X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2022
Odpowiedz

Maj 2022

Oceń ten wątek:
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Warstwy nie uchroniły przed karmieniem...wręcz można powiedzieć że było jedno wielkie karmienie w nocy🤦‍♀️

Merci moja Ala tez juz tak gada wlasnie jakby mowila mama haha a drugie jej słowo to nieeeee😆
    Tyle ze mama to nieświadomie a nieeee to hmm pieron ją wie😋

Merci92 lubi tę wiadomość

oar89n73njsm8gcn.png
  • Zosiek Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane
    Noc kolejna tragedia, nie wiem jak to dalej pociągnę. Dałam znowu paracetamol bo taki był okropny wrzask na rękach też, pierś ble itd ale tym razem nie pomógł. W dzień jest w miarę ok więc nie wiem o co chodzi 😔

Asiulka ja jestem jedynaczką. Czułam się nieraz samotnie ale miałam kuzynów z którymi spędzałam wakacje, później koleżanki i kolegów. Myślę że najważniejsze jest Wasze podejście jeśli nie zdecydujecie się na kolejne. U mnie największym problemem było ciśnięcie z nauką, bo niespełnione marzenia mamy były na mnie ciśnięte, a byłam jedna to wszystko na mnie leciało, że muszę być naj itd. Z biegiem czasu wiadomo jest czasem smutno że nie mam siostry czy brata ale nie powiedziane że miałabym dobre relacje z nimi. My zdecydowaliśmy na drugie dziecko nie dla starszej ale dla nas i myślę że nie można się sugerować tylko tym żeby dziecko miało rodzeństwo.
    U mnie mąż chce 3, ja nie bardzo przez te nocki. Trochę ta ciąża mnie też przeorała.
    Moja starsza była już jak jedynaczka, ale umiała się bawić sama i było ok.

Leksa wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy 😘😘😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2022, 10:36

Leksa, Malinka2021, Asiulka87 lubią tę wiadomość

Nasz mały cud 15.05.22 🥰
  • Kasjanna Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och, u nas nie mowi mama, ale nieeee to czesto i w bardzo adekwatnych sytuacjach :D

Z tym jedynakiem to faktycznie moj syn tez do tej pory byl sam i musze powiedziec ze dlugo byl maminsynkiem. Staralam sie uczyc go samodzielności, ale wlasnie zawsze mialam z tylu glowy ze musze mu poswiecac wiecej czasu bo nie ma rodzeństwa. Z kuzynami ma swietny kontakt, ale nie miaszkaja na tyle blisko zeby sie co dzien widywac.
    U nas szkołą życia byl covid. Zamknęli przedszkola a ja pracowałam z domu i mlody musial sie nauczyc sam bawic i sie ogarniac. Ale tak jak pisze Zosiek, nie ma jednego dobrego rozwiazania dla wszystkich.

Wczoraj mala dostala soku z marchwii, milosc od pierwszej lyzeczki :)

Malinka2021, Zosiek, Megsi, Asiulka87 lubią tę wiadomość

29.04 - moja kochana córeczka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2022, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiulka szkoda, że nie zadziałało. Moje dziecko też ma dziwna akcje z tymi cyckami.
    Dosłownie przed chwilą wstałam i po cichu obudziłam męża, że idę zjeść śniadanie i antybiotyk.

Juz słyszałam z dołu, że mlody kaszle czyli się obudził. W nocy co chwile pobudki, żadne lulanie czy smoczek nie dają rady.
    Najgorsze jest jednak jak mały jest zmęczony i tylko cycka chce, ale wypluwa go i bierze, wypluwa i bierze.
    I tak kilka razy co nie jest fajne dla mnie.

Ana.ta te 1.5h drzemki ciągiem brzmią fajnie, bo w praktyce ja MUSZE być w łóżku z małym, co dla mnie jest okej, bo sobie czytam/oglądam.
    Czasem jednak bym wolała pójść poćwiczyć czy posprzątać, a nie mogę bo wtedy wstaje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2022, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    U nas też noc nie najlepsza. Zasnął o 22.00 pobudka już o 1. Potem o 3 płacz, o 5 znowu pobudka, mleko i zmiana pampersa i już było koniec spania.
    Ale kawka i ciasto 😋 i zaczynamy dzień 🙂
    Miłego dnia😊

Kasjanna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2022, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie jestem jedynaczką więc się nie wypowiem.
    Ale patrząc już na moją młodzież którą się teraz bardzo dobrze dogaduję a młodsi się ze sobą bawią. To cieszę się że ich tylu mam 😍

Kasjanna lubi tę wiadomość

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 3 rodzeństwa z czego z 1 bratem nie dogaduję się w ogóle. Zawsze mi się marzyło mieć 2 dzieci..może 3..w realu będzie tylko Bartek i powiem Wam że martwie się tym czy będę go potrafiła odpowiednio wychować, nie miałam nigdy doczynienia z jedynakami...choć teraz mój najmłodszy też ma 1 dziecko i więcej nie chce..no nic zobaczę jak to będzie:)

U mnie młody jeszcze nic nie "mówi" raczej jakieś śmieszki,piski,krzyki.. a od wczoraj w końcu zauważył kolana, stóp nadal nie widzi... za to do siadania pierwszy...jakby mógł to już by siedział, czasami mu pozwalam usiąść na chwilę a gdy mu podam palce to złapie rączkami i się podnosi do siadu..

Nocki nadal mamy takie jak były..pobudki co 2h także mm nic nie zmieniło..

Dziewczyny a na święta macie już jakieś pomysły prezentowe dla maluchów? Ja to nie mam pojęcia co możnaby ku kupić a już powoli każdy pyta... no i za tydzień mamy w końcu chrzciny :)

24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

"Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Soleil Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    U nas mama tez nie, ale jak u kasjany mamy bardzo dużo nieee, a wcześniej było gieeeee, więc może nie to juz świadome 😂 chociaz teraz przez większość jego aktywności słyszę 'ajajajajajaj' gryząc gryzaki. U nas o tyle nocka lepsza że dało się odkladac do łóżeczka w nocy, niestety wszystkie pobudki cycowe, raz zanim zdążyłam dojść do małego był juz na brzuchu i jeczal z zamkniętymi oczami. No ale kawa croissant i ciastko i żyjemy. Jeszcze słoneczka troche mamy więc i spacerek się odbędzie. Ja mam dwie siostry z różnica wieku 7lat i każda miała swoje życie, ale teraz najlepsze 'psiapsiółki'mi troche bez różnicy kiedy będzie kolejne, ale wolałabym wyjść na chwilę z pieluch i przespać pół roku chociaż po 5 godzin 🙈😆

Ana.Ta lubi tę wiadomość

• Soleil Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna czy już robiłaś badania dla małej? Bo pamiętam że chyba ostatnio łapałas siuski. Daj znać jak coś sie dowiesz

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Soleil, nie udało mi się jeszcze złapać ☹️ troche sie poddalam, moze w przyszlym tygodniu wznowimy starania.
    Ona sika tak malo na raz ze nie mam z czym isc do badanania, mimo ze lapie te sisuki rano po jedzeniu...

• Soleil Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda ze nie da się da się oddać pampersa do badania 🙈😂

Kasjanna, Leksa, Ana.Ta, Malinka2021 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2022, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia, to będziemy się mentalnie wspierać za tydzień, u nas też chrzciny wreszcie, trochę mam stresik, a trochę nie mogę się doczekać😁
    Ja też nie jestem jedynaczką i cieszę się bardzo z tego powodu, mimo że w dzieciństwie różnie bywało to teraz fajnie mieć wsparcie w dorosłym życiu. W rodzinie mam 2 przykłady dzieci jedynaków i mam poczucie że (co oczywiste w sumie) są dość rozpieszczone i niestety często "wiszą" na rodzicach, czy innych dorosłych żeby się z nimi bawić. Mam też przykłady maluchów - rodzeństwa z małą różnicą wieku i tu z kolei bywa ciężko z codziennością i ich ogarnianiem głównie przez mamy całymi dniami. Także nie ma dobrych rozwiązan😀
    Cudny dziś dzień u nas i chciałoby się taką pogodę zatrzymać na okrągły rok🌞🌞

Malinka2021, Ana.Ta lubią tę wiadomość

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monja zazdroszcze pogody...u mnie pochmurno i popaduje co chwile..

Monja lubi tę wiadomość

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

• Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci92 Oliwka i Laura świętują razem ❣️ U mnie mama gada jak sie glosno żali płacząc, to napewno nieświadome😅 jak jest senna niezmiennie brrrrr, czasem bu poza tym to prawie nic 🤷‍♀️

U mnie dzis ponad 20 stopni, dziecko mi spalo 2h na zewnatrz. Piękny dzień z kawą i ciachem w ogrodzie 🙃 szkoda ze to ostatnie podrygi...

Niedlugo zeby wyjsc na spacer bedziemy meczyc te Nasze maleństwa z grubym ubieraniem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2022, 17:49

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Ana.Ta Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te jęcZenia nocne na brzuchu u mnie to jakas zmora. Ostatnio dziecko mi sie tak przekrecilo na brzuch po karmieniu... jak otworzylam oczy bo przysypialam bylam w cieZkim szoku 😄🤣.

Nocka u mnie tez marna. Spalysmy w lozeczku i kazdym miejscu na lozku. Na rekach, obok mnie, no masakra. I rano kupa na plecach

Ale dni są coraz lepsze. Mniej strachu o afery. Duzo sie uśmiecha, jakas taka”dorosla” sie zrobila . Wszystko ją interesuje 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2022, 17:51

16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍
  • Misiaa Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana.Ta ja dzisiaj ogladalam zdjecia i filmiki po urodzeniu Bartusia..jaki on byl malutki..a teraz tak jak piszesz jakis taki dorosly sie wydaje..rozglada sie, zacsepia, rozdaje usmieszki..

Kasjanna, Ana.Ta lubią tę wiadomość

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

• Kasjanna Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, znalazlam tego dinksa do krzesełka. Olsnilo mnie :) normalnie skacze z radosci :)
    Jutro wjeżdża gruszka na siedząco (dostalam ze wsi, żal nie dać)

Soleil, Malinka2021, Leksa, Ana.Ta, Zosiek lubią tę wiadomość

• Misiaa Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasjanna wrote:
    Dziewczyny, znalazlam tego dinksa do krzesełka. Olsnilo mnie :) normalnie skacze z radosci :)
    Jutro wjeżdża gruszka na siedząco (dostalam ze wsi, żal nie dać)
    Napisz jaka była reakcja na gruszke :) u nas wczoraj i dzisiaj byl banan ze sloiczka ale slabo mu smakowalo

IV.2019 CB
    9tc... VI.2021 😇💔

• Malinka2021 Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dawałam już gruszkę, prawie uszy się trzęsły 😄 bardziej smakowała niż jabłko.
    Świetnie, że element krzesełka się znalazł. Na pewno leżał w 'bezpiecznym' miejscu, żeby 'się nie zgubil' 😄
    U nas kryzys laktacyjny szóstego miesiąca.. Czytam, że może się załączyć mamoza w tym okresie. Do tej pory kto go wziął to się cieszył. Nowy level przed nami 🙃

Kasjanna, Ana.Ta, Zosiek lubią tę wiadomość

PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
    08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
    12.05.22 👶Wojtuś💙
  • Asiulka87 Autorytet

Wysłany: 16 października 2022, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do nas w piątek przyszla teściowa po miesiącu nie widzenia się z dzieckiem. Jak wcześniej mała z chęcią na ręce do niej szla i się cieszyła tak w piątek się tak rozpłakała ze masakra🙈teściowej az się glupio zrobilo a ja hmm okropna jestem ale poczułam małą satysfakcję hah bo teściowa tak się cieszyła na pierwszą wnusie a jak przyszlo co do czego to sama nie odwiedzi jak my do niej nie pojedziemy a wie ze czasem potrzebujemy pomocy jak np ja pracuje 😏
    Ale dzis np bylismy u dziadka mojego męża i tam mała przeciez tez nie kojarzy tych ludzi czyli cioci wujka pradziadka itp a jednak nie płakała tylko uśmiechała się do wszystkich i do cioci na ręce beż problemu poszla☺️ chyba że to takie humorki się zaczynają 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2022, 21:47

oar89n73njsm8gcn.png
‹‹ 699 700 701 702 703 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ