MAJ 2027 💛 🐝
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej hej nadrobiłam to co pisałyście, dzieje się tu sporo, mega fajnie i oczywiście hejka dla nowych osób 🌸
Ja w weekend byłam sama bo mąż pojechał do Polski ale moje psiapsi mnie odwiedziły z czego jedna nocowała 🥰 jejku było cudownie i babsko oraz beztrosko 😃❤️
W sobotę dopiero o 13 wstałyśmy z łóżka i się ubrałyśmy 🙈
Dzisiaj o 10:45 mam usg u mojej ginekolog która będzie prowadzić ciążę, mam nadzieję że otrzymam same dobre wieści i być może usłyszę już maleńkie serduszko ❤️
Co do badań.. jejku to jest dla mnie czarna magia.. Mieszkam w Niemczech więc tu robię badania.. ale dziękuję 🌸Aniulka🌸 za informację, bo rozważałam nifty zrobić w Polsce i nie wiedziałam, że trzeba heparynę odstawić przed.
A ja ogólnie tak jak wspomniałam jestem z Niemiec. 🌸Lia🌸 moja droga zapomniałaś o mnie 😅 fakt jestem daleko ale patrząc na rozpiętość Niemiec to niedaleko- mam nadzieję w niedługim czasie spotkać się z Tobą ❤️ i oczywiście mega się cieszę że wielese się udało 😀 u ciebie rodzinka już wie o ciąży ? 😃
A z Polski jestem też z Łódzkiego,
🌸MarTyna🌸 no nie dojść ze imienniczka to jeszcze z tego samego województwa 😃 a skąd dokładnie jeśli można wiedzieć ?
🌸GórskaDziewczyna tu też piąteczka 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września, 08:30
MarTyna, Lia. lubią tę wiadomość
96 r. 👱🏼♀️👨🏻 94 r. 🏡🇩🇪
01.2023 - stymulacja CLO+Duphostan.. ❌
05.2023 - rozpoczęcie starań z pomocą medyczną
16.08.2023 - histero-laparoskopia - 👍🏻✅
♦️I IVF ICSI 2026🔬🧫
19.07. - 💉 start stymulacji
31.07 - punkcja - 20 🥚✊🏻 12 zapłodnionych i zimują ⛄️
02.09 - z 3❄️ mamy 2 blastki 4AB i 4 BB- jeden wrócił z nami 🏡
06.09. - 4dpt - pierwsze ⏸️ 🥹🍀
15.09 - 13dpt beta dla kliniki - 2354!! 🍀🥹🤞🏻
18.09 - jest widoczny kropuś 🌸
28.09 - ⏳
💊💉Ovaleap, Orgalutran, Bemfola, Triptofem, ovitrelle, progestan, prolutex, clexane, L-Thyroxine
🙏🙏🙏

-
GórskaDziewczyna wrote:Ja jestem z łódzkiego.
Pojechaliśmy na te rowery jednak i było super, taka piękna pogoda jeszcze. ☺️
Cieszę się. 😉
Dzisiaj też ma być pięknie, trzeba zrobić przegląd w ulach 🐝
alexxamommytobe 🌼 jesteście z okolic Łodzi czy dalsze rejony?
amani_96 🌼 obecnie między Łodzią a Skierniewicami jeżdże, a Ty?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września, 08:35
33 lat
AMH 1,14 ng / ml; FSH 15.57 mIU / ml
prolaktyna 23.32 ng / ml (w 3dc???)
Testosteron 0.659 ng / ml; cykle bezowulacyjne; niedomoga lutealna; niedoczynność tarczycy
Kariotypy ok
35 lat
morfologia 2%; fragmentacja 93%
Kariotypy ok
14.08.2025 (II kreski)
poronienie zatrzymane 9/6 (cytotec)
kwalifikacja do IVF (30.06.2026)
1 IVF 07.26 > 5 MII > 0 zarodków
10.09.2026 (27dc) - II kreski
11.09 (12dpo, 3+6) - beta 97,1
13.09 (14dpo, 4+1) - beta 262
17.09 (18dpo, 4+5) - beta 1409,3
21.09 (22dpo, 5+2) - beta 6935 -
Glorietka, amani_96, Default.owa powodzenia dzisiaj u lekarza 🤞🏻
Default.owa, amani_96, Glorietka, MarTyna lubią tę wiadomość
Ponad 2.5 roku starań 🤍
🙋🏻♀️ 30 | Endometrioza | Adenomioza | PCOS, zrosty i niedrożności i inne pokemony
🙎🏼♂️ 28 | Czynnik męski - OAT | HBA 30%
🥚 29.06 • 30 oocytów • 20 MII
🧊 14 jajeczek zamrożonych • 3/6 zapłodnionych
❄️ 4AA, ❄️ 4BB, ❄️4CB
31.08 • transfer
04.09 • pierwsze blade kreseczki w życiu ⏸️🥹
08–15.09 • Beta: 95,8 → 1494,9 📈
21.09 • CRL 2,1 mm 🥹 z 💓
29.09 • 9 mm jagódki 🫐 z pięknym ❤️🔥
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am experiencing this miracle within me. God, the Maker of all things, is creating a new life. ❤️🔥

-
Ja jestem z Łodzi

Amani_96, trzymam kciuki za wizytę, daj znać po koniecznie ☺️
Piękna ta pogoda dzisiaj a ja się ledwo trzymam, spalam może z 5 godzin bo ciągle się budziłam a jeszcze o 4:30 mąż wychodził wyjątkowo do pracy i mnie obudził. Zastanawiałam się nawet czy nie zostać w domu ale jednak jakoś dojechałam do tej pracy.
To jak nas tak dużo z Łódzkiego to może macie do polecenia jakiegoś lekarza od prenatalnych albo może któraś juz gdzieś rodziła i też może polecić? 😁
amani_96 lubi tę wiadomość
-
Chochlik12 wrote:Glorietka, amani_96, Default.owa powodzenia dzisiaj u lekarza 🤞🏻
Oo, za wasze wizyty oczywiście też trzymam kciuki i czekam na wieści 🤞☺️
Chochlik12 lubi tę wiadomość
-
second time mom wrote:Tak się cieszyłam z braku dokuczliwych objawów, że właśnie zobaczyłam bardzo delikatnie różową wydzielinę na papierze… I jak tu teraz spokojnie zasnąć 😔
Hej, jak sytuacja?
Kciuki za pozostałe wizyty 🤞🏻 -
MarTyna wrote:amani_96 🌼 obecnie między Łodzią a Skierniewicami jeżdże, a Ty?
Ja Wieluń ☺️
Łódź jest mi bardzo dobrze znana 😅 często bywałam wcześniej, od urzędów, po atrakcje i galerie ☺️
GorskaDziewczyna współczuję niewyspania 🙈 dużo siły na dzisiejszy dzień, oby przetrwać 💪🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 06:23
GórskaDziewczyna, MarTyna lubią tę wiadomość
96 r. 👱🏼♀️👨🏻 94 r. 🏡🇩🇪
♦️I IVF ICSI 2026🔬🧫
28.09 - ⏳
💊💉Ovaleap, Orgalutran, Bemfola, Triptofem, ovitrelle, progestan, prolutex, clexane, L-Thyroxine
🙏🙏🙏

-
J.ss wrote:Hej, jak sytuacja?
Kciuki za pozostałe wizyty 🤞🏻
Dzięki, że pytasz. Całe szczęście przez noc i z rana nic więcej się nie pojawiło… Ale nie ukrywam, że szłam spać strasznie zestresowana. Pewnie ciężko stwierdzić co się wydarzyło. Żadne inne dolegliwości mi podczas tego nie towarzyszyły 🤷🏽♀️
MarTyna lubi tę wiadomość
-
Kciuki za wizyty:) ja też dziś wizytuje, mąż musi z małą zostać, ale cóż. Przynajmniej będę mieć godzinę dla siebie 😅
Second time mom - dobrze że wyciszyły ci się te plamienia.
Chochlik12, second time mom, MarTyna, amani_96 lubią tę wiadomość
-
Olala_ wrote:Ja tylko na chwile, Ujastek jest super jak wszystko jest super.
Moja kuzynka prawie sie przekręciła - planowana CC teraz w sierpniu, komplikacje zarazili ja (GBS był pozytywny) - paciorkowce. W 3 dobie CRP prawie 400, nie chcieli robić TK (bo nie maja tylko musza wieść do innego szpitala a była niedziela ) - wykłóciła sie zawieźli rano- w 4dobie a w południe dostała już zapalenia otrzewnej w ostatniej chwili ja otworzyli. W szpitalu łącznie ponad 2tyg (już innym). Nie kaplikacje były problemem a to jak bagatelizowali wszytko po, ogromny ból, domaganie sie TK, konsultacji chirurga, nie dawali morfiny...
Ujastek super instagramowy ale w przypadku czegoś nie tak dramat nie maja zaplecza.
To u mnie aż tak hardcorowo nie było, ale miałam dużą anemię po porodzie, mdlałam przez kilka godzin i mimo że błagałam o jakąś pomoc, wlew żelaza bądź elektrolity to nic nie dostałam... Dobrze że był że mną mąż to mi pomagał w 1 dobie bo inaczej nie dałabym rady. Finalnie się też okazało że zostawili mi kawałek łożyska, które odkryłam tydzien po wyjściu ze szpitala. Akurat miałam szczęście że miałam ogarnięta wizytę u giną, który mi zrobił usg I sprawdził że już nic z lozyska mi nie zostało. W szpitalu usg nie robią i na pałę sprawdzają czy łożysko wyszło. Tak więc trochę niesmak pozostał. Na plus na pewno to że można kupić apartament i nie mieć współlokatorki w pokoju i jedzenie super. Ogólnie ponad tydzień spędziłam na uajstku. -
👑Martyna - teraz mieszkam w jednym z miast które sąsiadują z Łodzią więc do centrum mam z 30 minut 😉
👑Górska - jeżeli chodzi o prenatalne to ja I i II byłam u Jarzębskiego w Salve na NFZ i bardzo polecam, akurat u mnie mały się ładnie ułożył ale u innych widziałam że jak dziecko nie chciało się pokazać to albo kazał chodzić albo pić słodkie i próbował do skutku zbadać. Oprócz tego badanie bardzo dokładnie. A na III byłam u Dudarewicza to w ogóle kosmos - samo badanie ponad godzinę i sprawdza naprawdę wszystko, wszystko opowiada, bardzo dokładny warty każdej złotówki. Tylko trzeba się z dużym wyprzedzenie zapisywać, przynajmniej w zeszłym roku tak było. I u obu można być z osobą towarzyszącą, wspominam o tym bo wiem że czasami są problemy z tym.
I jak planujesz poród cc to ja bardzo polecam też Salve, tylko jak pisałam wcześniej naturalny słabo poszedł ale potem już cc i opieka super. Leżałam też w CKD 3 dni i w sumie też złego słowa nie mogę powiedzieć, ale to nie na porodówce tylko dostałam wysokiego ciśnienia i mnie zatrzymali, ale też złego słowa nie love powiedzieć. Jedyny minus CKD to to że jest to szpital kliniczny, więc przynajmniej 10 studentów przy każdym badaniu 🙈
-
Na szczęście było tylko na papierze. W pierwszej ciąży nie miałam żadnych plamien więc teraz tym bardziej po biochemie lekko spanikowałam.J.ss wrote:Ale to było tylko na papierze, czy nie tylko? Ja miałam takie na papierze jasnoróżowe. Dobrze, że się nie powtórzyło
-
Ja tez ostatnio mialam plamienie, ale brązowe. W pierwszej ciąży miałam tez takie dwa razy i dwa razy wtedy pojechałam na szpital. Leżałam dwa dni na obserwacji. Raz byl krwiaczek mały, a raz nic. Teraz nie jechałam na izbę przyjęć. Stwierdziłam, ze bede obserwowac czy sie nie rozkręca. Póki co jest spokój, ale chodzę z dusza na ramieniu do wc. Dzisiaj poszlam rano zrobic proga i bete jeszcze. Zobaczymy jak wyniki. Byle do srody wytrzymaćsecond time mom wrote:Na szczęście było tylko na papierze. W pierwszej ciąży nie miałam żadnych plamien więc teraz tym bardziej po biochemie lekko spanikowałam.
-
Powiem wam, że siedzę w poczekalni i mam w sobie tyle emocji.. tak bardzo chcę usłyszeć dzisiaj ❤️ i że jest wszystko dobrze 🙈
Pisałyście o tych obawach itd.. jejku to jest tak stały i nieodłączny element.. wczoraj się nawet popłakałam mężowi ze strachu 🙈
paulina9408 lubi tę wiadomość
96 r. 👱🏼♀️👨🏻 94 r. 🏡🇩🇪
♦️I IVF ICSI 2026🔬🧫
28.09 - ⏳
🙏🙏🙏

-
Jejku, jak dzisiaj się źle czuję. 🥲
Od rana mdłości, a teraz zasypiam od leków. Odcina mnie totalnie, a muszę pracować na HO 😭😭😭Ponad 2.5 roku starań 🤍
🙋🏻♀️ 30 | Endometrioza | Adenomioza | PCOS, zrosty i niedrożności i inne pokemony
🙎🏼♂️ 28 | Czynnik męski - OAT | HBA 30%
🥚 29.06 • 30 oocytów • 20 MII
🧊 14 jajeczek zamrożonych • 3/6 zapłodnionych
❄️ 4AA, ❄️ 4BB, ❄️4CB
31.08 • transfer
04.09 • pierwsze blade kreseczki w życiu ⏸️🥹
08–15.09 • Beta: 95,8 → 1494,9 📈
21.09 • CRL 2,1 mm 🥹 z 💓
29.09 • 9 mm jagódki 🫐 z pięknym ❤️🔥
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am experiencing this miracle within me. God, the Maker of all things, is creating a new life. ❤️🔥

-
A skąd dokładnie? 😊😊J.ss wrote:Madzix, ja ☺️
U mnie też brak mdłości. Lepiej mi bez nich, wiadomo, ale zaraz myślę czy na pewno wszystko ok 😅
Chyba dzis taka piękna pogoda była w całej Polsce? U nas też słonecznie, super spędziliśmy dzień. -
Dziewczyny powodzenia na dzisiejszych wizytach 🥰
MarTyna lubi tę wiadomość
-
paulina9408 wrote:Ja tez ostatnio mialam plamienie, ale brązowe. W pierwszej ciąży miałam tez takie dwa razy i dwa razy wtedy pojechałam na szpital. Leżałam dwa dni na obserwacji. Raz byl krwiaczek mały, a raz nic. Teraz nie jechałam na izbę przyjęć. Stwierdziłam, ze bede obserwowac czy sie nie rozkręca. Póki co jest spokój, ale chodzę z dusza na ramieniu do wc. Dzisiaj poszlam rano zrobic proga i bete jeszcze. Zobaczymy jak wyniki. Byle do srody wytrzymać
Dokładnie tak samo szłam dziś rano do łazienki… Jestem poza domem i jeszcze nie sprawdzałam czy coś się teraz wydarzyło. Też myślałam, żeby pójść zobaczyć betę i proga, ale jak na razie się uspokoiło to chyba nie będę sobie dokładać stresu. Pójdę na pewno w piątek, żeby mieć na poniedziałkową wizytę tak kontrolnie chociaż.
paulina9408 lubi tę wiadomość