MAJ 2027 💛 🐝
-
WIADOMOŚĆ
-
PannaKota wrote:Gratulacje prezentu
kolejne usg będą już tylko lepsze jak ten mały zaroduś zacznie przypominać już małego człowieczka. A jak już zacznie machać rączkami i kopać nóżkami na usg to już w ogóle wzrusz straszny. Ja w 1 ciąży na każdym usg płakałam jak mi lekarka pokazywała co i jak 1😊
Jesteś pewna że chcesz prowadzić ciążę w luxmedzie? Nie za bardzo pamiętam z jakiego miasta jesteś, ale np w Krakowie nie ma opcji żeby co wizytę załapać termin do tego samego lekarza i się idzie kto jest wolny. A wiadomo, nie wszyscy lekarze są tam super.
Nie mogę się doczekać 🤩
Dziękuję, że pytasz 😘 Na pewno w luxmedzie zakładam kartę, wysyłam zaświadczenie i robię badania bo mam w pakiecie z roboty. Z terminami jest problem, nie wiem czy posiadając karte ciąży i skierowania ciążowe nie będzie łatwiej się umawiać (Łódź).
Nie mam zaufanego lekarza, (wcześniejsza gin mi wystawiła błędną diagnozę pcos, prowadząca z poprzedniej ciąży nie pomogła mi z poronieniem, nie dała mi L4, późnej różni lekarze w 2 klinikach leczenia niepłodności), więc i tak strzelam po opiniach innych i poleceniach.
Chce zrobić tak, że chodzić prywatnie i z luxmedu
no i mam bardzo blisko placówkę, więc nie będe się męczyła z dojazdem.
33 lat
AMH 1,14 ng / ml; FSH 15.57 mIU / ml
prolaktyna 23.32 ng / ml (w 3dc???)
Testosteron 0.659 ng / ml; cykle bezowulacyjne; niedomoga lutealna; niedoczynność tarczycy
Kariotypy ok
35 lat
morfologia 2%; fragmentacja 93%
Kariotypy ok
14.08.2025 (II kreski)
poronienie zatrzymane 9/6 (cytotec)
kwalifikacja do IVF (30.06.2026)
1 IVF 07.26 > 5 MII > 0 zarodków
10.09.2026 (27dc) - II kreski
11.09 (12dpo, 3+6) - beta 97,1
13.09 (14dpo, 4+1) - beta 262
17.09 (18dpo, 4+5) - beta 1409,3
21.09 (22dpo, 5+2) - beta 6935 -
Hej, ja po wizycie. Wszystko na ten moment dobrze, ujrzalam niemal 2,6 cm ludzika, serduszko 168😊 termin dzis wyszedl na 3.05, ale poczekam co za tydzien u prowadzacej wyjdzie.
Doktor pochwalil za wykonanie awidnosci cmv. Uznal ze jest to wiarygodne badanie i uznajemy ze nie mam aktywnego zakazenia.
Mozecie wpisac kolejna wizyte NFZ - 28.10🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:38
paulina9408, Default.owa, second time mom, Strelicja, Chochlik12, Choko, MarTyna, xmadziax, J.ss, amani_96, Glorietka, GórskaDziewczyna lubią tę wiadomość
♀️ 93'
♂️ 90'
Starania od 02.2022
11.2022 💔 8tc. |03.2023 💔 6 tc. |07.2023 💔 6 tc.
11.2024 ⏸️ (naturalny cud w oczekiwaniu na wizytę kwalifikacyjną IVF)
💊 encorton, clexane, acard, cyclogest, luteina
👶 F. - 08.07.2025 r. 🩵

08.2026 starania na luzie o rodzeństwo podczas kp
21.08.26 ⏸️ bhcg 45-> 24.08.26 bhcg 194-> 28.08.26 bhcg 1288
04.09.26 wg usg 5+5 pęcherzyk z zarysem zarodka i uwidocznioną czynnością serca

-
Kokonik
Jeśli faktycznie czujesz, że ledwo dajesz radę psychicznie i codziennie kosztuje Cię to mnóstwo stresu, to chyba nie warto podejmować decyzji o L4 przez pryzmat tego, że kierowniczka idzie na urlop i dyrektorka zostanie sama. 🥺 To nie Ty odpowiadasz za zapewnienie obsady w pracy - od tego jest organizacja firmy.
Zastanów się przede wszystkim, czego Ty teraz potrzebujesz i czy jesteś w stanie normalnie pracować. Jeśli lekarz uważa, że Twój stan uzasadnia zwolnienie, nie robisz nikomu krzywdy, korzystając z niego. Rozumiem poczucie winy, zwłaszcza jeśli jesteś osobą, która zawsze stara się wszystkim pomóc, ale Twoje zdrowie nie powinno zależeć od grafiku innych osób. ❤️
A to, czy po zakończeniu umowy będziesz tam dalej pracować, i tak nie jest czymś, co jesteś w stanie dziś zagwarantować. Nie poświęcałabym swojego samopoczucia tylko po to, żeby „zasłużyć” na przedłużenie umowy.
Default.owa lubi tę wiadomość
Ponad 2.5 roku starań 🤍
🙋🏻♀️ 30 | Endometrioza | Adenomioza | PCOS, zrosty i niedrożności i inne pokemony
🙎🏼♂️ 28 | Czynnik męski - OAT | HBA 30%
🥚 29.06 • 30 oocytów • 20 MII
🧊 14 jajeczek zamrożonych • 3/6 zapłodnionych
❄️ 4AA, ❄️ 4BB, ❄️4CB
31.08 • transfer
04.09 • pierwsze blade kreseczki w życiu ⏸️🥹
08–15.09 • Beta: 95,8 → 1494,9 📈
21.09 • CRL 2,1 mm 🥹 z 💓
29.09 • 9 mm jagódki 🫐 z pięknym ❤️🔥
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am experiencing this miracle within me. God, the Maker of all things, is creating a new life. ❤️🔥

-
Kokonik wrote:Cześć dziewczyny, błagam o pomoc, ponieważ ja jestem zbyt miękka i męczę samą siebie dla wygody przełożonych i żeby nie kopać pod sobą dołków bo nie wiem czy tu wrócę czy nie bo umowę mam do końca roku. Pracuje w państwówce kobiety z którymi pracuje są tutaj od minimum 20 lat więc tzw. stare wyjadaczki. Problem w tym, że za sprawą moich hormonów nie jestem w stanie ich znieść irytują mnie strasznie są za głośne i pomimo że pracują tu tyle lat często czuję jakby wszystko spadało na mnie bo one czegoś nie potrafią, dodatkowo moja kierowniczka w prawie połowie października idzie na 2tyg. Urlop i ja mam ją zastępować a jak pójdę na l4 to dyrektorka będzie sama w naszym biurze. Nie mam pojęcia co robić bo ledwo tu wytrzymuję psychicznie przez co się ciągle denerwuje i stresuje ale też boję się pójść na l4 żeby zostawić je w takiej sytuacji 😩
Urlop można przełożyć. Jeśli teraz poinformujesz, że ze względów zdrowotnych możliwe, że pójdziesz na zwolnienie to dyrektorka będzie mogła poprosić o przełożenie urlopu albo przeszkolić innego pracownika na czas zastępstwa. Wg mnie jest to uczciwe podejście.
Muszą Ci przedłużyć umowę do końca trwania ciąży. Czy L4 będzie rzutowało na twoje przedłużenie umowy na dłuższy czas to nie przewidzisz. Ale jeśli trafisz do szpitala to też im ani sobie nie pomożesz.33 lat
AMH 1,14 ng / ml; FSH 15.57 mIU / ml
prolaktyna 23.32 ng / ml (w 3dc???)
Testosteron 0.659 ng / ml; cykle bezowulacyjne; niedomoga lutealna; niedoczynność tarczycy
Kariotypy ok
35 lat
morfologia 2%; fragmentacja 93%
Kariotypy ok
14.08.2025 (II kreski)
poronienie zatrzymane 9/6 (cytotec)
kwalifikacja do IVF (30.06.2026)
1 IVF 07.26 > 5 MII > 0 zarodków
10.09.2026 (27dc) - II kreski
11.09 (12dpo, 3+6) - beta 97,1
13.09 (14dpo, 4+1) - beta 262
17.09 (18dpo, 4+5) - beta 1409,3
21.09 (22dpo, 5+2) - beta 6935 -
Choko wrote:Kata3333, ale się wzruszyłam, że mnie też pamiętasz ♥️
Taaak dla mnie w tamtym czasie były to bardzo ważne rozmowy. Mogłam się tam naprawdę wygadać i byłam zrozumiana. Wielu dziewczynom aktywnym z tamtego czasu też się udalo i zaszły w ciąże i nawet już urodziły dzieci, albo są w trakcie ciąży🥰
Choko lubi tę wiadomość
👧90 🧑89
Starania styczeń 2024
💔5/6tydzień poronienie samoistne sierpień 2024
💔8tydzień indukcja+łyżeczkowanie czerwiec 2025
Histeroskopia polipa, hsg - drożne kwiecień 2025, masa badań i suplementów
13.09.26⏸️ czekam -
Dziewczyny dziękuję za takie wsparcie ❤️🩹 MarTyna odnośnie tego urlopu nie jest możliwe przełożenie bo wyjeżdża za granicę, a nasza jednostka jest na tyle mała w dziale administracyjnym że tu byłby największy problem właśnie jakbyśmy zniknęły we dwie. Walczę sama ze sobą co zrobić czy wytrzymam do następnej wizyty czy może szukać kogoś na już. Zobaczę jeszcze jutro rano jak będę się czuć bo dzisiaj walczę z mdłościami jak będzie źle to postaram się znaleźć jakiegoś lekarza
-
Kata3333 wrote:Taaak dla mnie w tamtym czasie były to bardzo ważne rozmowy. Mogłam się tam naprawdę wygadać i byłam zrozumiana. Wielu dziewczynom aktywnym z tamtego czasu też się udalo i zaszły w ciąże i nawet już urodziły dzieci, albo są w trakcie ciąży🥰
Taak, a też te wiadomości, że się udało po tylu niepowodzeniach były bardzo budujące.
Teraz czas na nas ☺️👩🏻 👱♂️ 🐕
2016 - 33 tc ♥️👦
2024 - 6 tc 💔
2025 - 11/9 tc 💔
17.09.2026 ⏸️
🌈♥️🤞 -
Chochlik12 wrote:Kokonik
Jeśli faktycznie czujesz, że ledwo dajesz radę psychicznie i codziennie kosztuje Cię to mnóstwo stresu, to chyba nie warto podejmować decyzji o L4 przez pryzmat tego, że kierowniczka idzie na urlop i dyrektorka zostanie sama. 🥺 To nie Ty odpowiadasz za zapewnienie obsady w pracy - od tego jest organizacja firmy.
Zastanów się przede wszystkim, czego Ty teraz potrzebujesz i czy jesteś w stanie normalnie pracować. Jeśli lekarz uważa, że Twój stan uzasadnia zwolnienie, nie robisz nikomu krzywdy, korzystając z niego. Rozumiem poczucie winy, zwłaszcza jeśli jesteś osobą, która zawsze stara się wszystkim pomóc, ale Twoje zdrowie nie powinno zależeć od grafiku innych osób. ❤️
A to, czy po zakończeniu umowy będziesz tam dalej pracować, i tak nie jest czymś, co jesteś w stanie dziś zagwarantować. Nie poświęcałabym swojego samopoczucia tylko po to, żeby „zasłużyć” na przedłużenie umowy.
W pełni się zgadzam. Ty masz myśleć teraz o sobie i dziecku, bo stres nie wpływa na nie dobrze. Medali za męczenie się w ciąży w pracy nikt nie daje, na nagrobku też tego nie napiszą. A jeśli skupisz się na sobie, dziecku i rodzinie, to to zaprocentuje w przyszłości i dziecko odda Ci to potem z nawiązką swoją miłością.
Ja w pierwszej ciąży planowałam pracować do jakiegoś 5 miesiąca. A potem poroniłam, to był weekend przed 11.11, wzięłam sobie tylko jeden dzień wolnego i wróciłam do pracy, bo tranzycja, bo ważny projekt, bo muszę dokończyć. I wiesz co za to dostałam? 'High five' od dyrektorki, za rok męczarni z azjatami. W drugiej ciąży skorzystałam ze skróconego macierzyńskiego po poronieniu, w trzeciej poszłam od razu na L4 i też wykorzystałam skrócony macierzyński. I nie miałam żadnych wyrzutów sumienia, bo chodziło o mnie, moją rodzinę, moje zdrowie psychiczne.
Teraz też poszłam od razu na L4, poinformowałam tylko moją menadżerkę co się stało, kiedy mam wizytę i jeśli wszystko będzie okay i będzie serduszko to idę na L4. Mam trochę tylko wyrzuty, bo pracuję z mężem i wrzucili na niego trochę moich obowiązków. Ale przynajmniej mogę mu tłumaczyć i mówić co i jak.
Choko lubi tę wiadomość
🧑🏻🦲 35 👩🏽 31 🐶 5
Starania od VII 2024
4 cs
⏸️ 10.10
💔 08.11 Nasza iskierka 🩵
2 cs
⏸️ 14.03
💔 02.05 Nasz kochany chłopiec 🩵
2 cs
⏸️ 22.08
💔 26.11 Nasz chłopczyk zgasł w 14 tc 🩵
👩🏻🦲 Morfologia 0% -> 2%
Fragmentacja DNA 8%
Kariotyp ✅️
👩🏽 Hashimoto -> Euthyrox 112
Kariotyp ✅️
Hormony wszelkiej maści ✅️
Morfologia ✅️
🟠 Mutacja c.3980A>G p.(His1327Arg) w układzie heterozygotycznym
🟠 Genotyp heterozygotyczny 4G/5G polimorfizmu w genie SERPINE1
💉Allo-mlr 0%
2 cs
⏸️ 22.08
🩺 14.09 - zarodek z uwidocznioną akcją serca 🩵
🩺 22.09 - 13 mm misia Haribo z FHR 165 🩵

-
Popieram co piszą dziewczyny. W pierwszej ciąży pracowałam do końca, a jak mi dziecko zaczęło chorować w żłobku to jakoś nikt o tym nie pamiętał, tylko zostałam zwolniona przez częste l4. Co w ogóle było niezgodne z prawem, ale nie chciałam się z nimi już bujać.
Teraz mam zamiar za jakiś miesiąc iść na zwolnienie, odpoczywać i dbać o siebie
Mam szczęście, że firma jest przyjaźnie nastawiona w stosunku do młodych mam, więc w ogóle się o to nie martwię.👩🏻 👱♂️ 🐕
2016 - 33 tc ♥️👦
2024 - 6 tc 💔
2025 - 11/9 tc 💔
17.09.2026 ⏸️
🌈♥️🤞 -