MAJ 2027 💛 🐝
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka 🫶🏼
Trzymam mocno kciuki za wizyty i wyniki dzisiejsze ☺️
Troszkę nadrobiłam. Co do ostatniego tematu wzdęć to nie stosuje nic bo nic nie działa 😅
A co do zasypiania to ja też kładę sie o 20 do łóżeczka, ale to już też chyba przyzwyczajenie ze względu na charakter pracy bo wstawałam po 4. Aczkolwiek zasypiam różnie, nie raz od razu a czasami ok 23. I z budzeniem też loteria 😅
Mało się udzielam, jakoś tak wychodzi, ale za to mogę powiedzieć, że mieliśmy miły weekend, mąż zajmował sie detailingiem auta znajomych a ja żeby mu towarzyszyć, bo była ładna pogoda - Just zasnęłam na krześle 😂 ciężko było nie zasnąć nie powiem że nie 😅 dobrze że to krzesło kempingowe to wygodne 😅
Niedziela na totalnym chillu a dzisiaj znów kryzys egzystencjalny i dopiero wygrzebałam się z piżamy i ogarnęłam ale przy okazji udało mi się mieszkanie posprzątać więc jakiś mamy sukces 😄96 r. 👱🏼♀️👨🏻 94 r. 🏡🇩🇪
01.2023 - stymulacja CLO+Duphostan.. ❌
05.2023 - rozpoczęcie starań z pomocą medyczną
16.08.2023 - histero-laparoskopia - 👍🏻✅
♦️I IVF ICSI 2026🔬🧫
19.07. - 💉 start stymulacji
31.07 - punkcja - 20 🥚✊🏻 12 zapłodnionych i zimują ⛄️
02.09 - z 3❄️ mamy 2 blastki 4AB i 4 BB- jeden wrócił z nami 🏡
06.09. - 4dpt - pierwsze ⏸️ 🥹🍀
15.09 - 13dpt beta dla kliniki - 2354!! 🍀🥹🤞🏻
18.09 - 16dpt widoczny kropuś 🌸
28.09 - 26dpt mamy 5,35mm człowieczka 🫶🏼
12.10 - ⏳
💊💉Ovaleap, Orgalutran, Bemfola, Triptofem, ovitrelle, progestan, prolutex, clexane, L-Thyroxine
🙏🙏🙏

-
J.ss wrote:Na mnie też nie działa, ja nie mam co nosić. Zamówiłam legginsy ciążowe i jeansy ciążowe bo wszystko mnie ciśnie, gdzie nie mam brzucha stritce ciążowego tylko wzdeciowy 😂
Ja w domu chodzę w t-shircie i majtkach cały dzień 😂śmieje się z mężem, że jestem jak typowy „stary” 🤣🤣
Ubrania ciążowe to dobry trop hahaPonad 2.5 roku starań 🤍
🙋🏻♀️ 30 | Endometrioza, adenomioza, PCOS, zrosty, niedrożności i inne pokemony
🙎🏼♂️ 28 | Czynnik męski - OAT, HBA 30%
🥚 29.06 • 30 oocytów • 20 MII
🧊 14 jajeczek zamrożonych
I ICSI:
❄️ 4AA, ❄️ 4BB, ❄️4CB
31.08 • transfer
04.09 • pierwsze blade kreseczki w życiu ⏸️🥹
08–15.09 • Beta: 95,8 → 1494,9 📈
29.09 • 9 mm jagódki 🫐 z 💓
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am experiencing this miracle within me. God, the Maker of all things, is creating a new life. ❤️🔥

-
Ja w jakichś dresach obrzydliwych 😂🤦🏽♀️
Na bardziej wyjściowo to sobie kupiłam inny dres taki komplet wiskozowy 😂
Mój się śmieje że dres domowy i wyjściowy -
Dziewczyny to ja cały czas pomykam w leginsach. Tylko na wyjścia z domu ubieram się jak człowiek. Też mam wzdęcia, ale o dziwo espumisan na mnie ciągle działa stąd jeszcze nie myślałam o wyciągania pudła z ciążowymi ciuchami. W pierwszej ciąży to dopiero koło 6 miesiąca zaczęłam nosić spodnie ciążowe, zobaczymy jak teraz.
Jeśli czujecie że wygodniej w spodniach czy bluzkach ciążowych to szukajcie takich ubrań. Ja pamiętam że one były po prostu olbrzymie i ten brzuch też musiał być spory żeby spodnie z tyłka mie leciały 😅
-
Nieee, jeszcze nie... ciągle odświeżam 🙃Choko wrote:Nie, mam dopiero o 17:30. Jeszcze kilka godzin. A Ty już masz wyniki z dziś?
-
xmadziax wrote:Second time mom, pamiętam, że o 11 wizytowałaś. Jak tam po ? 😍
Tak, już jestem! Zabiegany dzień od samego rana i dopiero teraz mam chwilę!
Mamy 0,64cm okruszka z bijącym serduszkiem😭♥️ Z USG wychodzi, że to 6t+3, z OM 7t+1, więc póki co trzymamy się terminu z miesiączki i zobaczymy co wyjdzie po prenatalnych, na które też już mam się umawiać.
Następna wizyta 19.10 z wynikami badań.
To wszystko jest takie nierealne 🥹
Default.owa, Madzik2208, paulina9408, PannaKota, Choko, Chochlik12, J.ss, xmadziax, GórskaDziewczyna lubią tę wiadomość
-
second time mom wrote:Tak, już jestem! Zabiegany dzień od samego rana i dopiero teraz mam chwilę!
Mamy 0,64cm okruszka z bijącym serduszkiem😭♥️ Z USG wychodzi, że to 6t+3, z OM 7t+1, więc póki co trzymamy się terminu z miesiączki i zobaczymy co wyjdzie po prenatalnych, na które też już mam się umawiać.
Super, gratulacje😊 a jak wrazenia po ogledzinach domu?
second time mom lubi tę wiadomość
♀️ 93'
♂️ 90'
Starania od 02.2022
11.2022 💔 8tc. |03.2023 💔 6 tc. |07.2023 💔 6 tc.
11.2024 ⏸️ (naturalny cud w oczekiwaniu na wizytę kwalifikacyjną IVF)
💊 encorton, clexane, acard, cyclogest, luteina
👶 F. - 08.07.2025 r. 🩵

08.2026 starania na luzie o rodzeństwo podczas kp
21.08.26 ⏸️ bhcg 45-> 24.08.26 bhcg 194-> 28.08.26 bhcg 1288
04.09.26 wg usg 5+5 pęcherzyk z zarysem zarodka i uwidocznioną czynnością serca

-
AniulkA wrote:Super, gratulacje😊 a jak wrazenia po ogledzinach domu?
Póki co bardzo pozytywne! Nie wiem czy się zbyt mocno nie nakręciliśmy, bo to pierwsze jakie oglądaliśmy i na razie nie mamy nawet innego kandydata, ale naprawdę nam się spodobało!🙈 Będzie ciężko zdecydować, bo to jednak decyzja na większość życia pewnie. Duża też zmiana dla nas wyprowadzić się z samego centrum miasta na obrzeża, gdzie jest to co potrzebne pod ręką, ale już lepsi lekarze czy cokolwiek to i tak trzeba do większego miasta. Stresuje mnie też zmiana żłobka…😔 -
second time mom wrote:Póki co bardzo pozytywne! Nie wiem czy się zbyt mocno nie nakręciliśmy, bo to pierwsze jakie oglądaliśmy i na razie nie mamy nawet innego kandydata, ale naprawdę nam się spodobało!🙈 Będzie ciężko zdecydować, bo to jednak decyzja na większość życia pewnie. Duża też zmiana dla nas wyprowadzić się z samego centrum miasta na obrzeża, gdzie jest to co potrzebne pod ręką, ale już lepsi lekarze czy cokolwiek to i tak trzeba do większego miasta. Stresuje mnie też zmiana żłobka…😔
Powiem ci, że my ten krok zrobiliśmy 3 lata temu i nie żałujemy. Pół życia w Krakowie, a jednak na wsi fajniej. I mamy wcale nie gorsze placówki niż w mieście. A lekarze... U nas przyjmują ci sami co w Krakowie a ceny dużo mniejsze 😃 tak więc nie zakładaj że u was też będzie jakaś posucha jeśli chodzi o lekarzy czy zlobki, przedszkola. Jedyny minus jaki ja widzę to posiadanie auta i bez auta ciężko się gdziekolwiek dostać.
Co do pierwszego wyboru to wiadomo trzeba słuchać się serca, ale z doświadczenia polecam oglądać trochę więcej domów żeby zobaczyć co i jak;) my finalnie kupiliśmy dom nr 4 mimo że też byłam zakręcona i już chciałam kupować dom nr 1 😃 -
Cudowne wiadomości! Wzrusz na maxa 😍❤️❤️❤️second time mom wrote:Tak, już jestem! Zabiegany dzień od samego rana i dopiero teraz mam chwilę!
second time mom lubi tę wiadomość
-
PannaKota wrote:Powiem ci, że my ten krok zrobiliśmy 3 lata temu i nie żałujemy. Pół życia w Krakowie, a jednak na wsi fajniej. I mamy wcale nie gorsze placówki niż w mieście. A lekarze... U nas przyjmują ci sami co w Krakowie a ceny dużo mniejsze 😃 tak więc nie zakładaj że u was też będzie jakaś posucha jeśli chodzi o lekarzy czy zlobki, przedszkola. Jedyny minus jaki ja widzę to posiadanie auta i bez auta ciężko się gdziekolwiek dostać.
Co do pierwszego wyboru to wiadomo trzeba słuchać się serca, ale z doświadczenia polecam oglądać trochę więcej domów żeby zobaczyć co i jak;) my finalnie kupiliśmy dom nr 4 mimo że też byłam zakręcona i już chciałam kupować dom nr 1 😃
Jedno auto mamy, więc nie jest źle. Ale myślę, że i tak patrząc przyszłościowo to muszę się przemóc i zacząć próbować jeździć autem.
Właśnie kurczę nie mamy na razie żadnych opcji innych… Nie mamy z czego wybierać 😅 -
second time mom wrote:Jedno auto mamy, więc nie jest źle. Ale myślę, że i tak patrząc przyszłościowo to muszę się przemóc i zacząć próbować jeździć autem.
Właśnie kurczę nie mamy na razie żadnych opcji innych… Nie mamy z czego wybierać 😅
U nas już 2 auta, bo inaczej by się nie dało. Z dziećmi też nie wyobrażam sobie jazdę autobusem. Ja ogólnie byłam na nie jeśli chodzi o auto, ale w 1 ciąży zaczęłam jeździć i jakoś to idzie. Teraz to nie wiem jakbyśmy żyli gdybym nie jeździła. W sensie mąż by musiał chodzić do pracy i jeszcze nas wozić wszędzie? Byłoby ciężko.
I właśnie szukacie domu z rynku pierwotnego czy wtornego ? My kupiliśmy z wtornego, więc mogę coś doradzać na co patrzeć itp.
-
Tak, patrzymy tylko w sumie na rynek wtórny. Chcemy się przeprowadzić przed drugim porodem, żeby już z drugą dzidzią być w nowym miejscu, więc nie w głowie nam jeszcze jakieś generalne remonty itd 😒
-
Second time mom no to rzeczywiście czas was trochę goni. To szukajcie domów nowych, dobrze utrzymanych to wtedy remont niekoniecznie może być potrzebny ( chociaż ściany i tak zawsze warto odmalować ). Oraz to żeby meble były sprzedawane z domem. Na stolarza to się czeka ok pol roku do roku teraz. Właśnie chciałam zamówić szafy i zonk , bo nie wiedziałam że meble od stolarza są teraz takie chodliwe.
-
Beta: 31400
Progesteron: 36,900
Choko, PannaKota, paulina9408 lubią tę wiadomość
-