Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌱🌸 MAJ 2026 🌸🌱
Odpowiedz

🌱🌸 MAJ 2026 🌸🌱

Oceń ten wątek:
  • Lavariavel Autorytet

Wysłany: 23 marca, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po wizycie. Bobas waży ponad 2300g! wg wymiarów 2 tyg większy. Doktor mówi, że kawał z niego synka. Zrobiła nam nawet ładne zdjęcie buziolka na lodówke. Łożysko fajnie już wysoko, nie przy ujściu, ciśnienia które mierze mówiła, że są ok. Wyniki też ok. Jedynie widoczne są drobne wodniaczki przy jądrach, ale wiem, że to jest często i wnika się po porodzie szybko.
    I mówi, że mnie będzie kierować na CC, miałam tak duzo pytań że o to się nie pytałam, ale zapowiada się maluch duży. Plan jest taki , że będzie mnie zapisywać na cc tu na miejscu w terminie 8-14 maj, jeśli nie urodze do tej pory. Jeśli coś się będzie działo to do innego szpitala mam jechać. W sumie nie zapytałam jaki konkretny powód CC. lekko w szoku byłam.
    Puchnięcie nóg to normalne, mrowienie w rękach i nogach też- chyba, że jest podwyższone ciśnienie to wtedy do kontroli w szpitalu. Rozmawiałam z nią też o planowym zabiegu syna w kwietniu i czy mogę brać coś wrazie, gdyby mi ciśnienie jednak skoczyło. to przepisała mi jakieś środki na uspokojenie. Lepiej być zabezpieczonym w takim wypadku.
    Następna wizyta 22 kwietnia, teraz juz u zapasowej doktor bo tej nie będzie. i to chyba będzie ostatnia wizyta na to wyjdzie. Dziwnie mi trochę z tym.

Kupiłam torbę na kółkach do szpitala większą. 58l, w taką to już musze się upchać. Chciałam na kółkach gdyby przyszło samej mi się z nią ciągać.

Ja butelke mam od położnej z firmy MUM anty kolkową malutka 60 ml ze smoczkiem też. Mam jeszcze razem z laktatorem canapol butelkę ze zwykłym raczej smoczkiem. Przy synu miałam Avent- trochę używał, tommi tippe(- wgl ich nie lubił a były mega polecane) i zwyklą z canpola. Teraz nic więcej nie kupuje, jak będzie potrzebna to wtedy apteki są i zawsze można kupić.
    Planuje karmić piersią, ale też chce by umiał pić z butelki, więc czasami będę starała się podawać odciągnięte mleko by nie być uwiązanym. Moja koleżanka pierwszą córkę karmiła kp, a czasem MM gdy ona wychodziła z domu coś załatwić i to nie był żaden problem. Karmili się prawie rok bez problemu. Przy drugiej córce młoda tolerowała tylko jej mleko do pół roku, później rozszerzali dietę i młoda sama odrzuciła pierś i trochę tylko MM piła, bardziej mleko krowie -oni mają swoje mleko.

Pampersów nie robiłam jeszcze zapasu i chyba narazie nie będę robić, bo nie mam miesjca. Kupiłam na początek paczkę 1 i 2 huggies. Zobaczymy jaki urodzi się bobas, bo przy synu używałam 1 tylko w szpitalu czyli 5 dni, a w domu miałam już 2. Te kg na pampesach to są tylko takie przybliżone, bo mój był na przykład taki papuśnym bobaskiem i musial mieć większe by go w brzuszek nie uciskały. Koleżanki córka była chuda i długa.
    W kwietniu ewentualnie kupie na próbę dade, pampersa i lupipilu 2, bo te chce porównać. będę polować na promocje. Podobno jeszcze HAPPY są fajne, ale to raczej do zamawiania na allegro.

Ania 93, Acmvj, Agat99, Firest, Natt99, Nicole123, Lila777, A_nulka lubią tę wiadomość

preg.png
  • dracaena Autorytet

Wysłany: 23 marca, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja z kolei uważam, ze odstawianie 2l+ jest trudne (bo wymaga wyjaśnień większych), ale dla mnie łatwiejsze pod tym kątem że tego mleka niczym nie trzeba zastępować (roczniak jeszcze często tę dietę mlekiem uzupełnia) + jak sie podejdzie do tego z głową to taki maluch dużo więcej rozumie.
    Ale ja team długie kp. 😊 Odstawienie na poczatku ciąży poszło nam z dnia na dzień, młoda też była już gotowa bardziej niż myślałam. 😅 To bardziej ja nie umiałam choć się szykowałam i pewnie karmiłybyśmy się do tej pory gdyby nie ciąża. 🤣

👩 33 / 🧔32
    ❌ PCOS, cykle i owulacje nieregularne bez leków; Hashimoto - delikatna postać, pod kontrolą

Wanda ❤️ - 26.05.2023, 3620g, 55cm ❤️ 41+3

age.png

preg.png
  • ami_ami Autorytet

Wysłany: 23 marca, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze... Dla mnie jak maluch inne rzeczy je i jest większe to może pić butle i MM, a ja jestem wolna i lżej jakoś. Chociaż jak odstawiłam młodego, to na początku było mi szkoda. 😆

zi13flw1zpqm8v3r.png

27.12.2020 - II 🍀
    28.12.2020 - HCG total 197,98 mUl/ml 😍
    30.12.2020 - HCG total 529,92 mUl/ml 😍
    15.01.2021 💗
    08.2021 🩵

* 33 lata
    * 19.09 - II ☀️ Beta HCG 444,54
    * 22.09 - Beta HCG 1553,63
    * pierwszy cykl starań
    preg.png
  • ami_ami Autorytet

Wysłany: 23 marca, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i np mój syn miał 3 kg i na początku nawet pampersów 0 używaliśmy.

Firest lubi tę wiadomość

zi13flw1zpqm8v3r.png

27.12.2020 - II 🍀
    15.01.2021 💗
    08.2021 🩵

* 33 lata
    * pierwszy cykl starań
    preg.png
  • Sosenka93 Autorytet

Wysłany: 23 marca, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Lavariavel, to w sumie najważniejszej kwestii nie omówiłaś 😅 może dopytaj o to CC, jeśli jednak chcesz próbować naturalnie to teraz jest na to czas, by o tym pogadać 🙂 Waga faktycznie już słuszna. Dobrze, że zdrowy maluszek 🥰

Firest lubi tę wiadomość

2019 🩷🎀

Starania o drugie od 12.2023

Idziemy po Ciebie...💙👣

preg.png
  • Agat99 Autorytet

Wysłany: 23 marca, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do butelek to z poleceń kupiłam Avent, a na warsztatach dostałam zestaw chyba 4 różnych firmy Mam więc któraś się na pewno nada, chociaż liczę, że niezbyt będzie potrzebna i uda się przez pierwsze miesiące wyłącznie KP.
    Pieluchy mam zapas rozm 2, a te 1 kupię z 2-3 małe paczki co będzie akurat w promocji 😉

Przeraża mnie, że już piszecie o terminach CC I indukcji w szpitalu, to naprawdę już tak blisko..
    Wymiary maluszków zmieniają się co wizytę i też czasem świruję ale skoro lekarze mówią, że jest ok to trzeba wierzyć.

Dziś poszłam na spacer i wracając chciałam przyspieszyć kroku, bo zaczęło padać i złapała mnie taka kolka, aż się zastanawiałam czy dojdę do domu. To pierwszy raz w ciąży, a chodzę regularnie i ćwiczę w domu, jednak nie ma co od siebie za wiele wymagać..

01.2025 13tc 💙👼 💔

14.09.2025 ⏸️🍀
    07.10.2025 mamy ❤️ crl 1.4
    07.11 prenatalne crl 6.5
    16.12 bobas 250g 💙
    03.01 połówkowe, synek 400g 💙
    20.01 bobas 700g 💙
    17.02 bobas 1320g 💙
    11.03 prenatalne 1648g 💙
    31.03 bobas 2600g 💙
    14.04 bobas 2900g 💙

preg.png
  • Firest Autorytet

Wysłany: 23 marca, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za info o pieluszkach. Ja w końcu wzięłam dwie paczki tych najmniejszych jedynek (razem 50szt) i jedną dwójek (56szt). Moje dziecię zapowiada się chyba małe bo utrzymuje niski percentyl, ale zobaczymy, może mnie zaskoczy i będę od razu zakładać dwójki 😉 Ja zdecydowałam się na eko tak na początek, bo sama mam wrażliwą skórę i może dzieciątko to odziedziczyło.

👩 35
    Diagnoza: niepłodność żeńska
    ❌ oba jajowody niedrożne
    ➡️ zabieg radiologiczny i lipiodol - udane udrożnienie
    ~~~~~~~~~~~~
    👨 37
    Diagnoza: niepłodność męska
    ❌ teratozoospermia (0%) i fragmentacja DNA (39%)
    ➡️ roczna dieta i suplementacja - poprawa parametrów
    ~~~~~~~~~~~~
    08.2025 - ciąża naturalna😊 czekamy na córeczkę🩷
    preg.png
  • Nicole123 Autorytet

Wysłany: 23 marca, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja synka karmiłam przez rok , nie miałam problemu z odstawieniem. Poszło nam to bardzo gładko ale synek też nie miał problemów ze stałymi pokarmami. Pierwsze przystawienie do piersi miałam na sali pooperacyjnej i nie było u mnie problemów z pokarmem ,jedynie co trochę źle przystawiałam synka ale 1 dzień po wyjściu ze szpitala była u mnie położna która też jest cdl i bardzo mi pomogła .
    Ja od początku dawałam co kilka dni moje mleko w butelce . Strasznie bolały mnie sutki i dawałam im czasami odpocząć. U mnie akurat nie wpłynęło to negatywnie na laktację. Była to też fajna opcja jak chciałam gdzieś wyjść. Niestety jakoś po 3 msc synek się zbuntował na butelkę i nie było opcji żeby z niej zjadł . Miałam butelki z avent i teraz też je kupiłam. Plus smoczki z wolnym przepływem.

Firest lubi tę wiadomość

🙋‍♀️29
    PCOS
    Długie cykle, owulacyjne
    Hormony w normie
    Jajowody drożne
    🙋🏼‍♂️30
    Badanie nasienia
    06.2022 morfologia 0%
    08.2022 morfologia 6%

02.2022 5tyg 💔
    11.2022 5tyg 💔
    11.2023 start invitro ❤️
    Punkcja ➡️33🥚➡️❄️❄️❄️❄️
    25.01.2024 transfer 4.1.2🤞
    10.2024 Nasz wyczekany maluch 💙
    08.2025 Naturalny cud ❤️

age.png
    preg.png
  • Nicole123 Autorytet

Wysłany: 23 marca, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mój starszak chyba pobija wszelkie rekordy . Waży już 15kg a ma 18msc 😂

🙋‍♀️29
    PCOS
    Długie cykle, owulacyjne
    Hormony w normie
    Jajowody drożne
    🙋🏼‍♂️30
    Badanie nasienia
    06.2022 morfologia 0%
    08.2022 morfologia 6%

02.2022 5tyg 💔
    11.2022 5tyg 💔
    11.2023 start invitro ❤️
    Punkcja ➡️33🥚➡️❄️❄️❄️❄️
    25.01.2024 transfer 4.1.2🤞
    10.2024 Nasz wyczekany maluch 💙
    08.2025 Naturalny cud ❤️

age.png
    preg.png
  • Lavariavel Autorytet

Wysłany: 23 marca, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie wiem że o najważniejsze nie dopytalam i w sumie to jestem sama na siebie zla. Niestety zaćmienie umyslowe ciazowe plus katar robia swoje. Wydaje mi się, że to chodzi o to by nie indukowali mi sztucznie porodu. Jeśli samo się zacznie i wszystko bd szlo prawidlowo to dobrze. Z uwagi na ryzyko stanu przedrzucawkowego. Jest duze prawdopodobieństwo że wysilek, stres etc spowodują wzrost ciśnienia. Tak mi coś ostatnio mówila ale mieliśmy wrocic do tematu. Pytalam co w przypadku silnego bolu kregoslupa to moge wziac paracetamol lub w ostatecznosci lek z ibiprofenem ale to w ostatecznosci. Musze pamietac by akard odstawic w 36 tyg.
    Teraz mialam liste pytan i spraw.

Ja nie pamietam ile dokladnie ale syna napewno karmilam ponad 18mcy bo bylismy wtedy w szpitalu i on jeszcze troche do piersi byl. Fakt, że mi bylo ciezko karmic jak wrocilam do pracy na zmiany. Moj niestety nie tolerowal picia mleka mm i zadnego innego z butelku. Jadł kaszki ryżowe tylko i to łyżeczką.

Dzis z mezem jeszcze poszlismy dzialki ROD ogladac. Niby nie daleko, tylko "kawaleczek" i wg aplikacji ok. 3km przeszlismy. Fakt że lekka kolka mnie chwycila bo bobas sie rzucal na jedną strone

preg.png
  • Sosenka93 Autorytet

Wysłany: 23 marca, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicole123 wrote:

Faktycznie kawał chłopa 😁 Ale to dobrze, jest zdrowy i silny 😍 I dożywiony 😁

Nicole123 lubi tę wiadomość

2019 🩷🎀

Idziemy po Ciebie...💙👣

preg.png
  • aleo_ Autorytet

Wysłany: 24 marca, 04:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robi się poważnie, za chwilę zacznie się okres, gdzie będziemy wypatrywać wieści z porodówek:D

Ja karmiłam gdzieś do roku i młody jakoś tak sam się odstawił (ale taki też miałam plan, że koło roku będę chciała odstawić). Nie ukrywam, że trochę jednak było mi przykro, że to już koniec :D Przenieśliśmy się wtedy na mm, choć wcześniej był duży problem, bo żadnego nie chciał pić, tylko moje odciągnięte mleko.
    Mam nadzieję, że teraz KP też nam wyjdzie, bo jednak to wygoda. Jeśli nie, to trudno, nie będę się sobie robić wyrzutów(a przynajmniej teraz tak mówię, zobaczymy, ja wyjdzie w praniu, bo przy pierwszej ciąży byłam zafiksowana na KP i jak coś nie szło, to czułam się z tym źle i w ogóle)🤦🏽‍♀️

Lavariavel lubi tę wiadomość

age.png
    preg.png

Starania od 2020
    Hormony ok, endometrioza I stopnia, IO, kariotypy ok, kir BX, On - ok
    10.2021 I IVF, krótki protokół pobrano 5 komórek, 4 się zapłodniły, 3 zarodki
    10.2021 ET - beta 0;
    01.2022 FET - beta 0;
    03.2022 FET - beta 0;
    07.2022 histerolaparoskopia - prawy jajowód niedrożny, endometrioza I stopnia, stan zapalny endometrium
    10.2022 II IVF, długi protokół: pobrano 4 komórki, 3 się zapłodniły, brak zarodków
    12.2022 zmiana lekarza, przygotowania do III IVF
    02.2023 naturals 🙀❤️
  • Piwonia37 Ekspertka

Wysłany: 24 marca, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak miałam przy pierwszym dziecku, ciężko mi było gdy odrzuciła pierś, ale córkę musiałam na początku dokarmiać mm bo wypuścili nas ze szpitala z lekka żółtaczka i takie mieliśmy zalecenie na zbicie jej. Niestety takie karmienie raz piersią raz mm sprawiło, że nie chciała później w ogóle piersi, ona płakała a ja razem z nią bo bardzo mi zależało na tym żeby karmić. Też miałam wyrzuty sumienia i sobie samej za złe, że tak wyszło ale cóż, nic nie mogłam poradzić.

• ami_ami Autorytet

Wysłany: 24 marca, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nicole123 wrote:
    Faktycznie duży chłopczyk, mój ma 4,5 roku i waży 16,7 kg. 😆

Sosenka93, Nicole123 lubią tę wiadomość

zi13flw1zpqm8v3r.png

27.12.2020 - II 🍀
    15.01.2021 💗
    08.2021 🩵

* 33 lata
    * pierwszy cykl starań
    preg.png
  • Kropka787 Koleżanka

Wysłany: 24 marca, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Widzę,ze przewijał się temat spowolnione wyrastania dziecka. Ja w 28 tyg trafiłam do szpitala, bo moj prowadzący na nfz (mam lekarza prywatnie i na nfz) zauważył w badaniu dopplera slabe przeplywy w lewej tetnicy macicznej,do tego zdarzały mi sie skoski ciśnienia,wiec skierował mnie do szpitala. Byłam tam 3 dni w szpitalu 3 referencyjnosci. Założyli holter, ciśnienia dobre, ale faktycznie te utrudnione przepływy wclewej tetnicy sie potwierdziły. Wypisali do domu. Po tygodniu poszłam do niego na kontrolę,bo takie bylo zalecenie z wypisu ze szpitala. Przeplywy w lewej takie same, ale w prawej zaczęły sie notche w prawej tetnicy. Biore na to dopegyt,bo niby działa rozkurczowo i mimo,ze cisnieniw niw bylo tragiczne,to czuje sie na nim lepiej,bo zawsze rozkurczowe mialam wysokie i tętno,a teraz sie unormowało. Poza tym pije medargin 3 razy dziennie i pije sok z aronii. Obecnie 30 tyg. Wizyty u lekarza na nfz mam teraz co tydzien (od 28 tyg), na kazdej wizycie doppler, usg, badanie gin,ktg. Jestem w szoku,ze na nfz taka opieka...a do tej pory uważałam tego lekarza za gbura i prostaka,a jednak bardzo troszczy sie o pacjentkę kiedy tego wymaga.moja doktor prywatniecjest tez peribatologiem.wizyty mam co miesiac. Byłam wczoraj,dalej lewa kiepsko,ale wg niej prawa i pozostałe u dziecka ok. Dzidziuś poki co prawidłowo przyrasta, chociaz w tym 28 tyg jak bylam w szpitalu to ona mnie tam badałam (pracuje w tym szpitalu) I zauważyłam,ze dzidzia w normie,ale wolniej rośnie niz dotychczas (do tej pory zawsze minimum tydzien do przodu). Dzis 30 tyg i dzidzia znow tydzien do przodu,takze poki co sie trzymamy,ale lekarz na nfz I tak co tydzien każe przyjeżdżać do siebie,co mnie bardzo cieszy,bo bedzie mial rękę na pulsie i w razie czego skieruje do szpitala. W domu mam jedno dziecko 10 lat, druga ciaza zakończyła sie martwym porodem w 32 tyg,dlatego tak lekarze na mnie uważają.w obu poprzednich ciążach cholwstaza i stan przedrzucawkowy. Obecnie brak tych chorób, bo leczenie profilaktyczne na stan przedrzucawkowy rozpoczęłam 3 mies przed ciaza,co lekarze w szpitalu mega chwalili (acard I clexane),a ursopol na watrobe biore juz od 1 trymestru.

Lavariavel, Lila777 lubią tę wiadomość

• Sosenka93 Autorytet

Wysłany: 24 marca, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ami_ami wrote:
    Faktycznie duży chłopczyk, mój ma 4,5 roku i waży 16,7 kg. 😆

Moja ma 7 lat i waży 20kg 😁

ami_ami lubi tę wiadomość

2019 🩷🎀

Idziemy po Ciebie...💙👣

preg.png
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: 24 marca, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie dobrze 😭 mam gorączkę 38.5 i puls prawie 140. Prawdopodobnie covid, puls dziecka podwyższony. Dostałam w szpitalu kroplówkę wieczorem i trochę pomogło ale od rana to samo. Gorączka ledwo się rusza po 1 mg paracetamolu. Do tego okropny ból mięśni i głowy a po piciu wody ochota żeby wymiotować, boję się o małą 😢

ami_ami lubi tę wiadomość

✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸‍♂️✨

🌿 Hashimoto
    💛 czas starań - 12 miesiecy

💊 Leczenie & suplementy
    • 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
    • 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
    • ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
    • 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
    • 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg

✅ Badania & wyniki
    Profil antyfosfolipidowy – OK
    Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
    AMH – 2.9 🌟
    Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
    MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
    Ferrytyna - 90 ng/mL
    CA 125 - negatywny
    🔄
    Jajowody – drożne ✅

29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
    15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
    Czekamy na dziewczynkę 🥹
    preg.png
  • ami_ami Autorytet

Wysłany: 24 marca, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    U mnie nie dobrze 😭 mam gorączkę 38.5 i puls prawie 140. Prawdopodobnie covid, puls dziecka podwyższony. Dostałam w szpitalu kroplówkę wieczorem i trochę pomogło ale od rana to samo. Gorączka ledwo się rusza po 1 mg paracetamolu. Do tego okropny ból mięśni i głowy a po piciu wody ochota żeby wymiotować, boję się o małą 😢
    Robili Ci test?

zi13flw1zpqm8v3r.png

27.12.2020 - II 🍀
    15.01.2021 💗
    08.2021 🩵

* 33 lata
    * pierwszy cykl starań
    preg.png
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: 24 marca, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie robili, powiedzieli żeby wziąć paracetamol, pić dużo wody i wrócić do domu, odpoczywać a jak będzie źle przyjechac drugi raz. Wiec chyba jadę dzisiaj drugi raz u nas wcześnie dopiero 7:00 rano. Nie chce panikować i jeździć do szpitala z grypą ale się boję 😢

✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸‍♂️✨

🌿 Hashimoto
    💛 czas starań - 12 miesiecy

💊 Leczenie & suplementy
    • 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
    • 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
    • ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
    • 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
    • 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg

✅ Badania & wyniki
    Profil antyfosfolipidowy – OK
    Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
    AMH – 2.9 🌟
    Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
    MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
    Ferrytyna - 90 ng/mL
    CA 125 - negatywny
    🔄
    Jajowody – drożne ✅

29.09.2025 - pierwsze USG 6 mm + ❤️
    15.10 - drugie USG 2.23 ❤️
    Czekamy na dziewczynkę 🥹
    preg.png
  • Lavariavel Autorytet

Wysłany: 24 marca, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    Nie robili, powiedzieli żeby wziąć paracetamol, pić dużo wody i wrócić do domu, odpoczywać a jak będzie źle przyjechac drugi raz. Wiec chyba jadę dzisiaj drugi raz u nas wcześnie dopiero 7:00 rano. Nie chce panikować i jeździć do szpitala z grypą ale się boję 😢

A probowalas zbijac temperature okladami? Ewentualnie chlodniejsza kąpiel? 38st jeszcze nie jest tragiczna, to temperatura gdy organizm sie broni. U dziecka dopiero powyzej 39 nalezy zbijac temp ( chyba ze przy 38 sie cos dzieje typu mdleje etc)

Fakt, że ten puls jest niepokojący. A probowalas sie nawodnić elektrolitami? To tez wzmacnia

preg.png
‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - po trymestrach

Odpowiednia dieta w ciąży wpływa nie tylko na przebieg samej ciąży, ale również na zdrowie Twojego dziecka w przyszłości (np. słaby układ odpornościowy dziecka lub problemy z otyłością). Przeczytaj dlaczego dieta w ciąży jest tak istotna, czy kompleks witamin jest w stanie ją zastąpić oraz na co powinnaś zwrócić uwagę w każdym trymestrze ciąży.   

CZYTAJ WIĘCEJ