SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Zaczynacie starania o dziecko? Sprawdźcie, kiedy zacząć suplementację folianów i co naprawdę ma znaczenie.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › MAJ 2027 💛 🐝
Odpowiedz

MAJ 2027 💛 🐝

Oceń ten wątek:
  • MarTyna Przyjaciółka

Wysłany: 25 września, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadzia12 wrote:
    Cześć dziewczyny ☺️
    Proszę o dopisanie - mój planowany termin porodu to 01.05.2026. Mam wizytę u ginekologa 08.10.2026 i 20.10.2026 badania prenatalne I trymestru. Jest to moja trzecia ciąża. Pierwsza była poroniona samoistnie a druga była pozamaciczna. Przy drugiej musiałam być w szpitalu, doszło do pęknięcia ciąży i rozerwania jajowodu, krwotoku wewnętrznego, miałam operację ratująca życie, więc można powiedzieć, że trochę wyszłam z tego straumatyzowana. Obecnie towarzyszy mi bardzo dużo strachu. Przed każdą wizytą stresuje się usłyszeć, że nie można znaleźć serduszka czy że coś się nie rozwija prawidłowo. Czy są tu też jakieś mamy po stratach, które przechodzą podobne emocje? Jak sobie radzicie? Ja już nie mogę się doczekać zakończenia I trymestru z nadzieją, że ten strach trochę zmaleję. 😪

Cześć Jadziu12
    Współczuje przeżyć, miałaś koszmarny początek, nie dziwię się twoim nerwom. Statystycznie po takim koszmarze nie powinno Cię już nic złego spotkać, a twoja ciąża powinna być nudna jak flaki z olejem ;)
    Dla mnie męką było wielokrotne potwierdzanie braku akcji serca, by oficjalnie dostać diagnozę martwego i uzyskać skierowanie do szpitala na indukcje. Wolałabym poronienie samoistne od zatrzymanego. Indukcje poronienia miałam dokładnie rok temu (24 i 25 września 2025). A na domiar złego leżałam na sali z kobietą, która miała 7 dzieci i mi narzekała, że po operacji nie będzie mogła mieć 8!
    Nie wiem czy sobie radze. Na pewno pomagają mi spacery, staram się mieć zajęcia np. uczę się, robię porządki, gotuje zdrowe obiadki, domowe soki. Pomaga zaglądanie tutaj i poczucie solidarności z innymi, które też się martwią, oczekują i są mieszanką nadziei i strachu.

33 lat
    AMH 1,14 ng / ml; FSH 15.57 mIU / ml
    prolaktyna 23.32 ng / ml (w 3dc???)
    Testosteron 0.659 ng / ml; cykle bezowulacyjne; niedomoga lutealna; niedoczynność tarczycy
    Kariotypy ok

35 lat
    morfologia 2%; fragmentacja 93%
    Kariotypy ok

14.08.2025 (II kreski)
    poronienie zatrzymane 9/6 (cytotec)

kwalifikacja do IVF (30.06.2026)
    1 IVF 07.26 > 5 MII > 0 zarodków

10.09.2026 (27dc) - II kreski
    11.09 (12dpo, 3+6) - beta 97,1
    13.09 (14dpo, 4+1) - beta 262
    17.09 (18dpo, 4+5) - beta 1409,3
    21.09 (22dpo, 5+2) - beta 6935
  • Peachy Ekspertka

Wysłany: 25 września, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadzia12 wrote:
    Cześć dziewczyny ☺️
    Proszę o dopisanie - mój planowany termin porodu to 01.05.2026. Mam wizytę u ginekologa 08.10.2026 i 20.10.2026 badania prenatalne I trymestru. Jest to moja trzecia ciąża. Pierwsza była poroniona samoistnie a druga była pozamaciczna. Przy drugiej musiałam być w szpitalu, doszło do pęknięcia ciąży i rozerwania jajowodu, krwotoku wewnętrznego, miałam operację ratująca życie, więc można powiedzieć, że trochę wyszłam z tego straumatyzowana. Obecnie towarzyszy mi bardzo dużo strachu. Przed każdą wizytą stresuje się usłyszeć, że nie można znaleźć serduszka czy że coś się nie rozwija prawidłowo. Czy są tu też jakieś mamy po stratach, które przechodzą podobne emocje? Jak sobie radzicie? Ja już nie mogę się doczekać zakończenia I trymestru z nadzieją, że ten strach trochę zmaleję. 😪
    Przykro mi że musiałaś przez to przejść. Wiem co czujesz, bo też jestem po cp i poronieniu. W sumie przypomniałaś mi, że dokładnie rok temu, 25.09, byłam operowana. Tym razem zaszliśmy dalej niż kiedykolwiek, ale i tak ciężko mi uwierzyć, że to może się skończyć dobrze. Pozostaje radykalne przypominanie sobie, że nie mamy nad tym kontroli. Sama o tym zapominam ^^; Przetrwamy to cokolwiek się nie wydarzy. Ściskam!

MarTyna, GórskaDziewczyna lubią tę wiadomość

👩 PCOS fenotyp D + endometrioza I st. + adenomioza
    MTHFR c.665C>T Układ homozygotyczny
    SERPINE1 c.-820_-817G(4_5) Układ homozygotyczny
    👨 morfologia 0-3%
    kariotypy 🆗

2025.08 - stymulacja letrozolem + ovitrelle
    2025.09 - beta 129,40 → 3169,22
    cp 6 tyg, laparo, zachowany jajowód

2026 - stymulacja letrozolem
    2026.03/04 - beta 24,75 → 7783.89
    6+3 💔 puste jajo, farmakologia

2026.08 ⏸️🤞
    beta 08.29 - 22.7 ➡️ 09.07 - 1633.84
    09.08 - GS 0.62, YS 0.18
    09.12 - YS 0.4, CRL 0.27
    09.14 - CRL 0.4, ASP✅
    09.20 - CRL 0.8 💓 FHR 160
    09.22 - CRL 0.93 💓

preg.png
  • GórskaDziewczyna Autorytet

Wysłany: 25 września, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Jadzia12, rozgość się! ☺️
    Nie dziwię się że się boisz, też towarzyszy mi ten lęk… ale dobrze że mamy tutaj siebie i możemy się wygadać. Mi tylko wizyty przynoszą chwilowe ukojenie a tak to zastanawiam się cały czas czy wszystko jest dobrze. Najgorsze jest właśnie chyba to czekanie, no ale tak jak dziewczyny już pisały nie mamy za bardzo teraz na nic wpływu. W głębi serca staram się być dobrej myśli ale łatwo nie jest.

MarTyna lubi tę wiadomość

09/25 biochem 💔
    01/26 poronienie 13 tc 💔

03/09/26 ⏸️
    05/09/26 beta 230
    07/09/26 beta 525
    14/09/26 beta 9906
    24/09/26 0,68 cm z ❤️

preg.png
‹‹ ‹ 25 26 27 28 29
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ