WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Mycha666 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.

Kamcia gratulacje!

Faktycznie nie istnieje dieta matki karmiącej. Wystarczy mieć dziecko, żeby być automatycznie na diecie. Na śniadanie zrobiłam sobie jajko na miękko. Całą ciążę nie jadłam. Pyszne było, ale nie dane mi było się nim delektować. Wciągnęłam w 30 sekund, bo ssak wołał. Ech...

Hoope ja mam Swaddle up. Jestem zadowolona. Przede wszystkim młody nie wyjmuje w nim smoczka i nie wkłada piąstek do buzi. Ale chyba też lepiej mu sie w nim śpi.

Hoope, Fermina, kamciaelcia lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie piszę z pamięci
    3650 56 cm 10pkt
    Mało który taki krzykacz przy cc-jeszcze nie wyszedł a krzyczał
    Jedna stopka do wyprostowania, sama n a się naprostowac. Ponoć mam się nie martwić ;)

Zaraz dostanę synusia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 02:21

kattalinna, J.S, Kira91, Mała Matylda, Hoope, Koralowa, Mycha666, amygdala, Feeva, Wowka, Sela, Kwiatkowa24, D_basiula, Katy, jangwa_maua, Cola87, Lukrecja, Ola_Ola, Ola_Ola, Nynka, Uli, Patk, Fatalita, Skali89, malwka08, Rene, Fermina, Paula95, pumka1990, Asix, Nitka_lutowa, XKamaCX lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, jaki fajny facecik :-) gratuluję, tulcie się ile wlezie :-)

kamciaelcia lubi tę wiadomość

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koralowa wrote:
    Jaki zastój?
    Dzis Kamcia, jutro ja :D
    Ot!;)
    Przecież Cię liczyłam ;-) ale niespodzianek brak...

U mnie od porannych czynności przygotowawczych brzuch cały czas twardy. Oby to był dobry znak :-) jak to było z tym mierzeniem brzucha - na leżąco na wysokości pępka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 10:52

age.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, czekamy na relacje, cudny maly czlowiek :*

Wowka, wiem wiem, ja zasnelam po 4 bo byla afera na caly dom, a jak juz zasnal to sie obudzil, bo zrobil wielka kupe w pampersa XD takze cala akcja usypianie od nowa, tata nawet nie wstal a dzisiaj rano stwierdzil, ze to byla ciezka noc XD

O 12 idziemy na spacer. Troche sie wkurzylam, okazalo sie ze wyplate wychowawczego z niemiec dostane ale zanim Polska odesle im papiery itp to cala procedura moze trwac do roku :O takze dostane ostatnia wyplate w lipcu niepelna i na tym koniec, musze czekac. Booosko.

kamciaelcia, Fermina lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia gratulacje!!!! :) Zdrowka zdrowka I jeszcze raz zdrowka!!! :)

Kattalina i`m watching You! :D u mnie cala noc nieregularne,budzace skurcze. Twardnienia all day all night. Ale juz sie jakos przyzwyczailam do tych przepowiadaczy, choc pojawiaja sie coraz czesciej .. ;) Piatek nasz! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 10:57

kattalinna, kamciaelcia lubią tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już mogę się kłaść, ostatnie zamówienie odebrane od kuriera ;-) muszę się pochwalić, bo to piękne :-P 3 tygodnie czekałam na te pieluchy, na razie tylko jedna będzie w użyciu, rozmiar newborn jest maciupka :-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4f24ee1623d7.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c51aea4bf233.jpg

Brzuch w obwodzie jakieś 107 cm. Mam wrażenie, że nie urósł. Ktoś pamięta na której stronie Hoope miała listę?

Hoope, Wowka, Sela, kamciaelcia, Fatalita lubią tę wiadomość

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia cudny pulpecik! Wygląda na łobuza XD

Zdrowy?

Mycha chcę właśnie kupić bo Bartuś o dziwo uspakaja się związany. A ja jestem spokojna gdy się nie wydziera ;) no i nie macha rękoma podczas jedzenia. Jednym zdaniem, marzę o tym, by go ubezwłasnowolnić, zapchać smokiem i zasnąć XD

Komuś miś szumiś się przydał czy nikt nie ma?

Fatalita widzisz, szewc bez butów chodzi, dlatego nie wierzę tym słodkim buziom ze szpitala, tej też nie wierzyłam XD To są miniaturowe syreny alarmowe XD

A jeśli któraś myśli, że nie będzie gorzej, to gorzej dopiero przed Wami, gdy w dziecku budzi się niezależność XD Wtedy okres niemowlęctwa i pierwsze trzy lata są rajem ;)

kattalinna, kamciaelcia, Katy, Fatalita lubią tę wiadomość

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope, ja mam szumisia, u nas dziala jak juz jest w takiej fazie polsnu, wtedy mu szumi i sie uspokaja. Generalnie on od szumu woli muzyczke takze wszelkie grajace misie u nas sie sprawdzaja ;)

Moj tez tak wierzga, mamy taki otulacz gdzie ma skrepowane rece ale jeszcze bardziej sie drze XD

Kattalina, to wielorazowe, tak? Podziwiam, ja bym nie dala rady

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Koralowa Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2018, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope starszakowi szumis nie pomagal. Szczerze... mial go w dupie.
    Tylko jedzenia nie mial w dupie...

Masz zakaz straszenia wiekiem starszym niz 2 lata dziecka:D

Kamcia GRATULACJE!!!! O co z ta nozka chodzi? Mial byc wielki 3,5 to piekna waga :)

kamciaelcia, Hoope lubią tę wiadomość

Zanim zostaliście poczęci - PRAGNĘŁAM WAS,
    Zanim się urodziliście- KOCHAŁAM WAS,
    Zanim minęła 1 godzina Waszego życia - BYŁAM GOTOWA ZA WAS UMRZEĆ.
    2016&2018 <3
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope wrote:
    22 marzec/09 kwiecień

Nynka: 107 cm/108 cm
    Wowka: 103 cm/106 cm
    Tanda: 98 cm/99 cm
    Fermina: 88 cm/90 cm
    Mała Matylda: 87 cm/90 cm
    Mycha666: 108 cm
    Kamciaelcia: 102 cm/109 cm
    Nat92: 100 cm/103 cm
    Hope: 104 cm/106 cm
    Pawojoszka: 110 cm/110 cm
    Kattalinna: 104 cm
    Asix: 96 cm
    Fatalita: 87 cm/95 cm
    Ulli88: 86 cm
    Kira91: 95 cm
    D_basiula: 98 cm/99 cm
    Kropka88: 00/98 cm
    Sela: 00/104 cm
    Feeva: 95cm/97cm
    Cola87: 00/104 cm

Gdyby któraś była ciekawa ;-)

Czy to normalne, że w prawie 2 miesiące tylko 3 cm? Już zaczynam schiza łapać...

Sela lubi tę wiadomość

age.png
  • amygdala Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia gratulacje! Kawał chłopaka, wygląda slicznie i zadziornie ;-) A jak Ty się czujesz po cc?

zem3df9hunlqvfmi.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS, wielorazowe. Jeszcze nie ma czego podziwiać, nie wiem czy dam radę, na razie wiem, że chcę i się przygotowuję do tego. Wszystko wyjdzie w praniu (także dosłownie ;-) ) póki co zachwycam się wzorami i powstrzymuję przed kolejnymi zakupami póki nie zrobię pierwszych testów.

Brzuch się spina cały czas. Oby na ktg coś się ruszyło, a nie max 40... Może sobie wmawiam, ale też podbrzusze i krzyż zaczynają boleć :-D

Kira91 lubi tę wiadomość

age.png
  • nat92 Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia- gratulacje. Chłopak cudo :).

Ja się przyszłam pożalić. Miałam nadzieje, a wręcz pewność ! ze po wczorajszych bólach, skurczach na prawdę coś będzie. A tu Nic. W nocy cisza, od rana cisza. Mam już serdecznie dosyć tych zmyłek wszystkich. Jak ma sie coś zacząć to niech się zacznie i pozytywnie zakończy. Kilka godzin mocniejszych skurczy i co, nagle sie nasz syn wycofał? Pewnie siedzi teraz sobie w tym wygodnym brzusZku w rozmiarze 115cm i śmieje się z matki ze znów sobie z niej jaja zrobił. A było na prawdę ostro z tymi bólami. Na domiar złego dzisiaj z milion smsow w stylu: jak tam sytuacja, czy już urodziłam (dziś termin miesiączkowy). Tak kuzwa piec razy urodziłam! Nie chce mi się z nikim gadać, serio. Nawet daje to wszystkim odczuć perfidnie. Jutro znów szpital- ktg i badanie. Niech mi tam gmera ile wlezie mimo krwi i bólu jeśli to ma cokolwiek pomoc i przyspieszyć, mimo ze gały z orbit wyłażą. Nie widza mi się te co dwudniowe wycieczki do szpitala. Ale jestem dziś zlaaaaaaaaaaaaaaaaa! Uwaga mogę zabić.

f2w3dqk3v24l408o.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia GRATULACJE !!! ;-) Dużo zdrówka dla Was ;-)

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Kamcia :) Tez sie spodziewalam u Ciebie wiekszego chlopca

Koralowa, Tobie z kolei powodzenia na jutro :)

Ja wczoraj dostalam pilke od znajomej. Mam zamiar dzis troche poskakac z nadzieja, ze moze ktos zechce wyskoczyc. U mnie zupelnie nic sie nie dzieje. 0.

• D_basiula Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia gratulacje!!!
    Maluszek piekny, czy byl wykapany po cc? Bo ja zyje w swiadomosci ze dziecko dostane zamazane krwia i tymi calymi maziami bo u nas nie myja dziecka po porodzie.
    Jak bedziesz na silach daj znac jak bylo i czy z Patryczkiem wszystko dobrze.

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia, gratulacje! Patryk jak malowany, śliczny. Jak się czujesz?

Kattalinna, a co to za dziwne fioletowe coś na pierwszym zdjęciu? To też do pieluch?

Życzę Wam wszystkim, żeby Was bolało na poród a nie tak sobie :)

No właśnie. Szumiś. Mam do wyboru z pracy podgrzewacz ze sterylizatorem do butelek, albo szumisia. Chętnie poczytam. O podgrzewaczu w sumie też poczytam. Teraz grzejemy mleko we wrzątku. Orientuje się ktoraś jak szybko trwa to w podgrzewaczu?

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, ja mam podgrzewacz chicco digital i nie ogarniam go za bardzo, jak mi sie uda to zagrzanie mleka trwa 3,5 minuty ale czasami za dlugo przetrzymam i musze schladzac. Jakos mi z tym sprzetem nie po drodze, nie kumam go jak mam grzac XD

Basiula, u nas tez nie myja i daja dziecko w mazi, u Kamci raczej kapali, podobno kapiel jest niewskazana i zalezy jak szpital robi, mojego umyli na druga dobe, ale on lezal w inkubatorze wiec moze dlatego.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia gratulacje, Patryczek kochany :)

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
‹‹ 1135 1136 1137 1138 1139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ