WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na płasko Patryk na mnie, ciężko pisać :) bo znieczulenie trzyma, przeciwbólowe leci więc teraz czuję się bardzo dobrze

Ale od razu mówili że duży, jednak taki bardzo bardzo proporcjonalny. Na sali do cc już nie mogli się nadziwić jaki krzykacz. Tylko główkę wyjeli i słychać go bylo. Nie kapia. Wycieraja, oglądają na,sali do cc, reszta na porodowej, tam obserwują. Na opasce godzina 8:43
    Mąż był od poczatku przy małym. Mamy zdjecie nawet golaska. Na sali dali mi go dluuuugo do calowania. Malutki milczał :) oderwali od mamy i krzyk :) dostałam go wraz z postem ze zdjeciem. Mleko leci(mowilam że u mnie od razu a cycki mniejsze niz przed ciąża), aż położna się zdziwiła. Typ ssaka:) umie, chce, teraz śpi na cycu. Mama będzie się uczyła. Ale wiecie-co ja mogę leżąc na płasko???? Położna suta wsadzi albo mąż...jak zlapie to ciągnie
    Nie umiemy rozszyfrować czy bardziej Emilka czy Piotruś :)

A ja????
    Pamietalam poprzednia panikę więc teraz się nie dałam. Panie mi nie poZwoliły. Spotkalam znajomą znajomej. Miały nakaz bardziej dbać :) znieczulenie poszło świetnie. W czasie cc żołądek!oj bolał i mi było niedobrze. Już go nie czuję. Macice tak. Przy trzecim cięciu może bardzo boleć. Uświadamiają...a tak ani spadków ciśnienia, nic...mocno czasem krwawie, nie widzę. No i nie wiem na ile lekarz mówił serio a na ile straszyl(po wspomnieniu o 4 cc) że mało mięśnia i mogłam urodzić do jamy brzusznej. Jest już mąż. Do później

Lukrecja, Mała Matylda, D_basiula, Patk, Wowka, Sela, Hoope, kattalinna lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia gratulacje! Piękny chłopak :*
    Hoope my kupujemy bo na razie za szumisia robi telefon, mieliśmy wczoraj kupić nie wyszło, a pomaga w walce z terrostysta...

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpi jak zabity. Mąż poszedł do domu. Jestem jedyna na poloznictwie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 02:21

Kira91, Mycha666, Feeva, Katy, MajowaMamusia, amygdala, Mała Matylda, nat92, Patk, Cola87, Wowka, Sela, kattalinna, Hoope, pawojoszka, Fatalita, J.S, malwka08, D_basiula, Nynka, Paula95, pumka1990, Jagoda14 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szumisia mam. Uzywany był. Podgrzewacza nie miałam. Mleko matki w temp pokojowej. A mm robię z mikrofala tzn wodę w niej podgrzewam. Wyliczone wrecz na sekundy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia jaki sliczny Robaczek Malutki!!!! :) ladnie wygladasz, piekna szczesliwa Mamcia :)

Ja szumisia nie kupilam (jeszcze),Sprswdze po porodzie czy rzeczywiscie bedzie potrzebny...
    moja siostra ma dwoch synow I nie wyobraza sobie zycia bez szumisia ;D

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas szumy z tel nie dzialaly. Szumis wlaczalismy pół roku. Drugie pół odkurzacz :) doslownie. Bo Piotruś drzemal tylko po 30 min i z odkurzaczem szybko odplywal. Emilka też spała równe 30min ale ładnie zasypiala polozona w łóżeczku

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za pół godziny mnie pomecza ;) obmyja, przebiora...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nat92 wrote:

Ja się przyszłam pożalić. Miałam nadzieje, a wręcz pewność ! ze po wczorajszych bólach, skurczach na prawdę coś będzie. A tu Nic. W nocy cisza, od rana cisza. Mam już serdecznie dosyć tych zmyłek wszystkich. Jak ma sie coś zacząć to niech się zacznie i pozytywnie zakończy. Kilka godzin mocniejszych skurczy i co, nagle sie nasz syn wycofał? Pewnie siedzi teraz sobie w tym wygodnym brzusZku w rozmiarze 115cm i śmieje się z matki ze znów sobie z niej jaja zrobił. A było na prawdę ostro z tymi bólami. Na domiar złego dzisiaj z milion smsow w stylu: jak tam sytuacja, czy już urodziłam (dziś termin miesiączkowy). Tak kuzwa piec razy urodziłam! Nie chce mi się z nikim gadać, serio. Nawet daje to wszystkim odczuć perfidnie. Jutro znów szpital- ktg i badanie. Niech mi tam gmera ile wlezie mimo krwi i bólu jeśli to ma cokolwiek pomoc i przyspieszyć, mimo ze gały z orbit wyłażą. Nie widza mi się te co dwudniowe wycieczki do szpitala. Ale jestem dziś zlaaaaaaaaaaaaaaaaa! Uwaga mogę zabić.

Jakbym czytała o sobie, objawów 100, akcji 0. Wczoraj mąż pojechał na zakupy, mnie brzuch bolał przez 2 h, położyłam się i przeszło, a już myślałam, że jak wróci to pojedziemy, bo się akcja rozwinie, wieczorem to samo i dalej nic. Mogłoby coś się ruszyć raz a dobrze, a nie co chwila zmyłka.
    Codziennie ktoś piszę: jak tam, poród się zbliża,jeszcze nie urodziłaś, myślałam, że już jesteś po (tez tak myślałam, że do 15 to już urodzę), kiedy mała się urodzi?! Ja piernicze, robię się wredna i piszę, że jak wiedza kiedy to niech mi powiedzą, a jak mam 3 dni do terminu to jakby nie patrzeć poród się zbliża. Czekanie mnie wykańcza. Kilka razy zaliczyłam drażnienie sutków- nie podziałało, na mnie chyba nic nie działa. Dzisiaj polatałam po schodach i pewnie też nic :(

nat92 lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Był lekarz. Dostanę clexane. A że ja panikara do tego to może do domu nie zleca ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Katy Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Kamcia ;) Sliczny synus :)

Ja podgrzewacz mam, uzylam dwa razy jak byl upal i mialam mleko w lodowce. Jak mialam 90ml to czekalam chyba z 10min, jak 60ml to duzo krocej, als i tak dlugo :/ Bardziej mi sie sprawdza w roli sterylizatora ;)

Próbuje uspic Kamila bo tez sie chce zdrzemnac, ale uparciuch co chwile sie budzi, a ja naprawde juz padam bo ostatnio w nocy spi malo, a w dzien prawie w ogole :(

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia gratuluję! :) śliczny chłopak :*

Rodzcie, Rodzcie :) Która następna?

My dziś zaczęłysmy cycać. Zupełnie inne dziecko :) Wycmokało sobie i szczęśliwe. Chyba jej tego bardzo brakowało, bo po mm mielila jezorem, cmokala i się denerwowala. Uspokajala się dopiero jak jej dawałam palucha do possania, ale też nie od razu.
    Laktacja ruszyła, dziecko zjadło, najadlo się i poszło spać, a ja i tak sciagnelam jeszcze 40ml. Jestem dumna z tego powodu i od razu mam inne nastawienie.
    Nie wychodzimy dzisiaj :(
    Małej wzrosła żółtaczka, ale nie na tyle żeby naswietlac, więc jutro do kontroli, jak będzie ok - wychodzimy. Trzymajcie kciuki, bo już mam dosyć tego szpitala. Zaczęłam karmić piersią to moze dzięki temu jej spadnie, albo chociaż nie wzrośnie.

Moja Księżniczka <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f615b7e2c1f5.jpg

Katy, kamciaelcia, MajowaMamusia, amygdala, Kwiatkowa24, D_basiula, Mała Matylda, nat92, Mycha666, Patk, Cola87, Wowka, Sela, Kira91, Hoope, kattalinna, pawojoszka, Fatalita, J.S, malwka08, Nynka, Uli, Mama32, pumka1990, Jagoda14, XKamaCX lubią tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja królewna śpiąca :)
    W domu najlepiej. Ja sama przerażona że minimum 3dni tutaj jeszcze...a niech hormony się włącza...oj

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattalinna, piękne te pieluszki :)

Kamcia, cudny synek, jeszcze raz gratuluję!

Feeva, przesłodka jest <3. Bardzo się cieszę, że laktacja się rozkręca, a karmienie piersią służy Marysi. Życzę szybkiego wypisu :)
    Jak ubiera się noworodka w szpitalu w takie upały jak ostatnio? Mam spakowane zestawy body z długim rękawem + pajacyk, z tego co pamiętam też tak planowałaś, zastanawiam się czy nie powinnam czegoś zmienić :/

Mam zainstalowaną aplikację Szumiś, są tam różne dźwięki, np. biały szum, suszarka, odkurzacz, deszcz, wentylator; jeśli Malutka polubi to rozważę Szumisia.

kamciaelcia, kattalinna lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • nat92 Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2018, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majowa- lubię, bo „mam tak samo jak tyyy”. Właśnie wróciłam z maratonu schodowo- sklepowego. W sklepach oczywiście tez zaliczyłam milion pytań :). No nic, trzeba grzecznie czekać. U nas z seksow nici- ja jeszcze plamie po wczorajszym badaniu (uznaje kenza sex razy 3). Ale sutki... można spróbować. Łącze się w bólu i kończąca się cierpliwością!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 13:22

MajowaMamusia lubi tę wiadomość

f2w3dqk3v24l408o.png
  • Patk Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kręcenie sutów u mnie skończyło się wytryskiem :D to samo mam po seksach, leci mi z cycków że szok. Mogłoby się to już skończyć. Czy 38 tydz i 6 dzień to nie idealny czas na wylezienie na światło dzienne?!

U mnie nic, żadnych skurczy, żadnego spinania, zero objawów zwiastujacych rychły poród. :/

kattalinna lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zmiana :) pionizacja po 12h
    Moze i dobrze. Ja umyta, przebrana

Feeva lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie marudzić te co nie są w terminie, grzecznie czekać :P Ja nie marudziłam :P

Błech błech błech

Kamcia piękna z Was para, chłopak jak ta lala, da Ci popalić ;)

Feeva dumnam z Waszego cycania :D Zmartwię Cię, kp często wydłuża żółtaczkę, spowalnia i blokuje pozbywanie się bilirubiny. U nas jest już 5 tydzień ale nasza fizjologiczna, może u Was będzie podobnie :) Nie jest to regułą.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patk, tryskające suty mnie rozwaliły :-D

Jestem w szoku dziś na IP - prawie z marszu, w poczekalni zero brzuchatych. Po mnie przyszły jakieś. A tak tłumy normalnych. Także sobie leżę, położna mnie już poznaje bo na tę 3 raz trafiłam.

Wowka, to fioletowe śmieszne to taka klamerka do spinania m.in. tery na dupce :-) dziś się uczyłam tego składania i spinania, chyba ogarniam ;-)

Patryk cudny, Marysia zachwycająca, dobra robota dziewczęta :-D

Buhaha Hoope faktycznie nie marudziłaś, nic a nic :-D :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 14:14

age.png
  • Feeva Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope nie załamuj. Wytrzymuje tu tylko do jutra, jutro muszę wyjść!!!!! o.O :P i ani dnia dłużej.

Mala Matylda ja do tej pory ubieralam body na długi + polspiochy. Mała śpi w rozku, przykrywam kocykiem dodatkowo na noc. Dzisiaj jesteśmy w pajacu samym +rożek + kocyk :) sprawdzam karczek czy jej nie za gorąco :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 14:24

Mała Matylda lubi tę wiadomość

Kocham Cię <3
    12.05, godz. 5:30, 3510g, 53cm, 10/10pkt <3
    k3pcdgm.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny

Kamciaelcia gratulacje

Uwaga podaje sposób na poród trzeba zamówić termin u hoope .
    Dziś o 11.50 urodziła się nasza kruszyna 3550gr,57cm 10 punktów .
    Poród trwał nie całe trzy godziny . Było naprawdę przyzwoicie .

Hoope dzięki wielkie

Fatalita, Wowka, Sela, Kira91, Feeva, Patk, kattalinna, J.S, jangwa_maua, kamciaelcia, malwka08, Kwiatkowa24, Mała Matylda, Katy, Hoope, Cola87, D_basiula, Nynka, Uli, Mama32, Fermina, Mycha666, Ola_Ola, pumka1990, XKamaCX lubią tę wiadomość

cf409fc7e7.png
‹‹ 1136 1137 1138 1139 1140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ