MAJ 2027 💛 🐝
-
WIADOMOŚĆ
-
My w poprzedniej ciąży robiliśmy Nifty Pro bo wyszło nam ryzyko pośrednie trisomi 21. Wtedy zdecydowaliśmy się na nifty bo było odszkodowanie w razie błędnego wyniku ale z tego co ostatnio czytałam to od 2024 roku, to odszkodowanie nie obowiązuje na terenie Polski. W tej ciąży też będziemy robić ale po badaniach prenatalnych.Peachy wrote:Pytanie: planujecie robić jakieś badanie NIPT? Jeśli tak to jakie i kiedy?
-
Ann35 wrote:Aż musiałam tu przyjść widząc Twój nick!!
Będę bardzo mocno trzymać kciuki za was ♥️🙏🏻🙏🏻
Tym razem napewno będzie wszystko dobrze!!
Pozdrawiam dziewczyny!
Ooo! Miło, że o mnie pamiętasz. 🩵 Staram się wierzyć, że tym razem wszystko będzie dobrze. 🤞🏻
AniulkA wrote:Kurcze, to przykre, ze nie udalo sie zbadac materialu. W prenatalnych wyszly jakies ryzyka czy niskie byly wszystkie?
Bobasowe były niskie. Jedynie miałam lekko wyższe ryzyka preeklampsji i zahamowania wzrostu, ale też nie jakieś tragiczne. Wdrożylismy ze względu na to acard 150. Ale Pani doktor też mi tłumaczyła, że po 30 te ryzyka po prostu wzrastają. Teraz praktycznie od początku biorę acard z zalecenia immunologa. Prenatalne 21.10 więc zobaczymy co wykażą. Wiem, że to statystyka, ale dobrze mieć jakieś spojrzenie na to i w razie w podjąć decyzję o dalszych badaniach.
Second Time Mom - ja pozdrawiam spod stolicy. U nas dziś też piękna pogoda, wybieramy się z mężem na randeczke, bo w środę 3 rocznica. 🩵Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września, 12:35
second time mom, Ann35 lubią tę wiadomość
🧑🏻🦲 35 👩🏽 31 🐶 5
Starania od VII 2024
4 cs
⏸️ 10.10
💔 08.11 Nasza iskierka 🩵
2 cs
⏸️ 14.03
💔 02.05 Nasz kochany chłopiec 🩵
2 cs
⏸️ 22.08
💔 26.11 Nasz chłopczyk zgasł w 14 tc 🩵
👩🏻🦲 Morfologia 0% -> 2%
Fragmentacja DNA 8%
Kariotyp ✅️
👩🏽 Hashimoto -> Euthyrox 112
Kariotyp ✅️
Hormony wszelkiej maści ✅️
Morfologia ✅️
🟠 Mutacja c.3980A>G p.(His1327Arg) w układzie heterozygotycznym
🟠 Genotyp heterozygotyczny 4G/5G polimorfizmu w genie SERPINE1
💉Allo-mlr 0%
2 cs
⏸️ 22.08
🩺 14.09 - zarodek z uwidocznioną akcją serca 🩵
🩺 22.09 - 13 mm misia Haribo z FHR 165 🩵

-
My zobaczymy co z NIPT. W poprzednich ciążach nie robiłam, ale teraz już i wiek inny. Najpierw prenatalne, a najwyżej po nich NIPT.
-
Ja wczoraj tez mialam lekkie plamienie brazowe... oczywiście starch niesamowity mimo, ze z córką tez mialam to i tak czuje sie psychicznie kiepsko teraz. Tez jak Ty czekam na środę. Jestem juz kłębkiem nerwów, a miala byc ta ciąża troche spokojniejsza 😔AniulkA wrote:Super, ze wyniki ujemne i samopoczucie lepsze 🙂 Wczoraj mialam lekkie brazowe plamienie. Lekko pobolewa mnie brzuch. U nas chociaz pogoda ladna, slonecznie, mozna pospacerowc. Generalnie chcialabym juz srode aby moc podejrzec dzidziulka czy wszystko okej.
-
Second time mom ja jestem ze Śląska 😁
My chyba też zdecydujemy się na nifty, myślę, że bardzo to uwolni moją głowę (mam nadzieję)
Widzę, że piszecie o SANCO, dlaczego decydujecie się na nie, a nie na nifty? 😁
second time mom lubi tę wiadomość
Ponad 2.5 roku starań 🤍
🙋🏻♀️ 30 | Endometrioza | Adenomioza | PCOS, zrosty i niedrożności i inne pokemony
🙎🏼♂️ 28 | Czynnik męski - OAT | HBA 30%
🥚 29.06 • 30 oocytów • 20 MII
🧊 14 jajeczek zamrożonych • 3/6 zapłodnionych
❄️ 4AA, ❄️ 4BB, ❄️4CB
31.08 • transfer zarodka AA
04.09 • pierwsze blade kreseczki w życiu ⏸️🥹
08–15.09 • Beta: 95,8 → 1494,9 📈
19-20.09 • krwawienia i plamienia - krwiaczek 🩺😭
21.09 • CRL 2,1 mm 🥹 z 💓
29.09 • USG
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am experiencing this miracle within me. God, the Maker of all things, is creating a new life. ❤️🔥

-
Ja tez ze Śląska 😁 skąd dokładnie? 😊Chochlik12 wrote:Second time mom ja jestem ze Śląska 😁
My chyba też zdecydujemy się na nifty, myślę, że bardzo to uwolni moją głowę (mam nadzieję)
Widzę, że piszecie o SANCO, dlaczego decydujecie się na nie, a nie na nifty? 😁 -
second time mom wrote:My w pierwszej ciąży nie robiliśmy, a czy teraz się zdecydujemy to się okaże z czasem.
Mnie od rana lędźwie paskudnie boli… Ale pogoda też ładna, aż żal byłoby nie skorzystać☀️
Skąd jesteście babeczki? Ja pozdrawiam znad morza 🌊
Ooooo ja też 🙋🏻♀️ Trójmiasto.
Ale tu się dużo dzieje na forum od mojego przywitania. Zdążyłam się nawet przywitać na czerwcowym forum bo coś czuję że z powodu późniejszej owulacji może trafić i na czerwiec.
Co do lekko brązowych plamień dziewczyny to też miewam raz na jakieś czas ale wyczytałam, że nie ma się co martwić i zamierzam przy tej pozytywnej i optymistycznej opinii pozostać.
Z moich newsów druga beta wykonana 14dpo - 22, a trzecia 21dpo 2688 28.09 udało mi się zapisać na wizytę.
Jeżeli mogę zapytać o co chodzi z tymi badaniami nifty?
second time mom, Oela91 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, ja dzień zaczęłam od 🤮. Teraz co wstaje to czuję, że robi się coraz gorzej więc głównie leżę. Narzeczony zrobił mi zupę pomidorową to smakuje mi jakoś kwaśno i nie zjadłam wiele.
Też ostatnio myślałam nad testami. U moje ginekolog w klinice można robić nifty, sanco i felia. Na wizycie 08.10 będziemy i tym rozmawiać i po będę miała pobrana krew bo to będzie już 10+6. Osobiście czytałam tylko, ze nifty jest przepłacone względem np sanco, które podobno bada więcej możliwych błędów genetycznych. Jednak dokładnie się nie wczytywałam i mam zamiar zrobić to co poleci moja dr.
Pozdrawiam z małopolski, małej miejscowości pod Krakowem ❤️ -
paulina9408 wrote:Ja tez ze Śląska 😁 skąd dokładnie? 😊
Rybnik/Żory, a Ty? 😊Ponad 2.5 roku starań 🤍
🙋🏻♀️ 30 | Endometrioza | Adenomioza | PCOS, zrosty i niedrożności i inne pokemony
❄️ 4AA, ❄️ 4BB, ❄️4CB
21.09 • CRL 2,1 mm 🥹 z 💓
29.09 • USG
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am experiencing this miracle within me. God, the Maker of all things, is creating a new life. ❤️🔥

-
To u mnie objawów brak, ale córka ciągle bardzo choruje. Dziś zaliczona świąteczna opieka, wysłali nas potem na oddział chorób zakaźnych. Ale że ja jestem w ciąży to nie zdecydowałam się na hospitalizację, bo bałam się z nią zostać. Na razie mamy podejrzenie adenowirusa i jutro po prostu pójdziemy do pediatry naszego niech nam w ośrodku zrobią badania. Powiem wam że mnie te oddziały przerażają, bo wiem że poszlibyśmy z adeno a wrócilibyśmy z grypą, covidem czy innym dziadostwem.
Ja pozdrawiam spod Krakowa, również z małej miejscowości;) dziś nawet była wycieczka krajoznawcza po dwóch krakowskich szpitalach 😅Jadzia może gdzieś niedaleko mieszkamy haha. -
W lesie dzisiaj niezły ruch 😉
Ale ja się pochwalę, że dzisiaj wreszcie się wyspałam, o 8:30 z łóżka wylazłam i mam straszną fazę na pomidorówkę. Poza łasuchowaniem objawów brak.
Peachy 🌼Badania NIPT nie robi się po 10 tygodniu? Ja jeszcze głową na etapie potwierdzenia bicia serca, może we wtorek okaże się, że wszystko jest dobrze i pójdę dalej
GórskaDziewczyna 🌼Po drodze rowerowej i na krótki dystans to chyba nie powinno zaszkodzić. Na tak wczesnym etapie na więcej bym się nie odważyła, mimo, że wcześniej jeździłam rowerem na co dzień, nawet w trakcie stymulacji jajników.
second time mom 🌼Centralna Polska woj. łódzkie
Nad morzem masz dobre powietrze dla rozwoju płodu 
Jaki macie stosunek do piw bezalkoholowych? Mam dzisiaj ognisko z kiełbą i bym się trochę jeszcze poukrywała, ale nie wiem czy one są na 100% bezpieczne (oczywiście na butelce nie ma zakazu dla kobiet w ciąży bo i takie "bezalkoholowe" się zdarzają w sklepach).Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września, 16:09
33 lat
AMH 1,14 ng / ml; FSH 15.57 mIU / ml
prolaktyna 23.32 ng / ml (w 3dc???)
Testosteron 0.659 ng / ml; cykle bezowulacyjne; niedomoga lutealna; niedoczynność tarczycy
Kariotypy ok
35 lat
morfologia 2%; fragmentacja 93%
Kariotypy ok
14.08.2025 (II kreski)
poronienie zatrzymane 9/6 (cytotec)
kwalifikacja do IVF (30.06.2026)
1 IVF 07.26 > 5 MII > 0 zarodków
10.09.2026 (27dc) - II kreski
11.09 (12dpo, 3+6) - beta 97,1
13.09 (14dpo, 4+1) - beta 262
17.09 (18dpo, 4+5) - beta 1409,3
21.09 (22dpo, 5+2) - beta 6935 -
MarTyna wrote:W lesie dzisiaj niezły ruch

Ale ja się pochwalę, że dzisiaj wreszcie się wyspałam, o 8:30 z łóżka wylazłam i mam straszną fazę na pomidorówkę. Poza łasuchowaniem objawów brak.
Peachy Badania NIPT nie robi się po 10 tygodniu? Ja jeszcze głową na etapie potwierdzenia bicia serca, może we wtorek będę okaże się, że wszystko dobrze i pójdę dalej
GórskaDziewczyna Po drodze rowerowej i na krótki dystans to chyba nie powinno zaszkodzić. Na tak wczesnym etapie na więcej bym się nie odważyła, mimo, że wcześniej jeździłam rowerem na co dzień, nawet w trakcie stymulacji jajników.
second time mom Centralna Polska woj. łódzkie
Nad morzem masz dobre powietrze dla rozwoju płodu 
Jaki macie stosunek do piw bezalkoholowych? Mam dzisiaj ognisko z kiełbą i bym się trochę jeszcze poukrywała, ale nie wiem czy one są na 100% bezpieczne (oczywiście na butelce nie ma zakazu dla kobiet w ciąży bo i takie "bezalkoholowe" się zdarzają w sklepach).
Ja tez z lodzkiego😀
Chyba wiekszosc tych badan Nipt robi sie po 10 tc, tak aby byl odpowiedni odsetek frakcji plodowej.
Co do tych piw, ja ostatnio jak maz pil zerowke to strasznie mi sie zachcialo i tak ze 100 ml wypilam.
Zazdro spanka. U nas nie wiem na co zwalac, moze na pelnie. Synek milion pobudek i o 7 na nogach, a zasnac z nim na drzemce nie umiem🫣
MarTyna lubi tę wiadomość
♀️ 93'
♂️ 90'
Starania od 02.2022
11.2022 💔 8tc. |03.2023 💔 6 tc. |07.2023 💔 6 tc.
11.2024 ⏸️ (naturalny cud w oczekiwaniu na wizytę kwalifikacyjną IVF)
💊 encorton, clexane, acard, cyclogest, luteina
👶 F. - 08.07.2025 r. 🩵

08.2026 starania na luzie o rodzeństwo
21.08.26 ⏸️ bhcg 45-> 24.08.26 bhcg 194-> 28.08.26 bhcg 1288
04.09.26 wg usg 5+5 pęcherzyk z zarysem zarodka i uwidocznioną czynnością serca

-
PannaKota wrote:To u mnie objawów brak, ale córka ciągle bardzo choruje. Dziś zaliczona świąteczna opieka, wysłali nas potem na oddział chorób zakaźnych. Ale że ja jestem w ciąży to nie zdecydowałam się na hospitalizację, bo bałam się z nią zostać. Na razie mamy podejrzenie adenowirusa i jutro po prostu pójdziemy do pediatry naszego niech nam w ośrodku zrobią badania. Powiem wam że mnie te oddziały przerażają, bo wiem że poszlibyśmy z adeno a wrócilibyśmy z grypą, covidem czy innym dziadostwem.
Ja pozdrawiam spod Krakowa, również z małej miejscowości;) dziś nawet była wycieczka krajoznawcza po dwóch krakowskich szpitalach 😅Jadzia może gdzieś niedaleko mieszkamy haha.
Wspolczuje tego chorobska. Wlasnie adeno grasuje to moze to to.
Przypomnij, corka zaczela zlobek?♀️ 93'
♂️ 90'
Starania od 02.2022
11.2022 💔 8tc. |03.2023 💔 6 tc. |07.2023 💔 6 tc.
11.2024 ⏸️ (naturalny cud w oczekiwaniu na wizytę kwalifikacyjną IVF)
💊 encorton, clexane, acard, cyclogest, luteina
👶 F. - 08.07.2025 r. 🩵

08.2026 starania na luzie o rodzeństwo
21.08.26 ⏸️ bhcg 45-> 24.08.26 bhcg 194-> 28.08.26 bhcg 1288
04.09.26 wg usg 5+5 pęcherzyk z zarysem zarodka i uwidocznioną czynnością serca

-
Co do piwek 0% - warto czytać etykiety, bo kiedyś szwagier kupił 0%, bo tak było na etykiecie, a z tyłu jak się wczytałam to do 0.5% mogło być alkoholu. Jak nie ma takiej wzmianki to ja nie widzę problemu. Sama w piątek do meczu ze znajomymi wypiłam piwko 0%.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września, 16:18
MarTyna, GórskaDziewczyna lubią tę wiadomość
🧑🏻🦲 35 👩🏽 31 🐶 5
Starania od VII 2024
4 cs
⏸️ 10.10
💔 08.11 Nasza iskierka 🩵
2 cs
⏸️ 14.03
💔 02.05 Nasz kochany chłopiec 🩵
2 cs
⏸️ 22.08
💔 26.11 Nasz chłopczyk zgasł w 14 tc 🩵
👩🏻🦲 Morfologia 0% -> 2%
Fragmentacja DNA 8%
Kariotyp ✅️
👩🏽 Hashimoto -> Euthyrox 112
Kariotyp ✅️
Hormony wszelkiej maści ✅️
Morfologia ✅️
🟠 Mutacja c.3980A>G p.(His1327Arg) w układzie heterozygotycznym
🟠 Genotyp heterozygotyczny 4G/5G polimorfizmu w genie SERPINE1
💉Allo-mlr 0%
2 cs
⏸️ 22.08
🩺 14.09 - zarodek z uwidocznioną akcją serca 🩵
🩺 22.09 - 13 mm misia Haribo z FHR 165 🩵

-
Sk.26 - my też Trójmiasto

MarTyna - ja lubiłam wypić czasami w pierwszej ciąży. Tylko trzeba zwracać uwagę, bo np. Miłosław jest oznaczony jako bezalkoholowy, a z tyłu info, że alkoholu poniżej 0,5 procent🙄
MarTyna, Sk.26 lubią tę wiadomość
-
Aniulka - tak zaczęła żłobek 1 września. 3 tygodnie było bez niczego, a w końcu dopadł nas wirus. Tylko właśnie ona się strasznie męczy, bo gorączka, biegunka i wysypka na całym ciele.
Co do piw 0% to wydaje mi się że można pić jeśli są opisane jako 0,0%. Niektóre piwa mimo że piszą, że są bezalkoholowe to na etykiecie pisze 0.5%. Ja pijam czasami zerówki, no ale zawsze czytam etykietę czy to oszukana zerówka czy nie.
MarTyna lubi tę wiadomość
-
paulina9408 wrote:O ja tez haha pochodzę z Rybnika, ale mieszkam w Żorach 😁
Hahah, to dokładnie jak ja 🤣Ponad 2.5 roku starań 🤍
❄️ 4AA, ❄️ 4BB, ❄️4CB
21.09 • CRL 2,1 mm 🥹 z 💓
29.09 • USG
__