Maj 2027
-
WIADOMOŚĆ
-
Lus1a wrote:Ja dziś jednak byłam u lekarza, bo rano brązowe plamienie. Ale w sumie to za wiele się nie dowiedziałam, usg zupełnie prawidłowo, jestem 5+4, serce bije. Ale mam infekcję intymną, całą pierwszą ciążę też się z nimi bujałam. Lekarz uważa, że to może być od niej, bo szyjka jest mocno ukrwiona w ciąży plus stan zapalny i może coś pękło w szyjce. Na luteinie jestem od dawna. Mam dobre przeczucia po tym USG, więc mam nadzieję, że będzie dobrze.
Aniulka, nie boisz się kolejnej cc? Jak przeszłaś pierwsza? Może jest tu więcej nas co miały cc?
U mnie odstęp pomiędzy cesarkami będzie 2.5 roku, ale już się stresuje, tymbardziej że niewiadomo czy tym razem narkoza nie będzie potrzebna
Jej, gratuluje serduszka, super ze tak szybko juz się pojawilo😊
Na razie jeszcze nie mysle o cc. Zaufalam doktor, ktora dala zielone swiatlo do staran. Pierwsze ciecie mialam planowe ze wzgledu na ulozenie miednicowe Maluszka. Jak bylam na swiezo to mowilam ze nigdy wiecej, pionizacja dla mnie koszmar. Teraz wraz z uplywem czasu mysle ze da sie przezyc. Po dwoch dniach w miare funkcjonowalam. Nie mam jakichs dolegliwosci bolowych, kregoslup po znieczuleniu tez okej. Troche sie z blizna bujalam zeby sie zagoila. Mam brzydka blizne, bo zrobil sie bliznowiec, wiec beda poprawiac teraz. -
Mi wypada dwa tyg po pozytywnym tescie i becie. Nie mam regularnych miesiaczek bo karmie starszaka ale wg moich obserwacji cyklu i przewidywanej owulacji moze bedzie wtedy 6+0 lub 5+5. Poszlabym z tydzien wczesniej sprawdzic lokalizacje pecherzyka ale wracamy z wakacji dopiero dzis. W poprzedniej ciazy na pierszej wizycie bylam 4+3, byl pecherzyk ciazowy, kolejna 6+0 byl zarodek z serduszkiem.Olala_ wrote:Witam się i ja

U mnie tylko II - dopiero idę na betę, jestem zaskoczona bo zaskoczyło od razu a w październiku mam ślub.....
na razie jestem w szoku, kiedy planujecie pierwsza wizytę?
Pecherzyk ciązowy uwidacznia sie przy becie okolo 1000. Wczesniej to raczej nic nie bedzie widac. -
Cześć!
Witam się nieśmiało. Podobnie jak inne dziewczyny jak ostatnio byłam w ciąży to regularnie czytałam forum, ale nie odważyłam się odezwać. Dzisiaj postanowiłam to zmienić 😁
To moja 3 ciąża. Mam za sobą 1 poronienie (ok 7 tyg) i 1 szczęśliwie rozwiązaną ciążę. Córka niedługo kończy 2 lata. Dalej karmie piersią.
Zaszłam w pierwszym cyklu odkąd dostałam miesiączki. Nie specjalnie się staraliśmy więc było delikatne zaskoczenie, że tak szybko i łatwo poszło.
Według mnie powinnam być teraz w 5 tyg + 3 dni.
Pierwszą wizytę mam zaplanowaną na 17.09, ale widzę, że część z was na podanym etapie ma już wcześniej umówione wizyty. Trochę kusicie by jednak pójść wcześniej 😉
Nie mam żadnych objawów ciąży, trochę mnie tylko pobolewa podbrzusze. Niby jeszcze wcześnie, ale i tak mnie to martwi, bo ciągle mam w pamięci poronienie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września, 17:04
Livos, Yumi24 lubią tę wiadomość
-
Cześć Kameleon, też nie mam żadnych objawów takich konkretnych dlatego też mnie to trochę martwi - boli mnie podbrzusze, jestem zmęczona i ściska mnie w załądku (lekkie mdłości ale nawet nie umiem tego opisać). Jest to moja pierwsza ciąża i jestem trochę laikiem tyle wiem co przeczytam 😆
-
To ja z jutra przełożyłam na wtorek, to będzie chyba 5+6/6+0, może już serduszko uda się zobaczyć. Nie mogę się doczekać, bo póki co to wszystko jest takie nierealne 🥹
Ale mnie dzisiaj lewy jajnik bolał.. Oczywiście głowa podsuwała najgorsze scenariusze. Na szczęście przeszło. Mdłości też dają o sobie znać i okruuutne zmęczenie 🙈
PatiPat, Yumi24 lubią tę wiadomość
⛈️ kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, wysoka homocysteina
🎂 29
Starania od lipca '21
'22 i'23 - 3 IUI, 2 cb 💔, poronienie w 8 tc (córeczka) 💔
'24: 3x ICSI, łącznie 72 komórki, z tego 5 blastek - 4 transfery nieudane
25.11.24: transfer blastki 3BB ✨
sierpień '25: 3940 g i 56 cm Cudu przyszło na świat 🌈

25.08.26: beta 261 ❤️ -
Lia, oby się udało zobaczyć serduszko - trzymam kciuki
. Ja mam wizytę 14 września ale myślami ciągle jestem przy pęcherzyku, zarodku itp. wiecie czym zająć głowę? (żeby ciągle nie myśleć).
jutro też idę robić betę - z ciekawości żeby zobaczyć wzrost.
Lia., Yumi24 lubią tę wiadomość
-
PatiPat wrote:Lia, oby się udało zobaczyć serduszko - trzymam kciuki
. Ja mam wizytę 14 września ale myślami ciągle jestem przy pęcherzyku, zarodku itp. wiecie czym zająć głowę? (żeby ciągle nie myśleć).
jutro też idę robić betę - z ciekawości żeby zobaczyć wzrost.
Dziękuję ❤️ Za Ciebie też będę trzymać kciuki! To jeszcze parę dni, ale pomyśl sobie, że Dzidziuś jest z Tobą, jego serduszko zaraz zacznie bić pod Twoim i już nigdy nie będziesz sama - a wizyta sprawi, że jedynie go podejrzysz. Ale on już jest, więc ciesz się ciążą 😊 Ja robiłam sobie jeszcze testy i patrzyłam jak kreska ciemnieje, tak żeby być spokojniejszą.
Łatwiej już było - jeśli moje wyliczenia się zgadzają to chyba jesteśmy na identycznym etapie, może będziemy miały ten sam TP 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września, 19:56
Yumi24 lubi tę wiadomość
⛈️ kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, wysoka homocysteina
🎂 29
Starania od lipca '21
'22 i'23 - 3 IUI, 2 cb 💔, poronienie w 8 tc (córeczka) 💔
'24: 3x ICSI, łącznie 72 komórki, z tego 5 blastek - 4 transfery nieudane
25.11.24: transfer blastki 3BB ✨
sierpień '25: 3940 g i 56 cm Cudu przyszło na świat 🌈

25.08.26: beta 261 ❤️ -
Witam wszystkie nowe dziewczyny!
_ine to straszne, że przez to przeszłaś 😔
Lus1a super, że już widać serce ❤️
Olala_ gratuluję zbliżającego się ślubu!
Ja miałam dzisiaj pierwszą wizytę. Jest widoczy pęcherzyk we właściwym miejscu 😊 Jeszcze nie widać na 100% czy tam coś jest, ale pęcherzyk jest ładny i odpowiada wielkości dla 5+2. Dostałam clexane i duphaston jako wsparcie. Na następną wizytę mam się umowić za 3 tygodnie 😉 Najważniejsze, że jest zlokalizowany w macicy.
W oczekiwaniu na moją kolejną wizytę będę z niecierpliwością czekała na wieści od Was i będę trzymać kciuki za same pozytywne informacje 🥰 -
Ja dziś pierwsza beta, test zdecydowania ciemniejszy nie wiem kiedy sie umówić na pierwsza wizytę, kusi mnie juz ale chyba nic tam nie zobaczę
.
Dopadła mnie straszna śpiączka ja nie wiem jak w pracy wytrwam, dobrze że jutro wolne to na luzie odeśpię.
Lia. - a nie lepiej tak 6t3s żeby już było serduszko na 100%?
Yumi24 - lepiej iść tak wcześniej, czy umówić sie przed 6tc?
PatiPat - a 14.09 będziesz miała który tydzień/dzień?
-
Dziewczyny, ja jadę dzisiaj, 5+2, ale miałam w innym terminie jednak trochę się zestresowałam sporym przyrostem bety bo wczoraj było prawie 9 tys 🙈
Zobaczymy co tam lekarz ujrzy, proszę o kciuki!09/25 -początek starań
🩸 28-35
TSH ✔️
FSH, LH, Estradiol, Progesteron, Owulacje ✔️
Czynnik męski ❌
💊 Ovarin, tenfertilON
Nieudane leczenie Clo, parametry ⬇️
22.08 ⏸️😳 23.08 - 25,7 mIU/ml
25.08 - 96,88 mIU/ml
29.08 - 670,15 mIU/ml -