WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • Katy Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie teraz jest baran, byk i lew ;p A u mnie w domu dwa byki (ja i mama), bliznieta i rak xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my z moim jesteśmy wagi :)
    ale w rodzinę to chyba już każdy znak jest :) w najbliżej rodzinie nie ma nikogo z maja więc liczę że do końca maja urodze :)
    póki co jedyna wnuczka mojej teściowej jest z 25 maja no mam nadzieję że moje dziecko zdecyduje się na inny dzień

f2w3qqmza7aalezj.png
  • Kira91 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolezanka mnie pocieszyla ze u pierworodek szyjka sie moze zaczac skracac nawet dopiero przy silnych skurczach porodowych. Takze mowi ze sie w kazdej chwili tak naprawde zaczac. Ona tak w obu porodach miala. Do samego konca szyjka dluga I zamknieta,dopiero silne skurcze rozwarly I skrocily szyjke. Kocham ja za to ze mi to powiedziala, bo juz zlapalam taki podly humor, ze plakalam :)

Ejj a co macie do pann? Ja jestem panna. Maz byczek, siostra byk,moj szwagier I jego siostra byk,meza szwagier byk.. szwagierka tez panna... no nie moge miec blizniaka ;) mowilam juz ze w piatek rodze??? ;)

kattalinna, Fermina, Mała Matylda lubią tę wiadomość

suvmjw7.png
    5d4026t.png

03.2017- Aniołek,poronienie septyczne
    Potworniaki, torbiele
  • Fatalita Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wowka, w pokoju laktacyjnym w szpitalu była babka z nowym lovi elektrycznym (chyba expert? Ten najnowszy) i była mega zadowolona, szybko ściągał i cichutko. Mi mąż szybko przy szpitalu kupił lovi prolactis ręczny i jestem zadowolona. Babka w pokoju miała medeli te basic/classic/start (nie pamiętam jak się nazywałą, ale mogę sprawdzić jak chcesz) elektryczna i była bardzo niezadowolona, głośny jak jasny pierun i długo ściągał, wymieniła na ręcznego aventa i w 10 minut oprozniała piersi. Ja na moim lovi ściągam ok. 40 ml na 10 minut.

Wowka lubi tę wiadomość

l22npx9iaxtim23h.png

Nasze aniołki...
    21.09.14 (*) N.
    10.05.17 (*) O.
  • Sela Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaDi gratulacje:-)
    Kamcia daj znać jak po pionizacji :-)
    Nat to oby był to czop ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 19:29

MamaDi lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kira, też kocham Twoją koleżankę. Wielbię wręcz. ;) Nic nie mam do kobiet - panien, wag i byków. Z reszty zawsze znajdzie się ktoś, kogo nie jestem w stanie znieść. U nas w rodzinie właśnie przewaga byków i wag. Śmieję się z rodziców, że 4 na 5 dzieci w sylwestra robili. ;)

Ja mam Canpol Easy Start, ale doświadczenia w używaniu żadnego. Nawet go fizycznie nie mam, ale kurier powinien być lada chwila. ;) Nie wiem czy w ogóle u mnie się przyda laktator, ale chciałam coś mieć na wszelki wypadek, więc celowałam w niższą półkę cenową niż np Medela. Poczytałam duuużo internetów, opinie ma dobre.

Kira91, Wowka lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Sela Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja bratowa ma laktator elektryczny z medeli, dała coś ok. 500 zł i z czego wiem była baaaardzo zadowolona

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 19:31

Wowka lubi tę wiadomość

W końcu się udało...

qb3cwn152gntqsgf.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam ten Canpol Easy Start i jak dla mnie jest dobry tylko mógłby byc ciut cichszy ;) Ale sciaga tez dosyc szybko :p

Wowka lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Anusias Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, podczytuje Was zza krzaka regularnie :) Gratuluję już mamusią po porodach a za Nas, które jeszcze przed trzymam kciuki. Mam pytanie, czy miałyście może tak że cały dzień wam twardniał brzuch, w sensie nie jako przepowiadające skurcze tylko brzuszek był cały czas napięty. Trochę mnie to martwi, dzwoniłam do położnej, kazała obserwować.

kilka cykli na dupku
    HSG drożne
    od marzec 2017 stymulacja z Clo i Pregnylem
    kwiecieć 2017 bez wspomagaczy
    dxom3e5e3askkvtc.png[/url]
  • Saperek Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie dziś moja gin uświadomiła że to że mam twardy brzuch wieczorami to nie muszą być skurcze przepowiadajace A dziecko które się rozpycha pupą np bo już ma mało miejsca

Anusias, Patk lubią tę wiadomość

f2w3qqmza7aalezj.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusias, ja dziś od rana mam taki napięty brzuch, podczas badania powiedziałam o tym lekarce. W wypisie mam info, że napięcie macicy prawidłowe. Na tym takie akcje to norma ;-) jeśli czujesz ruchy dziecka bez zmian to raczej wszystko w porządku

Anusias lubi tę wiadomość

age.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saperek wrote:
    mnie dziś moja gin uświadomiła że to że mam twardy brzuch wieczorami to nie muszą być skurcze przepowiadajace A dziecko które się rozpycha pupą np bo już ma mało miejsca
    U mnie ten pupol mały tak się wypina, że nie da się tego pomylić z niczym ;-)

Anusias lubi tę wiadomość

age.png
  • Cola87 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaDi gratulacje :) a ja siedzę właśnie na kibelki, brzuchol boli, ale chyba po prostu za dużo słodyczy dziś zeżarłam :/ no i czop śluzowy ( tak myślę że to on) odchodzi chyba, ale nie podbarwiony także pewnie jeszcze trochę w kolejce poczekam.

qdkk2n0ahanlnmk1.png klz9ej28mp9ifznz.png
  • Anusias Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za odpowiedź, czuję ruchy. Dobrze wiedzieć, że te napięcie to normalne, bo pierwszy raz miałam je przez cały dzień, wcześniej tylko jak zmęczona byłam albo wieczorami.

pawojoszka lubi tę wiadomość

kilka cykli na dupku
    HSG drożne
    od marzec 2017 stymulacja z Clo i Pregnylem
    kwiecieć 2017 bez wspomagaczy
    dxom3e5e3askkvtc.png[/url]
  • efwka83 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno mnie tu nie było i nie jestem w stanie nadrobić tych kilkudziesięciu stron :)

Gratuluję oczywiście nowym mamusią :)

My w sobotę wróciliśmy do domku, mój klocuszek dużo zleciał na wadze, urodzeniowa 4160- 3860 miał jak wychodziliśmy..siedział na cycu ale się nie najadał bo pokarmu nie było..chcąc nie chcąc jesteśmy na mm i nie chcę dziewczyny żebyście tutaj mnie osądzały (Hoope mam na myśli Ciebie :)

Ja dochodzę do siebie, w domku jakoś szybciej. Cięcie łącznie z samą operacyją było do zniesienia ale rekonwalescencja po..masakryczna jak dla mnie. Cięcie było wykonane pionowo i problem mam do teraz ze schylaniem się.

Co do całej papierologii po to nam też należą się piniążki za leczenie szpitalne, zawsze to jakiś dodatkowy pieniądz :)

1usa3e5el69vdydq.png
  • Mała Matylda Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje MamaDi!

Nat, trzymam kciuki aby się rozkręciło :)

Kamcia, jak tam pionizacja? Wspieram ciepłymi myślami :)

Hoope, wpasowuję się w Twój zakres zodiakalnych sympatii (skorpion), w domu mam byczka, przydałby się drugi, więc może po znajomości załatwisz mi ten poród w najbliższych dniach :P

Kira, Twoja koleżanka pocieszyła i mnie ;)

Anusias, ja tak miałam przez kilka dni. Pytałam o to wczoraj na forum, dziewczyny poradziły mi pojechać na ktg, wybierałam się dzisiaj, ale akurat mi przeszło :P

Efwka, dobrze że już wyszliście, jednak w domu najlepiej. Co do karmienia to według mnie najważniejsze, aby mama i dziecko byli zadowoleni, to w jaki sposób uda się to osiągnąć jest drugorzędne. Cieszcie się sobą i nabierajcie sił :)
    Dlaczego cięcie wykonano pionowo?

Wzięłam sobie do serca rady położnych ze szkoły rodzenia i postanowiłam przygotować zapas obiadów do odgrzania na czas po porodzie – dzisiaj usmażyłam górę kotletów do zamrożenia, mam poczucie dokonania czegoś wielkiego XD

Kira91, Wowka, Anusias, MamaDi, Katy, Hoope, pawojoszka lubią tę wiadomość

uch59vvjdzcznt8y.png
    tb73e6ydy4fz1gcd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2018, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem strzelcem, moj chlopak to baran, a teraz oczekuje byczka albo blizniaka ;)

• Wowka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za rady co do laktatora. Napiszę co wyczytałam, na wypadek jakby ktoś cos kiedyś :) Medela ma bardzo zróżnicowane opinie, od zachwytów do totalnie beznadzijnych. Czytałam o Medeli Swing, ta Mini Elektric jest nie dla mnie-do okazjonalnego użycia. Mój pierwotny typ Philips Agent jest mocno przeciętny. Polecają tego Lovi Expert, jak i tego Canpola Easy Start. Duża rozbieżność w cenie. Lovi Expert ok 500zl, a Canpol ok 200. Kusi mnie ten Lovi :) i kusi cena Canpola :D

Ja dopisuje się do wag i sylwestrowych dzieci- jak większość w rodzinie Ferminy :D męża dopisuję do panien, według gwiazd nie powinniśmy się dogadać :D

Efwka, jak dobrze w domu :) cieszcie się sobą ile możecie. Podłączam się do pytania, czemu pocieli Cię pionowo?

Mała Matylda, góra kotletów to jest wielki czyn :D doceniam :)

Mała Matylda lubi tę wiadomość

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam ten laktator z polecenia koleżanki:p Jeszcze trafilam na promocje xd

Teraz probuje nacieszyc sie cisza, ktora nastala po ponad godzinnych wrzaskach Kamilka z niewiadomych powodów bo raczej kolka to nie byla...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam medela harmony reczny, u mnie sie sprawdzal, a elektryczny podobno tez z tej firmy polecaja ale nie wiem, wiem jedynie ze jest drogi ;)

Katy u nas to samo, wrzaski bez powodu, wczoraj jakby ktos podmienil mi dziecko taki spokoj a dzisiaj na spacerze zrobil mi taki cyrk, ze tata jechal po nas autem zeby zapakowac malego do fotelika i jezdzilismy zeby sie uspokoil, bo w wozku krzyczal strasznie. Teraz spi w lozeczku, udalo mi sie go odlozyc a dzisiaj caly dzien byl nieodkladalny doslownie, przyklejony do mnie, takze rozumiem cie XD takze korzystam z ciszy i ogladam w koncu tv

Katy lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
‹‹ 1140 1141 1142 1143 1144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ