MAJ 2027 💛 🐝
-
WIADOMOŚĆ
-
alexxamommytobe wrote:Tak tak obowiązuje, ja właśnie tylko czekam na wizytę czy wszystko git i jeżeli tak to będę kupować bo to prawie 800 zł zniżki
Kurde no to bardzo tanio wychodzi bo z tego co widziałam to niecałe 1500 zł -
Anet.kaa wrote:Cześć Dziewczyny,
Witam na pokładzie wszystkie nowe przyszłe Mamusie 💓
Gratuluję wizyt, i usłyszanych serduszek.
Ja Was podczytuję ale jeszcze jakoś nie mogę się wbić w ten ciążowy vibe. Nie dociera do mnie przyszła zmiana 😅
U mnie dziś pierwsza wizyta, na razie idę na NFZ aby te wszystkie badania mieć w ramach NFZ, ponieważ obecnie nie mam opieki medycznej w pracy. Planuje od grudnia zgłosić natomiast na razie nie chce wykonywać podejrzanych ruchów.
W pracy mam stresująca sytuacje ponieważ obecną umowę na czas określony mam do 2.11, zapewniono mnie o chęci dalszej współpracy i przedłużeniu na czas nieokreślony, natomiast nie mogę przed tym czasem nic powiedzieć pracodawcy bo wtedy mógłby mi nie przedłużyć. Czuję się z tym źle, że powiem później (planuje końcem listopada) bo przecież będą wiedzieć, że ja wiedziałam….
Z drugiej strony tłumaczę to sobie tak, że pracuję od 13 lat (nie w tej firmie), zawsze byłam dobrym pracocownikiem, przecież po tylu latach pracy każdy by tak postąpił aby mieć zabezpieczenie, bo tak naprawdę bez podpisania tej umowy zostałabym totalnie z niczym. Niemniej bardzo stresuje mnie ta sytuacja.
Dodatkowo mam mocne mdłości, w poprzedniej ciąży nie czułam się tak kiepsko
Witaj ❤️🔥 Rozumiem, że ta sytuacja z pracą może Cię stresować, ale naprawdę nie miej wyrzutów sumienia. Dopóki nie masz podpisanego przedłużenia, musisz też myśleć o swoim bezpieczeństwie - również finansowym. Ciąża jest Twoją prywatną sprawą i nie masz obowiązku informować pracodawcy od razu, zwłaszcza na tak wczesnym etapie. Po 13 latach pracy i byciu dobrym pracownikiem tym bardziej nie robisz nic nieuczciwego, dbając teraz również o siebie i swoją rodzinę. ❤️😁
Trzymam mocno kciuki za dzisiejszą wizytę i piękne serduszko 🥹💚 A mdłości współczuję - oby szybko trochę odpuściły!Ponad 2.5 roku starań 🤍
🙋🏻♀️ 30 | Endometrioza, adenomioza, PCOS, zrosty, niedrożności i inne pokemony
🙎🏼♂️ 28 | Czynnik męski - OAT, HBA 30%
🥚 29.06 • 30 oocytów • 20 MII
🧊 14 jajeczek zamrożonych
I ICSI:
❄️ 4AA, ❄️ 4BB, ❄️4CB
31.08 • transfer
04.09 • pierwsze blade kreseczki w życiu ⏸️🥹
08–15.09 • Beta: 95,8 → 1494,9 📈
29.09 • 9 mm jagódki 🫐 z 💓
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am experiencing this miracle within me. God, the Maker of all things, is creating a new life. ❤️🔥

-
Jejku az nieeedowierzam, ze mogę tu napisać, jeszcze na pełnym wzruszku, 02.10- Piątkowa Wizyta życia… 🥹 Tyle emocji naraz, że jeszcze dziś mam łzy w oczach.... Zobaczyć, że Kropek jest tam, gdzie powinien, ze juz pulsuje❤️ to było coś.... czego chyba nigdy nie zapomnę 🤍 🍀🥹 termin porodu 29.05, wg usg 6+4..
Z zaszczytem dołącze do tak silnej i wspierającej grupy
xmadziax, Aureola94, MAJ 2027 🐝 💛, second time mom, paulina9408, Strelicja, Axana, Default.owa, Chochlik12, PannaKota, GórskaDziewczyna, amani_96, AniulkA, Lia., MarTyna, sirengirl92 lubią tę wiadomość
Angelius od 10.24r
🆘AMH: 10.24-0,37, 12.25-0,97, 02.26- 1.6 !
-> 1 stymulacja 11.24r- 3xMII-1❄️4AA,I FET- 12.24, b. 12dpt 0,2😢
-> 2 stymulacja- 02.25, 2xMII-0😭
-> 3 stymulacja- 03.25 przerwana w marcu, c.b- b.45,57,35😭 postoj,3msc na omnitrope,
-> cd 3 stymulacji 06.25-4MII-2❄️❄️3BB,4BB, II FET- 07.25 b. 7dpt 5.0, 10dpt 2.5😪
Wrzesnien: cd138,cd56- ok
genetyka i imuno- ok
Brak 6kirów- accofil do tr,
III FET 25.10,b. 10dpt 4.11 😥
-dobra fragmentacja 10%,hba 80%, allo mrl 0%,
-> 4 stymulacja,12.25- 4xMII-2❄️❄️3AA, 4BB, 0 po PTGA😭❌!
02.26-zmiana lekarza 🩷
- omnitrope,metformina
02.03- histero+hsg= wycięty polip, stan zapalny,cross-match✅ urea-brak, ecoli w nasieniu❌-wylecz✅
-> 5 stymulacja, p.k.punkcja 01.04, 6MII-4AB,4BB- w PTGA: 4BB niska mozaika do tr!
-> 6 stymulacja 3MII-0
->14.05 mezo + leczenie endo,
->7 i 8 stymulacja 0 zarodkow,
-> Mikrobiom bdb, przyg do tr-09.09-> 5dpt beta-31,7dpt- 86.4, 13dpt-1995, 23dpt 🩷🥹 -
Joanah witaj w naszym gronie 😊
Cieszę się bardzo, że ujrzałaś kropka!
Nudnej ciąży życzę 🤞🏻😍
Dziewczyny miałam klikać termin na luxmed dzisiaj, bo się pokazał i tak szybko uciekł 🙃🤦♀️ A już bym dzisiaj miała to za sobą.
Joanah lubi tę wiadomość
11.03.2024⏸️🩷🩵 8 CS
8+5💔
23.04 łyżeczkowanie (10+1) 🕊️
18.02.2025 witaj syneczku na świecie ❤️🩵🌈
11.09.2026 ⏸️
Beta: 69,3
Progesteron: 20,900
15.09.2026
Beta: 357
Progesteron: 25,700
1.10.2026 (6+6) pęcherzyk + pęcherzyk żółtkowy 🤞🏻
3.10.2026
Beta: 27601
Progesteron: 15,400
5.10.2026
Beta: 31400
Progesteron: 36,900
💊luteina

-
Chochlik, dziękuję za słowa wsparcia. Gdyby to było miesiąc później to sytuacja byłaby nieco mniej stresująca, nie spodziewaliśmy się tak szybkiego obrotu sprawy 😅
Nie chce iść szybko na L4 jeśli będę się dobrze czuć więc też nie chce podpisać umowy i rzucić L4 tylko spokojnie popracować do stycznia/lutego.
Dziewczyny jak ja się boję nieprzespanych nocyyyy. 😴😴😴 córka już jest duża, ma 6 lat i nawet jak się obudzi w nocy to da się przy niej wyspać a tu od nowa zacznie się zabawa 🥱
Chochlik12, Joanah lubią tę wiadomość
-
J.ss wrote:Alexa, ale tam trzeba dzwonić do punktu i się umawiać czy z marszu? Kurde nigdy tego nie robiłam i zastanawiam się jak to wygląda.
Tam sobie przez stronę wybierasz punkt który ci pasuje i kupujesz online z tego co widzę
J.ss lubi tę wiadomość
-
Udało się! Tak odświeżałam stronę, że znowu pojawił się termin i bez namysłu kliknęłam 😅❤️
A więc wizytuje dzisiaj o 17:45. Oczywiście standarowo proszę o całą masę kciuków 🤞🏻🤞🏻🤞🏻 Boję się jak... chciałam napisać nigdy, ale w sumie boję się jak ZAWSZE 😅
second time mom, paulina9408, Strelicja, J.ss, Axana, Chochlik12, PannaKota, GórskaDziewczyna, amani_96, Joanah, Madzik2208, Iskiereczka00, Lia., sirengirl92 lubią tę wiadomość
11.03.2024⏸️🩷🩵 8 CS
8+5💔
23.04 łyżeczkowanie (10+1) 🕊️
18.02.2025 witaj syneczku na świecie ❤️🩵🌈
11.09.2026 ⏸️
Beta: 69,3
Progesteron: 20,900
15.09.2026
Beta: 357
Progesteron: 25,700
1.10.2026 (6+6) pęcherzyk + pęcherzyk żółtkowy 🤞🏻
3.10.2026
Beta: 27601
Progesteron: 15,400
5.10.2026
Beta: 31400
Progesteron: 36,900
💊luteina

-
Dzień dobry wszystkim 🙂
Gratuluję wczorajszych wizyt, badań 👏❤️ cudowne wiadomości. Nic tylko czekać na takie kolejne 🥹❤️
Witajcie Nowe Dziewczyny, rozgościć się proszę na całego 😁
Ja wizyta pojutrze, nie mogę się doczekać.
Muszę zadzwonić do poradni, bo moja ginekolog miała wystawić wczoraj skierowanie na badania te co robi się do 10tc, bo mamy możliwość wykonania ich z pakietu PZU (spora oszczędność), a nie dostałam nic na maila. Muszę się zorientować jak to wygląda, czy czekać po prostu do czwartku.
Trzymam kciuki za kolejne wizyty, miłego dnia
Chochlik12, Joanah, Iskiereczka00 lubią tę wiadomość
-
Cześć wszystkim nowym babeczkom! 👋🏼
Ja bym prosiła o dopisanie wizyt! 19.10 taka zwykła u lekarza prowadzącego, i 18.11 pierwsze prenatalne🥹
Joanah lubi tę wiadomość
-
Tak powiedziałam mu że mam mdłości i dużo stresu w pracy i od razu powiedział że wystawi l4 na razie do 3 listopada. Tylko mój problem jest taki że wczoraj jak na złość nie działał ZUS i nie mógł mi wystawić więc dzisiaj po 12 będę do nich wydzwaniać żeby mi wystawili.Olala_ wrote:Kokonik - jak tam? udało sie załatwić L4?
Mam podobna sytuacje w pracy i się bije z myślami czy mówić o ciąży czy poczekać... czy iść na L4, tu się zastanawiam czy dostane bo na nfz chodzę ehhhh -
Anet.kaa wrote:A było już tak pięknie 😅 za 5 lat się wyśpimy
Madzia, kciuki 🤞🏻
Aneta, ja miałam hajnida 🤭 Mam nadzieję że drugie bobo będzie bardziej łaskawe niż brat, który dawał mi do wiwatu przez 1,5 roku. A jak u ciebie było?
Niestety nieprzespane noce działają na mnie destrukcyjnie, po cichu liczę że będzie dobrze.
xmadziax lubi tę wiadomość
-
Napiszesz coś więcej skąd ta promocja i jaki kod?J.ss wrote:Dziewczyny, a jak robicie tą panoramę w synevo to ten kod -35% na to badanie obowiązuje? Bo widzę to na stronie i w sumie nie wiem, czy można te badanie wykonać z tym kodem.
-
Axana wrote:Napiszesz coś więcej skąd ta promocja i jaki kod?
Na głównej stronie synevo jest -35% na wszystkie badania
Chochlik12, Axana lubią tę wiadomość
-
Joanah, widzę że masz nieprostą historię, niech ta ciąża będzie dla Ciebie nudna i spokojna 💖
xmadziax super, że udało ci się dorwać termin 😁
xmadziax, Joanah lubią tę wiadomość
Ponad 2.5 roku starań 🤍
🙋🏻♀️ 30 | Endometrioza, adenomioza, PCOS, zrosty, niedrożności i inne pokemony
🙎🏼♂️ 28 | Czynnik męski - OAT, HBA 30%
🥚 29.06 • 30 oocytów • 20 MII
🧊 14 jajeczek zamrożonych
I ICSI:
❄️ 4AA, ❄️ 4BB, ❄️4CB
31.08 • transfer
04.09 • pierwsze blade kreseczki w życiu ⏸️🥹
08–15.09 • Beta: 95,8 → 1494,9 📈
29.09 • 9 mm jagódki 🫐 z 💓
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am experiencing this miracle within me. God, the Maker of all things, is creating a new life. ❤️🔥

-
Witam wszystkie nowe dziewczyny- życzę wam wszystkim nudnej i spokojnej ciąży

Xmadziax - to super, że udało się wylosować na dziś wizytę w luxmedzie. Myślę że każda z nas trzyma kciuki żeby serduszko już ładnie biło.
J.ss/anet.kaa w sumie nigdy nie wiadomo jakie dziecko się trafi, więc ja się nastawiam pozytywnie, że będzie grzeczne i będzie spać w nocy 😃 u was też tak trzymam kciuki żeby było hehe. A powiem wam, że ja mimo że mam młodszą córę, to my już od pół roku mamy przespane noce i też się boję tych pobudek. No ale trzeba to jakoś przeżyć.
Anet.kaa - jeśli masz mieć przedłużoną umowę, to nic nie mów w pracy i czekaj na tą umowę. Lepiej mieć zabezpieczoną przyszłość niż nie.
Ja dziś byłam oddać krew na badania do 10 tygodnia I zonk, bo lekarz nie dał mi skierowania na przeciwciała rh... musiałam za to badanie zapłacić, bo nie chciało mi się próbować do niego dostać. Wiecie to lekarz na nfz, nie ma kontaktu telefonicznego i w przychodni jest max 2 x w tygodniu. Babka w diagnostyce powiedziała, że i tak mam farta że tylko jednego badania zapomniał, bo ponoć lubi więcej zapominać..
xmadziax, Joanah lubią tę wiadomość