🌱🌸 MAJ 2026 🌸🌱
-
WIADOMOŚĆ
-
Brightwing wrote:Ja mam w spisie od szpitala dwie koszule na samą porodówkę i trzy na salę poporodowa. Ale liczę na to że jedna na poród wystarczy bo druga chciałabym mieć na później. Ogólnie kupiłam tylko dwie koszule, poza tym wezmę po prostu piżamy. Nie bede kupować nie wiadomo ile koszul, które później mi się nie przydadzą
Rzadko ktory szpital pozwoli nosić piżamy po porodzie. 🙂 Bo albo krocze jest do wietrzenia albo ma się ranę po CC i spodnie od piżamy to ostatnia rzecz jaką chce się nosić wtedy.
No i wiekszosc kobiet w połogu sie mocno poci, dla mnie 1 świeża na dzień koszula po porodzie na oddziale to minimum z minimum - pakuję 3, ale mąż w razie wu dowiezie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia, 22:08
Firest lubi tę wiadomość
-
Brightwing wrote:Cześć dziewczyny. Pytalam już w temacie Poród, ale tam nikt chyba nie zagląda. A że tutaj dużo się dzieje pozwolę sobie zapytać. Przede mną pierwszy poród i tak się zastanawiam czy jak będę na izbie przyjęć przebierać się w koszulę to czy zakładać majtki i stanik? Czy lepiej bez? Gdzieś czytałam że trzeba przed porodem chodzić z wkładką w razie jakby wody odeszły. No i tak myślę jak będa mnie do ktg podłączać to też nie chce tam z cycem na wierzchu leżeć. Z drugiej strony nie wyobrażam sobie rodzić w staniku. Jakie macie plany ubraniowe? 🙂 Wiem że to taka pierdoła, ale lubię mieć zaplanowane tyle ile się da
Dobre pytanie 🤔 Myślę, że na IP powiedzą. Ale tak intuicyjnie to zanim trafiłabym na swoją salę porodową to pod koszulę normalnie zostawiłabym majtki właśnie na wypadek tych sączących się wód i po to by przy zakładaniu KTG gołą pupą nie świecić, ale na pewno bez stanika, po co mi on☺️ A na swojej sali porodowej bym zdjęła gacie bo przecież co raz badanie rozwarcia itp.
👩 35
Diagnoza: niepłodność żeńska
❌ oba jajowody niedrożne
➡️ zabieg radiologiczny i lipiodol - udane udrożnienie
~~~~~~~~~~~~
👨 37
Diagnoza: niepłodność męska
❌ teratozoospermia (0%) i fragmentacja DNA (39%)
➡️ roczna dieta i suplementacja - poprawa parametrów
~~~~~~~~~~~~
08.2025 - ciąża naturalna😊 czekamy na córeczkę🩷

-