasem bu poza tym to prawie nic 🤷♀️
U mnie dzis ponad 20 stopni, dziecko mi spalo 2h na zewnatrz. Piękny dzień z kawą i ciachem w ogrodzie 🙃 szkoda ze to ostatnie podrygi...
Niedlugo zeby wyjsc na spacer bedziemy meczyc te Nasze maleństwa z grubym ubieraniemWiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2022, 17:49
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Te jęcZenia nocne na brzuchu u mnie to jakas zmora. Ostatnio dziecko mi sie tak przekrecilo na brzuch po karmieniu... jak otworzylam oczy bo przysypialam bylam w cieZkim szoku 😄🤣.
Nocka u mnie tez marna. Spalysmy w lozeczku i kazdym miejscu na lozku. Na rekach, obok mnie, no masakra. I rano kupa na plecach
Ale dni są coraz lepsze. Mniej strachu o afery. Duzo sie uśmiecha, jakas taka”dorosla” sie zrobila . Wszystko ją interesuje 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2022, 17:51
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Ana.Ta ja dzisiaj ogladalam zdjecia i filmiki po urodzeniu Bartusia..jaki on byl malutki..a teraz tak jak piszesz jakis taki dorosly sie wydaje..rozglada sie, zacsepia, rozdaje usmieszki..
Kasjanna, Ana.Ta lubią tę wiadomość
24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
Dziewczyny, znalazlam tego dinksa do krzesełka. Olsnilo mnie normalnie skacze z radosci
Jutro wjeżdża gruszka na siedząco (dostalam ze wsi, żal nie dać)
Soleil, Malinka2021, Leksa, Ana.Ta, Zosiek lubią tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
Kasjanna wrote:Dziewczyny, znalazlam tego dinksa do krzesełka. Olsnilo mnie normalnie skacze z radosci
Jutro wjeżdża gruszka na siedząco (dostalam ze wsi, żal nie dać)24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
IV.2019 CB
9tc... VI.2021 😇💔
Ja dawałam już gruszkę, prawie uszy się trzęsły 😄 bardziej smakowała niż jabłko.
Świetnie, że element krzesełka się znalazł. Na pewno leżał w 'bezpiecznym' miejscu, żeby 'się nie zgubil' 😄
U nas kryzys laktacyjny szóstego miesiąca.. Czytam, że może się załączyć mamoza w tym okresie. Do tej pory kto go wziął to się cieszył. Nowy level przed nami 🙃Kasjanna, Ana.Ta, Zosiek lubią tę wiadomość
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Do nas w piątek przyszla teściowa po miesiącu nie widzenia się z dzieckiem. Jak wcześniej mała z chęcią na ręce do niej szla i się cieszyła tak w piątek się tak rozpłakała ze masakra🙈teściowej az się glupio zrobilo a ja hmm okropna jestem ale poczułam małą satysfakcję hah bo teściowa tak się cieszyła na pierwszą wnusie a jak przyszlo co do czego to sama nie odwiedzi jak my do niej nie pojedziemy a wie ze czasem potrzebujemy pomocy jak np ja pracuje 😏
Ale dzis np bylismy u dziadka mojego męża i tam mała przeciez tez nie kojarzy tych ludzi czyli cioci wujka pradziadka itp a jednak nie płakała tylko uśmiechała się do wszystkich i do cioci na ręce beż problemu poszla☺️ chyba że to takie humorki się zaczynają 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2022, 21:47