🌱🌸 MAJ 2026 🌸🌱
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja się trochę zmotywowałam i też zaczęłam przeglądać wyprawkę do szpitala i właśnie też oglądałam te majtki i z canpol są ponoć najlepsze.Lavariavel wrote:Przyszla do mnie dzis paczka z apteki i jestem srednio zadowolona. Zamowilam majtki jednorazowe z babyono rozmiar XL ale nie podobaja mi sie. Wydaja sie sztuczne i malo elastyczne. Kupilam tez takie z podkladami odrazu z canapola to te są bardzo fajne.
Zestaw do paznokci z akuku w takim jabłuszku niby wygodne, ale ciekawe jak w uzytku. Szklany pilniczek, cążki, male nozyczki i 2 pęsety niby. Takie hmm dziwne.
Zamowilam tez pieluchy muslinowe i powiem szczerze ze są duzo gorsze niż te z temu. Te z temu są miękkie, nie widac żadnych nitek, nie śmierdzą a te chyba z babyono ale są cienkie i naprawde śmierdzą. Jedne i drugie produkcji chińskiej xd
Czekam jeszcze na kolejne z allegro zobacze.
Masc na odparzenia Fiti Phantenol na odparzenia. Skład jest naprawde zadziwiająco krotki, opinie ma w necie dobre. Jestem ciekawa jak bd sie sprawdzac.
Kupilam tez mini zapas chusteczek mokrych 99%wody. Naprawde wydaja sie bardzo mokre. Bez zapachu jakiegos intensywnego.
Ja się właśnie nad pieluchami zastanawiałam ale z sheina 😅 bo nie dość że ładne to skład okej, chociaż też się zastanawiam nad całkiem zwykłymi białymi bo mnie kilka osób nastraszyło że czasami dzieci są uczulone na jakieś takie kolorowe materiały 🫣 a jednak to tylko pieluszka.
Za to powiem wam, że koleżanka polecała kocyki z temu i z shein a cenowo wychodzi podobnie jak z H&M i nie wiem czy nie wolę z H&M bo mogę chociaż stacjonarnie podjechać i obejrzeć, dotknąć 🙈
powiem wam jeszcze, że totalnie zapomniałam o skarpetkach 😂 ciągle tylko się mówi body, pajacyki i ostatnio sobie myślę matko skarpety 😅 ale właśnie niby z temu są super dla dzieci, choć na vinted też widziałam że niektórzy nówki sprzedają z hm itd. -
Majtki poporodowe u mnie najbardziej sprawdziły się fioletowe horizon, tylko w większym rozmiarze niż normalnie noszę.
O ile dla siebie na okres ciąży nie miałam problemu z zakupem ubran z Chin, tak dla dziecka jakoś nie mam odwagi tam kupić.
Zdaje sobie sprawę, że tonowanie wszystko w jednej fabryce robione, a cena wynika tylko z kosztu ewentualnych późniejszych badań wykonanych na produktach, ale jednak mam opory.
Sosenka93, Polczi5 lubią tę wiadomość
👩'94 :
-AMH 3,5
-adenomioza
-3x histeroskopia: leczenie stanu zapalnego endometrium, korekta blizny po cc, usuwanie mikropolipowatości
-brak własnych owulacji
2020- początek starań
2021- początek starań z pomocą medyczną
2023- nasz Aniołek żył jeden dzień 💔
2024- powrót do starań z pomocą medyczną 👩⚕️
03.2025- AIH ❌
04.2025- kwalifikacja do IVF:
Stymulacja: Rekovelle 12j+ Menopur 75j +Orgalutran-> 2x Zivafert+ 2x Gonapeptyl Daily
04.2025- Punkcja-> Pobrano 17 🥚-> 9 MII-> Zapłodnieniu poddano 6 komórek, wszystkie udało się zapłodnić - mamy 4 ❄️
05.2025- 3 histeroskopia-> znowu stan zapalny-> antybiotyki
16.06.2025, 14.07.2025- Diphereline-> 26.07.2025 start estrofemu
14.08.2025 FET 5BA
5DPT BETA : 31->7DPT BETA : 114->9DPT BETA : 232->11DPT BETA: 473
05.09.2025-> mamy mrugające serduszko ❤️

-
Acmvj wrote:Majtki poporodowe u mnie najbardziej sprawdziły się fioletowe horizon, tylko w większym rozmiarze niż normalnie noszę.
O ile dla siebie na okres ciąży nie miałam problemu z zakupem ubran z Chin, tak dla dziecka jakoś nie mam odwagi tam kupić.
Zdaje sobie sprawę, że tonowanie wszystko w jednej fabryce robione, a cena wynika tylko z kosztu ewentualnych późniejszych badań wykonanych na produktach, ale jednak mam opory.
Też polecam te majtki. Stosowałam po pierwszym porodzie i teraz też je zamówię.
dracaena lubi tę wiadomość
-
Kochana po Twoim reaserchu to coś czuję, że szybciej Ci pójdzie🤭: podkłady, majtki, pieluchy, kocyki Temu czy HM, ‚matko skarpety’! 😅Natt99 wrote:Hej dziewczyny, ja nawet team luty nie jestem 🤣 ja jakoś stopniowo chce to kupować, ale moje maksimum to koniec marca 🫣
Faktycznie szukanie wyprawki jest fascynujące 😉 Nie mogę się doczekać kiedy i ja się w końcu za zabiorę za to szukanie. Już w lutym wyczekane L4🥳
Natt99 lubi tę wiadomość
👩 35
Diagnoza: niepłodność żeńska
❌ oba jajowody niedrożne
➡️ zabieg radiologiczny i lipiodol - udane udrożnienie
~~~~~~~~~~~~
👨 37
Diagnoza: niepłodność męska
❌ teratozoospermia (0%) i fragmentacja DNA (39%)
➡️ roczna dieta i suplementacja - poprawa parametrów
~~~~~~~~~~~~
08.2025 - ciąża naturalna😊 czekamy na córeczkę🩷

-
Przez Was troche zglebilam sie w produkty z temu. Nie wiem czy shein i alie expres ma podobnie wiec nie bd mowic.
Na temu przy kazdym produkcie jest taki opis ze spelnia wymagania dla UE. Jest konkretny zlecajacy i producent. Ja wiem ze to nadal jest czesto chinskie ( nie tylko ale w wiekszosci).
Jak zaczelam zwracac uwage to wiecej szxzegolow odnosnie materialu mają opisy temu niż allegro. Kupilam recznik z temu z kapturkiem z mysla ze najwyzej dla psa bd, ale jest lepszy w dotyku niz takie co w smyku byly.
Paradoksalnie na metkach ubran wiekszosci made in chine lub PCR.
Ubrania to najchetniej bym szukala w lumpeksie ale nie moge wyjsc z domu ;(((
Natt99 lubi tę wiadomość
-