🌱🌸 MAJ 2026 🌸🌱
-
WIADOMOŚĆ
-
Karpatka95 ja polecam robić inhalacje, kupiłam niedawno jakis nebulizator w aptece i jestem zadowolona, w ciazy mnie to uratowalo przy chorobie. Moj maz byl chory i tez uzywal, zawsze ma problemy z zatokami i dlugo mu zajmowało wyleczenie a teraz bardzo szybko postawiło go na nogi.

Gwizdek winner flow kupilam, ale jeszcze nie cwiczylam.
Karpatka95, Firest lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny powiem Wam, że to co moje dziecko teraz wyczynia w brzuchu przechodzi ludzkie pojęcie 😅 tak sie wyciąga i wierci że zaraz mi skóra strzeli.. nie da się spać, jeszcze leżąc na plecach to aż tak nie czuć ale na boku tragedia ... zapisuje filmiki, kiedyś jej to pokażę 😅 poszłam na kanapę bo ze snu i tak nic nie będzie na razie, chyba zaraz zacznę chodzic to moze sie uspokoi.
Firest, Natt99, A_nulka, Lavariavel lubią tę wiadomość
-
Tak tak, dokładnie ten👍😉 Najlepiej już mieć go do ćwiczeń, a nie dopiero na poród. Dużo, niedużo, jednak 5 dych za taki plastikowy pierdół, hmm, no ale biorę.Karpatka95 wrote:Też się zastanawiam nad tym gwizdkiem. Moja fizjo poleciła żeby kupić taki co ma regulacje przepływu - Winner Flow. Na allegro za 50zł, więc w sumie dużo nie kosztuje a jeśli ma pomóc to czemu nie 😅👩 35
Diagnoza: niepłodność żeńska
❌ oba jajowody niedrożne
➡️ zabieg radiologiczny i lipiodol - udane udrożnienie
~~~~~~~~~~~~
👨 37
Diagnoza: niepłodność męska
❌ teratozoospermia (0%) i fragmentacja DNA (39%)
➡️ roczna dieta i suplementacja - poprawa parametrów
~~~~~~~~~~~~
08.2025 - ciąża naturalna😊 czekamy na córeczkę🩷

-
U mnie podobnie☺️ Trochę czuję się jak mobilne dancing studio💃🕺Kassialka wrote:Dziewczyny powiem Wam, że to co moje dziecko teraz wyczynia w brzuchu przechodzi ludzkie pojęcie 😅 tak sie wyciąga i wierci że zaraz mi skóra strzeli.. nie da się spać, jeszcze leżąc na plecach to aż tak nie czuć ale na boku tragedia ... zapisuje filmiki, kiedyś jej to pokażę 😅 poszłam na kanapę bo ze snu i tak nic nie będzie na razie, chyba zaraz zacznę chodzic to moze sie uspokoi.
Kassialka lubi tę wiadomość
👩 35
Diagnoza: niepłodność żeńska
❌ oba jajowody niedrożne
➡️ zabieg radiologiczny i lipiodol - udane udrożnienie
~~~~~~~~~~~~
👨 37
Diagnoza: niepłodność męska
❌ teratozoospermia (0%) i fragmentacja DNA (39%)
➡️ roczna dieta i suplementacja - poprawa parametrów
~~~~~~~~~~~~
08.2025 - ciąża naturalna😊 czekamy na córeczkę🩷

-
U mnie tez dzisiaj ciekawa noc. Budził mnie kilka razy, ale tylko 2 razy na siku 🤣 mąż się śmieje, że przyzwyczaja mnie do karmienia co 3h 🤣
Kassialka lubi tę wiadomość
👩'94 :
-AMH 3,5
-adenomioza
-3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości
-brak własnych owulacji
2020- początek starań
2021- początek starań z pomocą medyczną
2023- nasz Aniołek żył jeden dzień 💔
2024- powrót do starań z pomocą medyczną 👩⚕️
03.2025- AIH ❌
04.2025- kwalifikacja do IVF:
Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
05.2025- 3 histeroskopia-> znowu stan zapalny-> antybiotyki
16.06.2025, 14.07.2025- Diphereline-> 26.07.2025 start estrofemu
14.08.2025 FET 5BA
5DPT BETA : 31->7DPT BETA : 114->9DPT BETA : 232->11DPT BETA: 473
05.09.2025-> mamy mrugające serduszko ❤️

-
Hej
dobijacie juz do mety i pewnie macie juz wyprawki, ale gdyby ktoras byla chętna to mam dużą paczkę ciuszków rozm. 56 na sprzedaz. Za chwilę będę miała tez 62 tylko muszę karton ogarnąć 
Jak cos to mozna mnie zaprosić do przyjaciółek i wyślę link (nie wiem czy tak mozna wysyłać na forum, a nie chcę dostać bana
).
-
Wczoraj była pelnia ksiezyca, a to podobno sprzyja bezsenności to może maluchy też to odczuły, nawet czytałam, że więcej porodów zaczyna się w okolicach pełni więc zobaczymy czy podczas tej majowej się u nas sprawdzi 😉
Natt99 lubi tę wiadomość
-
Hejka dziewczyny, u mnie też leżenie na boku to jest hardkor 😂 mała mnie tak kopie, że nie idzie wyrobić 😅 najbardziej mnie śmieszy, jak kopie mnie pod kołdrą a jak kołdrę odkrywam, to się nie rusza - pewnie jak te szopy na memach 😜
Fajnie, że przypomniałyście mi o tym gwizdku bo ostatnio myślałam że aaa może dam radę bez, ale na allegro jedna babeczka wstawiła jeszcze instrukcje jak go dobrze obsługiwać i ćwiczyć z nim przed porodem i kurde zamawiam 🙈 nie chce potem mieć do siebie wyrzutów, że mogłam zapobiec czemuś a nawet nie spróbowałam.05.09. Pozytywny test 👶🏼
16.09. Pęcherzyk ciążowy
30.09. Zarodek 🥹❤️
06.10. 19mm crl
14.10. 2,25 cm crl
31.10. 5,7 cm crl - I prenatalne ❤️
12.11. 7,12 cm crl 🥰 II trymestr
15.12. Będę mamą dziewczynki 🥹👧🏼
30.12. - II prenatalne - 345 gram zdrowej córci 🩷
7.01. - 411 gram 🥰
02.02. - 806 gram 👧🏼
25.02. - 1260 gram 🫶🏼
03.03. - III prenatalne - 1504 gram zdrowej dziewczynki 🩷
09.03. - 1609 gram 🌷
30.03. - 2135 gram 🐭🩷

-
Też o tym czytałam. Majowe, jak sprawdzałam, 1 i 31 majaAgat99 wrote:Wczoraj była pelnia ksiezyca, a to podobno sprzyja bezsenności to może maluchy też to odczuły, nawet czytałam, że więcej porodów zaczyna się w okolicach pełni więc zobaczymy czy podczas tej majowej się u nas sprawdzi 😉
-
Ja się tak śmiałam z tej pełni wczoraj a jak w nocy dostałam skurczy, które mi promieniowały aż na plecy i mnie do 3 wybudzały to myślałam, że zejdę ze stresu 😂Na szczęście jednak młoda tylko tak postraszyła i zdecydowała się zostać w środku
Lavariavel lubi tę wiadomość
Starania na luźno od 01.2023, świadome starania od 06.2024
32👩 34🧔
◽ AMH 0,56 (11.24)
◽ Adenomioza
◽ immunologia ❗
📅 11.2024 Bocian Szczecin
◽04-21.01.25 🥚3->3 MII: ❄️ 4AA i i 3BB
20.02.25 - FET - beta<2,3 ❌
24.03.25 - FET - beta<2,3 ❌
◽02-17.05.25🥚7->2 MII:❄️4AB
22.05, 20.06, 17.07 diphereline i hydroxy
13.08.25 - FET - Encorton, Acard, Prograf, Accofil
5dpt ⏸️, 6dpt 31, 8dpt 57,4, 10dpt 122, 14dpt 527, 21dpt 7274, 27dpt CRL 0,41 i❤️
nifty pro - zdrowa dziewczynka 🩷
12+3 - I prenatalne 6,2cm
20+2 - 324g
21+1 - II prenatalne 424 g
24+2 - 629g
28+2 - 1235g
31+2 - 1729g
33+2 - 2071g

-
Jejku dziewczyny ale mam dzisiaj samopoczucie do d... Nie wiem co się dzieje ale tak mnie wszystko drażni, dzieciom się obrywa, mężowi się obrywa, nie mogę znaleźć sobie miejsca i nic mnie nie cieszy. Nawet zbliżające się święta. A wręcz wolałabym chyba nic nie robić, z nikim się nie spotkać tylko przeleżeć w łóżku 🙈. Mam nadzieję że to tylko dziś taka chandra mnie złapała i jutro już będzie lepiej bo oszaleje 😤
-
Piwonia37 wrote:Jejku dziewczyny ale mam dzisiaj samopoczucie do d... Nie wiem co się dzieje ale tak mnie wszystko drażni, dzieciom się obrywa, mężowi się obrywa, nie mogę znaleźć sobie miejsca i nic mnie nie cieszy. Nawet zbliżające się święta. A wręcz wolałabym chyba nic nie robić, z nikim się nie spotkać tylko przeleżeć w łóżku 🙈. Mam nadzieję że to tylko dziś taka chandra mnie złapała i jutro już będzie lepiej bo oszaleje 😤
Oj im blizej porodu tym chyba częściej będziemy rozdrażnione. Ja dziś miałam sporo załatwień i głowa mi pęka totalnie, do tego nieprzespana nocka źle na mnie wpłynęła. Jesteśmy w zaawansowanej ciąży, należy nam się nic nie robienie 😄 -
To u mnie dzisiaj w miarę dobry dzień, wypralam i wyprasowałam pieluszki, byłam na spacerze, coś tam w domu poogarniałam 😂 A jutro też zaczynam wcześnie bo badania muszę zrobić i kota na badania zabrać a potem jakieś zakupy na święta 😅 Zobaczę na ile wystarczy mi energii.
-
U mnie ciezki dzien wczoraj i dzis. Niestety, tak jak sie spodziewalismy dzis rano świnka odeszla za tęczowy most . Staralam sie byc twarda, staralam sie kierowac rozsadkiem ale niestety hormony i uczucia swoja droga. Żal i smutek. Walczylam o nią 2 dni. Spedzila z nami 7 lat.
Balam sie żeby jeszcze cisnienie mi nie skoczylo
glowa juz zaczynala bolec ale staralam sie uspokoic. Cala noc prawie nie spalam. Moze z 2h. Juz z mezem stwierdzilismy że zadnych zwierzat wiecej w domu. Najgorzej że nasza suczysława tez już jest wiekowa ok 10lat ( adoptowana 7 lat temu).
Wcale nie widze tych swiat. Ja tez najchetniej by lm sie w domu zamknela, ale musimy zaproszenia dac na komunie. Musze albe dać do skrocenia. Nie wiem co ze sobą zrobić. Czy zamowic jakiś kombinezon teraz czy sukienki szukac, i wgl jak to organizacyjnie ogarnac. Bedzie spontan.
Jutro chyba poprasuje ubranka do szpitala. Zrobie 3-5komplety popakowane i w domu tez takich w razie czego.
Pytanie mam o ubrania z welna merino. W czym pierzecie ubrania? W plynie typu lovela czy do welny? Musze kombibezon wyprac recznie ale zupelnie nie mam pomyslu.
Jutro chyba rozloze nasze mini lóżeczko i sprawdze czy te co mam przescieradelka bedą pasować.
Mysle żeby zamowić jeszcze smoczek rezerwowy i moze mala butelke z aventa.
Dzisiaj skurcze pol dnia mnie przesladowaly. Nie caly czas ale z przerwami. Czasami byly juz takie irytujace. Brzuch tez twardnieje. Musze brac chyba magnez 3x dziennie. Niby wyniki w normie ale jak teraz kilka dni bralam to skurczy nie mialam łydek.
-