Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAna.Ta wrote:Usłyszałam serduszko, usłyszałam że dzidzia jest zdrowa. Płacze ze szczęścia😭
Ana.Ta lubi tę wiadomość
-
Mimo że mój mąż zaszepiony na prenatalne nie mógł wejść... szkoda
27.09.21 3mm ❤
18.10.21 2,33cm
26.10.21 3,54cm
10.11.21 6,40cm
03.12.21 188g ( 100% chłopiec ❤)
12.01.22 434g
11.02.22 919g
16.03.22 1540g
06.04.22 2200g
27.04.22 2600g
11.04.22 2900g
12.05.22 Kacperek 2880g 55cm 10pkt ❤ -
Też już jestem po, lekarz powiedział, że wszystko jest dobrze, wszystkie części ciała na swoim miejscu i podobno chłopiec 😄 Ogólnie nic nie przytyłam, brzucha też za bardzo nie mam i dziwnie się ogląda na monitorze, że coś się wierci w środku 😄 Lekarz powiedział, że ode mnie zależy czy jeszcze chcę zrobić test Pappa, i dzisiaj zrobiłam, mam nadzieję że też wyjdzie dobrze, bo różne rzeczy słyszałam o tym badaniu. Wy też je robiłyście?
Ana.Ta, Megsi lubią tę wiadomość
-
Gratuluję zdrowych Maluszków 🥰
Ja robiłam test pappa. Generalnie wyszlo ok. Jedynie co to ryzyko przedwczesnego porodu mam 1:70 czyli dość wysokie w porównaniu do pozostałych badań. Ale skonsultuje to we wtorek na wizycie u swojej dr 🙂Raszusia lubi tę wiadomość
PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Niezapominajka89 wrote:Też już jestem po, lekarz powiedział, że wszystko jest dobrze, wszystkie części ciała na swoim miejscu i podobno chłopiec 😄 Ogólnie nic nie przytyłam, brzucha też za bardzo nie mam i dziwnie się ogląda na monitorze, że coś się wierci w środku 😄 Lekarz powiedział, że ode mnie zależy czy jeszcze chcę zrobić test Pappa, i dzisiaj zrobiłam, mam nadzieję że też wyjdzie dobrze, bo różne rzeczy słyszałam o tym badaniu. Wy też je robiłyście?
Tak ja robiłam. Dziś. Wszystko ok.
27.09.21 3mm ❤
18.10.21 2,33cm
26.10.21 3,54cm
10.11.21 6,40cm
12.01.22 434g
11.02.22 919g
16.03.22 1540g
06.04.22 2200g
27.04.22 2600g
11.04.22 2900g
Raszusia wrote:Dziewczyny, gratuluje dobrych informacji z badań prenatalnych!
Ja dzisiaj skonsultowałam swoje wyniki z innym lekarzem niż mój prowadzący. Miałam wiele wątpliwości, w szczególności ze na ostatniej wizycie u prowadzącej lekarki nic nie zostało mi wytłumaczone oraz nie zdążyłam zadać żadnego pytania. Usłyszałam tylko „dziękuje do widzenia”. Jakie wy macie doświadczenia z prowadzącymi ciąże??
Zmieniałyście prowadzących?
Ja właśnie planuję zmienić. Lekarz do którego chodzę obecnie, ostatnio za wizytę skasował mnie 460zl 🙈 bo doliczyl sobie naszą rozmowę telefoniczną jako teleporade, dodatkowo wyjechał mi z polityką w gabinecie. Lekarz na którego planuje zmienić prowadził moją poprzednia ciążę i mimo tego, że nie jest za bardzo rozgadany, byłam z niego zadowolona bo jest dobrym fachowcem z wieloletnim doświadczeniem. Cenowo wychodzi dużo taniej i jeszcze jest z mojego miasta więc oszczędzam czas na dojazdy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2021, 20:53
-
nick nieaktualnyWiosanna888 wrote:U mnie nastepne usg 18.11!!! tez sie nie moge doczekac!
I wypluj to slowo 'lockdown' ja mam ciagle nadzieje, ze jakos nas te ponowne zamykanie,kwaranntanna itp. ominie.
Bynajmniej tych zaszczepionychAna.Ta lubi tę wiadomość
-
Dziekuje dziewczyny za miłe słowa i otuchę 💛
U Mnie było na tyle „śmiesznie”, że dzidzia przez ok. 8 min nie współpracowała tzn. - odwrócił/a twarz tylko do szybkiego zdjęcia pokazując nosek... ufff wszystko mieliśmy i musiał nieźle go tam „poszturchać”, aby zobaczyć tak ważną rzecz..
- a reszta ciała i płeć... były zwinięte nóżki pod brzuch, nic nie dało się dojrzeć.
Ale pociesza mnie fakt - bo ja akurat miałam prenatalne u innego lekarza, że w poniedziałek mam wizyte u prowadzącej. Może ona coś dojrzy. 😘
Niezapominajka też robiłam pappę, ale z wynikami miałam już przyjść. Jak usg ci wyszło ok 🤗 ponoć pappa to formalność✊
Ps. Co do kosztów jest jak piszecie- ceny są strsznie wygórowane ... dziś dałam 300 zl, w poniedzialek dam kolejne 200. A gdzie tu jeszcze ceny badań...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2021, 21:39
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Apropo krwawienia i plamień... ja do lekarza przed badaniem, że się strasznie boje, bo w 8 tygodniu miałam krwawienie i teraz plamię nadal co jakiś czas i niewiem...
A ten: aaaa krwawienia... co sie pani przejmuje dziecko jeszcze małe, nie wypełnia calej przestrzeni - to normalne...
A jak zobaczył moją ulgę gdy powiedział „serce bije”... odparł: „faktycznie mogłem zacząć od tego”
Dowcipniś. Albo ja panikara. 😐16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Ana.Ta , super wieści!
Sorry dziewczyny ale ja nie zapamiętuje wszystkich nickow 😘
Do koleżanki z Radomia. Ja tez w Bat Med się znalazłam. Ale nie wiem co dalej. O ile od Malinowskiego z badań prenatalnych wyszłam zadowolona, tak Bator doprowadziła mnie do szału 🤣
Po drodze odkryłam ze ma nabite opinie na znanym lekarzu sztucznie. Zorganizowała jakiś konkurs gdzie warunkiem było wystawienie opinii… Nie kwestionuje wiedzy i doświadczenia, ale uważam ze każdy specjalizuje się w pewnej dziedzinie. Ta Pani jest na pewni dobra w leczeniu niepłodności (chociaż wg mnie moja wizyta dot niepłodności tez pozostawiła wiele do życzenia) tak nie jestem przekonana do prowadzenia ciąży u niej… -
Malinka2021 wrote:Gratuluję zdrowych Maluszków 🥰
Ja robiłam test pappa. Generalnie wyszlo ok. Jedynie co to ryzyko przedwczesnego porodu mam 1:70 czyli dość wysokie w porównaniu do pozostałych badań. Ale skonsultuje to we wtorek na wizycie u swojej dr 🙂
Nie martw się kochana. U mnie tez to ryzyko nie jest małe 1:240. Prowadzący na pewno wdroży odpowiednie postępowanie.
Ja, jak już pisałam, skonsultowałam ten wynik z innym lekarzem bo prowadząca mnie nie przekonała. Zalecono mi odstawienie metforminy. Poczytałam publikacje naukowe i okazało się ze metformina może powodować przedwczesny poród (czyli może w jakiś sposób zaburzać te wyniki bety). Mam nadzieje ze to właśnie powód moich odchylanych od norm wyników.Malinka2021 lubi tę wiadomość
-
A wiecie jaka jest norma tego wskaźnika przedwczesnego porodu? Ja mam 1:197, ale pisze też że wskaźnik ten jest wyliczony tylko na podstawie mojego wywiadu chorobowego, a ja na nic nie choruje i poprzednie dziecko urodziłam w terminie, więc nie bardzo rozumiem skąd to wzięli.29.04 - moja kochana córeczka
-
Czytałam, że przedwczesny poród jest częstszy przy wspomaganym rozrodzie. Informowałam lekarza, że miałam stymulowaną owulację, ale poczęcie naturalne. No i tak gdybam, że to może przez tą informację.
Na razie się nie przejmuje, zobaczę co moja dr powie 🙂
U Was było jakieś wspomaganie, że ryzyko jest wyższe?PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Raszusia wrote:Ana.Ta , super wieści!
Sorry dziewczyny ale ja nie zapamiętuje wszystkich nickow 😘
Do koleżanki z Radomia. Ja tez w Bat Med się znalazłam. Ale nie wiem co dalej. O ile od Malinowskiego z badań prenatalnych wyszłam zadowolona, tak Bator doprowadziła mnie do szału 🤣
Po drodze odkryłam ze ma nabite opinie na znanym lekarzu sztucznie. Zorganizowała jakiś konkurs gdzie warunkiem było wystawienie opinii… Nie kwestionuje wiedzy i doświadczenia, ale uważam ze każdy specjalizuje się w pewnej dziedzinie. Ta Pani jest na pewni dobra w leczeniu niepłodności (chociaż wg mnie moja wizyta dot niepłodności tez pozostawiła wiele do życzenia) tak nie jestem przekonana do prowadzenia ciąży u niej…
Ja chodzę do doktkra Iwaniuka, w sumie byłam dopiero pierwszy raz w tej ciąży, bo jak zapisałam się w sierpniu nie wiedząc jeszcze ze jestem w ciąży to dopiero termin był na koniec października... Ale z wizyty wyszłam zadowolona, następna mam. Na początku grudnia.
Byłam jeszcze u doktora Doruchowskiego ale wrażenia na mnie nie zrobił, wizyta 5 min, bez badania na fotelu, tylko samo usg przez chwilę... A ceny jak na Radom mają dość wysokie.
U dr Bator niee byłam, ale dużo osób ją poleca, ale również dużo osób ma złe doświadczenia z nią 🤷♀️
28.08 ⏸️ 10dpo
30.08 Bhcg 37.87 mIU/ml 12dpo
1.09 Bhcg 92.98 mIU/ml, prog. 22.04 ng/ml 14dpo
3.09 Bhcg 228.24 mIU/ml 16dpo
21.09 człowieczek 0.89 cm z ❤️
-
Ana.Ta wrote:Apropo krwawienia i plamień... ja do lekarza przed badaniem, że się strasznie boje, bo w 8 tygodniu miałam krwawienie i teraz plamię nadal co jakiś czas i niewiem...
A ten: aaaa krwawienia... co sie pani przejmuje dziecko jeszcze małe, nie wypełnia calej przestrzeni - to normalne...
A jak zobaczył moją ulgę gdy powiedział „serce bije”... odparł: „faktycznie mogłem zacząć od tego”
Dowcipniś. Albo ja panikara. 😐
Ja teraz mam wizytę grudnia A ty ?
27.09.21 3mm ❤
18.10.21 2,33cm
26.10.21 3,54cm
10.11.21 6,40cm
12.01.22 434g
11.02.22 919g
16.03.22 1540g
06.04.22 2200g
27.04.22 2600g
11.04.22 2900g
Martuska1 wrote:Ja teraz mam wizytę grudnia A ty ?
Właśnie ja miałam prenatalne u innego lekarza (z polecenia mojej prowadzącej) i mam jeszcze jedną już u prowadzącej- w najbliższy poniedziałek. Miałam zrobić na tę wizytę cały pakiet badań, grupę krwi itd. I pewnie powie co mam dalej zażywać. Receptę na duphastan mam jeszcze na jakiś tydzień.
Mam nadzieje że dojrzy płeć i bobas nie będzie spał. Ale jak ma stałe pory to będzie tak samo, bo mam o tej samej godzinie🙈
Martuska a Ty masz za miesiąc początkiem grudnia, czy dłużej ? Ja bym chciała mieć w grudniu przed świętami na pewno żeby oczywiście się uspokoić✊
Powiem Wam, że wkońcu myśle o sobie jako o przyszłej mamie, co chwila patrze na wczorajsze zdjęcie gdzie widać twarz. Coś pięknego 💛
A inne dziewczyny po prenatalnych w jakim odstępie macie kolejne wizyty?...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 listopada 2021, 12:16
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Ana.Ta wrote:Usłyszałam serduszko, usłyszałam że dzidzia jest zdrowa. Płacze ze szczęścia😭
Super wiadomość ❤️ gratulacje 😍👶Ana.Ta lubi tę wiadomość
09.09.2021 ⏸️
5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
Niezapominajka89 wrote:Też już jestem po, lekarz powiedział, że wszystko jest dobrze, wszystkie części ciała na swoim miejscu i podobno chłopiec 😄 Ogólnie nic nie przytyłam, brzucha też za bardzo nie mam i dziwnie się ogląda na monitorze, że coś się wierci w środku 😄 Lekarz powiedział, że ode mnie zależy czy jeszcze chcę zrobić test Pappa, i dzisiaj zrobiłam, mam nadzieję że też wyjdzie dobrze, bo różne rzeczy słyszałam o tym badaniu. Wy też je robiłyście?
Gratulacje ❤️
Ja robiłam, czekam na wyniki
09.09.2021 ⏸️
5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔