Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › MAJ 2027 💛 🐝
Odpowiedz

MAJ 2027 💛 🐝

Oceń ten wątek:
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 29 września, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Choko wrote:
    Cześć dziewczyny,
    W sprawie HPV, to lekarz mi mówił, że śmiało można w ciąży. Tylko żeby się nie przestraszyć, bo można plamić. Ale po zwykłej cytologii tak samo.

Peachy, ja dziś byłam na wizycie i również nie dało się dokładnie zmierzyć człowieczka, był tak jakoś ułożony. Ale serduszko migocze i mniej więcej wielkość odpowiada terminowi więc jest ok. Kolejna wizyta za tydzień, może da się dokładnie zmierzyć.

Ktoś pytał jak często mamy wizyty. Tu chyba wszystko jest bardzo indywidualne. W pierwszej ciąży miałam co 4 tyg, teraz co 2 tyg + mam pilnie się stawiać w razie niepokojących objawów. Ale ja mam średnio fajną historię, więc też muszę być baczniej obserwowana :)

Dziewczyny, widziałam, że mnie usunęłyście z listy. Mam nadzieję, że nie obraziłyście się, że się nie odzywałam. ;) Miałam rodzinną dość intensywną podróż i chyba się przemęczyłam, bo potem zaczęłam plamić, zmęczenie zniknęło, piersi zmalały. Byłam już pewna, że to koniec. Nie czułam się na siłach wchodzić na forum, chciałam odstawiać leki. Ale kropek jest, serduszko bije. Ból piersi wraca, wzdęcia również 😁

Ojj, jeśli uciekłaś z listy to przez totalny przypadek! 🫣😁
    Podasz jeszcze raz swoje terminy? Dopiszę Cię ❤️‍🔥❤️‍🔥

Gdzie podróżowałaś? 🤩
    Dobrze, że serduszko bije i że był to tylko jakiś straszak.

Choko lubi tę wiadomość

Ponad 2.5 roku starań 🤍

🙋🏻‍♀️ 30 | Endometrioza | Adenomioza | PCOS, zrosty i niedrożności i inne pokemony
    🙎🏼‍♂️ 28 | Czynnik męski - OAT | HBA 30%

🥚 29.06 • 30 oocytów • 20 MII
    🧊 14 jajeczek zamrożonych • 3/6 zapłodnionych

❄️ 4AA, ❄️ 4BB, ❄️4CB

31.08 • transfer
    04.09 • pierwsze blade kreseczki w życiu ⏸️🥹
    08–15.09 • Beta: 95,8 → 1494,9 📈
    21.09 • CRL 2,1 mm 🥹 z 💓
    29.09 • 9 mm jagódki 🫐 z pięknym ❤️‍🔥
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am experiencing this miracle within me. God, the Maker of all things, is creating a new life. ❤️‍🔥

preg.png
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 29 września, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kata3333 wrote:
    Cześć dziewczyny, poddczytuję Was trochę zza krzaka i stwierdziłam, że w końcu się odezwę.
    Moim głównym wątkiem na którym się udzielam jest nowy początek w poronieniach. Wynika to z moich 2óch strat w 2024 r. i 2025 r. Druga strata zmiotła mnie z planszy, a na nowym początku otrzymałam masę wsparcia i naprawdę wartościowych rad.

Obecnie jestem w 6tyg4dniu ciąży. Ta ciąża też nie należy do najłatwiejszych gdyż już 2 razy byłam na sorze z powodu plamień. Dziś na wizycie u lekarza prowadzącego okazało się, że wszystko jest ok. Crl 7,4mm, tętno 129bpm
    Nie zmienia to faktu że jest we mnie ogromny lęk i strach przed wizytami a przy plamieniach wszysco co złe wraca jak bumerang.

Fajnie, że dołączasz 💖

Przykro mi, że przeżyłaś 2 straty. 🥲 Niech ta ciąża doda Ci nadziei, trzymam za Ciebie kciuki, by tym razem było wszystko w porządku!

Jeśli chcesz, żebym dopisała Cię na pierwszą stronę, dawaj znać. 😊

Ponad 2.5 roku starań 🤍

🙋🏻‍♀️ 30 | Endometrioza | Adenomioza | PCOS, zrosty i niedrożności i inne pokemony

❄️ 4AA, ❄️ 4BB, ❄️4CB

31.08 • transfer
    21.09 • CRL 2,1 mm 🥹 z 💓
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am experiencing this miracle within me. God, the Maker of all things, is creating a new life. ❤️‍🔥

preg.png
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 29 września, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bambik, agatkaagatka, MarTyna jak tam dzisiaj Wasze wizyty dziewczyny? 🤞🏻😁

Luni lubi tę wiadomość

Ponad 2.5 roku starań 🤍

❄️ 4AA, ❄️ 4BB, ❄️4CB

31.08 • transfer
    21.09 • CRL 2,1 mm 🥹 z 💓
    __

preg.png
  • Choko Przyjaciółka

Wysłany: 29 września, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kata3333, pamiętam Cię z wątków o poronieniach, traciłyśmy ciąże w podobnym czasie. Teraz niech nam się uda w podobnym czasie szczęśliwie urodzić 😍
    Faktycznie na tych wątkach jest ogrom cennych rad. Naprawdę dużo mi dały.

Chochliku, wpisz proszę termin na 25 maja, a kolejną wizytę mam 5.10.

Byliśmy w Toruniu na SGP, piękne miasto, świetny żużel no i bardzo dobre pierniki. Nie spodziewałam się, że tak mnie Toruń urzeknie. Miasto dość mocno różni się architekturą od moich stron i chyba to zrobiło ogromną robotę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września, 22:15

Chochlik12, MarTyna lubią tę wiadomość

👩🏻 👱‍♂️ 🐕
    2016 - 33 tc ♥️👦
    2024 - 6 tc 💔
    2025 - 11/9 tc 💔
    17.09.2026 ⏸️
    🌈♥️🤞
  • paulina9408 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki dziewczyny za dzisiejsze wizyty! Ja juz cała w stresie, a dopiero mamy wizytę na 16. Chyba umre 🫣

MarTyna, Choko, GórskaDziewczyna, PannaKota, Iskiereczka00, Axana lubią tę wiadomość

• MarTyna Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, u mnie fantastycznie! Dostałam wymarzony prezent na urodziny CRL 5,3 - 6,2 i jest ❤️. Pierwszy raz widziałam coś takiego. Prawie się popłakałam i o nic nie byłam w stanie zapytać lekarza.
    W piątek 02.10.2026 idę na wizytę do luxmedu. Muszę wybrać lekarza prowadzącego, a wcześniej nie mogłam o tym myśleć bo się bałam, że nie będzie sensu.
    Nie pisałam wcześniej, bo znajomi wieczorem wpadli z pizza i prezentami. Nadal mi się chce płakać 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 07:55

paulina9408, Strelicja, Choko, Peachy, GórskaDziewczyna, amani_96, PannaKota, Iskiereczka00, xmadziax, second time mom, Default.owa, Axana, AniulkA, Chochlik12 lubią tę wiadomość

33 lat
    AMH 1,14 ng / ml; FSH 15.57 mIU / ml
    prolaktyna 23.32 ng / ml (w 3dc???)
    Testosteron 0.659 ng / ml; cykle bezowulacyjne; niedomoga lutealna; niedoczynność tarczycy
    Kariotypy ok

35 lat
    morfologia 2%; fragmentacja 93%
    Kariotypy ok

14.08.2025 (II kreski)
    poronienie zatrzymane 9/6 (cytotec)

kwalifikacja do IVF (30.06.2026)
    1 IVF 07.26 > 5 MII > 0 zarodków

10.09.2026 (27dc) - II kreski
    11.09 (12dpo, 3+6) - beta 97,1
    13.09 (14dpo, 4+1) - beta 262
    17.09 (18dpo, 4+5) - beta 1409,3
    21.09 (22dpo, 5+2) - beta 6935
  • paulina9408 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarTyna wrote:
    Hejo, u mnie fantastycznie! Dostałam wymarzony prezent na urodziny CRL 5,3 - 6,2 i jest ❤️. Pierwszy raz widziałam coś takiego. Prawie się popłakałam i o nic nie byłam w stanie zapytać lekarza.
    W piątek 02.10.2026 idę na wizytę do luxmedu. Muszę wybrać lekarza prowadzącego, a wcześniej nie mogłam o tym myśleć bo się bałam, że nie będzie sensu.
    Nie pisałam wcześniej, bo znajomi wieczorem wpadli z pizza i prezentami. Nadal mi się chce płakać 😂
    Oh cudownie. Zazdroszczę 🥹 licze,ze ja dzisiqj tez usłyszę same dobre wiadomości ✊️🍀💕

MarTyna lubi tę wiadomość

• MarTyna Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kata3333 wrote:
    Cześć dziewczyny, poddczytuję Was trochę zza krzaka i stwierdziłam, że w końcu się odezwę.
    Moim głównym wątkiem na którym się udzielam jest nowy początek w poronieniach. Wynika to z moich 2óch strat w 2024 r. i 2025 r. Druga strata zmiotła mnie z planszy, a na nowym początku otrzymałam masę wsparcia i naprawdę wartościowych rad.

Obecnie jestem w 6tyg4dniu ciąży. Ta ciąża też nie należy do najłatwiejszych gdyż już 2 razy byłam na sorze z powodu plamień. Dziś na wizycie u lekarza prowadzącego okazało się, że wszystko jest ok. Crl 7,4mm, tętno 129bpm
    Nie zmienia to faktu że jest we mnie ogromny lęk i strach przed wizytami a przy plamieniach wszystko co złe wraca jak bumerang.

Cześć, miło Cię poznać. Ale ten twój kropek jest już duży! Może już tak z nim będzie, że lubi zwracać na siebie uwagę? Jedna dziewczyna pisała, że niektóre kobiety tak mają, że plamią przez pierwsze miesiące.
    To Cię nie pocieszy, ale może być źle i nie występują żadne plamienia tygodniami. Ja nie mam objawów - to też stresuje. Wszystko Nas stresuje bo się martwimy, bo Nam zależy. A to się nie zmieni 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:28

33 lat
    AMH 1,14 ng / ml; FSH 15.57 mIU / ml
    prolaktyna 23.32 ng / ml (w 3dc???)
    Testosteron 0.659 ng / ml; cykle bezowulacyjne; niedomoga lutealna; niedoczynność tarczycy
    Kariotypy ok

35 lat
    morfologia 2%; fragmentacja 93%
    Kariotypy ok

14.08.2025 (II kreski)
    poronienie zatrzymane 9/6 (cytotec)

kwalifikacja do IVF (30.06.2026)
    1 IVF 07.26 > 5 MII > 0 zarodków

10.09.2026 (27dc) - II kreski
    11.09 (12dpo, 3+6) - beta 97,1
    13.09 (14dpo, 4+1) - beta 262
    17.09 (18dpo, 4+5) - beta 1409,3
    21.09 (22dpo, 5+2) - beta 6935
  • amani_96 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🍁kata333 hejka 👋 Molo że dołączyłaś, tulę mocno za poprzednie straty 🫂 a co do ogromu wsparcia - zgadzamy się tu wszystkie. Najważniejsze jednak, że dzisiejsza wizyta przyniosła dobre wiadomości — CRL i serduszko to piękny znak. ❤️
    wszystkie najgorsze myśli, są całkowicie zrozumiałe. Organizm i głowa pamiętają wcześniejszy stres. 🥺
    Mam nadzieję, że z każdym kolejnym USG będzie w Tobie choć odrobinę więcej spokoju. Trzymam mocno kciuki za Ciebie i Twoje maleństwo! 🍀🫶🏼

🍁Choco cieszę się że na wizycie mimo ułożenia fasolki - wszystko odpowiada terminowi i jest w porządku 🫶🏼
    A co do Torunia - byłam też niedawno, jejku pierniki przepyszne- zgadzam sie 😋 Architektura i klimat miasta również mnie urzekły. W Centrum miasta jest tak wspaniała i klimatyczna kawiarnia w stylu 20stolecia międzywojennego, z muzyką w tle, są też tam występy z muzyką na żywo - no coś wspaniałego dla osób które lubią poczuć klimat tamtych czasów 🥰 a i ciasta i herbatki bardzo pyszne 😃

🍁MarTyna cudowne wieści ! Cieszę się razem z Tobą 🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 08:45

96 r. 👱🏼‍♀️👨🏻 94 r. 🏡🇩🇪

01.2023 - stymulacja CLO+Duphostan.. ❌
    05.2023 - rozpoczęcie starań z pomocą medyczną
    16.08.2023 - histero-laparoskopia - 👍🏻✅

♦️I IVF ICSI 2026🔬🧫
    19.07. - 💉 start stymulacji
    31.07 - punkcja - 20 🥚✊🏻 12 zapłodnionych i zimują ⛄️
    02.09 - z 3❄️ mamy 2 blastki 4AB i 4 BB- jeden wrócił z nami 🏡
    06.09. - 4dpt - pierwsze ⏸️ 🥹🍀
    15.09 - 13dpt beta dla kliniki - 2354!! 🍀🥹🤞🏻
    18.09 - jest widoczny kropuś 🌸
    28.09 - ⏳

💊💉Ovaleap, Orgalutran, Bemfola, Triptofem, ovitrelle, progestan, prolutex, clexane, L-Thyroxine

🙏🙏🙏

preg.png
  • amani_96 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    📆 30.09
    Aaleksaandraak - USG serduszkowe 💓
    AniulkA - wizyta NFZ 🧑🏼‍⚕️
    paulina9408 - wizyta u ginekologa 👨🏼‍⚕️
    Axana - wizyta u ginekologa 🧑🏼‍⚕️

Czekamy dzisiaj na wieści od was 🥰 Powodzenia dziewczyny 🫶🏼

Iskiereczka00, paulina9408, GórskaDziewczyna, Axana lubią tę wiadomość

96 r. 👱🏼‍♀️👨🏻 94 r. 🏡🇩🇪

♦️I IVF ICSI 2026🔬🧫
    28.09 - ⏳

💊💉Ovaleap, Orgalutran, Bemfola, Triptofem, ovitrelle, progestan, prolutex, clexane, L-Thyroxine

🙏🙏🙏

preg.png
  • Kokonik Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, błagam o pomoc, ponieważ ja jestem zbyt miękka i męczę samą siebie dla wygody przełożonych i żeby nie kopać pod sobą dołków bo nie wiem czy tu wrócę czy nie bo umowę mam do końca roku. Pracuje w państwówce kobiety z którymi pracuje są tutaj od minimum 20 lat więc tzw. stare wyjadaczki. Problem w tym, że za sprawą moich hormonów nie jestem w stanie ich znieść irytują mnie strasznie są za głośne i pomimo że pracują tu tyle lat często czuję jakby wszystko spadało na mnie bo one czegoś nie potrafią, dodatkowo moja kierowniczka w prawie połowie października idzie na 2tyg. Urlop i ja mam ją zastępować a jak pójdę na l4 to dyrektorka będzie sama w naszym biurze. Nie mam pojęcia co robić bo ledwo tu wytrzymuję psychicznie przez co się ciągle denerwuje i stresuje ale też boję się pójść na l4 żeby zostawić je w takiej sytuacji 😩

• xmadziax Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na dzisiejszych wizytach 🥰🥰

paulina9408, Axana lubią tę wiadomość

11.03.2024⏸️🩷🩵 8 CS
    8+5💔
    23.04 łyżeczkowanie (10+1) 🕊️
    18.02.2025 witaj syneczku na świecie ❤️🩵🌈

11.09.2026 ⏸️
    Beta: 69,3
    Progesteron: 20,900
    15.09.2026
    Beta: 357
    Progesteron: 25,700
    preg.png
    event.png
  • amani_96 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokonik wrote:
    Cześć dziewczyny, błagam o pomoc, ponieważ ja jestem zbyt miękka i męczę samą siebie dla wygody przełożonych i żeby nie kopać pod sobą dołków bo nie wiem czy tu wrócę czy nie bo umowę mam do końca roku. Pracuje w państwówce kobiety z którymi pracuje są tutaj od minimum 20 lat więc tzw. stare wyjadaczki. Problem w tym, że za sprawą moich hormonów nie jestem w stanie ich znieść irytują mnie strasznie są za głośne i pomimo że pracują tu tyle lat często czuję jakby wszystko spadało na mnie bo one czegoś nie potrafią, dodatkowo moja kierowniczka w prawie połowie października idzie na 2tyg. Urlop i ja mam ją zastępować a jak pójdę na l4 to dyrektorka będzie sama w naszym biurze. Nie mam pojęcia co robić bo ledwo tu wytrzymuję psychicznie przez co się ciągle denerwuje i stresuje ale też boję się pójść na l4 żeby zostawić je w takiej sytuacji 😩

Ciężka sprawa.. Po części Cię rozumiem, ale skoro ona idzie w połowie października a Ty położysz teraz L4 to muszą się zorganizować i znaleźć dodatkowe zastępstwo.. Nie ma ludzi niezastąpionych, tylko Ty jesteś jedyną kompetentna na zastępstwo ? A co z Paniami co pracują 20 lat ? Co z tego że nie potrafią czegoś ? Po tylu latach mają na pewno wypłaty większe (bądź równe) Tobie.. dlaczego Ty masz narażać swoje i dziecka zdrowie ?
    Jak czegoś nie wiedzą, to mają jeszcze dyrektorkę, która ogarnia a jak nie to jeszcze 2 tygodnie aby się nauczyć. Ty będziesz na zwolnieniu a one no będą musiały ogarniać.
    ZDROWIA CI NIKT NIE ZWRÓCI 💖 Zadbaj o siebie i maleństwo 🫶🏼

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:09

GórskaDziewczyna lubi tę wiadomość

96 r. 👱🏼‍♀️👨🏻 94 r. 🏡🇩🇪

♦️I IVF ICSI 2026🔬🧫
    28.09 - ⏳

🙏🙏🙏

preg.png
  • second time mom Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokonik wrote:

W takich sytuacjach myśl tylko o sobie i dziecku, nie patrz na to czy sobie poradzą bez Ciebie czy nie. Jeśli czujesz, że L4 Cię uspokoi i sprawi, że będziesz czuła się lepiej to korzystaj z tego przywileju i zostaw te zrzędzące baby same ze sobą :D Ostatnie co powinnaś czuć w tej sytuacji to jakieś wyrzuty sumienia... Dbasz teraz o dwie osoby jednocześnie! I nie powinnaś robić niczego aby tylko dogodzić przełożonym.

Ja też się bałam rzucić zwolnieniem. Ostatecznie wyszło tak, że zrobiłam to z dnia na dzień, poszłam na następny dzień zdać swoje obowiązki, sprzęt i tyle mnie widzieli. Nigdy nie zapomnę jaką po czasie poczułam ulgę, że nie muszę chodzić do pracy. Wiele dolegliwości mi odpuściło, zrobiłam się spokojniejsza. A to jednak w tym okresie jest najważniejsze :) Powiedziałam, że jeśli coś będzie potrzeba to niech zadzwonią i pomogę, ale żadnego telefonu nie dostałam, także poradzili sobie beze mnie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:14

amani_96 lubi tę wiadomość

Karolina, '97👸🏽 niedoczynność tarczycy + hashimoto

01.2025 - 🩵👦🏼 (naturalnie, 1 cykl starań)

16.08 - biochem.
    12.09 - beta 12, prog 6,2
    14.09 - beta 55, prog 11,51🤞🏼
    05.10 - pierwsza wizyta🔜
    Termin OM - 23.05.2027

preg.png
  • Kokonik Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amani_96 wrote:
    Ciężka sprawa.. Po części Cię rozumiem, ale skoro ona idzie w połowie października a Ty położysz teraz L4 to muszą się zorganizować i znaleźć dodatkowe zastępstwo.. Nie ma ludzi niezastąpionych, tylko Ty jesteś jedyną kompetentna na zastępstwo ? A co z Paniami co pracują 20 lat ? Co z tego że nie potrafią czegoś ? Po tylu latach mają na pewno wypłaty większe (bądź równe) Tobie.. dlaczego Ty masz narażać swoje i dziecka zdrowie ?
    Jak czegoś nie wiedzą, to mają jeszcze dyrektorkę, która ogarnia a jak nie to jeszcze 2 tygodnie aby się nauczyć. Ty będziesz na zwolnieniu a one no będą musiały ogarniać.
    ZDROWIA CI NIKT NIE ZWRÓCI 💖 Zadbaj o siebie i maleństwo 🫶🏼
    Z zastępstwem to właśnie jest tutaj ciężko bo jest po 1 osobie na każdym stanowisku

• PannaKota Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokonik wrote:

Ciężka sytuacja. Z jednej strony trzeba dbać o swoje zdrowie psychiczne i fizyczne i dziecko i to powinien być priorytet. Z drugiej strony, jeśli chcesz wrócić później do tej pracy to też szkoda palić teraz za sobą wszystkie mosty, bo później może być jeszcze gorsza atmosfera. Tak więc jeśli nie planujesz tam wracać , no to l4 i niech sami sobie radzą.

GórskaDziewczyna lubi tę wiadomość

18.06.2025 💗

event.png

30.08.2026 - dwie kreski
    04.09.2026 - beta 184,49 mlU/ml
    08.09.2026 - beta 716,00 mlU/ml
    12.09.2026 - beta 4013,13 mlU/ml
    19.09.2026 - jest ❤️

preg.png
  • PannaKota Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarTyna wrote:

Gratulacje prezentu ;) kolejne usg będą już tylko lepsze jak ten mały zaroduś zacznie przypominać już małego człowieczka. A jak już zacznie machać rączkami i kopać nóżkami na usg to już w ogóle wzrusz straszny. Ja w 1 ciąży na każdym usg płakałam jak mi lekarka pokazywała co i jak 1😊

Jesteś pewna że chcesz prowadzić ciążę w luxmedzie? Nie za bardzo pamiętam z jakiego miasta jesteś, ale np w Krakowie nie ma opcji żeby co wizytę załapać termin do tego samego lekarza i się idzie kto jest wolny. A wiadomo, nie wszyscy lekarze są tam super.

18.06.2025 💗

event.png

30.08.2026 - dwie kreski
    04.09.2026 - beta 184,49 mlU/ml
    08.09.2026 - beta 716,00 mlU/ml
    12.09.2026 - beta 4013,13 mlU/ml
    19.09.2026 - jest ❤️

preg.png
  • Kokonik Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie nie chce wracać do tej pracy bo atmosfera jest okropna, takie wampiry energetyczne ale z drugiej strony dobrze by było wiedzieć że po macierzyńskim mam nadal źródło utrzymania. Jestem niestety osobą, która boi się postawić komuś i robić pod górkę. Najbardziej żałuję że jak lekarz w poniedziałek się mnie zapytał czy wypisujemy zwolnienie to zrezygnowałam a teraz coraz częściej mam mdłości i dodatkowo ta psychika… a wizytę u niego mam dopiero 20 października

• J.ss Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokonik, ja bym brała zwolnienie, tak jak mówisz nie chcesz tam wracać, a zawsze może być tak, że znajdziesz sobie zupełnie inną pracę po macierzyńskim, która nie będzie wysysała z Ciebie energii. Dbaj o siebie i o dzidziusia, to jest teraz najważniejsze, a twoja psychika jest najważniejsza bo stres w twoim stanie jest zupełnie niepotrzebny.

09/25 -początek starań
    Czynnik męski ❌
    💊 Ovarin, tenfertilON
    Nieudane leczenie Clo, parametry ⬇️
    22.08 ⏸️😳
    preg.png
  • Kata3333 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko @Choko ja Ciebie też pamiętam!😍 Co za zbieg okoliczności. Nawet zastaawiałam się później jak Twoje losy się potoczyły

@Chochlik możesz mnie zapisać na wizytę 13.10. Terminu porodu nie znam, nie mam jeszcze karty ciąży i boję się wybiegać tak daleko w przyszłość. Narazie małe kroczki

Choko lubi tę wiadomość

👧90 🧑89
    Starania styczeń 2024
    💔5/6tydzień poronienie samoistne sierpień 2024
    💔8tydzień indukcja+łyżeczkowanie czerwiec 2025

Histeroskopia polipa, hsg - drożne kwiecień 2025, masa badań i suplementów
    13.09.26⏸️ czekam
‹‹ ‹ 34 35 36 37 38 ›
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ