X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Majowe mamy 2018
Odpowiedz

Majowe mamy 2018

Oceń ten wątek:
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie, miałam napisać o ubieraniu ;-) ponieważ u nas w szpitalu tropiki, mam przygotowane głównie body na krótko, ale też długie śpiochy i ze dwa pajace. Rożka nie biorę, biorę kocyk, a gdyby było bardzo gorąco to bambusową pieluchę. Czapeczki, skarpetki i niedrapki też mam. Gdyby było zimno przy wypisie to tatuś przywiezie kombinezon

age.png
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może nawet szybciej niż w weekend.

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnez i lezenie na te twardnienia brzucha no i zeby dotrwac do niedzieli w dwupaku. 20 mam sie stawic na oddziale u mojego lekarza.

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz cztery chetne na piatek. U mnie od czwartku do poniedzialku dlugi weekend. Nie bede wtedy sama wiec to idealny czas na porod. Dodatkowo we wtorek przylatuje moja siostra, zeby mi troche pomóc. Szkoda, ze nie mozna sobie tak po prostu zaplanowac "dzis" i koniec.

• MamaDi Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2018, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Melduję wykonanie zadania, co by Wam nie zaburzyc statystyk;)

Nina urodziła się w piątek 11.05, godz 13.10 przez planowane cc w 39tyg (39t +2d). Wszystko przebieglo pomyślnie, otrzymała 10/10, waga 3100 i 53 cm. Mamy się dobrze i walczymy z nawalem już w domu. Starsza siostra na razie zachwycona :)

Życzę wszystkim zdrówka i powodzenia!

kamciaelcia, D_basiula, Kwiatkowa24, Kira91, kattalinna, Mama32, Wowka, Fermina, Katy, jangwa_maua, Hoope, Fatalita, Feeva, Sela, Cola87, Mała Matylda, pawojoszka, Ola_Ola, Nynka, pumka1990, malwka08, XKamaCX lubią tę wiadomość

Lipiec 2015 - córeczka
    Maj 2018 - córeczka

7u223e3kvf1mfkid.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas okno w pokoju uchylone a małemu nawet czapki nie zakladali. Teraz owiniety we flanelke bo raczkami odpychal cycusia

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama di
    Gratulacje
    I wszystkiego najlepszego dla was

MamaDi lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • D_basiula Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaDi gratulacje!!!
    co raz wiecej juz rozpakowanych, dzis polowa maja :-)

MamaDi lubi tę wiadomość

Aniolek [*] czerwiec 2017

Zaczynamy od nowa! Udało się w 2cpp.

Aniolek [*] sierpień 2024
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaDi, gratuluję :-D

Basiula, a możesz jeszcze przypomnieć czemu masz dotrwać w dwupaku do niedzieli? Z doświadczenia własnego i wszystkich pancernych szyjek mogę stwierdzić, że odstawienie magnezu nie działa na przyspieszenie czegokolwiek...

Kwiatkowa, życzę Ci żeby się udało wykorzystać ten czas zgodnie z planem :-)

Faktycznie połowa mają, a ja mam wrażenie, że większość dzieci już urodzona...? :O

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wrażenie że mniejszość :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Uli Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny gratuluje macie już swoje maleństwa :) jak ja tez bym już tak chciała :D

Piszecie o stalowych szyjkach moja w zeszła niedziele po całodziennych regularnych skurczach skróciła się i rozwarcie na 2palce ale przez noc się wyciszyło wypuścili do domu ale powiedzieli ze pokój zatrzymają bo pewnie zaraz wrócę i co i nic jakieś tam skurcze napinania nawet czasem ból krzyżowy wczoraj pojechałam sprawdzić czy jest jakiś postęp i nic wszystko tak jak tyd temu mała się rozmyśliła :(

oar8skjohmhvnzyg.png
  • nat92 Ekspertka

Wysłany: 15 maja 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, ze mnie to chyba razem z tym plamieniem wyłazi czop śluzowy. Patrzyłam na internetowe zdjęcia to by się zgadzało. Jutro badanie i ktg, zobaczymy ;)

kattalinna, jangwa_maua, Kira91, Sela, Mała Matylda lubią tę wiadomość

f2w3dqk3v24l408o.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nat, znam ja tę złość. Dokładnie tak zła byłam dziś po wyjściu od lekarza.. Też nie lubię takich gierek. Ma być raz a dobrze a nie, że się człowiek nastawi a potem rozczarowanie i tak w koło Macieju.

Kattalinna, brzmisz optymistycznie, czyżby to już niedługo? Nat, Ty z podbarwionym śluzem tym bardziej. Powodzenia!

Feeva, cudna Księżniczka. :)

J.S. bardzo ładny przyrost. :)

MamaDi - gratulacje! Cieszcie się powiększoną rodzinką!

Ok, po chwili załamania i wchłonięciu pizzy na smutki, czas się na poważnie zabrać za motywowanie dziecka do opuszczenia mojego brzucha. Sutki mogę masować, proszę bardzo, nawet lubię ;), schody w domu posiadam, wykorzystam, robić będę więcej, dom będzie lśnił, że ho ho.. Wygram z tą moją szyjką, choćby nie wiem co. Mogę dołączyć do klubu walecznych pancerników.

Ha ha, Jangwa, mamy podobną motywację. Ja też nie chcę bliźniaka w domu a Mąż jeszcze bardziej. Byczka chcę, nawet sprawdzałam, żeby był bykiem musi się urodzić do 21 maja do godziny 04:13. :D Ale Mąż mówi, że nawet gdyby się urodził godzinowo później to nikomu nie powiemy, że nie byk. ;) My też z przymrużeniem oka, ale jak mam wybierać, to niech się dziecię przed 22gim wyrobi.

kattalinna, MamaDi lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piotruś to panna :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Wowka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojaszka i MamaDi- gratuluję! Niech się Maleństwa zdrowo chowają :)

Kattalinna, cieszę się z jakichkolwiek postępów :)

Klub żelaznych szyjek. Hmmm, w połowie ciąży moim marzeniem było członkostwo w takim. Teraz nie zazdroszczę :P

Ja też nie wierzę w jakiekolwiek przepowiadania porodu. Tak jak pisalyscie, u mnie nie było symptomów a poszło, a nawet pobiegło :D i na prawdę jak czytam te historie porodowe to każdej z Was życzę takiego samego (albo szybszego i jeszcze lżejszego!) przebiegu :)

Oddalam się, czytam o laktatorach elektrycznych. Muszę nabyć takowy, bo tym ręcznym się zajadę... Ale jaki?

Julia ❤
    3ffafe9500.png
    Jano ❤
    c2513a0522.png
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hoope u mnie baran, bliźniaka i strzelec ;) więc byk do kolekcji by mógł być :)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina, cieszę się, że już lepiej :-) szkoda, że tak daleko mieszkamy od siebie - coś mi się zdaje, że niedługo zabraknie Ci powierzchni do sprzątania, a u mnie jest parę metrów ;-)

Moje symptony może i optymistyczne, ale ja im nie wierzę zupełnie. A gęba mi się cieszy z kolejnych dwóch dni w domu, o które nawet nie musiałam walczyć. Lubię być traktowana jak osoba, nie przypadek. Ciąża nie doskwiera mi bardzo, mogę pochodzić :-) tzn. jak dotąd bo dziś to rozpychania są już mega dokuczliwe, w końcu 40 tydzień.

Mąż chce bliźniaka, ja to za to bliźniaki bym chciała, wszystko jedno spod jakiego znaku ;-)

Wowka, udanego poszukiwania! Szybkiego przede wszystkim

age.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedługo chwila prawdy-które będą na nocnym dyżurze. Bo mały śpi i śpi, mało siusia, nie kupka więc musimy więcej spijac z cycusia...

No i będą pionizowaly. Więc fajne muszą być...oby!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 18:37

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Hoope Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja rodzina to skorpion, strzelec, byk, baran i ta nieszczęsna panna.

A pochodzę z rodziny byka i bliźniąt, plus brat strzelec.

Gdzieś tam krążą te znaki blisko.

Sama przyjaźnię się / kocham wyłącznie skorpiony, strzelce lub raki. Z wyjątkiem"iem dzieci, te mają być po prostu wiosenne ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2018, 18:42

❤ Bartuś już z nami :D 15.04.18 ❤
    Wrzaskun I Wielki Książę Moczu i Mleka

dqpr9vvjvyn8nf6w.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 15 maja 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lew, a moj wodnik, brat waga, a maly byczek :D

Kamcia, powodzenia na pionizacji, daj znac jak po

kamciaelcia lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
‹‹ 1139 1140 1141 1142 1143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ