Majowe mamy 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
my z moim jesteśmy wagi
ale w rodzinę to chyba już każdy znak jestw najbliżej rodzinie nie ma nikogo z maja więc liczę że do końca maja urodze
póki co jedyna wnuczka mojej teściowej jest z 25 maja no mam nadzieję że moje dziecko zdecyduje się na inny dzień -
Kolezanka mnie pocieszyla ze u pierworodek szyjka sie moze zaczac skracac nawet dopiero przy silnych skurczach porodowych. Takze mowi ze sie w kazdej chwili tak naprawde zaczac. Ona tak w obu porodach miala. Do samego konca szyjka dluga I zamknieta,dopiero silne skurcze rozwarly I skrocily szyjke. Kocham ja za to ze mi to powiedziala, bo juz zlapalam taki podly humor, ze plakalam
Ejj a co macie do pann? Ja jestem panna. Maz byczek, siostra byk,moj szwagier I jego siostra byk,meza szwagier byk.. szwagierka tez panna... no nie moge miec blizniakamowilam juz ze w piatek rodze???
kattalinna, Fermina, Mała Matylda lubią tę wiadomość
-
Wowka, w pokoju laktacyjnym w szpitalu była babka z nowym lovi elektrycznym (chyba expert? Ten najnowszy) i była mega zadowolona, szybko ściągał i cichutko. Mi mąż szybko przy szpitalu kupił lovi prolactis ręczny i jestem zadowolona. Babka w pokoju miała medeli te basic/classic/start (nie pamiętam jak się nazywałą, ale mogę sprawdzić jak chcesz) elektryczna i była bardzo niezadowolona, głośny jak jasny pierun i długo ściągał, wymieniła na ręcznego aventa i w 10 minut oprozniała piersi. Ja na moim lovi ściągam ok. 40 ml na 10 minut.
Wowka lubi tę wiadomość
Nasze aniołki...
21.09.14 (*) N.
10.05.17 (*) O. -
Kira, też kocham Twoją koleżankę. Wielbię wręcz.
Nic nie mam do kobiet - panien, wag i byków. Z reszty zawsze znajdzie się ktoś, kogo nie jestem w stanie znieść. U nas w rodzinie właśnie przewaga byków i wag. Śmieję się z rodziców, że 4 na 5 dzieci w sylwestra robili.
Ja mam Canpol Easy Start, ale doświadczenia w używaniu żadnego. Nawet go fizycznie nie mam, ale kurier powinien być lada chwila.Nie wiem czy w ogóle u mnie się przyda laktator, ale chciałam coś mieć na wszelki wypadek, więc celowałam w niższą półkę cenową niż np Medela. Poczytałam duuużo internetów, opinie ma dobre.
Kira91, Wowka lubią tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny, podczytuje Was zza krzaka regularnie
Gratuluję już mamusią po porodach a za Nas, które jeszcze przed trzymam kciuki. Mam pytanie, czy miałyście może tak że cały dzień wam twardniał brzuch, w sensie nie jako przepowiadające skurcze tylko brzuszek był cały czas napięty. Trochę mnie to martwi, dzwoniłam do położnej, kazała obserwować.
kilka cykli na dupku
HSG drożne
od marzec 2017 stymulacja z Clo i Pregnylem
kwiecieć 2017 bez wspomagaczy
[/url]
-
Anusias, ja dziś od rana mam taki napięty brzuch, podczas badania powiedziałam o tym lekarce. W wypisie mam info, że napięcie macicy prawidłowe. Na tym takie akcje to norma
jeśli czujesz ruchy dziecka bez zmian to raczej wszystko w porządku
Anusias lubi tę wiadomość
-
Saperek wrote:mnie dziś moja gin uświadomiła że to że mam twardy brzuch wieczorami to nie muszą być skurcze przepowiadajace A dziecko które się rozpycha pupą np bo już ma mało miejsca
Anusias lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za odpowiedź, czuję ruchy. Dobrze wiedzieć, że te napięcie to normalne, bo pierwszy raz miałam je przez cały dzień, wcześniej tylko jak zmęczona byłam albo wieczorami.
pawojoszka lubi tę wiadomość
kilka cykli na dupku
HSG drożne
od marzec 2017 stymulacja z Clo i Pregnylem
kwiecieć 2017 bez wspomagaczy
[/url]
-
Dawno mnie tu nie było i nie jestem w stanie nadrobić tych kilkudziesięciu stron
Gratuluję oczywiście nowym mamusią
My w sobotę wróciliśmy do domku, mój klocuszek dużo zleciał na wadze, urodzeniowa 4160- 3860 miał jak wychodziliśmy..siedział na cycu ale się nie najadał bo pokarmu nie było..chcąc nie chcąc jesteśmy na mm i nie chcę dziewczyny żebyście tutaj mnie osądzały (Hoope mam na myśli Ciebie
Ja dochodzę do siebie, w domku jakoś szybciej. Cięcie łącznie z samą operacyją było do zniesienia ale rekonwalescencja po..masakryczna jak dla mnie. Cięcie było wykonane pionowo i problem mam do teraz ze schylaniem się.
Co do całej papierologii po to nam też należą się piniążki za leczenie szpitalne, zawsze to jakiś dodatkowy pieniądz -
Gratulacje MamaDi!
Nat, trzymam kciuki aby się rozkręciło
Kamcia, jak tam pionizacja? Wspieram ciepłymi myślami
Hoope, wpasowuję się w Twój zakres zodiakalnych sympatii (skorpion), w domu mam byczka, przydałby się drugi, więc może po znajomości załatwisz mi ten poród w najbliższych dniach
Kira, Twoja koleżanka pocieszyła i mnie
Anusias, ja tak miałam przez kilka dni. Pytałam o to wczoraj na forum, dziewczyny poradziły mi pojechać na ktg, wybierałam się dzisiaj, ale akurat mi przeszło
Efwka, dobrze że już wyszliście, jednak w domu najlepiej. Co do karmienia to według mnie najważniejsze, aby mama i dziecko byli zadowoleni, to w jaki sposób uda się to osiągnąć jest drugorzędne. Cieszcie się sobą i nabierajcie sił
Dlaczego cięcie wykonano pionowo?
Wzięłam sobie do serca rady położnych ze szkoły rodzenia i postanowiłam przygotować zapas obiadów do odgrzania na czas po porodzie – dzisiaj usmażyłam górę kotletów do zamrożenia, mam poczucie dokonania czegoś wielkiego
Kira91, Wowka, Anusias, MamaDi, Katy, Hoope, pawojoszka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzięki dziewczyny za rady co do laktatora. Napiszę co wyczytałam, na wypadek jakby ktoś cos kiedyś
Medela ma bardzo zróżnicowane opinie, od zachwytów do totalnie beznadzijnych. Czytałam o Medeli Swing, ta Mini Elektric jest nie dla mnie-do okazjonalnego użycia. Mój pierwotny typ Philips Agent jest mocno przeciętny. Polecają tego Lovi Expert, jak i tego Canpola Easy Start. Duża rozbieżność w cenie. Lovi Expert ok 500zl, a Canpol ok 200. Kusi mnie ten Lovi
i kusi cena Canpola
Ja dopisuje się do wag i sylwestrowych dzieci- jak większość w rodzinie Ferminymęża dopisuję do panien, według gwiazd nie powinniśmy się dogadać
Efwka, jak dobrze w domucieszcie się sobą ile możecie. Podłączam się do pytania, czemu pocieli Cię pionowo?
Mała Matylda, góra kotletów to jest wielki czyndoceniam
Mała Matylda lubi tę wiadomość
-
Ja mam medela harmony reczny, u mnie sie sprawdzal, a elektryczny podobno tez z tej firmy polecaja ale nie wiem, wiem jedynie ze jest drogi
Katy u nas to samo, wrzaski bez powodu, wczoraj jakby ktos podmienil mi dziecko taki spokoj a dzisiaj na spacerze zrobil mi taki cyrk, ze tata jechal po nas autem zeby zapakowac malego do fotelika i jezdzilismy zeby sie uspokoil, bo w wozku krzyczal strasznie. Teraz spi w lozeczku, udalo mi sie go odlozyc a dzisiaj caly dzien byl nieodkladalny doslownie, przyklejony do mnie, takze rozumiem cietakze korzystam z ciszy i ogladam w koncu tv
Katy lubi tę wiadomość