Maj 2022
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do zakupów to ja też poczekam. Raz,że mam wszystko po starszym synku A dwa,że mi do końca ciazy będzie towarzyszył strach o przeciwciała i potencjalne ryzyko transfuzji dopłodowych. Tydzień po prenatalnych mam kolejne badanie przeciwciał,czy przerastają.
Co do samopoczucia to były już 3 dni bez mdłości Ale przedwczoraj wróciły. Może z mniejszym natężeniem. Piersi nadal bolą, najbardziej po nocy. No i od 2 dni czuję ból jakby zakwasy od miednicy do pachwin. Normalnie jak bym trenowała szpagata Ale pamiętam,że z synem też tak miałam,tylko wtedy nie wiedziałam,że to normalne i jechałam nawet do szpitala,żeby mnie zbadali. Ale cieszę się na każde objawy, wtedy wiem,że ciąża trwa. Z synkiem ruchy poczułam w 19 tygodniu,podobno w 2 ciąży czuć szybciej,a patrząc,że to już 13 tydzień to jeszcze może miesiąc i będę czuła kopniaki albo szybciej:)
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Jeszcze mam pytaniem do dziewczyn 35+, które mają refundowane prenatalne. Czy mialyscie tylko usg? Czy badanie krwi też? Zastanawiam się czy jest ono obowiązkowe.bo jeśli obraz usg będzie ok, A z krwi coś wyjdzie to chyba zawału dostanę.a czytałam,że często ta krew miesza w wynikach,A okazuje się,że jest ok
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Ja zacznę kupować rzeczy po połówkowych ale już mówimy znajomym o ciąży. W pracy wiedzieli od razu że względu na charakter no i musiałam szybko iść na L4..
Sylwian wydaje mi się że zawsze możesz zrezygnować z biochemii, nikt Ci na siłę nie wbije igly5ylwian, Ana.Ta lubią tę wiadomość
09.09.2021 ⏸️
5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
Marta oby z tą rwą przeszło.
Ja chyba też dopiero wystartuje po nowym roku z zakupami. Gdyby była dziewczynka miałabym „spadek” po siostrzenicy męża.
Z chłopcem po mojej siostrze. Nie jest źle:D
Nie moglam dziś spać od 2:00 w nocy i conajmniej dwa razy miałam rozmowe z szefem na temat mojego zwolnienia i zastępstwa 🙈 ale mam już plan komu kiedy mówię.
Ustaliliśmy z mężem że jego rodzinie powiemy w Wigilie 🌲🎄 z uwagi na to, że dzieli nas odległość już nie będziemy się widzieć, a chcemy zobaczyć ich reakcję na żywo
Aż jestem w szoku że on tyle wytrzyma 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2021, 12:32
Olenkaa lubi tę wiadomość
16.05.2022 urodziny Oliwki 😘 Więcej szczęścia o 7 dni😍 -
Dobrze że mam w poniedziałek wizytę bo nadal co jakiś czas, m.in dziś czuje takie „pieczenie w pochwie”.
Ale z moczu nic nie wyszło, pewnie trzeba zrobić ponowną biocenozę.
I wrócić do żurawiny 💛
Nadal mam nudności, myślałam że już tak mocne nie wrócą. No, ale... dobrze że są objawy 🤗 jak to się mówi 😶Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2021, 12:36
Sylwian, ja miałam skierowanie na oba badania, usg i Pappa. Oczywiście robić nie musisz, jak uważasz.
Ja też liczę na wyprawkę po dzieciach w rodzinie, już spodnie ciążowe zgarnęłam, chociaż jeszcze niepotrzebne. Może i trochę brzuszek widać, ale jeszcze się spokojnie mieszczę w normalne. Na wadze zupełnie nie przybrałam, a to już prawie 17sty tydzień u mnie. Ruchy dziecka wydaje mi się że już 2 razy czułam, ale pewności nie mam, liczę że wkrótce będą wyraźniejsze...
U mnie też już raczej mówię o ciąży, najbliższą rodzina wie i w pracy również, dzis planuje powiedzieć moim dziadkom, ale już mają tyle wnucząt że szoku chyba nie będzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2021, 13:38
5ylwian lubi tę wiadomość
29.04 - moja kochana córeczka -
5ylwian wrote:Jeszcze mam pytaniem do dziewczyn 35+, które mają refundowane prenatalne. Czy mialyscie tylko usg? Czy badanie krwi też? Zastanawiam się czy jest ono obowiązkowe.bo jeśli obraz usg będzie ok, A z krwi coś wyjdzie to chyba zawału dostanę.a czytałam,że często ta krew miesza w wynikach,A okazuje się,że jest ok
5ylwian, Wiosanna888 lubią tę wiadomość
-
5ylwian wrote:Jeszcze mam pytaniem do dziewczyn 35+, które mają refundowane prenatalne. Czy mialyscie tylko usg? Czy badanie krwi też? Zastanawiam się czy jest ono obowiązkowe.bo jeśli obraz usg będzie ok, A z krwi coś wyjdzie to chyba zawału dostanę.a czytałam,że często ta krew miesza w wynikach,A okazuje się,że jest ok
Miałam i USG i pappa. Z samego USG, jak się okazało po odebraniu wyników, to wcale nie miałam niskiego ryzyka ZD, jak mówiła lekarka podczas badania, tylko 1:182. Skorygowane z pappa wyniosły już t21 1:1121, t18 podstawowe 1:421, skorygowane 1:8424, t13 podstawowe 2:1327, skorygowane poniżej 1:20 000. Więc gdybym wiedziała wcześniej o tym wysokim ryzyku, to chyba bym zawału dostała czekając na analizę razem z pappą.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2021, 20:44
-
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny! Dziś postanowiłam się odważyć i do Was dołączyć Miałam niepewny początek ciąży i w związku z tym sporo wątpliwości, jak się potoczy. Mam termin na 27 mają i czekam z niecierpliwością na poniedziałkowe prenatalne. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona. Pozdrawiam
Malinka2021, Martuska1, Olenkaa, Megsi, krakowianka lubią tę wiadomość
-
Klara_1985 wrote:Cześć Dziewczyny! Dziś postanowiłam się odważyć i do Was dołączyć Miałam niepewny początek ciąży i w związku z tym sporo wątpliwości, jak się potoczy. Mam termin na 27 mają i czekam z niecierpliwością na poniedziałkowe prenatalne. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona. Pozdrawiam
Witaj 😊 miejmy nadzieję, że teraz będzie już wszystko w porządku 🙂 daj znać co i jak po prenatalnych 🙂PCOS, starania od 2018, klinika od 2021
08.21 4ta stymulacja (letrozol+bemfola+ ovitrelle)
12.05.22 👶Wojtuś💙 -
Klara_1985 wrote:Cześć Dziewczyny! Dziś postanowiłam się odważyć i do Was dołączyć Miałam niepewny początek ciąży i w związku z tym sporo wątpliwości, jak się potoczy. Mam termin na 27 mają i czekam z niecierpliwością na poniedziałkowe prenatalne. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona. Pozdrawiam
Powodzenia na prenatalnych 🤞 -
Dziewczyny mam ten sam problem o którym ktoś (już zapomniałam kto🙄) wspomniał kilka postów wcześniej... nie potrafię jeszcze zapamiętać Waszych nicków😭 żeby znać Wasze poszczególne historie potrzebuje chyb troszkę czasu wiec proszę wziąć na mnie poprawkę 🙏
My do prenatalnych powidzieliśmy tylko rodzicom. W pracy powiedziałam zaraz w dzień badania i poczułam ogromną ulgę. Cały czas miałam poczucie, że coś ukrywam, miałam wrażenie, że nie patrze szefowej w oczy, że jej unikam... Teraz dzielimy się radością z całym światem i uwielbiam to uczucie 😍 Dzisiaj powiem moim przyjaciółkom. Nie mogę się doczekać!🤗
Co do samopoczucia to mam zaparcia od samego początku i przez to brzuch ciągle wzdęty, przez co wygladam jak pączek 🙄
Piersi bolą od samego początku, raz mocniej, raczej słabiej. Brzuch mnie pobolewał jak na okres, ale mój lekarz uspokaja że to przez zwolnioną perystaltykę i to by się zgadzało, bo te sprawy sie normują i faktycznie boli coraz rzadziej 👍
Spokojnej niedzieli dziewczyny 😊
-
Klara witamy🙃 dobrze, że się wszystko unormowało. Czekamy na dobre wieści 💛
MamaRo u Mnie w pracy na razie jest łatwiej bo szefostwo jest w innym mieście i kolejne spotkanie dopiero w grudniu 👍 ale fakt jeśli chodzi o resztę, m.in o moją podwładną mam też takie poczucie, że już czas, aby powiedzieć.
Myślę że i Mi będzie wtedy łatwiej w dni z gorszym samopoczuciem. Ale plan jest, wszystko po kolei i juz niedługo
Z bólem brzucha często się zdarza, również przy zaparciach.
Wgl już nie wytrzymam leżeć- przecież umrę z głodu 🙈 Wy też tak szybko rano potrzebujecie posiłku? 🙈 idę jeść 💛Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2021, 07:34
Wiosanna888 lubi tę wiadomość
Ana. Ta taaaak chcę jeść a niestety muszę wziąć Euthyrox i pół godziny czekać 😒 i burczy mi w brzuchu. W ogóle ja od zawsze mam tak że nie mogę wyjść z domu bez śniadania, nawet jak wstaje np o 3 w nocy 😂
09.09.2021 ⏸️
5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
MamaRo wrote:27 maj 😃 Będziemy rodzic razem 😃 a jeśli w nicku to Twój rocznik to jesteśmy w tym samym wieku 😉
Powodzenia na prenatalnych 🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2021, 08:19
Megsi, MamaRo lubią tę wiadomość
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
nick nieaktualnyOlenkaa wrote:Ana. Ta taaaak chcę jeść a niestety muszę wziąć Euthyrox i pół godziny czekać 😒 i burczy mi w brzuchu. W ogóle ja od zawsze mam tak że nie mogę wyjść z domu bez śniadania, nawet jak wstaje np o 3 w nocy 😂
Olenkaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Megsi wrote:Oleńka ja rozwiązałam problem euthyroxu, bo miałam ten sam. Wiecznie głodna rano, albo nie było czasu na śniadanie, bo muszę iść do pracy a tabletka ważniejsza. Biorę ją teraz w środku nocy, jak się przebudzę i rano nie mam problemu z jedzeniem 😀
Ja też 🥳 i tak dwa razy w nocy wstaje na siku 😘 Ja już po 2 śniadaniu 🤫
27.09.21 3mm ❤
18.10.21 2,33cm
26.10.21 3,54cm
10.11.21 6,40cm
03.12.21 188g ( 100% chłopiec ❤)
12.01.22 434g
11.02.22 919g
16.03.22 1540g
06.04.22 2200g
27.04.22 2600g
11.04.22 2900g