MAJ 2027 💛 🐝
-
WIADOMOŚĆ
-
W zeszłą niedzielę wyprawialiśmy dwa latka córeczki, dwoje dzieci z obecnych na imprezie ma bostonke, a moja kilka kropek na buzi, pupie i jedna na zewnętrznym boku dłoni 🥲. Coś wiecie czy bostonka może być dla mnie na tym etapie niebezpieczna 🥲34l
09.2024 🩷
20.09 ⏸️ -
Jadzia12 wrote:PannaKota ja mieszkam w Miechowie. Niedawno się tu przeprowadziłam do faceta. O szpitalu jeszcze nie myślałam ale słyszałam polecenia szpitala Ujastek od dwóch osób. ☺️
O to ja bardziej na zachód, bo okolice Liszek/Balic.
Ja rodziłam na ujastku i różne historie mogę opowiedzieć o moim pobycie, było trochę na plus, trochę na minus. Finalnie nie wiem czy byłam zadowolona, ale z drugiej strony nie ma w Krakowie innego tak luksusowego szpitala do porodu, więc jeszcze go nie wykreślam. Polecam wybrać się do nich na dni otwarte, mają chyba co miesiąc jakąś sobotę wybraną kiedy oprowadzają. -
Oela internety mowią że jak każda choroba to tylko gorączka jest niebezpieczna. Tak więc ja teraz jak mam małe dziecko to nawet sama profilaktycznie sobie codziennie temperaturę mierzę przed spaniem.
Oela91 lubi tę wiadomość
-
Z dziwnych objawów ciążowych to mam od tygodnia straszny trądzik, czuję się jak nastolatka 😅 w sumie nie brałam tego za objaw, ale mam strasznie dużo tych zmian na twarzy żeby to było normalne.
-
paulina9408 wrote:To jest niesamowite 😅😅 moze okaże sie jeszcze, ze mieszkamy w Żorach blisko siebie
Przehit serio 🤣🤍
To skorzystam z usług pytania, u kogo prowadzisz ciążę? 😊
Ja jeszcze jestem w klinice, ale planuję prowadzić u doktora Jeża. 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września, 19:05
Ponad 2.5 roku starań 🤍
🙋🏻♀️ 30 | Endometrioza | Adenomioza | PCOS, zrosty i niedrożności i inne pokemony
🙎🏼♂️ 28 | Czynnik męski - OAT | HBA 30%
🥚 29.06 • 30 oocytów • 20 MII
🧊 14 jajeczek zamrożonych • 3/6 zapłodnionych
❄️ 4AA, ❄️ 4BB, ❄️4CB
31.08 • transfer zarodka AA
04.09 • pierwsze blade kreseczki w życiu ⏸️🥹
08–15.09 • Beta: 95,8 → 1494,9 📈
19-20.09 • krwawienia i plamienia - krwiaczek 🩺😭
21.09 • CRL 2,1 mm 🥹 z 💓
29.09 • USG
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am experiencing this miracle within me. God, the Maker of all things, is creating a new life. ❤️🔥

-
second time mom wrote:Sk.26 - my też Trójmiasto

MarTyna - ja lubiłam wypić czasami w pierwszej ciąży. Tylko trzeba zwracać uwagę, bo np. Miłosław jest oznaczony jako bezalkoholowy, a z tyłu info, że alkoholu poniżej 0,5 procent🙄
Gdzie rodziłaś pierwsze dziecko? -
Cześć dziewczyny! Ja dzisiaj byłam znowu w szkole, a po pojechaliśmy na pole dyniowe 🎃🍁 wzięłam parę dyniowe ozdobnych.
Objawów nadal brak, uruchamiam odliczanie do wizyty: 4 dni ⏳️
A może ktoś jest z woj. lubuskiego? 🤣
GórskaDziewczyna lubi tę wiadomość
-
Chodziłam do dr Jeża. Jeszcze przed pierwszą ciążą. Ale o pierwsze bobo staraliśmy sie dlugo i tez w klinice w Katowicach, tam trafilam na cudownego lekarza z którym mieliśmy omawiać in vitro i pyk stał sie cud i udalo sie w ostatnim naturalnym cyklu. W klinice byłam chyba do 15tyg potem miałam wybór albo szukać nowego ginekologa albo jeździć nadal do tego, ale prywatnie do Gliwic. Zostałam u niego i teraz tez zdecydowaliśmy, ze będziemy jeździć do Gliwic. Mysle, ze dzieki niemu jest moja Antoska, bo ciąża była ciężkawa. Jak cos to gorąco polecam. Dr Kobielski z Gliwic 😊😊Chochlik12 wrote:Przehit serio 🤣🤍
To skorzystam z usług pytania, u kogo prowadzisz ciążę? 😊
Ja jeszcze jestem w klinice, ale planuję prowadzić u doktora Jeża. 😁
Chochlik12 lubi tę wiadomość
-
Sk.26 wrote:Gdzie rodziłaś pierwsze dziecko?
Na Zaspie i nie mogę powiedzieć złego słowa na temat szpitala i położnych! Jeśli tylko będzie taka możliwość tym razem też bym chciała tam rodzić. -
Jadzia12 wrote:PannaKota ja mieszkam w Miechowie. Niedawno się tu przeprowadziłam do faceta. O szpitalu jeszcze nie myślałam ale słyszałam polecenia szpitala Ujastek od dwóch osób. ☺️
Ja 2x rodziłam na Ujastku w odstępie nieco ponad 2 lat. Wszystko było okej, teraz pewnie też tam wrócę.
Zaczynają się objawy, co mnie cieszy, bo oczywiście sie martwiłam że nic się nie dzieje. Dzisiaj lekko ciągnie jajnik (ale nie ten co była owu 😅), złapała mnie zgaga okropna i kolejmy dzień z drzemką 😅 -
Madzix, ja ☺️
U mnie też brak mdłości. Lepiej mi bez nich, wiadomo, ale zaraz myślę czy na pewno wszystko ok 😅
Chyba dzis taka piękna pogoda była w całej Polsce? U nas też słonecznie, super spędziliśmy dzień.
GórskaDziewczyna lubi tę wiadomość
-
Tak się cieszyłam z braku dokuczliwych objawów, że właśnie zobaczyłam bardzo delikatnie różową wydzielinę na papierze… I jak tu teraz spokojnie zasnąć 😔
-
Cześć, dziewczyny 🤍
Witam wszystkie nowe przyszłe mamy, super, że nasze grono się powiększa! Nie dam rady odnieść się do wszystkich wiadomości, ale nadrobiłam skrzętnie 😊
Fajnie się czyta, że jesteście z podobnych okolic, może rozwiną się z tego prawdziwe przyjaźnie. Mieć gdzieś blisko przyjaciółkę z dzieckiem w podobnym wieku to ogrooomny skarb. Mam nadzieję, że uda Wam się spotkać! Ja mieszkam w Niemczech, więc niestety daleko od wszystkich 🥲
U nas cudny weselny weekend, tak się dziewczyny wybawiłam! Pierwszy raz od porodu wyszliśmy gdzieś na dłużej, oczywiście żałowałam tego po 3 godzinach snu, ale raz się żyje 😃 No i dostałam tyle pytań o ciążę.. Nie sądziłam, że tak ten brzuszek widać, ale jeśli tak to się mega cieszę 🤍 Także plan z czekaniem do prenatalnych nie wypalił 😛
second time mom, Oela91 lubią tę wiadomość
⛈️ kir AA, MTHFR i PAI-1 hetero, wysoka homocysteina
🎂 29
Starania od lipca '21
'22 i'23 - 3 IUI, 2 cb 💔, poronienie w 8 tc (córeczka) 💔
'24: 3x ICSI, łącznie 72 komórki, z tego 5 blastek - 3 transfery nieudane
25.11.24: transfer blastki 3BB w Czechach ✨
sierpień '25: 3940 g i 56 cm Cudu przyszło na świat 🌈

24.08: naturalne II podczas kp 🤱🏽, 25.08: beta 261
08.09: 3,4 mm Człowieka z bijącym serduszkiem ❤️
21.09: 1,55 cm 🧸

-
Ja tylko na chwile, Ujastek jest super jak wszystko jest super.
Moja kuzynka prawie sie przekręciła - planowana CC teraz w sierpniu, komplikacje zarazili ja (GBS był pozytywny) - paciorkowce. W 3 dobie CRP prawie 400, nie chcieli robić TK (bo nie maja tylko musza wieść do innego szpitala a była niedziela ) - wykłóciła sie zawieźli rano- w 4dobie a w południe dostała już zapalenia otrzewnej w ostatniej chwili ja otworzyli. W szpitalu łącznie ponad 2tyg (już innym). Nie kaplikacje były problemem a to jak bagatelizowali wszytko po, ogromny ból, domaganie sie TK, konsultacji chirurga, nie dawali morfiny...
Ujastek super instagramowy ale w przypadku czegoś nie tak dramat nie maja zaplecza.
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 07:45
-
Cześć dziewczyny 🙋♀️
Co do piwa zero, to tak jak już wspomniałyście żeby patrzeć czy są faktycznie 0,0%. Ale pamiętam że podczas karmienia to piwo jest nawet wskazane, pamiętam jak piłam karmi i dodatkowo sam słód jęczmienny bo wspomaga laktację ☺️
Jeżeli chodzi o badania NIPT, ja w zeszłej ciąży robiłam NIFTY a w tej chyba zdecydujemy się na Panoramę, bo ma szerszy zakres ale troszkę mniejsza czułość i badania są przeprowadzane w Polsce.
I ja też jestem z Łódzkiego, widzę że dużo nas tu z centralnej Polski 😉
Pięknego tygodnia dla wszystkich, pogoda ma być super więc trzeba wykorzystać te ostatnie podrygi słońca 😚 -