Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › MAJ 2027 💛 🐝
Odpowiedz

MAJ 2027 💛 🐝

Oceń ten wątek:
  • GórskaDziewczyna Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:
    Górska, łączę się w bólu, dodatkowo śniły mi się chore dzieci co potęguje mój strach dotyczący badan prentalanych. Chciałabym mieć to już za sobą, bo paraliżuje mnie strach przed obliczaniem tych wszystkich ryzyk ☹️

No dokładnie ja też się najbardziej stresuje prenatalnymi a jeszcze tyle czasu 😒 chociaż teraz sobie zaczęłam wkręcać że coś pójdzie nie tak przed…

W ogóle jeszcze Wam opowiem że moja bratowa powiedziała nam że też jest w ciąży i to był taki super moment bo ja odpowiedziałam „my też” 😃 jak wszystko pójdzie dobrze to będzie miesiąc różnicy między naszymi dziećmi 😍 tym bardziej bardzo chcę żeby się udało 🥹

PannaKota, Chochlik12, Strelicja lubią tę wiadomość

09/25 biochem 💔
    01/26 poronienie 13 tc 💔

03/09/26 ⏸️
    beta 230 — 525— 9906
    24/09/26 0,68 cm z ❤️

preg.png
  • J.ss Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od wczoraj mam takie myśli, dlatego zaczęłam szukać który test nipt jest najlepszy, żeby zrobić go przed prenatalnymi, bo może wtedy da mi trochę spokoju to.

Super wiadomość, że bratowa też jest w ciąży! 😁

09/25 -początek starań
    Czynnik męski ❌
    💊 Ovarin, tenfertilON
    Nieudane leczenie Clo, parametry ⬇️
    22.08 ⏸️😳
    preg.png
  • Nicola22 Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie ❤️ Widoczny pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy 🥹🥰 Kolejna wizyta za dwa tygodnie i wtedy powinno być już widać serduszko ❤️ Teraz pozostaje cierpliwie czekać.

Kolejna wizyta serduszkowa 15 października.

Default.owa, paulina9408, PannaKota, Chochlik12, GórskaDziewczyna, Strelicja, amani_96, Peachy, Axana lubią tę wiadomość

24 🙎‍♀️ 28 👨‍💼 + 🦮
    17.09 ⏸️ + β 25, 19.09 🧪 β 57
    01.10 - pierwsze USG 🩺 pęcherzyk ciążowy + pęcherzyk żółtkowy
    preg.png
  • Kata3333 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też bardzo stresują prenatalne mimo, że jestem dopiero na początku ciąży. Mam chore i czarne myśli, że coś będzie nie tak. Jeszcze moja historia 2oćh poronień w tym nie pomaga.

Swoją drogą czy któraś z Was jest pod opieką immunologa? Stoję trochę przed dylematem bo ja po swoich doświadczeniach trafiłam do prof Jerzak. Ona zleciła mi badania i ustawiała suplementacje. Jak zaszłam w ciąże to się u niej pojawiłam, dostałam zalecenia i mamy czekać do 8 tygodnia. Jak się pojawię to dostane pewnie lekki imunopresyjne typu prograf i accofil. Zastanawiam czy iść w to czy nie. Obecnie jestem na heparynie, vivastonie, luteinie i metforminie

👧90 🧑89
    Starania styczeń 2024
    💔5/6tydzień poronienie samoistne sierpień 2024
    💔8tydzień indukcja+łyżeczkowanie czerwiec 2025

Histeroskopia polipa, hsg - drożne kwiecień 2025, masa badań i suplementów
    13.09.26⏸️ czekam
  • Default.owa Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kata3333 wrote:
    Mnie też bardzo stresują prenatalne mimo, że jestem dopiero na początku ciąży. Mam chore i czarne myśli, że coś będzie nie tak. Jeszcze moja historia 2oćh poronień w tym nie pomaga.

Swoją drogą czy któraś z Was jest pod opieką immunologa? Stoję trochę przed dylematem bo ja po swoich doświadczeniach trafiłam do prof Jerzak. Ona zleciła mi badania i ustawiała suplementacje. Jak zaszłam w ciąże to się u niej pojawiłam, dostałam zalecenia i mamy czekać do 8 tygodnia. Jak się pojawię to dostane pewnie lekki imunopresyjne typu prograf i accofil. Zastanawiam czy iść w to czy nie. Obecnie jestem na heparynie, vivastonie, luteinie i metforminie

Ja jestem po 3 poronieniach i wyszło nam allo-mlr 0% i to była jedyna rzecz, która u nas wyszła, która mogła być przyczyną tych wszystkich poronień. Chociaż w pierwszej ciąży Beta-hCG źle przyrastała i wtedy chyba zarodek był po prostu chory. Jestem po 3 szczepieniach limfocytami męża, dla niektórych to kontrowersyjne, ale nic innego w badaniach nam nie wychodziło. Potem w 7 tygodniu miałam doszczepienie. Dostałam też encorton, z którego od jutra zaczynam schodzić.

🧑🏻‍🦲 35 👩🏽 31 🐶 5

Starania od VII 2024

4 cs
    ⏸️ 10.10
    💔 08.11 Nasza iskierka 🩵

2 cs
    ⏸️ 14.03
    💔 02.05 Nasz kochany chłopiec 🩵

2 cs
    ⏸️ 22.08
    💔 26.11 Nasz chłopczyk zgasł w 14 tc 🩵

👩🏻‍🦲 Morfologia 0% -> 2%
    Fragmentacja DNA 8%
    Kariotyp ✅️

👩🏽 Hashimoto -> Euthyrox 112
    Kariotyp ✅️
    Hormony wszelkiej maści ✅️
    Morfologia ✅️
    🟠 Mutacja c.3980A>G p.(His1327Arg) w układzie heterozygotycznym
    🟠 Genotyp heterozygotyczny 4G/5G polimorfizmu w genie SERPINE1
    💉Allo-mlr 0%

2 cs
    ⏸️ 22.08
    🩺 14.09 - zarodek z uwidocznioną akcją serca 🩵
    🩺 22.09 - 13 mm misia Haribo z FHR 165 🩵

preg.png
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xmadziax – nie szkodzi 💖

Pomyślałam, że może zrobiłybyśmy sobie tygodniowe dyżury przy aktualizowaniu 1. strony? 😍 Może ktoś jeszcze chciałby dołączyć do naszego grona? To byłaby naprawdę duża pomoc! 😁 Wtedy mogłybyśmy się tym podzielić i żadna z nas nie byłaby przeciążona.

Pamiętam, że GórskaDziewczyna też byłaś chętna, i chyba J.SS również? 😊 Może ktoś jeszcze chciałby się przyłączyć? 😁

Nicola2, super 💖 Trzymam kciuki za następną wizytę! 😊

Ponad 2.5 roku starań 🤍

🙋🏻‍♀️ 30 | Endometrioza | Adenomioza | PCOS, zrosty i niedrożności i inne pokemony
    🙎🏼‍♂️ 28 | Czynnik męski - OAT | HBA 30%

🥚 29.06 • 30 oocytów • 20 MII
    🧊 14 jajeczek zamrożonych • 3/6 zapłodnionych

❄️ 4AA, ❄️ 4BB, ❄️4CB

31.08 • transfer
    04.09 • pierwsze blade kreseczki w życiu ⏸️🥹
    08–15.09 • Beta: 95,8 → 1494,9 📈
    21.09 • CRL 2,1 mm 🥹 z 💓
    29.09 • 9 mm jagódki 🫐 z pięknym ❤️‍🔥
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am experiencing this miracle within me. God, the Maker of all things, is creating a new life. ❤️‍🔥

preg.png
  • anilewe Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Default.owa wrote:
    Ja jestem po 3 poronieniach i wyszło nam allo-mlr 0% i to była jedyna rzecz, która u nas wyszła, która mogła być przyczyną tych wszystkich poronień. Chociaż w pierwszej ciąży Beta-hCG źle przyrastała i wtedy chyba zarodek był po prostu chory. Jestem po 3 szczepieniach limfocytami męża, dla niektórych to kontrowersyjne, ale nic innego w badaniach nam nie wychodziło. Potem w 7 tygodniu miałam doszczepienie. Dostałam też encorton, z którego od jutra zaczynam schodzić.
    Przepraszam, że wbijam jak dzik w żołędzie w Wasz wątek- ale... tak się cieszę, że zobaczyłam Default.owa Twój nick tutaj! Zastanawiałam się czasami po Twojej ostatniej stracie, jak u Ciebie. Życzę spokojnej ciąży <3
    Tym samym pozdrawiam Was wszystkie jako majowa mama 2026. Piękny okres na pojawienie się dziecka na świecie, po sezonie grypowym, z idealną pogodą na spacerki :D

GórskaDziewczyna, Default.owa lubią tę wiadomość

Starania od 07.2022

1️⃣
    04.2025 ⏸️
    05.2025 11 tydz./ 8+0 💔

2️⃣
    08.2025 ⏸️🌈
    05.2026 39+1 💙
  • GórskaDziewczyna Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    xmadziax – nie szkodzi 💖

Pomyślałam, że może zrobiłybyśmy sobie tygodniowe dyżury przy aktualizowaniu 1. strony? 😍 Może ktoś jeszcze chciałby dołączyć do naszego grona? To byłaby naprawdę duża pomoc! 😁 Wtedy mogłybyśmy się tym podzielić i żadna z nas nie byłaby przeciążona.

Pamiętam, że GórskaDziewczyna też byłaś chętna, i chyba J.SS również? 😊 Może ktoś jeszcze chciałby się przyłączyć? 😁

Nicola2, super 💖 Trzymam kciuki za następną wizytę! 😊

Jasne, mogę się przyłączyć. Dyżury brzmią bardzo sensownie 😃

09/25 biochem 💔
    01/26 poronienie 13 tc 💔

03/09/26 ⏸️
    beta 230 — 525— 9906
    24/09/26 0,68 cm z ❤️

preg.png
  • second time mom Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaKota - u nas niezmiennie rano przy oddawaniu jest kryzys:( Serce mi pęka każdego dnia… A jeszcze jak sobie pomyślę, że planujemy przeprowadzkę i będziemy zmuszeni zmienić żłobek to robi mi się go tak szkoda… Od dwóch wieczorów o tym myślę, płaczę i nie mogę się uspokoić…

Chyba jesienna deprecha mnie dopadła w połączeniu z burzą hormonów to istny hardkor… Dlatego na razie tak tylko z doskoku podczytuję co piszecie, bo chęci do życia są na poziomie dna.

Karolina, '97👸🏽 niedoczynność tarczycy + hashimoto

01.2025 - 🩵👦🏼 (naturalnie, 1 cykl starań)

16.08 - biochem.
    12.09 - beta 12, prog 6,2
    14.09 - beta 55, prog 11,51🤞🏼
    05.10 - pierwsza wizyta🔜
    Termin OM - 23.05.2027

preg.png
  • J.ss Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie zgłaszałam, ale mogę XD

Wiem że łatwo mówić ale nie przejmujcie się tymi placzkami na początku. Moj syn płakał odkąd poszedł do żłobka, potem w przedszkolu a i nawet zdarzało mu się płakać w zerówce XD
    Bałam się jak to będzie, gdy pójdzie do szkoły czy tam też będzie płakał, ale okazało się, że nie i super sobie radzi.
    Trzeba trochę wrzucić na luz, przyzwyczaja się a jak nie no to może się trafić taki płaczący egzemplarz jak mi. Uprzedzę - byliśmy u psychologa i nie stwierdzili żadnych nieprawidłowości, jedynie to że jest wyżej niż rówieśnicy i nuda może być przyczyną tego, że nie chce za bardzo chodzić, ale u nas ewidentnie był problem z rozstaniem, potem już jakoś szło.

09/25 -początek starań
    Czynnik męski ❌
    💊 Ovarin, tenfertilON
    Nieudane leczenie Clo, parametry ⬇️
    22.08 ⏸️😳
    preg.png
‹‹ ‹ 36 37 38 39 40
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ